אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בעקבות הוזלת שמן הזית בעולם, המגדלים בארץ קוראים להעלות את המחיר לצרכן

80 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

79.
מחיר שמן הזית
זה נכון שיש סבירות רבה שהעלאת המכס תעלה את המחיר לצרכן אמירה זו יפה על הניר, בפועל גם כאשר הגיע לארץ שמן במחיר של 10ש"ח ולא היה מכס בשנת 2009 2010 לא ירדו המחירים לצרכן אלא נשארו אצל היבואנים והמשווקים כך שהמכס בפועל לא תמיד משפיע על המחיר מה גם שהיום בגלל הסכמים בין לאומים מגיע שמן ללא מכס בכלל, מאירופה ירדן, כמו כן נכנס לארץ שמן מאור בהיכף של 1300 טון בשנת 2011 שגם עליו לא שילמו מכס והוא כניראה לא הגיע למאור אלה זלג לשמן מאכל. אז מכס לא בהכרך משנה מחיר אלא עודף או חוסר של שמן בשוק וכרגע יש עודף עצום שללא קשר למכס מוריד את המחיר לצרכן
יוסי פרידמן | 23.07.12
78.
עצוב לקרוא את התגובות ולהבין שפשוט לא מבינים...
אם הייתים יודעים מה אתם מכניסים לגוף שלכם כשאתם קונים שמן "זית" מיובא זול לא הייתם מגיבים כפי שהגבתם ואם הייתם מבינים את התרומה העצומה של 330 אלף הדונם של מטעי הזית בארץ- להחדרת מים לקרקע, קיבוע פחמן, תירות ועוד , שוב לא ההיתם מגיבים כפי שהגבתם. נכון שצדק חברתי והמחיר לצרכן הם דברים חשובים ביותר אבל יש עוד כמה דברים חשובים שצריך לקחת בחשבון... תחשבו על זה
 | 22.07.12
75.
מס כפול והוצאות הרשת
1. צריך לתקן את עוולת המיסוי הכפול. אין סיבה שהמדינה תרוויח פעמיים מהעלאת המכס, פעם מהמכס, ופעם מהמע"מ על המכס. 2. מרווח הרשת: למה מרווח הרשת עולה עם מחיר המוצר עולה? 7 שקלים רווח על השמן זה לא מספיק? אם מעלים את המכס גם הרשת צריכה להרוויח יותר? 3. עלויות לוגיסטיקה וסידור: מה הקשר בין המכס ובין עלויות לוגיסטיקה וסידור על המדפים? הרי זה אותו מוצר.
גלעד | 22.07.12
74.
ענף הזית בישראל מתנהג כמונופול עם צריכה קשיחה
מזה שנים רבות ענף הזית בישראל חולב את הצרכנים.אין קשר בין כמויות הפרי לבין מחירו,המחיר קשיח כלפי מטה.אין תחרות לא בקרב המגדלים בארץ וכמובן לא ביבוא. צריך לגמור עם הסיפור הזה להוריד לגמרי את מכסי המגן ולפתוח את השוק לתחרות דבר שיוזיל בחצי את מחירו לצרכן.יש כל הזמן מנטרה למזון בריא אין הרבה דברים בריאים כמו מן זית בכמות הרצויה. כמו כן ישנם מטעים מעטים המשקים את עצי הזית הרבה שטחי גידול הם ללא השקיה אז נא מכם לא לבלבל אותנו עם המציאות. בריאות וקרירות לכל
עופר לב | 22.07.12
69.
רמת הבורות שמפגינים כאן רוב המגיבים מזעזעת
1. שמן זית הוא מוצר עונתי, יש שנים שיש שפע (כמו השנה) והמחירים יורדים ויש שנים שאין יבול והמחירים עולים. ככה זה בכל העולם. 2. גם בחו"ל המחירים נמצאים בתנודה. כשיש שיטפון באיטליה זה פוגע במחיר שמן הזית. 3. מי שקונה ליטר שמן זית ב-2יורו וזה טעים לו שיבוסם לו, אין שמן זית איכותי ב-2 יורו לליטר! באחריות!!! 4. מבלי לרדת לפרטים, שמן זית שמגיע מחו"ל במחירים שנקובים בכתבה הם לא ממש איכותיים. באחריות (שוחחתי עם הרבה יצואנים באיטליה, יוון וספרד). 5. השמן זית האיכותי מחו"ל מגיע בבקבוקים קטנים של 250מ"ל במחירים גבוהים. 6. למגיב 38 אתה צודק, אם קונים בבית בד בכמויות גדולות (בדרך כלל מיכל של 5 ליטר) המחיר אכן יותר טוב כי חוסכים את עלויות של רשתות השיווק. 7. מגיב 34 אתה צודק ב-100 אחוזים! .
דר' לשמן זית | 21.07.12
65.
חוצפנים: דורשים לפגוע בבריאות הציבור בשביל רווח מופרז ומהיר
הנבלות דורשים לאפשר להם רווח מופקע שאינו מחוייב המציאות, רק בשביל לעשות קופה מהירה על חשבון הצרכן הישראלי. מטע זיתים זה עסק לטווח ארוך ולא אקזיט בהייטק ומי שלא מסוגל לנהל עסק לטווח ארוך, שלא יכנס לענף. מצידי שיעקרו את כל העצים ושהמחיר לצרכן ירד.
אבי | 21.07.12
51.
ל-48: זה בדיוק *לא* קפיטליזם. מכסי ייבוא ודרישה לסחוט את הציבור דרך הממשלה זה *סוציאליזם*
ה"קפיטליזם החזירי" זאת אחת ההמצאות העלובות של קבוצת העלובים שמובילה את המחאה. מה שהם קוראים לו "קפיטליזם חזירי" (שבו אתה מדמיין קפיטליזם באקסטרים) זה בעצם קפיטליזם מדומה שהתוכן האמיתי שלו הן רגולציות ממשלתיות (=סוציאליזם\קומוניזם) שמגבילות את השוק על ידי קבוצות לחץ שמרויחות מזה (=מונופולים וקרטלים שמוגנים על ידי הממשלה) - בדיוק כמו בדוגמא הזאת! בקפיטליזם נותנים לתחרות לעבוד!
מוחא, אבל בהגיון | 19.07.12
43.
רק מועצת הזית קובעת את מחירו של שמן הזית
המועצות הבולשביקיות הן אלה שקובעות בארץ את מחיר התוצרת החקלאית, ללא שום קשר להיצע וביקוש. בכך הן גורמות לכולנו לשלם הון ללא שום הצדקה על התוצרת הזאת, שזולה בחו"ל פי כמה. מועצת הזית קבעה את מחירו של שמן הזית בארץ לכפול ממחירו באירופה. מועצת הדבש קבעה את מחירו של הדבש בארץ לכפול ממחירו באירופה. מועצת החלב קבעה את מחירו לגבוה בהרבה מזה באירופה ובארה"ב. מחירו הגבוה של החלב בארץ גורם לכולנו גם לשלם פי כמה על מוצרי החלב השונים. בגרמניה גביע מילקי גדול פי 1.5 מזה בארץ עולה רק 19 סנט !! = 1 ש"ח !! צריך לפרק ומיד את המועצות הבולשביקיות שמונעות כל תחרות, מונעות שוק חופשי שבו המחירים נקבעים עפ"י היצע וביקוש וגורמות לריכוזיות מירבית. המועצות הבולשביקיות גורמות לכולנו להוציא הון על מזון ועולות לנו הון במשכורות, בפנסיות, בצי רכבים ובמשרדים. לפרק מיד את המזיקות הללו.
אזרחית | 19.07.12
42.
האם מישהו מופתע מהקומבינות של המגדלים ורשתות המזון?
הנה עוד קומבינה של מגדלים בכיינים. המגדלים כבר שנים ארוכות אינם מבצעים מסיק אלא עושים עסקאות קומבינציה עם כל מיני ראיסים מהסקטור הערבי ורוצה להרוויח כאילו הוא ביצע את המסיק. כאשר בקומבינות הללו שניהם מתחלקים שווה בשווה בשמן לאחר בית הבד והמגדל רוצה לשמור על רווח כאילו הוא קטף כך מגיעים למחירים ההזוים הללו. אגב השמנים מספרד מיובאים במחיר של שבעה ש"ח לליטר וממרוקו אף פחות לכן טוב יעשו אם המגדלים ישובו לבצע את עבודות המסיק. אני קורא שאין כח אדם היוגבים החליטו שהם מנהלים וכבר לא עובדים.
דוד | 19.07.12
38.
ל- 34: ההסבר שלך לקוח מחנות "הכל בשקל"? מה זה השטויות האלה??
בתי בד מהשורה הראשונה בארץ ("היוגב" ו"גבע" למשל) מוכרים לצרכנים פרטיים (כמוני למשל) שמן זית איכותי ("כתית טהור מעולה" על פי ההגדרה) מכבישה ראשונה ב-25 ש"ח לליטר, בתנאי שאתה קונה לפחות 2 פחים של 5 ליטר. מכאן ברור שכל השאר זה הוצאות + רווח של השיווק עד הסופרמרקט/חנות שבה המוני בית ישראל קונים בדרך כלל; אנחנו מדברים על הפרש של 15-20 ש"ח לליטר!!
 | 19.07.12
34.
שמן זית הוא כמו יין
שמן זית טוב עם אחוז חומציות נמוך יקר בכל מקום (גם בחו"ל). מה שמגיע לארץ במחיר נמוך זה לא שמן איכותי (זה לא אומר שהוא לא טעים!). יש גם בארץ שימני זית במחירים מצחיקים. מי שרוצה מוצר טוב ואיכותי משלם. המחיר משתנה משנה לשנה בהתאם ליבולים. השנה מחיר לליטר שמן זית איכותי עם חומציות של 0.8% ומטה נע בין 35-40שח מי שלא רוצה שיקנה מוצר נחות ב-20-25שח
סתם אחד שאוהב שמן זית טוב | 19.07.12
33.
מניסיון המחירים של שמן זית באירופה תמיד היו נמוכים יותר
במהלך השנים האחרונות נסעתי למספר חופשות עצמאיות במספר מדינות במערב אירופה. בכולן עשיתי קניות בסופר וראיתי שמחירי שמן זית הם 1/3-2/3 מהמחירים בישראל וזה גם במדינות שבהן השכר גבוה מאשר בישראל ובמדינות שצריך לייבא את השמן (כמו באנגליה). בישראל כנראה המחירים הכי יקרים בעולם, זה לא דבר חדש וזה בגלל שאנחנו חבורת סתומים שמוכנים לשלם כל מחיר אם מעלים אותו במדרגות קטנות. מרבית יצרני השמן בישראל יוכלו להתפרנס בכבוד גם אם המחיר הסופי של המוצר יהיה 1/2 ממחירו היום. אם המחירים יעלו אני לא אקנה שמן זית במך מספר חודשים ואם עוד 100,000 יעשו כמוני אז המחירים יירדו.
איציק | 19.07.12
28.
במקום שעם ישראל יהנה ממחירים זולים כי המחיר בעולם ירד מבקשים החקלאים לעלות מכסים.
לטעמי זו טעות להגן על מי שמבקש למכור לנו מוצר במחירים מופקעים. אני לא מתעקש על תוצרת הארץ ! אין לי בעיה עם תוצרת חוץ. אם המחירים בארץ היו זולים יותר אזי הייתי בוחר בתוצרת הארץ. חקלאים עם בכיין ! לא טוב לכם ? תחליפו תחום עיסוק.
פישלזון | 19.07.12
27.
כצרכן 'כפייתי' של שמן זית משובח, אני אומר שאין להם טיפת בושה.
השמנים האיטלקיים, היווניים, הקפריסאיים וכיוב' אינם טובים פחות משמני הארץ, מחירם לעיתים מצחיק בהשוואה למחירים המופרכים\מופקעים כאן. במידה ויתרחש הסקנדל המתואר בכתבה - היענות לדרישת המגדלים...- ברור לי מה אעשה: קודם כל העדפת תוצרת חו"ל. אין לי ספק שכך יעשו רבים בישראל, וזאת למרות הפטריוטיות.
חפטליהו | 19.07.12
24.
שרי הממשלה
תלמדו מהשר כחלון שכל השנים חברות הסלולר לחצו ובכו שהם יקרסו אם יפגעו בהם. ומה קרה??.??? הם קרסו? אף אחד לא. במקום להרוויח 2 מליארד בשנה, 1 זה מספיק גם כן. גם החקלאים לא יקרסו אם יורידו מחירים כולה זיתים מים וזהו זה כל הטיפול בהם, גם אני הייתי חקלאי, שלא יספרו סיפוריפ לסבתא נוקד ושמחון יש לכם ממי ללמוד, ולא להכנע, מי שלא מתאים לו חקלאות שיחליף מקצוע, בכמות האדמות שיש להם הם יכולים להיות נ"דלניסטים עשירים, תמרו אדמות.
זיו | 19.07.12
18.
תפסיקו לחסל את החקלאות
בחו"ל מספסדים את הענף, בארץ תבדקו את עלות העבודה את מחירי המים והדשנים ותראו שעלות יצור (של חקלאי יעיל) מגיע ל18 עד 20 שח לליטר בלי אגרות כשרות ועלויות שיווק לצערי המדיניות והפתרון הקל בארץ זה "תחסלו את הענף וזהו" האם זה באמת מה שאנחנו רוצים?? תאפשרו להתפרנס בכבוד כולל לחקלאים מספיק עם ההסתה נגד החקלאות והחקלאים. בדמם ובזעתם יש לנו ארץ נהדרת! והלוואי שימשיך כך לעתיד.
עמיקם | 19.07.12
16.
לא משנה המוצר - הסיפור אותו הסיפור בתיקון קל.
היצרנים מאיימים לעבור לחו"ל אם יעלו את שכר המינימום או את מס החברות...הפעם מגדלי הזיתים יצטרכו לעקור עצים.....עשו לנו טובה והפנו את הדמגוגיה שלכם לכיוון אחר. לא מתמודדים מול חו"ל? הורידו את הרווח מעט; לא חייבים להיות חזירים!!! בשנות שחונות, טענתם שהמחיר עלה כי המסיק היה דל. אבל כמי שיתעמק מעט, יבין שיש מחזוריות בענף ואחרי שנה חלשה יש יבולים גדולים. אז מדוע המחיר לא חוזר לקדמותו? בשנים האחרונות, מחיר הבקבוק לשמן זית הכפיל ושילש את עלותו בעת שהכמות קטנה אצל כל החברות ל750מ"ל במקום ליטר.
 | 19.07.12
14.
יש פתרון פשוט, שרשתות השיוווק ירוויחו פחות, הם לא צריכים לעלות את החלק שלהם
לא יכול להיות שבארץ כל מוצר יהיה יותר יקר והעובדים ברשתות השיווק משתכרים 21 ש"ח לשעה. מה קרה שהבעלים של הרשתות יחיו על אחוז פחות חזירי, שיקחו דוגמה מארצות כמו גרמניה.
בכלל, הוא צריך להיות קבוע | 19.07.12
10.
שמן הזית הישראלי נמכר במחיר מופרז בגלל המכס
הדרישה שלהם פשוט מגוחכת, המכס מטרתו היתה לאפשר לייצרנים המקומיים להתחרות בייבוא ולהציע מחירים נמוכים יותר. מה הם עשו? העלו מחירים והשוו למחירי הייבוא+מכס כדי לגרוף רווחים על הצרכן הישראלי. עכשיו הם מתלוננים שהעושק הנוכחי לא מספיק? אני אומר לבטל את המכס, אם הם לא יכולים להתמודד, בעיה שלהם! אותו הדבר בדיוק קורה עם הדבש.
ג'ק | 19.07.12
5.
הפתרון הראוי
להעלות את המכס, אך במקביל להטיל פיקוח על מחירי זמן זית מתוצרת ישראל ולהגביל את מחירם ל 30 שח בלבד. אין חשש לעקירת מטעים - הסיבה, גם אם מחיר השמן ירדו ויפחת הייצור המקומי , מחירי הזיתים ירדו , כך שגם תעלה רווחיות ליצרנים שייותרו וגם נוכל לרכוש זיתים במחירים זולים יותר. חלופה אחרת להעלאת המכס על שמן זית, היא להתיר למפיקי השמן בישראל ליבא זיתים ללא מכס כך שיוכלו להתחרות במגדלים המקומיים שיצטרכו למכור את תוצאתם יותר בזול ליצרני השמנים או לשום הזיתים.
 | 19.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת