אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כלואים בקאסטות: עובדים במשך עשור ועדיין מדשדשים במקום

71 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

71.
פרוש נתונים לא נכון:
מי שבחמישון התחתון, ונשאר לעבוד במשך 10 שנים, סיכוי של שליש שיצא ממנו! רוב הסיכויים שהתקדם בחמישון אחד - התקדמות מקצועית מעבודה קשה. סיכוי קטן שיתעשר, אם בפייס או שהביא את המכה איכשהו. מסקנה: רק בעבודה קשה יוצאים מהעוני, ואם ממשיכים לנסות יש סיכוי לא רע שמצליחים. 1 מ 3 עושה את זה!
רם | 30.06.12
70.
תשוו עכשיו עם משבר הנדל"ן בארצות הברית ובספרד
בשני המקרים הכלכלה התמוטטה בגלל עלייה במחיר הדירות, ריבית נמוכה, ושכר של עובדים שלא משתנה במשך קרוב לעשור. גם בארצות הברית היחידים שנהנו מעליות בשכר היו העשירים מאוד. אז הנה זה מה שקורה כאן בדיוק, עליה של כמעט פי שתיים במחירי הדירות בפחות מעשור יחד עם ריבית נמוכה ושחיקה בשכר. המפולת בדרך.
פרידה מהארץ | 28.06.12
68.
אנחנו היום עבדים/ צמיתים. זה הכל מתחיל מהראש שלנו. אדם חופשי בראש, לא יוכלו לכפות עליו להיות צמית.
הכל מתחיל מהשאלה- איזה מידע כלכלי אנחנו מכניסים לראש שלנו. היום שלא כהרגלי ראיתי חדשות ערוץ 10, הכל שם טוב, אין טייקונים, אין פערים חברתיים. החיים במדינת ישראל המדומיינת שלהם הם דבש. צריך בשלב ראשון להפסיק לראות חדשות בטלוויזיה, ולחפש מקורות מידע עצמאיים באינטרנט- לקרוא עיתונות כלכלית ביקורתית. מזה הכל מתחיל. הדרך להתשחרר מהעבדות היא ארוכה.
רני | 27.06.12
65.
קשקוש
ממתי מודדים ניידות חברתית באמצעות אנשים בגילאים 30 עד 50? רוב האנשים בגיל זה כבר בחרו מסלול בחיים: לימודים, מקצוע וכו הדרך הרגילה למדוד ניידות חברתית היא להשוות בין הורים לילדיהם. אולי הניידות החברתית באמת נמוכה אבל המחקר לא רלוונטי. אני מקווה שיש אחרים בבנק ישראל שיודעים יותר טוב מה הם עושים ...
פרופסור לסטטיסטיקה  | 27.06.12
60.
ותק בשוק העבודה לא מבטיח עלייה ב-LEVEL
נכון שהמדיניות של ביבי הקפיטליסט מובילה להתעשרות העשירים על חשבון האחרים (בעיקר מעמד הביינים) ,אבל מי שעבד בתור מנקה ב-1999 גם אם הוא יעבוד 600 שנה בעבודה הזו הוא ישאר באותו המצב הפיננסי , זינוק בהכנסות קשור לפעולה אקטיבית שאדם עושה עם החיים שלו -לדוגמא רכישת השכלה במקצוע מבוקש שמקפיצה את יכולת ההשתכרות שלו יחד עם ניהול כלכלי נכון ומינוף ההון שלו (קניית רכוש במשכנתא לדוגמא) פתיחת עסק ומימונו ע"י הלוואות בנקאיות וכו'. המחקר נ"ל בודק באופן שטחי מה קורה עם אנשים עובדים אבל לא מפלח את מה שמעניין באמת מה קורה עם אנשים שרכשו השכלה במקצוע נדרש ואיך הם התקדמו? בקיצור נכון שקשה להתקדם כלכלית אבל מי שחרוץ ונבון יכול לשפר את מצבו ומעמדו לאין ערוך , ומי שלא דורך במקום
אבי | 27.06.12
59.
תמיד אפשר לחנך את הילדים להתחתן עם כסף.
צודקות הדוגמניות ומלכות היופי למיניהן , תתחתני טוב- תחיי טוב. וכל השאר שטויות קפיטליסטיות . לא יעזור ללמוד לשלושה תארים באוניברסיטה לחסוך כסף ולהשקיע בקריירה כולנו עושים את זה ומסיימים את החודש עם בור בבנק. נותר רק לקוות לסיפורי סינדרלה. וכל אלו שכותבים שמוביליות חברתית בודקים על פני דורות ולא עשרות שנים- צודקים אבל גם ההגדרה של מעמד הביניים השתנתה בשנות דור. כמה מאיתנו קפצו שלושה מעמדות מעל הוריהם רק מעבודה קשה ?
הילה | 27.06.12
57.
ניתוח מידע שגוי - ובהתאם המסקנות לא נכונות
אי אפשר שכולם יתקדמו - זה אחוזונים !!! אחוזונים: מסדרים את כל האנשים לפי גובה ההכנסה מהכנסה הנמוכה ביותר ועד הגבוהה ביותר ואז מחלקים ל5 קבוצות שוות לפי הסדר שעשינו צריך שתהייה מוביליות: חלק עולים וחלק יורדים וחלק נשארים אבל כמה זה טוב ? תשובה: 1. בואו נראה אם 100% מוביליות זה טוב ? כלומר 50% עלו 50 ירדו נניח אני באחוזון מסויים ולקחתי משכנתא אז יש לי 50% סיכוי לרדת ו50% סיכוי לעלות זה אומר שאני מסכן את יכולת ההחזר שלי כי ההכנסה שלי לא יציבה (זה שזה אוזונים זה אפילו יותר טוב ממדד לשערך יכולת החזר) = מסקנה 100% מוביליות לא זה טוב 2. בואו נראה אם 0% מוביליות זה טוב? כלומר כולם נשארים במקום שלהם אין תזוזה, זה המצב של חוסר תקווה שהכל מכור = מסקנה 0% מוביליות זה לא טוב 3. בניחוש קל אפשר לנחש שהאופטמלי זה משהו באמצע כלומר בסביבות 25% לעלות ו25% לרדת ו50% להשאר, מכאן שאם יש בערך 30% שנשארים זה אומר שאנחנו במצב טוב חישוב מדוייק יותר כמובן יכול לתת לדקויות יותר להתבלט ואפשר לקחת עכבר ולהציגו כפיל.... אבל בגדול אין בעייה ואפילו נראה סביר, זה לא אומר שאין מקום לשיפור, יש הרבה חולי וקשרים. אבל להזכירכם גם חלק גדול מבעלי הקשרים לא נולדו איתם, הם פיתחו את היכולת להתברג ולטוות את קשרים עם בעלי הון ואם האנשים על היד על הקופה .... אז בפעם הבאה כשרוצים להוכיח "מסקנה" מסויימת יש לבנות בשבילה ניסוי סטטיסטי שיוכל לסתור או להוכיח את מה שרצו, אבל אי אפשר לקחת מידע שנאסף ולנתח אותו באופן עקום .
יריב | 27.06.12
56.
מי ששייך ל"אח הגדול" שולט עלינו ומקבע את המצב
זה לא המדיניות הכלכלית. התפתחות המחשבים והאלקטרוניקה מאפשרת לאנשים לעקוב אחרי כולם ולהעתיק מהם רעיונות בכל התחומים. לכן לאדם שיוזם ויצירתי אין סיכוי להצליח כי כל יוזמה שלו תיכשל על ידי המתחרים. וכך האנשים "נתקעים" במצב שבו הם חיים. אם אתה שייך למסגרת של האח הגדול מובטחים לך חיים טובים קידום וסיפוק.....
חיים | 27.06.12
55.
דופקים את העם החכם בעולם. הבעיה מתחילה בחלוקת נכסים ופערי השכר
כמה יכולים לעבור משכר של 10000 ל שכר של 250000? כמה שווה עליה בשכר של 5%? לממוצע זה 500 שקל בחודש לעשיר זה 25000 בחודש בפערים כאלו אין מה לדבר על ניוד אלא על צדק חברתי צדק כזה לא יבוא מהממשל שמופעל ומושתק ע״י עשירים. צדק כזה דורש מהפך וכוח חברתי שלא יוותר
צאו לרחובות במקום לשבת מול שידורי העשירים שמשתיקים ואותכם בבידור זול  | 27.06.12
51.
השכר שלנו נשחק, אין ספק בכך. אבל
ניידות חברתית לא אמורה להיבחן על פי יכולת האדם להתקדם בקריירה שלו אלא ביחס להוריו ולמעמד לתוכו נולד. אין שום תועלת במחקר שלא בודק התקדמות מהסוג הזה, ביחוד לא במאמר שכותרתו מדברת על קאסטות. הרי כל הרעיון בקאסטות זה שאתה נולד לתוך מעמד מסוים שלעולם לא תוכל לשפרו, לא שאתה תקוע בעבודה ללא קידום ועם שכר שנשחק.
הא? | 27.06.12
48.
לבדיקת הניידות בין העשירונים או החמישונים אין משמעות אמיתית מבחינת רמת החיים
כי על כל אחד שעולה, יש אחר שיורד. זה נמצא בבסיס של הבדיקה. תמיד בכל חמישון יהיו 20% . כל עוד יש סיכוי סביר לעלות, זה בסדר. המשמעות האמיתית היא אך ורק בפערים. כאשר במאיון העליון זינקה ההכנסה בעשור אחד במאות אחוזים, בעוד בעשירונים התחתונים הכנסה ירדה ריאלית - זה רע. תמיד יהיו עשירונים, ותמיד המעבר בינהם לא יהיה גדול, אבל כל עוד ההכנסה ברוב העשירונים סבירה פחות או יותר, וכל עוד קיים סיכוי ממשי להתקדם, הכל בסדר. הבעיה היא שעם הזמן ההכנסה בעשירונים האמצעיים והנמוכים יורדת. פעם להיות במעמד הביניים היה בסדר. היום זה מתערער.
 | 27.06.12
43.
יש לי דוגמא מצויינת למה שכתוב כאן
אני עובדת בבנק גדול והשנה כל הבכירים גרפו סכומי עתק לכיסים שלהם על ידי חלוקת בונוסים בינם לבן עצמןם ופירורים שולמו לשאר עובדים בארגון ( אין לזלזל גם בפירורים הללו, אך ההפליה היא בלתי ניתנת לתפיסה). העובדים קורעים את התחת, וכל הזמן יש לחץ של ההנהלה לצמצם בהוצאות של כלל העובדים ( לא כולל את הווצאות שלהם כמובן). כל שנה יש גזירות חדשות לעובדים הפשוטים יותר וככל שהם חלשים יותר כך גוזלים מהם יותר. ובאותו הזמן הכסף נזרק בכמויות למקורבים, לחברות יעוץ, למסיבות , לשיפוצים של הלשכות של הבכירים,למענקי חתימה שלהם וכל מני הטבות שהם ממציאים והועד............... מזמן מכר את עבדיו . זה המצב גם במדינה כולה. רק מקורבים הם הנהנים. קומץ קטן גוזר את הקופון ומקבל את הרב העוגה וכולם שותקים כי לא מאמינים שמשהו יכול להשתנות
אילה | 27.06.12
38.
נתונים מעודדים
שליש נשארים באותו חמישון זה אומר ששני שליש כן מתניידים וזו בתקופה של עשור אחד בלבד, תקופת מדידה קצרה ביותר. בנוסף מתעלמים כאן ממה קורה לחמישיון עצמו. גם מי שנשאר בחמישיון התחתון שיפר את איכות חייב בצורה קיצונית במהלך עשור כתוצאה מצמיחה במשק, אומנם הוא נשאר עני באופן יחסי אבל מצבו האבסולוטי השתפר מהותית (טלויזיה גדולה, סלולרי וכו').
כלכלן | 27.06.12
36.
נראה שחלק מאנשים לא כל כך מבינים את הרעיון פה
לא מדובר פה על זה שכולם פתאום יהפכו למליונרים אלא שכולם יהנו מהצמיחה במשק. "...הצמיחה במשק תחלחל מטה ותשפר את מצב כולם - היא לא יותר מאשליה". הנתונים מראים שבזמן שהשכר של הבכירים צומח במאות אחוזים, השכר של העובד הפשוט יורד באופן ריאלי (זה ששכר המינימום עולה לא עוזר כשמחיר כל המוצרים עולה ואיתם גם המיסים). האגדה היא שאם תעבוד קשה מספיק תוכל להצליח, המציאות היא שאם תעבוד קשה אולי תצליח להשאר במקום.
 | 27.06.12
34.
עתיד רע
כבן הארץ (60) כך לא נוכל להחזיק כאן - המנהיגים לא מיצגים 90% מהציבור עושקים אותנו במיסים ועוזרים לעשרים לעשוק אותנו דרך המזון/הסלולר/הבניה ו 90% מהעדר מצביע בעדם והפעמונים לא מצלצלים להם מספיק חזק , ככול שזה יקרה מאוחר מידי כך התגובה של הציבור תהיה יותר קשה.
משה | 27.06.12
23.
שליש לא הצליחו לצאת מהחמישון התחתון- כלומר שני שליש הצליחו, לא?!
דווקא הצליח לעודד אותי. חשבתי שאני לא זז ולא מרגיש שום מוביליות חברתית, אבל הנתונים האלה דווקא מעודדים מאוד. הכתב אינו מתאר כאן חוסר תזוזה של מאוד שנים מלבד בודדים בשוליים. הכתב מתאר סיטואציה של תזוזה של עשרות אחוזים שמצליחים לעלות חמישון תוך עשור. באופן כללי רוב האנשים ממשיכים במסלולים די קבועים, זה אומר שהרבה ממי שמנסה לזוז מצליח. איך אפשר לקחת נתונים סטטיסטיים שמצביעים על מוביליות חברתית ולכתוב אותם הפוך? התחושה בשטח, לפחות אצלי, שאין תזוזה, אין עתיד, שהמצב גרוע בהרבה.
סטטיסטיקה בהפוך | 27.06.12
21.
הלכה המדינה...
חישוב קטן , זוג צעיר בני 30 עם 2 ילדים בני 4 ו 2 ,עובדים במגזר הפרטי הוא נהג משאית והיא פקידה במשרד כלשהו ,ההכנסה שלהם,הוא 7000 והיא 4500 ביחד הם מכניסים 12000 לערך,מכאן מתחילים לחסר, 3000- משכנתא ,גן לילד הקטן 2000- ,גן לגדול 400 - עד שעה 13:00 ,אח"כ צהרון 1000- חשמל מים ארנונה נעשה חודשי 1200- ,דלק 800- ,ביטוחים400 -,תקשורת(יס -אינטרנט-פלאפונים ) 750,מזון 1500- משיכת מזומן 500- ביגוד 300- ארועים 500- , כבר נכנסנו לאובר של 1000 - כל חודש בלי ביזבוזים הוצאות לא צפויות כמו תיקוני רכב דירה בדיקות רפואיות,בילויים אין מה לדבר . בנימה אישית כרגע אני עובד מדינה שמרוויח קצת יותר מאותו נהג משאית ולכן אנחנו עדיין עם הראש מעל המים ,כשהתקבלתי חשבתי שיהיו לי פחות דאגות כלכליות בחיים ואז נתקלתי בקומבינות ובשחיתות שהרסה כל חלקה במדינה ,בשביל לקבל קביעות צריך "ויטמין" ככה קוראים למישהו בכיר שידחוף אותך,אין לי כזה ,ולכן בשל "האפליה המתקנת" בן מיעוטים יקבל קביעות על חשבוני,איך אמר לי המנהל, "דני,אם היה קוראים לך אחמד ,היה לי יותר קל להלחם בשבילך",אני לא מתכוון לחזור למשאית ,לשחיקה לשעות,להוצאות ולמינימום ,התחלתי בתהליכי הגירה לקנדה ,מבחינתי מדינה שמפלה אותי לרעה בגלל שאני יהודי היא לא מדינה,בקנדה אני בטוח שאין מודעות דרושים עם עדיפות למוסלמים,כמוני עוד רבים וטובים שסיימו 3 שנים בחי"ר ארזו את המשפחה ונעלמו מפה, אל תאמינו לכל השרטוטים שמראים לכם,מאות אלפי צעירים ו 30 + כבר עזבו ,אני באמת אוהב את הארץ הזאת אהבה עזה, הרסו לנו את המדינה, שני הבנים שלי כנראה יבואו לעשות פה צבא עוד כמה שנים ,נראה אם הבנים של אחמד יעשו כאן צבא שיהיה לכם בהצלחה , הלכה המדינה,חבל...
דניאל | 27.06.12
18.
ניידות חברתית
ניידות חברתית צריך לבדוק על פני דורות, לא על פני עשור. כלומר שהיה צריך לבדוק לאיזה עשירון היו שייכים ההורים של אותם אנשים והאם אנשים הצליחו לעלות עשירון למעלה והאם היו גם אנשים שהוריהם היו בעשירונים העליונים אבל ילדהם ירדו עשירון. זאת המשמעות של ניידות חברתית ולא בדיקה על פני תקופה של עשר שנים שההתחלה שלה הייתה יציאה ממיתון והסוף שלה הוא מעמקי מיתון אחר.
איל | 27.06.12
17.
מחקר שקרי
הדרך הנכונה לעבור קסטה היא דרך יזמות! שום פקיד בשום מקום לא יכול להתקדם אלא על ידי לקיחת סיכון והצלחה עסקית. סטף ורטהיימר, גיל שוויד, יצחק תשובה, פישמן קובי מימון וכמעט כל השאר באו מתחתית המעמד הבינוני. כמו בסיפור על נהג המונית ששאל את דונלד טרמפ איך להתעשר. טרמפ ענה ראשית תפסיק להיות נהג מונית. המלצתי לעיתונאי ולפרופסור אם אתם רוצים לצאת מהקסטה תעסקו ביזמות.
עודד | 27.06.12
13.
ל 5: ובאפריקה יש אנשים שמתים מאיידס
לעומת מיליונרים שעסוקים במלחמות שבטים, ונסיכויות המפרץ המיליארדרים שנותנים ל"אחיהם" הערבים לחיות בעוני קבוע. אז מה אתה רוצה לומר, שזה טוב כל כך? צריך שוק חופשי אבל הוגן ולא מושחת, הבעיה בארץ, במדינות כמו ישראל והודו שהכל הופך לרקוב
חסר קאסטה | 27.06.12
11.
מחאה חברתית - עובדי קבלן
זוכרים את המחאה החברתית והשביתה במשק עבור זכויות עובדי הקבלן בתחום הניקיון? זוכרים שבזכות ההסתדרות "הגיעו" להסכמים עם משרד האוצר וכל הארץ הזילה דמעה כי סוף סוף נמצא גיבור שיציף את העובדים מעל לח...? בטוח שאתם זוכרים! אז זהו...יש לי הפתעה בשביל כולללם. אין הסכם ואין כלום. הנושא אפילו לא נמצא בועדות הכנסת למיניהם. הייתה שביתה? הייתה. ההסתדרות הצהירה על הסכם? הצהירה. היו בחירות של ההסתדרות ושם תמכנו ביוצרי ההסכם? היו ומי לא בא? יישום ההסכם! על פי מיידע שקיבלתי הבוקר מנציג ההסתדרות הנושא ייקח חודשים ונמצא עדיין בדין ודברים בין ההסתדרות לאוצר! למה צריך דיונים כאשר "הוצג שיש הסכם? מדוע זה לוקח וייקח כל כך הרבה זמן? אני משוכנע כי 98% מהציבור כלל לא מודע שכלום לא קרה! אני משוכנא כי 100% מעובדי הניקיון יודעים כי שום דבר לא קרה וכנראה כי לא יקרה לעולם. עולם כמנהגו נוהג. החלש יישאר חלש והחזק יישאר חזק. חבל. אני מתבייש! אני מוריד ראש ואני אפילו לא עובד קבלן. להתראות במחאה הבאה!
דורי וייס | 27.06.12
7.
ליקוי המאורות
למרות היותו מוכשר,משכיל וחרוץ, אין לעובד הישראלי כל סיכוי לנסוק כלפי מעלה, אם הוא לא בעל קשרים בחוגים המתאימים או משתייך למשפחה בעלת הון. העובד הישראלי לא רוצה טובות מאף אחד, מעונין בכל מאודו להוכיח עצמו ולהתקדם בזכות כישוריו ולא בזכות קשריו בחברה. יש ובעלי תפקידים, שהם חצי ברמתו של הישראלי הממוצע, זוכים לקבל תפקיד רם רק בזכות קשרים מתאימים. כך הבינוניות שולטת בכל פינה ושיטת "שמור לי אשמור לך" מונצחת לתמיד. המדינה יוצאת נפסדת מכך, כשעובדים בעלי פוטנציאל רב נותרים מחוץ למעגל ההשפעה. אין שום סיכוי שהדברים ישתנו בעתיד הקרוב. חבל!
 | 27.06.12
6.
ל- 1
אתה רואה את החיים בשחור ןלבן, קפיטליזם זו לא נקוה על קיצונית אשר בקיצון השני י נמצא קומוניזם, קפיטליזם זה ציר ארוך שבקיצון שלו יש קפיטליזם חזירי כמו בארץ, בקפטילזם בניגוד למה שאומרים כן ניתן להנהיג רגולוציה ממשלתית על תהליכים כלכלים שישמרו על המשק. למשל ליישם תוכנית מדינית חדשה להסכמי עובדים קיבוציים בכל הגזרות,גזירת מס נניח של 60 אחוז על מנכלים מרוויחי שכר בחברות ציבוריות ( ציבוריות בלבד ) על הכנסה נניח של יותר מ 1.5 מיליון שקל בשנה, נניח ככה שהחברה לא תשלם יותר מידי והכסף ישאר בחברה לבעלי המניות.(שהם אנחנו אגב) השקעה בלימודי מכללה חינם לכל הרוצה בכך בכל גיל על מנת לרכוש ידע על מנת שתהיה חברה משכילה ( זה לא עולה יותר מ 4 מיליארד שקל שאותם תאמין לי אפשר למצוא ) פתיחת תחרות בשוק המזון + רגולציה, כמו שנעשה בשוק הסלולאר. הפשרת קרקעות בתחום הנדלן ורגולציה על משכירי דירות. וזה נמשך ונמשך.. אפשר למצוא פתרון תאמין לי יש יותר מ 15 מיליארד שקל ששוכבים על הרצפה שצריך לאסוף אותם בשינוי חוקים ובהגרת רגולציה. יחד אני מזכיר יחד עם שוק חופשי.
רונן | 27.06.12
4.
הנתונים מדאיגים, אבל
1)לפי מראות עיניי ההבדלים היחידים בין העשירונים החמישי ומעלה הם קוסמטיים, אולי מי שבעשירון החמישי יצטרך לבחור לגור באיזור פחות טוב או לנסוע פחות לחו"ל. גם בעשירון העשירי חיים רבים בעלי משכנתא. עשירון עליון היום חי על הנייר בדיוק כמו אחיו בשישי. 2)אני לא מבין למה מצופה מאדם שכבר למד מקצוע ומרוויח X לצפות להרוויח יותר, גם אחרי עשור. לרוב שיפור משמעותי בתנאי שכר קורה רק למי שמתקדם שכבה (לניהול,למקצוע יותר רווחי) ומה לעשות שלא כולם מוכשרים/בעלי פרוטקציה/מסוגלים לעשות זאת. 3)המאיון העליון חי במצג שווא, רובו מנופח בגלל עסקים בורסאיים ולא משווי אמיתי, ולכן לא פלא ששני שליש ממנו ירד מרוב נכסיו תוך עשור למחות על כך שהשכר הריאלי נשחק אל מול עלייה ביוקר המחייה זה לגיטימי ונכון (ועל עוד עוולות של המדיניות הכלכלית שמצריכות לצאת אל הרחוב), אבל צריך שיהיה פרופורציה, לא כולם יכולים להיות בעשירון העליון, ועל כל מי שעולה יש מי שיורד. בינתיים צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה גם כן, פעם בעשירון עליון היה מכונית ומקרר ובעשירון תחתון גרו במעברה. היום גם בעשירונים התחתונים יש אינטרנט, יש טלוויזיה וכבלים ויש סיכוי יותר גדול מאי פעם בהיסטוריה לאדם לשנות את הסטטוס הכלכלי שלו. המערכת לא מושלמת, ורצוי לנסות לתקן את עוולותיה, אבל מאמרים כאלה שוכחים לציין גם שאין אלטרנטיבות ראויות יותר.
מדאיג, אבל | 27.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת