אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט" - התמ"ת צפוי להמליץ לשנות את חישוב השעות הנוספות בעבודה

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
יש היגיון
יש היגיון בדרישה לאור המציאות בשטח, אך אם כבר הולכים לשנות ואני בעד השינוי, מתוך ניסיוני בשטח, יש לבטל את השעות הנוספות הגלובליות ( למעט הנהלה בכירה ) ולחייב את המעסיק לשלם ש"נ על כל שעה מעבר ל 186 שעות בחודש. יש להגדיר את מספר השעות הנוספות עליהן תשולם תוספת של 25% וכל מה שמעל, תשולם תוספת של 50%. לגבי שעות לילה וחגים, להשאיר את כללי התשלום הנוכחיים.
Moshe | 09.07.12
40.
עבדות ממשלתית
אני עובד כגלובלי בחברה ממשלתית, מה שמסתבר כגרוע ביותר. על יום בו החסרתי שעה מ 9 שעות נדרשות - מורידים לי מהחופש או מהשכר. על יום בו אעבוד יותר מ 9 שעות, לא אקבל אגורה נוספת. כדי לעבור לחוזה קיבוצי, רוצים שאוותר על כ 25% מהשכר, כך שיעלה לשכר הרגיל עם השעות הנוספות, אלא מה, הגבילו את מספר השעות הנוספות שמותר לעשות...(שלא נדבר על הירידה בהפרשות לקרון השתלמות, פיצויים, פנסיה וכו').
הגלובלי | 09.07.12
35.
ניצול גדול יותר- להעביד שני אנשים בחצי משרה
אני עובדת בחצי משרה - זה אומר שאני מקבלת שכר שעה נמוך והטבות לפי חצי משרה. העבודה שלי מוגדרת 4 שעות ביום אבל לוחצים עליי לעבוד 8 שעות ביום. השעות הנוספות (אחרי 4 שעות שכלולות במשרה שלי) ועד 8 שעות לא נחשבות כנוספות לפי החוק ואני מקבלת עליהן שכר מינימום ושום הטבות של שעות נוספותוגם לא תנאים סוציאליים וכלום. כדיי לעבוד שעות נוספות אני משלמת לבייביסיטר יותר ממה שאני מרוויחה בשעות האלו. אני ממשיכה לעבוד שם רק כי אין לי ברירה אחרת, ואני פוחדת שיפטרו אותי ולא תהיה לי עבודה בכלל. אני מקווה שיתקנו את החוק שלא יהיה למעסיק עדיף לקחת אנשים בחצי משרה כדיי שיעבדו במשרה מלאה בתתנאים כספיים של חצי משרה
טל | 09.07.12
34.
לעומת זאת בגרמניה
אתמול הגישו הצעת חוק לאסור פנייה של מעסיקים לעובדיהם בכל תקשורת שהיא לאחר שעות העבודה המקובלות ובשעות המנוחה ע"י השבתה של שרתי התקשורת שכך גם אם מעסיק ינסה לעקוף את החוק הוא לא יוכל. אם הגרמנים יכולים אז למה אנחנו לא יכולים להיות קצת כמוהם? לא זכור לי שהכלכלה של גרמניה קורסת או הולכת לפשוט רגל....
הייתי רוצה להיות אירופאי | 09.07.12
31.
שטויות במיץ
המעסיקים עושים מה שהם רוצים, חלק נותנים שעות נוספות על בסיס יומי, חלק על בסיס שבועי, וחלק על בסיס חודשי - כ"א לפי מה שיוצא לו רווחי (ולרוב לעובד פחות רווחי). מי שרק מעיז "לברר" רומזים לו שיגיד תודה שמעסיקים אותו כי יש עוד אלפים כמוהו. ובית הדין לעבודה, פחח, כוסות רוח למת. אפשר לחכות 3 שנים להלנת שכר (ככ בסיסי) וזה במקרה הטוב, כלומר הנחת הבסיס של בית הדין לעבודה זה שכל עובד הוא קומבינטור נצלן שסוחט את המעביד שלו.. הייטק ? בדיוק אתמול פורסם מחקר של המדען הראשי שאומר שהפריון בארה"ב עלה בזמן שבארץ לא עם הפרש של 20% (ועם ניכוי שערי-חליפין ומשבר גלובלי כלומר אין תרוצים הישראלים מדשדשים).. "לא מצליחים לתרגם יתרון טכנולוגי למכירות" - גם "קטר הצמיחה" מתחיל להיות רקוב עם הנהלות שמנות שלא יודעות מה הן עושות ארץ זבת חלב ודבש... הכל רקוב... something went terribly wrong
א.ד. | 09.07.12
20.
אבוי לנו העובדים אם ישנו את החוק!
החוק אולי נכתב בשנת 1951 אבל כנקראה שאז היה הרבה יותר כבוד לאדם ופחות הסתכלו על כסף ורווחים כחזות הכל. ההגיון כאן הוא מאוד פשוט - יש שעות לעבודה ויש שעות למנוחה, לתרבות, לפנאי לזמן עם המשפחה ועם אנשים שאוהבים. כשאני עובד 12 או 14 שעות למעשה "שרפתי" את היום שלי בעבודה, הקרבתי את הזמן הפרטי האישי שלי למען המעסיק שלי. עבור המאמץ הנוסף הזה אני מצפה ממנו לתשלום נוסף - יום ביומו לפי המאמץ הנוסף שהשקעתי כי היום אני לא אראה את הילדה שלי לא בסוף החודש! דא"ג - איפה הסתדרות העובדים בכל העניין הזה? מישהו נרדם שם?
הפרולטריון נטחן דק דק | 09.07.12
19.
הנה עוד סעיף להוסיף למחאת הפראיירים
לעבוד בחינם. תכלס בתור עובד הייטק, מקבלים שכר גלובלי..יש שכר בסיס ועוד שכר שעות נוספות שהוא קבוע!!!! כל חודש. מי שעובד 9 שעות מפוטר..ימצאו סיבה אני עובד 220-230 שעות בחודש. כשיש ימים שאני עובד 14-15 שעות (1 בבוקר) אין חיים. זה שנתתי החודש יותר שעות, אני לא מקבל יותר כסף, כי התוספת היא קבועה. אם סיימתי את המשימות שלי לפני הזמן, אני עדין צריך להמשיך לעבוד עד מאוחר, כי אחרת רואים אותי כזרקן. כשאני מסיים מוקדם, אומרים יופי..ומה עם זה ? מתי אתה מסיים עם זה ? אף פעם לא אמרו לי, כל הכבוד, עבדת קשה אז לך מוקדם היום. תכלס השכר בהייטק עם כל השעות האלה הוא למעשה 100-150 שח לשעה עם כל השעות הנוספות והתשלום הגלובלי (תלוי איזה חוזה סגרתם) זה אומר שבהייטק מרוויחים פחות אפילו משעת מסאג' מרוויחים פחות מפסיכולוגים (בהרבה כי המחירים היום הם 250-500) ההבדל הוא שיש הרבה שעות שאפשר לעבוד ואין צורך לחפש קליינטים ולקבל את אותו שכר, אז המשכורת כאילו גדולה. בכיף הייתי נותן 180 שעות בלבד...בלבד!!!! לא צריך שעות נוספות
עופר | 09.07.12
13.
במילא כולם בהייטק יושבים על שכר גלובאלי
לא ממש משנה לטפל בסוגיה זו אם לא מקשיחים את התנאים להגדרת משרה גלובאלית, ומגדירים סף אחוזי של כמות עובדים בחברה שיכולים להיות במשרת אמון (כמובן למעט גופים ממשלתיים בטחוניים). בנוסף, אם פותחים את הנושא הזה לדיון, יש לגעת בסוגיה של שעות עבודה נוספות במסגרת עבודה בחו"ל. לי נראה שלגיטימי לחשב מהרגע שעולים למטוס ועד הרגע שנוחתים, אולי אפילו את הנסיעה הלוך וחזור מהשדה, הרי אין אפשרות לחיים אישיים, למגע עם הילדים, וזה בדיוק שורש הבעיה בכלוב הזהב של ההייטק, אז לפחות שיתגמלו בהתאם.
יוני | 09.07.12
10.
חבל על הוועדה-גם ככה אין תשלום בהייטק על שעות נוספות
יש פרוייקטים בהייטק שאנשים עובדים מהבוקר עד אחרי חצות ולא מקבלים על זה שקל נוסף ומקומות עבודה שאדם שהולך הבייתה אחרי 9 שעות נחשב ל"זרקן" , שלא לדבר על עבודה מהבית וסופשים. היום החברות רושמות בתלוש משכורת סעיף גלובלי של שעות נוספות בשביל לכסות על עצמן (ולתת הפרשה יותר נמוכה לתמאים סוציאלים). ואני לא מכירה בהייטק עובד אחד שמקבל שעות נוספות על כל שעה מעבר ל 43 שעות שבועיות. אז לפני שמשנים את אופן החישוב של השעות הנוספות, מומלץ להקים וועדה שתבדוק למה לא משלמים שעות נוספות לעובדים ובאים אליהם בדרישות ותלונות.
המבקרת | 09.07.12
8.
בואו גם נבטל את העוולה שנקראת שכר גלובאלי + מיסוד שעות טיסה והכרה בעבודה מהבית
הרי כל חברות ההייטק ואני מניח שחברות רבות נוספות משלמות שכר קבוע (גלובאלי) לחודש ומצפות שאנשים יעבדו הרבה מעבר לשעות רגילות ולא יקבלו על כך תמורה נוספת. רוצים גמישות, בסדר, תשלמו! מציע: א. ביטול שכר גלובאלי עד ל-5*שכר ממוצע במשק (אזור 40000 ש"ח בחודש). ב. הכרה בשעות עבודה (על פי מנגנוני דיווח) מחוץ לשעות העבודה - קריאת מיילים ומענה, שיחות עם לקוחות וכו וכו. ג. הכרה בשעות טיסה/נסיעה ללקוחות כולל המתנה של 2-3 בשדות התעופה כשעות עבודה. ד. לעבודה (בחברות שבהן עובדים 5 ימים) בימים שישי ושבת, פיצוי הולם מבחינת ימי חופש (יותר מיום אחד עבור כל יום).
הדפוק | 09.07.12
5.
כאילו שבהייטק משלמים שעות נוספות...
נראה כמו ניסיון לפגוע בזכויות עובדים באצטלה של צורך שעולה מהשטח. בפועל, חברות הייטק לא משלמות שעות נוספות. רובן מתעלמות מהחוק. חלקן קובעות שהשכר מחולק בצורה פיקטיבית ל-70% בסיס ו-30% שעות נוספות, כך שאופן החישוב ממילא לא באמת משנה להן והשינוי הזה לא ישפיע. זו בסך הכל דרך להתחיל ולפגוע בזכויות העובדים במגזר אחד שלא יתנגד בכדי להצדיק את הפגיעה במגזר הבא שיתנגד.
 | 09.07.12
4.
רגע, רגע, אבל מאז שאני עובד, כך מחושב השכר שלי
גם כשעבדתי כמוכר ברשת חנויות גדולה (מאז 1998), גם כשעבדתי בהנהלה של אותה רשת, וגם כשעברתי לעבוד בהיי-טק. תמיד השעות הנוספות חושבו על בסיס חודשי, ולא על בסיס יומי. כלומר - על יום שבו עבדתי מעל 9 שעות, לא קיבלתי תעריף של שעות נוספות, אלא אם סה"כ שעות העבודה בפועל באותו חודש עבר את סה"כ 9 שעות כפול מספר ימי העבודה החודשיים.
 | 09.07.12
2.
פנייה לוועדה המכובדת !
הוועדה המכובדת חייבת לתת את הדעת גם על זמני העבודה של השוטרים ! שוטר לא מקבל ולו שעה אחת נוספת, מדוע? הם לא צריכים את הכסף ? הרי הרבה שוטרים מגיעים לפת לחם ! נכון זה טוב ויפה לאוצר אבל יש שוטרים שניזקקים לעזרה מעמותות צדקה (האם שוטר כזה ייעשה את עבודתו על הצד הטוב ביותר)? חייבים לקבוע שעות עבודה לשוטר , שכר שונה למישמרת, שכר שונה לעבודה שילדית מ7 בבוקר ועד 7 בערב) יש שחיקה שהולכת וגוברת במוטיבציה של השוטרים, וחבל.
ניסים | 09.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת