אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ארץ הנוקיה השוקעת

73 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

72.
הסיבה העיקרית היא הזנחת השוק האמריקאי
בישראל פחות מכירים, אבל נוקיה היתה שחקן זניח בשוק האמריקאי. היא לא שיווקה מכשירים דרך החברות הסלולאריות והשאירה את השוק למוטורולה, RIM וסמסונג. באתן שנים השוק האמריקאי פיגר בטכנולוגיה לעומת אירופה והדור השלישי נכנס מאוחר. השקיעה של נוקיה החלה כאשר היא לא הצליחה להתחרות בבלאקברי שהשתלט על פלח השוק העיסקי באמריקה ובחלק מהעולם. אפל וגוגל ראו זאת והבינו שנוקיה לא מגיבה ולכן הם יכולים לצאת עם טלפוניים חדשניים אך מוגבלים. תגובה של נוקיה לאייפון הראשון שהיה מכשיר מוגבל בלי דור שלישי, בלי gps וללא אפליקציות היה יכול להכות באייפון ובעיקר באנדרואיד. אני זוכר שבאותן שנים זה היה נראה כמו המצב שמאמן כדורסל עושה שטות כשכל הקהל רואה זאת ולא יכול לשנות...
אמיר | 06.07.12
69.
האג"חים של נוקיה, במיוחד הקצרים, מספקים תשואות של 8%-10%
לחברה יש מספיק מוזמן בקופה לפחות לעוד שנתיים-שלוש. בנוסף, שווי הפטנטים שלהם מוערך בשווי זהה לשווי החברה הנוכחי כמו כן, הצפי הוא שהם יפסיקו לשלם דיבידנד - מה שהם עשו לאורךל שנות דור. החברה מפסידה כך שאין לזה שום הצדקה. זה מהלך שכשלעצמו חוסך מיליארד אירו בשנה. תעשו חשבון ותגלו שבעלי האג"ח עד לסוף 2014 לפחות יכולים לישון בשקט.
במניה לא הייתי נוגע אבל | 02.07.12
66.
כתבה מרתקת. תמשיכו כך
נוקיה לא החברה הראשונה והאחרונה שנופלת בגלל ניהול לקוי. בפועל נראה כאילו האייפון היה הזרז אבל הקריסה הטוטאלית וחסר יכולת ההנהלה להתמודד עם מציאות משתנה מרמזים שהמשבר היה קורה בכל מקרה. כל מה שניתן לעשות זה לנסות ללמוד לקח ולדאוג שלפחות ברמה הלאומית יהיה ביזור מבוקר של משאבים על פני יצרנים שונים ותעשיות שונות.
 | 30.06.12
65.
נוקיה - סיפור עצוב
רצף טעויות עמוס הוביל את החברה הזו למצב שהיא נמצאת בו היום. ההתעקשות לשמור על סימביאן, התעקשות להתשתמש במסכי מגע מבוססי לחץ כשכבר היו בשוק מסכי מסוג Capacitive. התעשרות לא להצטרף לאנדרואיד, התעקשות למכור טלפונים איטיים ומסורבלים כמו ה N97 וה N900. אחר כך הם החליטו להשקיע ב Maemo ואז ב Meego ואז לעזוב את שניהם... ההתעקשות הנוכחית : Windows Phone... אלוהים. מתי כבר מקבלי ההחלטות שם יבינו. נוקיה אינה חברת תוכנה, הם חברת חומרה. שיפסיקו לנסות לפתח תוכנה. ויצטרפו לתוכנה הנכונה. אנדרואיד. אני בטוח שאם מחר נוקיה מודיעה "אנחנו מתחילים לשווק מכשירים עם אנדרואיד" תוך שבוע חצי מהאנשים שאהבו כל כך את נוקיה חוזרים להאמין בהם, מזומנים יזרמו, והם יוכלו לטלטל את השוק. במקום זה הם ממשיכים בסאגת ההתעקשויות האובדניות. נמאס לי לשמוע עליהם כבר. ואת כל זה כותב מישהו שהיו לו בערך שישה מכשירי נוקיה. כולל השניים שהזכרתי.
בחור כארז | 30.06.12
60.
נוקיה נפלה בגללה המדיניות האליטיסטית שלה.
המדיניות הזו לא החלה בתקופת ההתעלמות שלה מאנדרואיד, היא החלה הרבה קודם לכן. עוד בשנות ה-90 כאשר היו בשוק עשרות מכשירים עם רטט מובנה, נוקיה סירבה לתמוך בתכונה הזו עד לרגע האחרון. נוקיה היתה האחרונה שהוציאה מכשיר בצורת "צדפה". היחידה שלא היה לה כפתור כיבוי יעודי וכפתור "רטט" יעודי. בקיצור, לא עניין את נוקיה כמה חידושים צצו בשוק, היא תמיד התעקשה לא ליישם אותם במכשיריה, כאילו אומרים שם: "אותנו לא ילמדו לייצר מכשירים.." כשיצא האייפון שוב נוקיה קפאו על השמרים כי האמינו שהלקוחות ישארו נאמנים לה. זה כבר היה הקש האחרון ופה הם נפלו. אני מסכים עם הגולשים פה שאומרים שאפל הבאה בתור. ובכן, אם אפל תמשיך בגישה השמרנית שלה, היא גם עלולה ליפול יום אחד
הצדיק הנאור | 30.06.12
51.
בשנת 2000 כשבישראל לאחד מ10 בגירים לא היה סלולרי בארה"ב לאחד מ10 בגירים היה
בשנת 2000 לרוב המוחלט של האמריקאים שרצו להיות זמינים היה ביפר. ברגע שהסלולר תפש בארה"ב היה ברור ששם יהיה המרכז של פיתוחים שיכבשו את העולם. והנה נוקיה הפינית נפלה ואפל האמריקאית נסקה. 2 מערכות ההפעלה המרכזיות לסלולריים בבעלות אמריקאית וסביר להניח שכך זה ישאר בשנים הקרובות.
א.פ | 30.06.12
49.
כשעובד הוא גרוע הוא הולך הביתה החברה ממשיכה לפעול
כשהמנהל גרוע כולם הולכים הביתה, לכן חשוב שלא הייה מצב שרק חכמולוג אחד הוא זה שיודע הכל ומחליט לבד, תמיד צריך צוות של מנהלים כל אחד עם ניסיון מקצועי מתחום אחר, ככה מנהלים חברה, הכתובת הייתה על הקיר ורק המנהלים אשמים בזה שהם לא הבינו את השינויים בשוק הסלולר.
לקח שחשוב להפנים | 30.06.12
48.
הגאווה שלהם לא אפשרה להם להוציא Clone של אייפון כמו שכל החברות מאסיה עשו
והשאירו עצמן רלוונטיות. הכישלון של מיקרוסופט היא אובדן האופנתיות לעומת אפל וגוגל, זה הכל ובזה הכל מסתכם בעולם שלנו, אופנות חולפות. אז מה אם קניתי מכשיר ב4000 שקל שאני עדיין משלם עליו באשראי, חצי שנה אחרי הוא כבר לא אופנתי ואני מתבייש להוציא אותו מהכיס במשרד אז אני אלך ואקנה מכשיר חדש שאני לא צריך. תרבית הצריכה המעוותת הזאת פוגעת בכלכלה (במיוחד בכלכלות ששמות את כל הכסף על סוס אחד). למזלם של הפינים יש להם אנרגייה אין סופית בחינם והם מחזיקים תעשיית כורי היתוך לעפרות אלומיניום מהגדולות בעולם. לא ברור למה שי אגאסי לא ניסה להיכנס לשוק שם ראשון בהתחשב בזה שהחשמל כל כך זול.
תומר | 30.06.12
47.
אני רק מחכה שייצא מכשיר נוקיה מספיק סביר שאוכל לקנות
כמו רבים מהמגיבים גם לי יש רגשות חמים לנוקיה. ה-6230 שלי עדיין בחיים, אחרי אולי 10 שנים והרבה הרבה נפילות, כולל פעם אחת שהוא עף לי מהכיס בנסיעה על האופנוע באיילון במהירות של.. ובכן.. "90" קמ"ש (וחיכה לי, תקין ושלם למעט פלסטיק קדמי שבור בצידי השול השמאלי...) ה-HTC שלי, לעומת זאת, התחיל לגסוס אחרי שנה וקצת (אחרי 0 נפילות), ונכון לרגע זה הוא בקושי שמיש. אני רק מחכה שנוקיה יוציאו את הWINDOWS 8 PHONE. לא אכפת לי אם יהיו שם רק 100 אלף אפליקציות ולא מיליון. נוקיה אחלה חברה, שהיו לה פעם אחלה מוצרים, ואני סוחב עכשיו עוד כמה חודשים עם הHTC המסריח שלי רק בשביל שאני אוכל לקנות נוקיה. ממש מקווה שהם יצליחו לצאת מהמשבר הזה...
דני | 30.06.12
42.
הסיפור האמיתי
א. סימביאן (רכישה) ומיגו (מובלין - הלינוקס של אינטל) נראים כמו תרגילי השעיה עד שמיקרוסופט תהיה מוכנה עם מענה לאייפון. * זה במיוחד ברור לנוכח העובדה שלנוקיה היה טלפון לינוקס מצוין עוד לפני שתיהן. ב. בכוונה הוציאו את המשחקים החוצה, כדי שיפרחו תחת בעלות קרנות הון הסיכון, במקום של הציבור הרחב של בעלי המניות הקיימים של נוקיה. רקע היסטורי -------------- נוקיה הוקמה מחדש כחברת סלולר (כולל תשתית, שהיו בשותף עם סימנס: נוקיה-סימנס) ע"י משקיעים אמריקאים בניהול האיש שלהם יורמה אולילה שהיה בנקאי השקעות ותיק בשירות ארה"ב במדינות אירופה (פריס) והתבססה על שבבים של טקסס-אינסטרומנטס TI, שלמעשה פותחו ע"י חברת ARM האנגלית, תוך כדי שאמריקה קוצרת את הרווחים הן מ-TI והן מנוקיה. לכן ברור מאוד שהמדיניות היתה למען קורפורייט אמריקה ולא למען העם הפיני.
מחשבון | 30.06.12
27.
כל חברה שתכניס את מערכת ההפעלה של ווינדוס לא תצליח
סוני הבינו את זה מהר מאוד והעיפו אותם לכל הרוחות בשנת 2006 סוני יצרה את הטלפון החכם בעל החומרה החזקה ביותר והטעות שלהם הייתה מערכת ההפעלה ווינדוס מובייל מיקרוסופט פשוט דפקה את המכשיר הזה והוא ירד מהמדפים אחרי פחות משנה מיקרוסופט היא חברה חולה ולדעתי תאבד את השליטה לגוגל ולאפל בתוך 5 שנים
עמנואל | 30.06.12
23.
אתם יודעים למה נוקיה נפלה ?
יותר מדי מהנדלים,הרבה הרבה פחות מהנדסים יצרים. מהנדס יוצר ומבריק רק מפריע למיסד ולשיטה לקיים את השגרה. שימו לב !!! זו תיהיה מנת חלקם של אפל ושל סמסונג. כל חלקה טובה שנוצרת,נאכלת מיד ע"י המנהדלים . נ.ב. זן פרטי ואלים במיוחד של המהנדליזים - מהנדסי תו"ן
המפוכח | 30.06.12
21.
חטא הגאווה הפיל את נוקיה
ראו בעצמם את נבאי הטכנולוגיה הסלולרית ולא היו מוכנים ליישר קו עם השוק עם הופעת הסמארטפונים, דבקו בעקשנות במערכת ההפעלה שהתאימה יותר לטלפונים של שנות התשעים ונזכרו מאוחר מאוד לבצע את השינוי ההכרחי בעיקר בתפישת העולם , נוקיה חברת טלפונים מהמעלה הראשונה! הבעיה שהיום כבר לא מדובר בטלפונים אלה במחשבים עם יכולת סלולרית, נקווה שיצליחו לצאת מהבוץ.
יניב | 30.06.12
20.
זה קרה להרבה חברות בעולם
חברה יוצאת לשוק עם מוצר נחשק והשוק צמא ורעב לפריט המיוצר ,התהליך ההגיוני הוא להגדיל את קווי היצור ולמלא את החסר ,המחסור המופרז והדרישה ליצור המוני גורמיל לשיכרון ולהתמקדות ביצור הרווחי לטווח הקצר. המאמץ העיקרי המתמקד ביצור גורם ליבוש אגפי הפיתוח "הלא רווחיים"ולנישה הזו ניכנסים המתחרים. התהליך הזה קרה במאות ואלפי חברות בעולם וגרם לקריסת חברות לא מעטות . מישהו עדיין זוכר את "אפפי-ליידי "מסיר השיער המהפכני של מפרו הגושרים??? הקיבוץ התרומם וקרס מהמוצר המדהים הזה . אולי הרעיון של מחקר ופיתוח ואחריו בתום התהליך "אקזיט"מכירת המוצר לחברה מייצרת הוא נכון יותר בקצב הפיתוח הרצחני של ענפים מסויימים.
אזרח מהמרכז  | 30.06.12
16.
נוקיה ורים התרסקו בגלל מחוייבותם לחברות הסלולר במקום ללקוחות הסופיים
במקום לייצר מכשירים לצרכן הסופי הפינים הטפשים ייצרו מאות דגמים של מכשירים לחברות הסלולר, התוצאה, אפל מייצרת דגם אחד בלבד לעומת מאות דגמים של נוקיה ומוכרת בדיוק מה שהצרכן צריך וההפך ממה שחברות הסלולאר רוצות. יש הרבה מה ללמוד מההתרסקות של נוקיה ורים, לפחות בארץ אנחנו לא תלויים בחברת ענק אחת, גם זה יתרון עצום בימים אלו בהם אפל שולטת ללא עוררין.
מיכאל | 30.06.12
15.
אני לא מבין דבר אחד
למה חבר ההנהלה לא נותן למנהל (אילופ) בעיטה לכול הרוחות , הרי הוא לא מוביל אותם לשום מקום, לכול החברות המובילות יש מכשירים של מערכות הפעלה שונות (גם חלונות וגם אנדרואיד) אבל רק נוקיה נעולים על חלונות הכושלת. בנוסף מיקרוסופט עשו להם תרגיל מסריח ביותר וכול סידרת לומיה יוצאת לפנסיה מוקדמת כיוון שלא ניתן לשדרג אותם לחלונות 8. אגב - בדנמרק הם סגרו את מרכז הפיתוח , אלפיים עובדים הלכו הביתה.
Jonas Jensen | 30.06.12
14.
ליבי איתם, בהצלחה לכל הפינים הנחמדים האלה...
בעשור הקודם ביליתי שבועות בפינלנד נפעם מכמות הבניינים באולו שעליהם מתנוססים שלטי נוקיה, נפעם מגודל חדר האוכל הענק באזור התעשית ההי-טק (צהריים ב11), מפעלי הענק בסאלו אספוקומפ לצד נוקיה לא עוצרים לרגע, עכשיו הם עוצרים לגמרי... נהניתי לעבוד עם אנשים שתקנים במידה מוגזמת אבל כשהם כבר נפתחים הם הכי נחמדים... מוס קיטוס טומי סמי ירקי רייסי ועוד רבים...
יאיר-בריסל | 29.06.12
12.
תודה אסף על כתבה נהדרת
הכתבה צבועה פאסימיות אבל אם קוראים בין השורות - הפינים עצמם ממש לא פאסימים. נכון שלא ברור מה העתיד צופן, אבל זה לא סוף העולם מבחינם. מערכת החינוך בפינלנד היא הטובה בעולם ולכן אין לי ספק שגם אם תחילה יהיה קשה להתמודד עם התמוטטות המעסיק הראשי במשק, תוך מספר שנים ספורות המשק הפיני ידע לצאת לדרך חדשה.
אייל | 29.06.12
10.
כתבה מעניינת
מה שבטוח שלא נוכל לראות כזאת כתבה איכותית בדה מרקר. אחרי שלפני כמה חודשים הם שיבחו, היללו ופיזזו על ההצלחה הפינית המסחררת, כיום הם בטח יושבים אבלים וכפויי ראש... מה לעשות שכלכלה זה תחום שמכין לכולם הפתעות. כל אחד שמתיימר להבין את מה שהוא לא יכול להבין מקבל התראה מגבוה על נבואתו השקרית... העניין עם השמאל הכלכלי שהוא מתיימר לסדר את הכלכלה בתבניות ולהבין איך העולם יכול לפעול במגרת מצומצת וללא תפיסה של האבולוציוניות הטמונה בשורשי האנושות.. דווקא הקפיטליזם עם "היד הנעלה" מבין את האנרכיה שחייבת להיות בבסיס הכלכלה בכדי להביא לפיתוח ולשגשוג... עם זאת ייתכן שרק שילוב ומתח מתמיד בין כוחות הנפש המצדדים באנרכיה (כלכלית..) לבין הכוח החזק שמניע להתאבנות, יכול להביא לייצוב ולבקרה של הכלכלה..
אחמד  | 29.06.12
9.
לקח חשוב - הדשא של השכן לא ירוק יותר. בואו נמשיך בשלנו. לא צריכים "נוקיה" בישראל
במשך שנים כל מיני מומחי תעשיה מטעם עצמם טענו שההי טק הישראלי בועה והכסף הגדול נעשה בחו"ל. וצריך כבר להקים כמה "נוקיה" בישראל. בחזונם הם ראו מפעל ענקי שנותן עבודה להמון אנשים. הכוונות של ה"מומחים" יפות אבל זה לא ריאלי אין לנו מסורת תעשייתית המבוססת על יתרון בייצור. לדעתי גם לא תהיה לנו. חשוב לקרוא את הכתבה הזו בשביל להבין את הסיכונים בהקמת מפלצת כזאת אנחנו טובים בחברות קטנות - בינוניות וחכמות וזריזות. זה היזם הישראלי והמוח היהודי. המשאב הזה במיטבו שהתנאים והמציאות לא ברורים ותשאירו לגויים את המגרש הגדול ... הדשא שם לא יותר ירוק יש לנו ארץ נהדרת ואנשים נפלאים.
כפיר אדם | 29.06.12
5.
כתבה מצויינת ומעניינת.
נוקיה היא מצעד האיוולת בהתגלמותו. למרות שאני מאוד אוהב את מיקרוסופט ההימור הבלעדי עליה מבחינת נוקיה הוא הימור כושל. פשוט החלטה דבילית של אילופ שנבעה משטיפת המוח שעבר במשך שנים שעבד במיקרוסופט, פשוט התחיל להאמין בשטויות שאותם מכר. נוקיה היתה ועדיין חייבת לתמוך גם באנדרואיד, אין ברירה אם רוצה לשרוד היא צריכה לזרום עם השוק ולהציע עוד חלופות. השתף עם מיקרוסופט מעניין אבל כרגע לא מספיק.
ביל | 28.06.12
3.
ונשאלת שאלה אחת בלבד...
למה לעזאזל הם לא הלכו עם אנדרואיד?!?!? פשוט כואב הלב לראות חברה שבאמת ייצרה חומרה איכותית, עמידה, אמינה וחזקה, והדבר היחיד שמפיל אותה זה קבלת ההחלטות המטופשת של מנהלי החברה...קודם הם נשארו יותר מדי זמן עם סימביאן הכושלת ואז בחרו בתאוות הכסף שמייקרוספט הציעה ללכת לווינדוס-פון שעוד לא הוכיחה את עצמה (ועדיין לא מוכיחה את עצמה). סביר להניח שאם הם היו הולכים עם אנדרואיד מתחילת הדרך הם עדיין היו מספר אחת. עצוב.
Confucius | 28.06.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת