אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": העברת הצהרונים למשרד החינוך תהפוך את הגננות לעובדות קבלן

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
צהרון זה בית חם ולא בית סהר?????
מה יקרה עם מפעילי צהרונים קיימים מאז 2007 עד היום והם אלו שעודדו נשים לצאת לשוק העבודה הם אלו שבנו הפרויקט הזה ופתאום וללא שום התראה קודמת מקבלים מכתב פרידה ממשרד הת מ ת שהענין יעבור לפיקוח משרד החינוך ומה עוד משרד החינוך מוריד מכרז שאף מפעיל קודם יכול להתמודד דהיינו המכרז מיועד אך ורק לגדולייייייייים דהיינו לאלו הצכושרים למשרד החינוך ואלו המפעילים הקודמים ילכו הביתה הם וכל המדריכות שעבדו שנים ללא שום התחשבנות???????????????
 | 22.07.12
10.
בעייתי מאוד מאוד!! מי אמר שהם יבדקו את הרקע של הבנאדם כמו שצריך?
סטודנט? מספיקה איזו תעודה מזויפת כאילו הוא לומד חינוך במוסד כלשהו - והוא בפנים. אני מניחה שהם יתנו עדיפות לנשים, אבל מי אמר שלא יפנו להתקבל כל מיני סוטי מין ופדופילים? מישהו באמת סומך על חברה עם שיקולים כלכליים בלבד שתבדוק אחד אחד את כל הפונים??
לא ייאמן | 20.06.12
5.
הפרטה עולה יותר כסף, בדוק! כנס כנסו
בהנחה שהמעסיק (הקבלן) ישלם לעובדים שכר חוקי והפרשות בגין פנסיה חוקיות וכל התשלומים החוקיים האחרים... אז קיבלנו בעצם עובד שהיה יכול לעבוד תחת משר החינוך באותה עלות , אולם לקבלן ישלמו עלות נוסף, הרווח שלו בגין היותו נוגש עבדים. כך יוצא שנשלם על העובד את כל התנאים המגיעים לו לפי חוק ובמקביל נעשיר את הקבלן בכמה מיליונים ע"ח הציבור... מה הבעיה להסמיך אדם במשרד החינוך ולשלם לו עבור ניהול המערך??? זה בטוח יהיה זול יותר מניהול של קבלן
ממשלת חלם | 20.06.12
4.
מפרט ש"תפור" למקורבים
חשוב להתבונן על המפרט. מחסום 30 מליון שקלים מחזור למעשה מנפנף הרבה חברות קטנות ונהדרות שעושות את עבודתן טוב ולא יוכלו להיכנס למכרז. זה "פרט "שולי" שידידנו גדעון סער הכניס בכדי לדאוג לכל מיני מקורבים שיוכלו להיכנס בלי בעיות מצד הקטנים למכרז. זה חוזר על עצמו במכרזים ממשלתיים או של מרכז השלטון המקומי וזה פוגע בעסקים קטנים או בינוניים.
אלי | 20.06.12
2.
ועדת טרכטנברג - מסקנות טובות - יישום הכי גרוע שיכול להיות:
במקום להלאים את הצהרונים, הממשלה מפריטה אותם. ולכן, במקום לדאוג לרווחת העובדות - הממשלה הופכת אותן לעובדות קבלן ובכך מדרדרת אותן, ממש כמו שנעשה עם אחיות הבריאות בבתי הספר. עכשיו תחשבו: איך תרגיש גננת בצהרון עכשיו? איך היא תתמודד עם תלוש השכר המצ'וקמק אותו בוודאי תקבל לאחר ההפרטה? האם היא תנשוך שפתיים ותמשיך לעבוד בצהרון מתוך תחושת אחריות - או שתסיק מסקנות ותלך לעבוד במקום אחר? כמה מהגננות הללו נמצאות במצב בו הן יכולות למצוא מקום עבודה אחר? איך כל זה ישפיע על איכות החינוך והטיפול בילדים בצהרונים?
דרום לבנון | 20.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת