אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בתוך המוח של הסיטי

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
כתבה שממש גרמה לי לחשוב
בתור בוגרת לימודי מנהל עסקים, תמיד עשיתי הפרדה בין התחומים ה"מדוייקים" כמו מימון - למשל בלק-שולס ודומיו, ובין התחומים ה"רכים" כמו התנהגות ארגונית ויחסים בינאישיים בקבוצה. הכתבה המרתקת הזאת, והמחקר של יובל מילוא, מבהירים שבעצם התחומים הרכים הם כל הסיפור. החכמתי, תודה
דפי | 27.07.12
14.
14 - הפיתרון הוא פשוט להלאים את הבנקים
באמת אין צורך בבנקים במתכונת הנוכחית שלהם. הם לא מייצרים דבר. את הריבית על משכנתאות שמטרידה אותך ניתן לשלם למדינה. ולהנות אחרי כן מהשקעה בתשתיות בריאות טובות הרבה יותר. כלומר במקום שקומץ אנשים יהנה מכסף האדיר שמתגלגל בבנקאות, האזרחים כולם יהנו ממנו.
sevenstrings | 27.07.12
13.
לדני מ-14
המערכת שאתה מאתר התאימה למציאות אחרת שבה המשאבים נתפסו כבלתי מוגבלים תחילה בשל העושר מהעולם החדש ולאחר מכן בשל הנפט הזול רק 200 שנים מאוחר יותר בימינו אנו מבינים שהכדור הוא סופי וכך גם המשאבים ולכן כבר לא ניתן לייצר שפע כסף על סמך הנחה של צמיחה עתידית יש ליצור מודל חדש שמכיר בכך ולא להאחז בדברים שהיו נכונים ללפני 100 שנים וגם אז רק לחלק קטן מהאנושות
אורי | 27.07.12
5.
הדבר העצוב הוא
שכל הפעילות הפיננסית האדירה הזאת אינה מייצרת דבר בעל ערך, היא לא תורמת לאנושות דבר בשורה התחתונה. מוזר לי שהאנשים שעובדים בתחום הניגזרים לא שואלים את עצמם מה היא התרומה הסגולית של ה"תעשייה" שלהם למין האנושי. הם לוקחים משכורות עתק וזה פשוט לא מפריע להם. בזמן שבו פיזיקאים ב-CERN מגלים את ההיגס ולא מתקרבים ליכולת ההשתכרות של שוכני "ביב השופכין" כדברי טאקר, מה בדיוק תרמו אותם סוחרי ניגזרים? ומצד שני כשאתה לוקח כל כך הרבה ולא תורם דבר אתה מייצר נזק אדיר בטווח הארוך וזה מקור המשבר שאותו אנו חווים כיום.
בומרנג | 26.07.12
3.
מילוא "עלה" על זה, ופסובסקי הסביר בבהירות: כיצד כלכלנים מרמים את עצמם - ואת העולם.
לפעמים ריכוז הכשרונות שגדלו בארץ הקטנה הזו מעורר גאווה. לפעמים :) ולענין - כל מודל מחלק את העולם לשניים: חלק אחד הוא מסביר, ואת השני מבטל כ"שגיאת מדידה". כשמסתכלים רק על תת-עולם ידידותי, כל מודל הוא "נכון" - אבל זמנו קצוב. זו בדיוק מהות התהליך המדעי, ומתעוררת תהיה האם "כלכלה" ניאו-קלאסית היא מדע (או אמונה המגשימה את עצמה לזמן קצוב). יתכן ו"כלכלה" ניאו-קלאסית אינה אלא אידאולוגיה שנועדה לשמר מבנה חברתי בזמן צמיחה כלכלית בבריטניה של המאה ה-19 (תיעוש, עיור וניצול המושבות). אידאולוגיות מתחרות - כמו מרקסיזם, שהתפתח בערך באותו זמן - כבר קרסו, וסביר כי ימיה של זו ספורים גם הם. מי שרוצה לראות התקף-זעם, ינסה נא לדון בהשערה זו עם כלכלן "אדוק". הסיטי ירש מן האימפריה אוירה של good ol' boys, ואף פיתח יכולות ליצור קליקות של כאלה בזריזות. וכמו אימפריה שהוחזקה בכח האמונה, גם הסיטי עלול "להתקפל" מהר יותר אפילו מהשערות פסימיות: קצב הקריסה הוא כעומק התעתוע.
הישג מחקרי ועיתונאי | 26.07.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת