אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ובינתיים, מתחת לפני השטח

57 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

57.
טעות קשה. המהפכה הבאה היא העלמות הייצור על ידי מדפסות תלת מימדיות
אנחנו עוברים לצריכה ברת קיימא ללא םסולת או שינוע מוצרים ואחסנתם. אם אני יכול להדפחס כל מוצר אלקטרוני או אפילו מזון אני רק צריך חומרי גלם ואחכ יכול למחזר את רובם. זה הסוף של המפעלים, חנויות מחסנים אריזות אוניות סחר משאיות וכו זה יהיה הרבה הרבה יותר קריטי וזה יקרה מהר משחושבים. פשוט כי מדפסות יכולות להדפיס עוד מדפסות... השוק הראשון שיתכווץ הוא שוק הצעצועי פלסטיק הזולי כולל כיסויים לטלפון , מעמדים וכו...ם. אחר כך חלקי חילוף. מממתכת .. חכו ותראו.
שחר | 09.07.12
53.
לא רק "החברה המערבית המודרנית כול כך נוראית"
רוב החברות בעולם אפילו יותר גרועות, הנה תראה איזה יופי המזה"ת.. אין הרבה מה לעשות, אני מאלו שדווקא לא הסתדרו עדיין. אבל אני גם יודע היסטוריה, המין האנושי כמכלול התגבר על הרבה קשיים כמו תקופות קרח וכו' אבל המוני פרטים מתו תוך כדי, ואנשים הביאו הרבה ילדים כי הרבה מהם מתו צעירים, ועוד, המין האנושי קיים מעט מאוד זמן, יש בע"ח שהתקיימו כאן הרבה יותר שנים ובכל זאת נכחדו. ככה זה, אם זה מנחם אתכם, אז גם ה"עשירים" יסבלו ממהפכה מהירה מדי, אם פתאום לא יהיה מי שיקנה מהם, או שכמה מטורפים יחליטו לחסל את הכל וזהו. עד כמה שכל מיני רגשנים מבטיחים לילדים שלהם שיעשו הכל בשבילם וכל הבולשיט הזה, הדבר לא אפשרי ואין שום הבטחה שהדברים "יסתדרו" רק בגלל שאתם רוצים ככה.
האמת לפנים | 07.07.12
49.
** גם עובדי סיעוד יהיו מיותרים בחלקם **
ביפן נמכרים כבר מספר שנים רובוטים שמיועדים לאוכלוסיה מבוגרת. יש רובוטים קטנים ששרים שירים עם הקשישים, כאלה שמעודדים את הקשיש ללטף אותם. יש רובוטים שיחלקו תרופות. יש כאלו שיעלו ויורידו אדם מהמיטה (לשימוש בבתי חולים). ועוד ועוד
ארז | 07.07.12
47.
הנפקת FACEBOOK = התפוח שנפל שנית על ראשו של יוטון
הגורם האנושי היה גורם מרסן. בהנפקת פייסוק הוזרמו מליוני קניות בלחיצת כפתור וגרמו לזעזועים לא מוסברים. בברוסה ממוחשבת כמו בכל מערכת אוטומטית - חייבים להכניס גורם ריסון אנושי או חישובי (וזה כבר הוגדר ע"י ניטון). אחרת עלולות להיות תנודות ללא ריסון אשר יגרמו לרוויה בתגובות המערכת. גורם ריסון ידוע ומוסכם כלשהו ימנע התנהגות לא הגיונית שאכן יכולה להרוס כלכלות
מהירות זה לא הכל | 07.07.12
46.
תשובה ל 43
אז מה ההצעה שלך ? הפסקת הקדמה וחקיקת חוק ימי הביניים ? שבו אתה תעסוק בדיוק באותו עיסוק אשר אביך סבך וסב סבך עסקו בו ? כמובן שעל מנת שהחוק יהיה ישים על הממשלה, כמו כל ממשלה טובה של ימי בניים לשנות את הכלכלה המקומית למרקנטילית (קרי, שליטה ביד רמה על מה אפשר ליבא הוא באיזה תנאים) הרי לא נרצה שמקומיים יוכלו לקנות בזול מה שרובוטים, חס וחלילה, יצרו....
דרור החולם בדרכים | 07.07.12
45.
העולם שלנו לא מוכן לרגע שבו לא יהיה עוד צורך בעבודה אנושית
הרי בתפיסה האנושית שלנו רק לאדם עובד מגיע כסף או שווה ערך כסף (מזון,מגורים וכו'), בנאדם בריא שלא עובד הוא בטלן. אבל בעולם המחר שבו בני אדם לא צריכים עוד לעבוד (אין צורך במלאכה ידנית , חקלאות מסחר או שירותים) רק חלק מצומצם מאוד באוכלוסיה שדואג לפיתוח הטכנולוגיה שאחרי המחר ימשיך לקום בבוקר וללכת למשרד\מעבדה. בגלל התפיסה השגויה הזו כסף מרוכז אצל בעלי השליטה על הטכנולוגיה ויצור מצב זוועתי של אי שוויון שבו העולם שלנו יהיה עשיר בצורה אדירה אך בגלל "אבטלה" (שאיננה באמת אבטלה כי אנשים לא צריכים עוד לנהוג על משאית, לעבוד חקלאות , לחלוב פרות ,לייצר מזון, לתפור בגדים - הכל נעשה באופן ממוחשב אוטונומי) אנשים יהיה רעבים ללחם וחלקיק האחוז באוכלוסיה יהיה מגה עשיר וישלוט על חייהם של ה"עניים". ממשלה עולמית של משפחות הכוח ועולם של עבדים.
תומר | 07.07.12
43.
לכול אילו שמצדקים את המחשוב
א. לא כולם יכולים לעבור למיחשוב, בניגוד לעבודה פיזית שהגוף יכול להסגל (לאדם נורמלי ובריא) אינטלגנציה לא יכולה להתפתח בהרבה וכול מה שאנשים עושים עם טכניקה אפשר ללמד מכונה . ב. כבר היום יש פחות שוטרי תנועה ממה שהיה אמור להיות אם במקום מצלמה הינו שמים בני-אדם , אז שום מקצוע לא חסין מפני פגיעה, אולי יהיה צימצום במקום חיסול אבל זה מוביל אותי לטענה השלישית . ג. כשישארו מקומות כול כך ספורים של עבודה רק הטובים ביותר יוכלו לחיות, אנחנו רואים את זה כבר היום, תסתכלו באסיה (בעיקר בקוריאה ) איך ילדים בתיכון לומדים 18 שעות בלי ספורט בשביל להתקבל לאוניברסיטה, זה גם למה אנשים בארץ שכן הלכו לאוניברסיטה עדין לא מצלחים לשרוד פה . אז תפסיקו לחשוב רק על עצמכם ולהגיד שאני הסתגלתי או לי טוב ותסתכלו על התמונה הגדולה, המבט האנוכי הזה הוא הסיבה שהחברה המערבית המודרנית כול כך נוראית .
א | 07.07.12
40.
ל- 31 (ר.י.) - התגובה שלך מתאימה לילד בכיתה ו'.
מדובר בחברה אנושית, אשר מבוססת על קשרים חברתיים (מליוני שנים של התפתחות המוח באמצעות הקשרים החברתיים, יש מחקרים רבים על תרומת החלק החברתי להתפתחות האנושות והמוח, ותיווך הוא חלק מכך. מחשב לא יחליף את המקצועות שאתה כל כך שונא, ובנוסף מוקדי הכח עוברים לחברות ענק אשר שולטות במחשבים אבל בראשן יש אדם ולא מחשב. אתה צריך לשאול את עצמך למה אתה שונא את בעלי המקצועות (האם זה עניין אישי?) ויותר מכך מרשה לעצמך להתנשא מעל כולם.
איתן | 07.07.12
39.
כל הטיעונים שכולכם מעלים פה כבר הועלו בעבר - בשורה התחתונה, העולם היום הוא מקום יותר טוב
לחיות בו, הטיעונים על אי שוויון בחלוקת העושר - שאני מסכים איתם - הם עדיין יחסיים. תוחלת החיים הגיעה לשיא של כל הזמנים, איכות החיים בשיאה, רמת החיים בשיאה אפילו לעניים שביננו. העוני של היום איננו העוני של לפני 150 שנה. מטבע הדברים מהפכות יוצרות שינוי ואנו בסיומן של 30 שנות מהפכת דיגיטציה ותקשוב (מחשב אישי, נייד, טלפון נייד) ונכנסים לעידן של מהפכה חדשה של דמוקרטיזציה של תהליכים (הפקת אודיו, וידאו, הפצת ספרים וכד") שבעבר היו נחלת מעטים שגזרו עליהם קופונים אדירים (תעשיית המוזיקה, הוליווד, הוצאות הספרים ועוד). לכן כמו בכל מהפיכה יש מקצועות שייעלמו מהעולם (לחלקם אתם אפילו לא מודעים, לדוגמה הוצאת ספרי תוים למוזיקה, פשוט כי ההתאחדות שלהם לא חזקה כמו ה RIAA בארה"ב) אך מאידך נוצרים מקצועות חדשים (בוני אתרים? SEO? מתכנתים בסביבת רשת? ענן? וכד"). תיהנו מהחיים, אנחנו חיים בעולם מופלא.
דונלד פייגן | 07.07.12
36.
לא אינטיליגנציה ולא אוטונומית
מערכות עיבוד נתונים ככל שיהיו עצומות, הן לא מערכות אינטיליגנטיות. המחשבים פשוט מזיזים המון נתונים. כמו שספינה היא לא סוג של לווייתן מפלצתי אלא רק מכשיר ענק שמאפשר תובלה ימית. המחשבים גם כמעט ואינם לוקחים מקומות עבודה אלא להפך הם אפילו מייצרים מקומות עבודה. בשנים האחרונות מספר סוחרי הבורסה רק הולך ועולה.
תירס | 07.07.12
33.
הכל נכון. או לא. עד שיקומו מי שיקבלו את הג'ננה מהשתלטות המכונות על החיים שלנו
ופשוט ישחררו פעימה אלקטרומגנטית שתהיה מספיק חזקה כדי להתחיל הכל מהתחלה. ולשם שינוי הפעם מי שיפסידו יהיו כל בעלי ההון/שילטון וכד', ומי שירויחו יהיו אלה שאין להם. בניגוד למה שקורה היום וכל הזמן.
מוישל'ה | 07.07.12
31.
זה מעולה,זה לא משאיר מקום לברברנים ושאר קשקשנים חסרי מקצוע
שכל עבודתם היא להיות "כלכלנים" ,או שקר אחר כלשהו . זה משאיר מקום לאנשים היחידים בעולם הזה שתורמים לאנושות, אנשי המדע . כך זה צריך להיות. אנשי המדע עומלים קשה, כדי להפוך את העולם לטוב יותר, ולקחת את העבודות של כל אלו שהם באמת כלומניקים,שאפשר להחליף אותם עם אלגוריתם מחשב פשוט . כך,רוב המשרות יופנו להייטק,טכנולוגיה ומדע, ולא יאפשרו עוד לכל מיני קשקשנים כמו ברוקרים ושאר מרעין ביישין, לקבל כסף על כלום,ועמדות כוח ומפתח על כלום. העולם שייך למדע , זהו, תורינו הגיע . רוצה להשתתף ? אל תלמד כלכלה,משפטים,ניהול,ושאר קשקושים, אלא הנדסה . נכון,זה קשה, אבל זה מה יש .
ר.י | 07.07.12
30.
לקומוניסט מתלהב מ-22
כל מה שאתה והחברים שלך למחאה האלימה רוצים זה לקחת את העושר של העשירים היום ולהלפוך בעצמכם לעשירים של של מחר. אין בכוונתכם לחלק את העושר בין כולם ,כפי שלא היה בכוונתם של הקומוניסטים בתיחלת מאה ה-20 לעשות כך. מה שכן,הבנתם,כמו הקומוניסטים של אז שע"י שיסוע ואלימות תגיעו הכי מהר אל המטרה !
המפוכח | 07.07.12
29.
אצלי מחשב של הרבנות התעסק עם המחשב שלי, שלח לי גט, ודחף לי וירוס לוריד
אחרכך הוא עשה אורגיה עם המחשב של העירייה, ועם המחשב של הפקחים ודחף לי דו"ח ענק על חניה במקום אסור- ולי בכלל אין אוטו. בו זמנית שלחו לי ארנונה ל-60 שנה האחרונות על בניין שקיים רק 10 שנים.
ירחמיאל המשתולל | 07.07.12
27.
אפל השמידה מאות אלפי מקומות עבודה
אפל שלחה לדרכם עשרות אלפי פועלים שעבדו בבלק ברי ו hp. מחשבים ניידים נמכרים פחות, טלפונים סלולרים בטווח המחירים הבינוני לא ימכרו, עשרות המכשירים שמגולמים במכשיר אייפון לא ימכרו בתור מכשירים בודדים. ההבטחה הגדולה של המיחשוב והמיזעור היתה יצירת מקומות עבודה חדשים, המציאות היא שהמיחשוב והמיזעור השמידו מקומות עבודה.
אלון פלג | 07.07.12
25.
האם מצלמת מהירות נועדה להוריד את מספר התאונות, את הצורך בשוטר או להכניס כסף?
בדיחות לחוד...... על הטלפון החכם נאמר שייעל את מטלותינו ויקל על התנהלותנו היומיומית. בעת שהרשתות החברתיות אמורות לחזק את החיבור בניינו, אבל בתכלס יוצרות חיבורים מזויפים. הלכה למעשה, אנו מוצאים עצמנו מחוברים לנייד 24/7 ולא עוצרים לחשוב איזה מחיר אנו משלמים. וגם אם אנו רוצים להתנתק ממנו, תמיד יש עוד אימייל מהבוס הדורש התייחסות ואם לא הוא, אז לקוח מעבר לים שרק התחיל את היום; כנ"ל לגבי האינטרנט (מניסיון). הנ"ל אקוטי במיוחד במיוחד אם אתם בעלי משפחה. לא אחת אני חולף על הורה העסוק בנפלאות הנייד, בעת שבנו הקט או ביתו נשרכים אחריו ברחוב (גם אמהות). וזאת, במקום לנצל את הזמן יחדיו, לשיחה או להחלפת רשמים על הסובב אותם. לא די בכך שמרבית שעות היום אותו הורה נמצא בעבודה? אתם רוצים לומר לי לאן נעלם אותו זמן פנוי?? טכנולוגיה היא דבר נפלא, כל עוד השימוש פרופורציונלי ולא מופנה נגדינו. החל ממערכות האוספות מידע על כל תנועה ורכישה שאנו מבצעים, וכלה במנגנונים האוספים מידע על מוצא פינו והקלדה של כל אות או תו ברשת, וכאלה שמעבירים אותו לגורמים עוינים או ממשלות טוטליטריות. אגב, הפרופסור טועה באומר שהחמדנות הייתה כאן מאז ומעולם. הצייד - לקט היה מרוצה בחלקו. למעשה מדובר במערכת השוויונית האחרונה שהייתה כאן (המודל הנ"ל עדיין קיים במספר בודד של קהילות). ואז הגיעה המהפכה חקלאית (לא התבלבלתי) והעולם החל לשנות את פניו.
תרגיל באוטומציה | 07.07.12
24.
הצורך שלנו בכסף נובע מהתלות שלנו באחרים, שנובעת מהצרכים שלנו:
אוכל, בריאות, שינה והעמדת צאצאים - אלה הם ארבעת הצרכים הבסיסיים שלנו. שניים מתוכם (שינה וצאצאים) מכתיבים את הצורך במחסה (בית). לכן ניתן לתמצת לשלושה צרכים בסיסיים - אוכל, בריאות ומחסה. כל צורך אחר מעבר לזה הוא מותרות. למשל, אני צריך שמישהו ינקה לי את הבית, או יכין לי אוכל במסעדה ויגיש לי אותו, או יבנה לי מחשב, או סמארטפון, או יאכטה וכן הלאה (תלוי מה אני מרשה לעצמי). להלן מספר טכנולוגיות שישנו את העולם שאנחנו רגילים אליו: 1. אנרגיה חופשית בחינם (היתוך גרעיני קר, או אולי משהו אחר שעוד לא ידוע עליו). 2. משכפל מולקולרי (כמו ב Start Trek - מייצר לך איזה מוצר שתרצה). שילוב של שני אלה מבטל את התלות שלנו באחרים לצורך אוכל ועוד הרבה מותרות (בגדים, תכשיטים וכן הלאה). 3. טלפורטציה (שוב, כמו ב Star Trek - משגר). נכון להיום, קיימת הצלחה מסויימת, אבל רק ברמה המולקולרית (מדענים הצליחו "לשגר" אטום ממבחנה למבחנה או משהו כזה). תארו לכם: אתם קונים משהו ב eBay, והוא משוגר אליכם הביתה - אין צורך בחנויות - שטח עצום שמתפנה למגורים. אין צורך לנסוע לשום מקום, ולכן אין צורך בכבישים - שוב, שטח עצום שמתפנה למגורים (או לטבע). 4. מציאות וירטואלית (כמו ה Holo-Deck ב Star Trek): טוב, עכשיו אפילו אין צורך במשגר מהסעיף הקודם. רוצים ללכת לעבודה, או לפאב - נכנסים לHolo-Deck ונפגשים עם כולם. במידה מסוימת זה כבר קיים היום בצורה של שיחות וידאו. 5. טלפתיה (למרות שקצת קשה להגדיר את זה בתור טכנולוגיה): תארו לכם שאתם יכולים לדעת מה עובר לכל אחד ואחד בראש - לא צריך אינטרנט יותר, ובטח שלא רשתות חברתיות וכו'. טוב, זה לא כל כך נשמע כמו משהו חיובי, אבל כמו כל טכנולוגיה אחרת שנכנסת לחיים שלנו - ברגע שהאנושות תעשה אדפטציה למצב החדש, ייתכן שזה ייראה לנו טבעי לחלוטין.
ברק | 07.07.12
22.
אחרי סיום הקפיטליזם מגיע תור הסוציאליזם וכבר כתבו את זה קודם.
רק בעולם שבו הייצור המוני ואוטומטי ברובו המוחלט ניתן לחלק את העושר בצורה שקופה והוגנת. הקומוניסטים ניסו לעשות את זה בטרם הזמן ולכן נכשלו. כמובן שעוד יהיה שלב ביניים קצר שבו מחזיקי העושר הנוכחיים ינסו להתנגד ובכוח אך זה רק יקרב את סופם.
מרקס | 07.07.12
21.
ל-14- האלגו טריידיניג פוגע בעיקר במפעילי אלגו טריידינג אחרים
בני אדם מעולם לא היו מסוגלים לסחור במהירות המכונות. סוחרי יום רבים עובדים ברמת הדקות ומעלה כאשר אלגו-טריידינג חי בעולם המילי שניות ומטה. מדובר גם באלגוריתמים שונים ובחיפוש אחר עיוותי שוק אשר מתרחשים מהר מאוד. נכון שבעבר כאשר היו הרבה פחות אלגו-טריידינג היה ניתן להבחין בשוק במופעים של חוסר יעילות. כיום המכונות מסלקות את החוסר יעילות, אבל יש עוד הרבה מקום בו בני אנוש עדיין סוחרים ונמצאים.
איתן | 07.07.12
19.
לא יהיה צורך בעורכי דין,בכלכלנים,בפוליטיקאים,
אבל יהיה צורך בהרבה מטפלים סעודיים,כי האוכלוסיה מרוב ישיבה ועצלנות יסבלו מסכרת לחץ דם,לב ,סרטן ,וכל מיני מחלות שקשורות בזיקנה מוקדמת-בהי טק תיהיה הרבה עבודה אך בשכר נמוך יותר,גם בצבא יעסקו פחות אנשים,-זו הקידמה ואין אפשרות לעצור אותה-עד 160 שנה
חואן קרלוס | 07.07.12
17.
אני כבר מדמיינת סרט מדע בדיוני שייעשה על המצב הזה-
לא יהיו יותר נהגי אוטובוסים,טייסים,וגם לא מלצרים וקופאיות בסופר,בטח גם את המנקות יחליפו רובוטים משוכללים במיוחד. האבטלה תהייה עצומה וכל הכסף יילך לחלק קטן מאנשי העולם. לאחר עשרות שנים ,כשהדור המובטל והעני ייכחד מהעולם,מיעוט האנשים העשירים שיישאר יימצא את עצמו חי בעולם טכננולוגי,יוצא לבלות עם "נערות ליווי" ממוחשבות,למופעי מוסיקה מחשמלים ,ומזמין אוכל סינטתי מתוך מכונה. אנחנו לא כל כך רחוקים מלהגשים את הסרט הזה רק חבל שאני לא אהיה בין אילו שישרדו ויראו את זה קורה...
 | 07.07.12
16.
עורכי דין לא צריך לחלוטין
מחשבים יכולים לשפוט הרבה יותר טוב,הרבה יותר מהר ומבלי לנסות לכפות את השקפת העולם הסוציאליסטית שלהם בכוח הזרוע על האוכלוסיה. מורים לא צריך.אפשר להקליט כל שיעור על וידאו. המסלול הטכנולוגי הובילאת האנושות למבוי סתום. לא רק בגלל התעסוקה שהיתה יכולה להפתר בעזרת מגפה עולמית או כמה מלחמות עולם שידללו אותה. ומקומות הייצור לא "עברו אל מעבר לים". הם הועברו לשם בידי הליברל שחלם על כלכלה עולמית בשליטתו. בדיוק כמו שמאות מליוני הכושים,המוסלמים וההיספנים לא "הגיעו" למערב סתם ככה. הליברל הוא זה שהביא אותם,זה שמנע את סילוקם וזה שכפה וכופה אותם בכוח הזרוע על כל האוכלוסיה.
אאא | 07.07.12
15.
פחד מחדשנות תמיד היה בעוכרי האנושות
בהנחה שהפרופסור המכובד לא כתב את הכל כדי לצאת חוצץ נגד אלגו טריידינג, יש לזכור כי למרות חלוקת ההון הלא שוויונית, פעם האי שוויון היה גדול פי כמה מונים. עדיין יש ותמיד יהיה ניצול מחפיר, אבל כמות הנהנים מעלייה במעמדם היא עצומה, אנשים שוכחים שעל מנת שהם יוכלו לקנות אייפון ב400 דולר, פועל סיני צריך להרכיב אותו עבור מאה דולר לחודש. אם כבר הבעיה האמיתית של העולם במאה ה-21 היא מה יקרה כשלא יהיו יותר שווקים מתפתחים לנצל, כי כולם יראו את התנאים במערב וידרשו השוואה. אז נראה אם המערב יחליט להחזיר את התעשייה הביתה, מה שבטוח זה שכל מוצר יעלה הרבה יותר לצרכן.
גיא | 07.07.12
14.
ל-4, האלגו-טריידינג פוגע רק בסחרני היום
בסופו של דבר מאחורי כל אלגוטריידר יושב בן אדם והוא לא נותן למחשב להחליט בשבילו אם להחזיק במניה לטווח ארוך. ל-9, אתה מדבר על הלודיטים שורפי הנולים. ל-11, אינספור מחקרים מראים ששיעור הפנאי הולך וגדל בעשורים האחרונים. פעם מושג הפנאי בכלל לא היה קיים, אנשים ניצלו את כל שעות הערות שלהם לעבודה קשה על מנת לדאוג לצרכיהם הבסיסיים, וחזרו הביתה לאכול ולישון. ל-12, הגידול באנשי המחשבים והטכנולוגיה קטן בהרבה מהקיטון בעובדים שהמחשבים מביאים לפיטוריהם. זה בדיוק הרציונל הכלכלי שמניע את תעשיית המחשוב והאוטומציה, במקום 20 פקידי בנק אני מציב 20 כספומטים אוטומטיים וממנה טכנאי אחד לפיקוח ותיקון תקלות, בדיוק כמו שצריך נהג קומביין אחד בשביל לקצור שדה במקום עשרות פועלים עם חרמשים. מצד שני, כל התוצרת הזאת מיוצרת על מנת להימכר ובשביל להימכר צריך להיות ביקוש לסחורה ובשביל שיהיה ביקוש צריך שיהיה למבקשים משהו שהם יכולים לסחור בו בתמורה לתוצרת הרצויה. רק כדי לסבר את האוזן, למשל, אני יכול לייצר ממתקי סוכר בשביל נמלים והנמלים מאוד ייהנו מהן. אבל אני לא עושה זאת כי הנמלים לא יכולות לתת לי שום תמורה עבור העבודה וההון שאני אשקיע, קטנים ככל שיהיו, כדי לספק להן את התוצרת הזאת. אז אם המהפכה הטכנולוגית תביא לכך ש-99% מהעולם יהיה מובטל ולא יצרני אז ה-1% היצרני יראה אותו כמו שאנחנו רואים את הנמלים, כיצורם חסרי ערך כלכלי שאין שום סיבה לנסות בכלל לייצר עבורם משהו כי הם לא יכולים לשלם עליו כלל.
כלכלן | 07.07.12
11.
אל דאגה - זמן פנוי לא יהיה לנו, כמו שלא נהיה מאז שנות החמישים
ככל שהטכנולוגיה גוברת, כך היא משתלטת על הזמן וממכרת אותנו אליה - אם בעבודה או בבילוי (ודרכה ההבדלים בינהם מיטשטשים). זה נגד הטבע שלה לאפשר זמן פנוי. אותו הדבר המעסיקים שמרוויחים מהטכנולוגיה - הרבה כסף, שיותר מאי פעם מגיע למיעוט זעיר. לכן אין להם אינטרס שהעובדים יהנו מזמן פנוי, כי כסף רק מעצים את הרצון לעוד כסף. כך שהטכנולוגיה לא תחזק אותנו, רק תקצין.
gud | 06.07.12
8.
אולי אפשר להשתמש בזמן הפנוי שיווצר לדברים חיובים אחרים
בוא ניקח לדוגמה שמחר כמות המשרות במשק תקוצץ בחצי אך התוצר ישאר כמו שהוא בזכות המכונות, במצב כזה ישנן כמה אפשריות: אפשר שכל עובד פשוט יעבוד חצי מהזמן אך יהיה לו את אותו כוח הקניה, אפשר שחצי מהעובדים ילכו ויעסקו במחקר כדי לקדם את האנושות, והאפשרות השלישית היא ללכת בדרכו של כותב המאמר ולחיות חיי עוני מרודים... בקיצור החיים הם פשוטים אנשים עושים אותם מסובכים...
איש עקרונות | 06.07.12
7.
כל הכבוד על השימוש במקפים עבריים (־) במקום אנגליים (-)
משום מה אני חש מעין "עקצוץ" קטן בכל פעם שאני רואה שימוש לא נכון בסימני פיסוק. דעו שהקפדה על כך מבורכת, ולא משנה עד כמה זה אידיוטי – ממש עושה לי טוב בלב! רק הערה קטנה: מדוע שלא תתקנו גם את שאר סימני הפיסוק? קו מפריד (–) במקום מקף אנגלי (-), קו לציון טווח (גם כן '–', שאגב כופה אוטומטית את הסדר הנכון: ערך קטן מימין וערך גדול משמאל), גרשיים (״) במקום מרכאות כפולות ("), גרש (׳) במקום מרכה בודדה ('), ואולי אפילו תו של שלוש נקודות (…) במקום שלושה תווים של נקודה (...) (אבל האחרון באמת לא קריטי). אפשר ליישם את השינויים הללו בקלות באמצעות קוד פשוט, בן לא יותר מ־10 שורות. תודה רבה!
ללא שם | 06.07.12
6.
מאז שחר הייסטוריה, כל חידוש גרם לשינוי פני החברה והכלכלה.
מאז המצאת הגלגל, האנושות מאמצת כל חידוש אפשרי שמוצע לה. וכך זה יימשך עד לסוף הדורות. הפ' המכובד לא מחדש דבר ורק מציין עובדות קיימות והמתהוות, במהלך הדורות. קדמה ושינויים, חיוניים למניעת דריכה במקום והתנוונותה של כלל האנושות. עם כל חידוש, אך טבעי שיש "קורבנות" המאבדים את משרתם או לא מוצאים את מקומם, מחוסר הסתגלות לחידושים המתהווים. על מנת להתמודד טוב יותר עם הבעיה, על האדם להיות מוכן לחידושים של המחר, דרך השכלה, הכשרה והשתלמות.
 | 06.07.12
4.
צריך להבדיל בין רוב מה שנאמר פה, לאלגו-טריידינג, שנרמז בכתבה
רוב התהליכים המתוארים פה הם חיוביים: המכונית האוטונומית, לדוגמא, תכחיד כנראה לחלוטין את תאונות הדרכים, הפקקים, ובעיות החניה - בעיקר ביום שבו כל המכוניות יהיו ממוחשבות, ויוכלו לנוע בתיאום מושלם ביניהן (גם היום, הבעיה העיקרית של מכונית ממוחשבת הוא הגורם האנושי הלא צפוי). אין גם רע במחשב שמסייע ומשתתף בפעולות בבורסה בצורה מתונה. לאלגו טריידינג, לעומת זאת, יש פוטנציאל נזק אדיר - הוא מגביר פי כמה את הספקולטיביות של השוק, עוד יותר מכל המכשירים הפיננסיים המוזרים שתרמו לנפילה של 2008. הבורסה נועדה לעודד השקעות כספים ויזמות, לא על מנת שמחשבים יקנו וימכרו ניירות ערך במרווחים של מאיות שניה.
נמרוד | 06.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת