אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שכחו אותם בבית: כך דפקה הפזרנות של דור הבייבי בומרז את עתיד ילדיהם

78 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

78.
ל69- הערכה שלך קלעה בול
בתור זוג (+2) עם משכורות מאוד גבוהות יחסית היינו מודעים לסיכון - והנה קרה המקרה שנינו מפוטרים בפרק זמן של כמה חודשים. גם עם דמי אבטלה צריך סכום רציני בצד של 60-40 אלף (שהייה לנו - היו אני מעריך עד כמה זה חשוב) סכומים של 10-15 משמעותם שרמת החיים תרד לקרשים ותאלץ להתפשר על כל עבודה בשכר נמוך ומהר מאוד מה שבטח לא יעזור בגל הבא - שגם הוא יגיע זה בטוח.
מהנדס | 08.08.12
77.
לכל המגיבים - הנתונים הם מארה"ב, לא מישראל, והמצב כאן שונה
1. לא קשה למצוא עבודה בתור צעיר בישראל: בשירות לקוחות יש ביקוש, כנ"ל באבטחה, זבנות, מלצרות ושאר עבודות פשוטות. בעבודות מקצועיות זה כבר תלוי בתחום שלמדתם, יש תחומים קשים ותחומים קשים פחות. 2. ברור שלמבוגרים יש רכוש גבוה יותר, כי היו להם 40 שנה לצבור רכוש לעומת אולי 5-10 שנים לצעירים. 3. מה שנכון הוא שהנטייה לחסוך הולכת וקטנה עם השנים גם בישראל. היום רבים מהצעירים לא חוסכים בכלל מכל מיני סיבות (גם אני הייתי ביניהם), אבל לא נראה לי שזה בגלל דור ההורים, אלא בגלל שינוי בהרגלי החיים ובאידיאולוגיה. היום מי שחוסך נחשב "קמצן", ומי שמפזר מכל כספו נחשב "קול". נוסעים לטיול אחרי צבא לחצי שנה, מוציאים על מסעדות, מועדונים, אייפונים וכו', מה שדור ההורים לא חלם לעשות.
 | 08.08.12
75.
כתבה מוזרה ובהחלט לא מתאימה לישראל
לא מבין את רוב המגיבים פה שמתבכיינים על זה שקשה להם עם הלימודים הגבוהים. הלימודים באוניברסיטאות אף פעם לא היו קלים - חלק גדול מהאנשים שלמדו איתי בטכניון נאלצו לעבוד גם במקביל. ההורים עזרו עד כמה שאפשר - ותאמינו לי רובם היו ממעמד ביניים ומטה. מי שעושק את הסטודנטים באמת הן המכללות הרבות שדוחפות תארים חסרי ערך במחיר מופקע והאנשים מעדיפים לשלם יותר במקום להשקיע קצת יותר בלימודים ולנסות להתקבל לאחת האונ'. הכתבה עצמה לא עקבית - מצד אחד הם טוענים שהבייבי בומרס ביזבזו את כספם ללא הרף אך מצד שני הונם החציוני עלה ב42%. חלק מהדברים שנאמרו ממש לא נכונים לארץ - כמעט בשום מקום במדינה שלנו לא מעדיפים אנשים מבוגרים על פני הצעירים! בקיצור תפסיקו להאשים את הדור הקודם - כל מה שנאמר על הבייבי בומרס נכון שבעתיים לגבי הדור הנוכחי - הם אלה שממקסמים את כרטיסי האשראי שלהם ולוקחים הלוואות בלי הפסקה - בגלל שרוצים הכל ועכשיו! רוצים חתונה ב100 אלף ש"ח ואוטו חדש ובית גם אם אין לכל זה מספיק כסף - יש הלוואות וההורים התומכים בשביל זה. חוסר היכולת לדחיית הסיפוקים זו המכה האמיתית של הדור הזה! ושלא תחשבו שאני איזה זקן מטיף - אני רק בן 34 ומודע שגם אני סבלתי ועדיין סובל מהבעיה הזאת...
Buber | 07.08.12
73.
המצב בארץ לא טוב יותר
מדינת הרווחה נהרסה. יש לנו כאן דור שלם של צעירים שעובדים קשה, אך יגיעו לגיל הפנסיה ללא כלום או עם חובות. כמה אנשים הם עובדי (עבדי) קבלן שנעשקים חודש חודש. מחירי הנדל"ן בשמיים והרבה לא יוכלו לקנות דירה או יצטרכו לשלם משכנתא עד גיל מתקדם. מערכת הפנסיונית בארץ לא בנויה לאנשים שאין בבעלותם נכס. לא ניתן לחיות מפנסיה ולהמשיך לשלם משכנתא או שכירות.
אלי | 07.08.12
72.
כתבה נכונה וממוקדת
מדובר על החברה בארה״ב ולא בישראל. מרבית הכסף נמצא אצל המבוגרים. נכון שיש גם כאלו שהפסידו את התחתונים בזמן המשבר, אבל מרבית ההון מרוכז אצל הזקנים, מה לעשות. 20 השנה האחרונות היו בום גדול ואפשרו לחלק מאותם בייבי בומרס להתעשר. הם חיו חיי תענוגות ומותרות באותם שנים מתוך מחשבה שכך יראו שארית חייהם. מרביתם רכשו בתי ענק, הבית הממוצע גדל מאוד באותם שנים, מיקסמו כרטיסי אשראי וחיו מעבר לאמצעים שלהם והשאירו לבני הדור הבא אדמה חרוכה. עכשיו שלא נותר דבר הם נלחמים על ההשגים הסוציאלים כעל מלחמת מאסף. הצעירים של היום נמצאים במצב נואש. ברובם עובדים עבודות מזדמנות ללא תנאים סוציאליים. אין בריאות חינם, אין פנסיה ואין עתיד. בייבי בומרס האמינו בשוק חופשי וכלכלה שרק גדלה, יש מאין, לא טרחו ברובם לחסוך לשעת משבר - וזה המשותף לחברה הישראלית ולאמריקאית : אכול ושתה כי מחר נמות...
אנונימי | 06.08.12
71.
מדויק לגמרי - וזה נכון גם בארץ. אני מזמן טענתי שילידי שנות 1940-1960 הרסו את המדינה
הם ההורים של מרבית האנשים שעזבו ועוזבים את הארץ היום מסיבות כלכליות בעיקר. הם האנשים שהביאו את השחיתות לרמת אמנות ואת התרבות המקולקלת בארץ. הם בעצם הדור הדפוק באמת, כזה שהיה דור שני לשואה וגדל עם ילדות קשה, מדכאת של הורים ניצולים, תקופות צנע בראשית קום המדינה ומלחמות טראומתיות - ממלחמת השחרור ועד ליום הכיפורים. הדור שלי - ילידי תחילת שנות ה-70 וגם הדור של שנות ה-80 משלם היום את המחיר. אני מנבא שרק הדור של הילדים שלנו יתקן את המצב וגם זה תלוי באיך פני המדינה ייראו ב-20 השנים הקרובות - עם החרדים מצד אחד, ערבי ישראל והבדואים בצד שני, המצב לא מבשר טוב...
יובל | 06.08.12
69.
שאלה רצינית
איך אנשים קונים היום רכב? מישהו מוכן להסביר לי? אפילו ליסינג. אתם יודעים כמה עולה רכב חדש? אתם יודעים מה יכולתי לעשות עם כל הכסף הזה? יכולתי כבר להיות עצמאי, יכולתי להשקיע בבורסה, יכולתי להשקיע בסטארט אפים. יכולתי לעשות הרבה דברים. זה החלום של אנשים? רכב? ועוד להשתעבד אליו? מה נהיה? אני מתחיל להבין איך אנשים קורסים. לא בגלל משכנתא חס וחלילה. שגם זה מכה בפני עצמה. אבל בגלל רכב. ובגלל שהם לא חוזים בעיות בעתיד. "שאני אפוטר?? מה פתאום". כעבור 3 שנים הם מפוטרים ומוכרים את הרכב בסכום עלוב, ומצפים עוד להמשיך להישאר באותה רמת חיים. צאו מזה! אין לכם רמת חיים עד שאין לכם כסף אמיתי בעו"ש. מתי אנשים יבינו את זה כבר? חלאס עם המינוף המטורף שאנשים לוקחים. כלום לא השתנה מאז השיעורים בכיתה א' עם הבדידים. אם יש לך אז יש לך ואתה יכול לבנות עם זה משהו. אם אין לך, אל תנסה לבנות עם כסף של אחרים כי הם פשוט יבואו אליך עם הוצאה לפועל, עו"ד, גובים מפחידים וכדומה. למה? כי הסיכויים הם תמיד נגדך לא הבנת את זה עדיין ברוך? הבנק זה פשוט עוד קזינו בהסוואה. ולהאוס תמיד יש את היתרון. איך אנשים שעשו תואר ראשון אפילו כל כך תמימים ולא מבינים את הבסיס של הישרדות כלכלית נכונה? אפילו תואר שני. ושלא יגידו לכם אחרת, לכולם יש אינטרסים כדי להאכיל את הפיות של הילדים שלהם (עוד טעות כלכלית במציאות של היום). כל אחד פה חושב על הכיף שהוא רוצה עכשיו ולא מסתכל קדימה על עוד 10 שנים והלאה. העיקר שנהניתם 10 שנים בערך ועכשיו יש לכם 30 שנים עוד לעבוד כדי לשלם חובות כל חייכם - חלום אה? לא נעים לי להגיד לכם אבל אני מניח שאני צריך להודות לכם שאתם עושים את התחרות כל-כך קלה בשבילי. (בציניות כמובן למי שלא מבין ציניות) אני אישית מרוויח ממוצע ואני לא רואה איך אני הולך לקנות רכב (בארץ או בחו"ל) בעשור הקרוב למה? כי אני מציאותי. ואני הולך לשרוד. לפחות את זה אני יודע בוודאות. והכי הצחיק אותי זה שחושבים ש- 10,000 בצד למקרי חירום יספיקו. צריך לפחות 50,000 כדי לקחת בחשבון פיטורים וזמן חיפוש עבודה שיכול להימשך היום בין חצי שנה לשנה. לגור עם ההורים? לא תודה. לחיות בחובות כל חיי? לא תודה. לקחת הלוואות? לא תודה. להשתעבד לבנק? לא תודה. להתסמך על הפנסיה שלי? פחחח. אדם יוצר את המציאות של עצמו. אל תגידו שלא אמרו לכם. מי שמצליח בחיים האלה זה אנשים ראציונאליים עם דלי טוב של ספק במה שאומרים להם, ונכונים ללמוד כל חייהם איך להצליח לשרוד. זה לא מטרה, זאת פשוט דרך חיים. בהצלחה לכולם. מכל הלב. וכואב הלב. באמת שכואב.
רונן | 06.08.12
67.
שוק העבודה לפי גילאים
השכלה היא ערך ללא קשר לתעסוקה, אולם היום רוצים שתהיה כלי לצבירת רווח. לפחות בארץ הניצול בשוק העבודה הוא מקסימלי , לא ראיתי מפוטר/מפוטרת בגיל 50-40 שהם מחוסרי דאגה קריטית ומאושרים . תמיד תמיד יעדיפו את הצעיר חסר הניסיון , כדי לחסוך בהוצאות על משכורת. שלישית בעית התעסוקה נובעת מעודף כוח אדם ,כתוצאה מטכנולוגיה חדשנית ומניצול פועלים בארצות מתפתחות . לדור הצעיר היום יש דרישות מיקדמיות גבוהות יותר,שדורשות כסף רב.
איתן | 06.08.12
65.
לחיות על חשבון ההורים זו מנטליות שהממשלה תומכת בה, כבר מגיל 18 שירות בצה"ל כולל תמיכת הורים
אם יהיה שכר מינימום לחיילים אולי יוכלו לשכור דירה ולצאת לחיים עצמאיים וכך תשבר הנורמה המעוותת של לחיות על חשבון ההורים. שלא יהיו לכם ספקות, הממשלה מרוויחה יופי מהמנטליות הזו, חיילי סדיר וחיילי קבע צעירים ממשיכים לחיות על חשבון ההורים וככה אין דרישה למשכורות גבוהות או מינימום במקרה של חיילי סדיר. מה שהממשלה לא מבינה זה שהיא משרישה בישראל מנטליות שהורסת את שוק העבודה והצריכה בישראל. ילד שחי אצל ההורים עד גיל 30 מסתפק במועט ואינו תורם לכלכלת ישראל שנעצרת גם ככה בעקבות תופעת החרדים.
רמי | 06.08.12
64.
האמת הזאת כואבת ואפילו מדכאת ומכעיסה...אבל זו האמת, אני מכיר
הרבה אנשים בגילי, קצת במצב יותר טוב קצת פחות אבל השורה התחתונה, רובם נאבקים ורחוקים מלהגשים את עצמם ואני מדבר על אנשים טובים ומוכשרים. הדור הקודם זיין אותנו ודאג שגם לא נוכל לעשות דבר רק כדי להמשיך לשרת אותו, אז לי יש רק דבר אחד לומר על זה, כשילכו ויתרבו האנשים שרותחים על המצב שהם נמצאים בו, שגם כאשר הם הם מוכשרים , חזקים ויפים הם נאבקים כדי לחיות ברמת חיים טובה , אז המהפכה הגדולה תבעבע עד שהיא תתפצוץ לכולנו בפרצוף והעולם יראה אחרת מאותו היום
jason | 06.08.12
63.
אמת לאמיתה
את התואר שלי סיימתי בהצטיינות. כמעט שנה אחרי סיום התואר הייתי מובטלת (בבית ההורים), לא זומנתי לראיונות עבודה עקב החוסר בניסיון תעסוקתי, וכעת עובדת בשירות לקוחות. (כי צריך גם להתפרנס) לא רואה איך העתיד הולך להשתפר, בטח שלא חושבת על חתונה וילדים (כי איך אוכל להחזיק בית וילדים?) , מדוכאת מעבודה שלא תואמת את מידותיי, אבל עדיין מקווה לטוב :)
ילידת 85 | 06.08.12
61.
הטייקונים הגדולים לא דופקים אותנו כמו הטייקונים הקטנים
מי אלה הטייקונים הקטנים ? אותם אלפי אנשים מדור הבייבי בומרס שמחזיקים שלוש וארבע דירות וחיים טוב מאוד על חשבון דור ילדי שנות ה 80 שלרובם אין יכולת לקנות היום דירה. ואל תבלבלו את המוח על הפינוק של מגורים בתל אביב ! בדקתי אם אני אשכור דירה בחולון בת ים, ראשון פתח תקווה וכו' אני אשלים את ההפרש בדלק או במחיר התחבורה הציבורית "היעילה" שיש כאן. בינתיים אני חוזר להורים. במחאה נכשלה כי נהלו אותה מטומטמים שלא ידעו מה לעשות איתה. במקום למקד את המאבק בהורדת מחירי הדיור (קורת גג במחיר סביר) הם התפזרו יותר מידי. הפתרון היחידי שיכול לשפר את המצב הוא הטלת מיסים כבדים על אלו שמחזיקים מעל שתי דירות ומעלה רק כך ירדו מחירי הדירות ותיפסק תופעת הטייקונים הקטנים שקונים עוד ועוד דירות בשביל להמשיך לסחוט את הצעירים בישראל. אבל זה לא באמת יכול לקרות שוק הנדל"ן שרוי כיום בבועה מטורפת, נחשו מי פוחד שהיא תתפוצץ (:
מהנדפקים | 06.08.12
59.
פעם ההורים היו קונים במכולת לחם, גבינה, מרגרינה, בייצים ודני. זהו
פעם ההורים שלנו היו קונים הרבה פחות אוכל. אף אחד לא היה מגיע הביתה עם ערימה ענקית של קניות. קונים לחם, גבינה, קוטג', בייצים, דני לילדים וקצת ירקות אצל הירקן. זהו. היום קונים ערימות של קופסאות קורנפלקס כשכל קופסה עולה 23 ש"ח ל 400 גר' ערימות של בקבוקי שתייה וקולה לכל השבוע. מלא אוכל מוכן. מלא פיצות מוכנות. מלא נשנונים, שוקלדים, עוגיות\ מארזי גלידה גדולים. גבינות יקרות שעולות 50 ש,ח לקילו כי מה, נחסוך על אוכל ? דברים שהיו נשמרים פעם רק לחגים או לסופי שבוע. פלוס הוצאות על מסעדות ומזון מהיר פלוס עוד רכב לבן שבצבא/ לאישה פלוס חופשה קטנה ביוון ועוד אחד באילת ועוד אחת בטבריה בקטנה רואים היצרנים כי המוטו של הישראלים הוא ,מה נחסוך על האוכל ומעלים להם את מחירי המוצרים, כי הם יודעים שיקנו בכל מחיר, בעוד שבחול מוכרים את אותם מוצרים ישראליים במחיר זול יותר. ההורים שלי לא קנו את כל הדברים האלה ולא יצאו לחופשות ובכל זאת נראה שהם מאוד היו שמחים בחלקם הם קנו דירה ללא משכנתא רק אבא שלי עבד וחיינו בצניעות אך בלי חובות ועם ראש שקט יותר
שרית | 06.08.12
58.
קשקוש - דור ההורים היו הרבה יותר צנועים (לפחות בישראל) וחיו ברמת חיים נמוכה וחסכו
התחילו לעבוד בגיל צעיר, לקחו כל עבודה, השתעבדו למשכנתא (והיו תקופות שזה היה בריביות מאד גבוהות של 8% עד 10% צמוד!), לא נסעו להודו/דרום אמריקה, כמעט ולא אכלו במסעדות או נסעו לחו"ל (גם לא לנופשונים).
מבין חברי רואים הבדל ברור בין הפזרנים החיים את הרגע לבין החסכנים | 06.08.12
53.
גם פה אנשים לא ממהרים להביא ילדים, כי בקושי יש להם כסף להחזיק את עצמם
גדל פה דור גדול של רווקים ורווקות, שאינם יכולים להרשות לעצמם להקים משפחה לפני גיל 30 ומעלה. גרים עם ההורים, מבקשים מהם עזרה ולהרבה הורים כבר אין כסף לעזור אחרי ששילמו לימודים יקרים במכללות למיניהן. אז אולי עדיף כך. בכל מקרה בישראל יש צפיפות, אז למה להתרבות בכוח. לרווקים ורוווקת מעל גיל 30 יש כוח קניה גדול יותר ואולי הם אלה שיזיזו את הכלכלה כלפי למעלה. אם הם גרים עם ההורים, הם יכולים לחסוך יותר כסף ולא להיכנס לחובות. רק אנשים שיש להם הורים עם דירות יכולים להתחיל את החיים עם חיוך וברגל ימין. ברגע שההורים נותנים לך דירה, ללא משכנתא אפשר להסתדר.
זאת המציאות | 06.08.12
52.
30 איפה את חיה?
רוב מי שלומד באוניברסיטאות (אם את אכן לומדת באחת, תסתכלי מסביבך) הם ילדים של הורים עם כסף. בדרך כלל מי שגדל בבית שאין לו לא מגיע לאוניברסיטה, ואם כן הוא סובל מכך שהוא צריך לעבוד קשה במקביל לתואר וממוצעיו יורדים משמעותית. מי שעשה תואר קליל נמצא לאחר מכן בבעיה גדולה כי היצע הסטודנטים גדול מהביקוש, מי שלא עשה תואר ובחר בקריירה אולי נהנה מיתרון של כמה שנים בשוק העבודה, אבל רוב משרות הניהול חסומות בפניו. אין לי מושג מאיפה הבאת את הנתונים, אבל את מוזמנת לבדוק את ההכנסה החציונית של בעלי תואר וכאלה ללא, שימי לב גם שהלמס מספק סטטיסטיקה שבה ככל שמס' שנות הלימוד עולה, כן המשכורת עולה. ועל כל יזם כמו רמי לוי שמחפה על תואר בחוכמת רחוב יש 10000 שחיים מהיד לפה. משמע, כל עוד הנתונים כדלקמן עדיף ללמוד באוניברסיטה (כל עוד אתה לומד מקצוע!) , כי בלעדיו סיכויי ההצלחה שלך פוחתים. זה מזכיר לי שכשהייתי קצין צעיר בצבא הציעו לי שני מסלולי קידום, אחד קורס מ"פים עם תואר ואחד בלי, אז זה שלא עשה תואר מתקדם איזה שנתיים כשהשני לומד תואר, אבל יום אחד אם הוא רוצה להגיע להיות סא"ל הוא יהיה חייב ללמוד תואר. אז מה זה משנה מתי, עדיף כבר מוקדם ולא לעצור את מסלול הקידום באמצע.
סטודנט באונ' | 06.08.12
51.
למה הצעירים של היום עניים:
1. כי הם מסתובבים עם טלפון נייד כבר מגיל העשרה ויש להם סמארטפון עם אחלה חבילת גלישה. 2. בעבודה הם גולשים בפייסבוק 3. הם מתחתנים כמו עשירים (וכבר היו ב- YNET כתבות בנושא) 4. הם לא יודעים מה זה לעבוד קשה כמו ההורים שלהם 5. הטלוויזיה של היום מראה להם איך אפשר לעשות כסף בקלות (הישרדות, האח הגדול וכד') 6. וכמובן שהם לא חוסכים גילוי נאות: גם לי יש פייסבוק, אבל אני לא תקוע בו כל היום
שחר - מהנדס | 06.08.12
49.
אכן הכלכלה משתנה מול ענינו, כמו כן כל המונופולים הגדולים הולכים להשתנות, עולם חדש צומח,
עם חוקים חדשים והוא יהיה שייך ליזמים ולנועזים, כל הבטלנים ימשכיו להיות לוזרים. רוצים להצליח תעסקו בעשייה ולא בברברת. העתיד שייךלדור הצעיר שעדיין בתחילת הבית ספר , הם ישקמו את העולם עד אז נהיה על רכבת הרים עם עליות וירידות תלולות אז יש לנו בחישוב עד שהדור יגדל עוד 15 שנה. בהצלחה לא לוותר לעשות!
השפוי האחרון | 06.08.12
48.
ל 32
איך אפשר לקנות דירה בפרפריה? אני גר בדרום המחירים גם כאן הם מעל מיליון. למרות משכורת של מהנדס אין מספיק כסף כדי לקנות דירה. 20 אלף בחודש זה לא מספיק, לא נשכח מסים וחיים יומיים. למרות זאת יש צדק בדבריך לגבי הרצון של מפגינים לגור בתל אביב ה"כאן ועכשיו" אבל גם אם הביקוש ירד זה עדיין בלתי ניתן להשגה.
דרומי | 06.08.12
47.
לפי הכתבה, זה ממש לא נראה בשטח.יש האטה בעסקים, אבל דור הצעירים יודע גם להצטנע.
הסטודנטים לומדים ועם זה דואגים לפרנס את עצמם,תושבי הפרברים מכירים מגבלות מה .הן. כן,, צריך ללמוד אבל גם צריך לדעת לקבל כל עבודה , אם אין את מה שרוצים,, אנחנו ההורים צריכים לדעת להעביר לילדים שבחיים צריך לדעת להסתדר, הם יגעו לאן שיגיעו בזמנם, גם בדור שלי ובדור של הורינו היה בדיוק אותו הדבר,וזה שהמבוגרים תופסים את העבודות , זה משהו טבעי.משהו שיהיה בכל דור.
מיכל | 06.08.12
46.
ממש מפתיע
ועכשיו יבוא איזה כלכלן נהנתן ומרופד כולו, ויספר לנו איך שצעירים צריכים לעזוב את תל אביב, ואיך שצעירים היום מפונקים... כדאי שכל המרופדים האלו יתעשתו, כי הם יום אחד יזדקנו ומי שישאר לטפל בהם אלו ה"עצלנים" האלו. ואז אני לא אתפלא אם העולם ירעד, המהפכה תגיע, וכלום לא יראה כמו שאנשים מכירים... חכו... 10, 20 שנה והעולם לא יראה אותו הדבר . ככה התחילו המהפכות הבאמת גדולות של ההיסטוריה... מאנשים יותר מדי נהנתנים שלא מבינים שמשאבים צריך לחלק נכון ולא חמדני!
אני | 06.08.12
41.
בעלי ההון העבירו את העבודה לסין
בעלי ההון חשבו נכון . במקום עבודה של אמריקאי - ארופאי שמוכרים לאמריקאי- ארופאי . מעבירים את העבודה למזרח מייצרים בזול ומוכרים לאמריקאי ביוקר . בדרך מרויחים לא רע . אבל שכחו דבר אחד ( שכלל לא מעניין אותם אפילו היום ) איך האמריקאים המובטלים ירכשו את כל הבולשיט המיובא מהמזרח . המצב העכשווי הוא להדפיס דולארים שגם הוא כמעט הגיע לסוף . ולבקש מהממשל להעלות את שכר המינימום , שיהיה עוד קצת כסף לאמרקאי לקנות את המוצרים של בעלי ההון שמייצרים במזרח . השיטה העקומה הזאת גם התפתחה בארץ והיא נכונה בחלק מהמקרים אבל עדיף למדינה להוציא עוד 2 ש"ח לנעל צבאית ולהשאיר את העבודה והמפעל בארץ ובכך מרויחים בעקיפין בדיוק כמו מפעלי אינטל שהתעקשו שיגיעו לכאן .
יואב | 06.08.12
38.
מחזק את תגובה 30
אני יליד 85 עובד בחברת היי טק ללא תואר, תודה לאל על הצבא שנתן לי כישורים מספיק טובים על מנת להשתלב בתחום ובמגזר... אבל, וזה אבל גדול ללא הצבא אני לא רואה שום דרך להכנס לתחום ללא תואר+ניסיון + ויתור על כל הזכויות שלך - משום שאתה מועסק כעובד קבלן וכולנו יודעים את הפירוש לעובד קבלן במידה ויעשו לך טובה וכבר קיבלו אותך... הוריי לא "סובלים" מעודף כסף ולא יכולים לממן לי את התואר שאני כ"כ צריך ולכן כעת אני נאלץ לעבוד וללמוד בו זמנית שזה כמובן בא על חשבון של חיים נורמאליים שכוללים חיי חברה שלא לדבר על שעות שינה שזה משהו שנשכח כבר מזמן. לא באתי להתבכיין על דבר אלה הם החיים שאני בחרתי לעצמי וזה המצב אבל ישנם כלכך הרבה גורמים שנדרשים בהם תיקון כגון עובדי הקבלן שלא רואים חצי ממה שמגיע להם על העבודה הכפולה והמכופלת שהם עושים לעומת "עובדי החברה" שנהנים מכל ההטבות, צריך להחזיר את הייצוא למדינה ולא להוציא את זה החוצה לסין בשביל לחסוך כמה שקלים נוספים, ישנם כלכך הרבה דברים שנתן לעשות על מנת לעודד משקיעים חיצוניים להכנס לכלכלה שלנו ולא לרסק אותם במיסים ובאותה נשימה להבריח אותם.
יליד שנות ה-89 | 06.08.12
34.
הנתונים הם מארה"ב ואירופה.בארץ זה יותר קשה בגלל:
1. ילדי שנות השמונים מסיימים צבא בגיל 20-21 מבזבזים עוד שנה על טיולים ופסיכומטרי ומסיימים תואר ראשון במקרה הטוב בגיל 25-26 כאשר באירופה וארה"ב אתה כבר יכול לצבור וותק של 3-4 שנים במשק או לסיים כבר תואר שני עד גיל זה. 2. עלות המחייה+ הדיור בארץ יקר בכמה עשרות אחוזים מאשר בארה"ב וברוב אירופה. 3. אחוז גדול מהדור הזה חי את הרגע ולא מתכנן לטווח הארוך את חיוו וחסכונותיו בגלל הסתמכות על עזרה/ירושה מההורים. יש בעיה חמורה בדור הצעיר בישראל- חייבים להתעורר הם העתיד של המשק!
חזי | 06.08.12
32.
חלק מכותבי התגובות כאן הם לוזרים בכיינים (במיוחד מגיב מספר 8)
אתם לא חייבים לגור בת"א!! ואם אתם מתעקשים בכל זאת לגור שם אז אל תתבכיינו שאין לכם כסף! תעברו לגור באשדוד ותראו כיצד לפתע אתם חוסכים סכום מכובד בכל חודש וכך תוכלו לרכוש כעבור כמה שנים דירה. אבל התל אביבים (מפגיני ה"מחאה" למשל) רוצים לגור בתל אביב ורוצים דירה חדשה עכשיו ומיד! אני חסכתי תקופה ממושכת וגרתי בפריפריה וכעת אני מסוגל לרכוש דירה (וכך גם עשיתי). במשך תקופה ארוכה הגעתי בימי שבת לתל אביב לבלות ולהנות אך מאז שהחלו ההפגנות ההזויות הפסקתי להגיע, כך העסקים מפסידים כסף רב והכנסות העירייה שוקעות, וכל זאת בזכות המפגינים היקרים שלכם (שרובם שמאלנים אנרכיסטיים מובטלים).
אחד | 06.08.12
30.
לcartman מתגובה 8
אני אגלה לך למה ההורים שלנו הצליחו יותר מאיתנו. כי הם לא זרקו את כספם על האוניברסיטה, שהיום נוהגת לעשוק את הסטודנטים ואת ההורים שלהם. יש בעיה בהשכלה הגבוהה שכביכול מבטיחה הרים וגבעות ובסופה אתה מוצא את עצמך לבד במערכה. אז מה היו האופציות שלנו: 1. אם ההורים שלך עניים - אתה צריך לעבוד וללמוד וזה אומר שאין מצב שאתה יכול ללמוד תואר שבאמת יתרום לך בחיים אבל מצד שני אין לך ברירה כי היום חובה תואר גם בתור מנקה רחוב. 2. אם ההורים שלך בינוניים (כלומר יכולים לממן אותך ל5 שנים בערך) - הרווחת והפסדת בו זמנית. בדר"כ אתה תלך ללמוד תואר יוקרתי באוניברסיטה ואז תגלה שהמרצים שם רחוקים מלהיות המרצים בהרווארד או MIT ומנסים להעיף כמה שיותר אנשים ועל הדרך לקחת להם את כספם. יש מצב, שהילד של ההורים העניים ניצח אותך בדו קרב כי הוא למד תוך כדי תואר קל יותר, בינתיים הספיק גם לעזור לעצמו וגם להורים שלו וגם לפנסיה העתידית שלו, בעוד אתה למדת הנדסה ולא עבדת תוך כדי כי האוניברסיטה לא עושה חיים קלים ומפצלת לך את המערכת שעות כך שאין מצב שתוכל לעבוד. אז הרווחת תואר נחמד אבל אתה מרושש ובינתיים הילד העני כבר מזמן עשיר. בקיצור, ההורים הם הבעיה. אם הם עניים, אז תצטרך לעזור להם ואולי לא תוכל להתקדם בגללם. אם הם בינוניים (בקטגוריה זו נימצאת רוב האוכלוסיה שחיה במרכז הארץ) אז הם חשבו שלעודד אותך ללמוד מקצוע יוקרתי ולוותר על עיסוקים אחרים במקביל זה מה שיניב תוצאות.....אז הלקח כעת נילמד, וכולנו כבר הפנמנו...לפעמים עדיף להיות עני וטיפש במדינת ישראל, כדי להתקדם בקריירה ולעשות תואר קליל תוך כדי. מקווה שהייתי מספיק ברורה, אני בטוחה שכל המהנדסים הבינו והפנימו.
אוטוטו מהנדסת | 06.08.12
25.
כל הזמן מאשימים את האזרח הקטן. האשם הוא בטייקונים.
עשירי העולם מעלימים הון של 32 טריליון דולר. זה רק המס שהם חייבים - לא הרווחים עצמם. האמת פשוטה - הרוב המכריע של הכסף והנכסים בעולם נצבר בידיים של כ-10% מאוכלוסיית העולם - אנשים עשירים באופן בלתי פרופורציונאלי, ומחזיקים במה שנראה כבר כמו כלכלות שלמות, שלא לדבר על הפינוקים שלהם - ארמונות, ספינות, כלי טיס וכיו"ב - ועדיין אחרי כל הבזבוזים האלה נשארים להם מיליארדים בחשבון. הבעיה היא בשיטה, ולא באזרח הקטן. האזרח עובד, עמל וקונה פה ושם שטויות כדי להפוך את החיים למעט נוחים יותר - אוטו חדש, איזו חופשה - זה באמת בקטנה! אבל את הרווחים אוגרים השמנים-דובים, והם לא משחררים, אלא דורשים עוד. בקיצור, שילוב נכון בין פיקוח וקביעת סדרי עדיפויות ישחרר את הכספים הכלואים האלה.
 | 06.08.12
22.
דווקא עדיף להמשיך לעבוד ולהעסיק גם בגיל מבוגר יותר.הסיבה למצב הכלכלה היא שהוציאו הרבה עבודות לסין
דווקא עדיף להמשיך לעבוד ולהעסיק גם בגיל מבוגר יותר.הסיבה למצב הכלכלה היא שהוציאו הרבה עבודות לסין ולמקומות אחרים. הפתרון לכלכלה בישראל הוא להגדיל את אחוז החינוך המדעי ולהגדיל את הייצור והייצוא ותשתיות כבישים ורכבות מהירות
 | 06.08.12
19.
אני לא מבין מה הבעיה
הדור הזה של שנות ה-80 יהיה בעוד 20 שנה המחזיק בעמדות הבכירות, ככה זה מנהגו של עולם. יכול מאוד להיות שעקב העלייה בתוחלת החיים הכלכלה תתקשה לממן אוכלוסיה כה גדולה של לא יצרנים (הורינו הקשישים) לעומת מעט אנשים יחסית שמשתתפים בנטל (עקב ילודה נמוכה ומגזרים בעייתיים) , אז באמת יהיה חייב להתבצע שינוי, או שהאוכלוסיה תדולל באופן מלאכותי/טבעי
עידו | 06.08.12
14.
מגבה את תגובה 8 - ההורים שלי החזיקו דירה+שלושה ילדים
+כסף בצד והכל ממשכורת אחת של אבי שהיה הנדסאי במקצועו. אני מהנדס במקצועי יחד עם משכורתה של אשתי בקושי גומרים את החודש בדירה שכורה+2 ילדים קטנים (אין מה לדבר על חיסכון). גם אני תלוי בעזרה של אימי עם הילדים (לחסוך בהוצאות על מטפלת).
 | 06.08.12
11.
הכול נובע מתיעדוף שגוי ואנטרסנטי של הממשלה
שלא נתבלבל. אכן אנו מושפעים מכלכלת העולם, יחד עם זאת ממשלות ישראל לדורותיהן עודדו ואף זו הנוכחית (הגדילה לעשות בחוסר המעש) מעודדת ותומכת "בטפילים" הניזונים ממעמד הביניים הקורס. באם מגמה זו לא תשתנה ובהקדם, מעמד הביניים ימחק וכול שישאר הוא המעמד העליון והמעמד התחתון. בקיצור, על העם היושב בציון להתעשת, שכן לא נראה שהממשלה תפעל בנושא, שהרי החרדים והמובטלים מרצון הינם קהל נוח.
יוסי | 06.08.12
9.
לחיות את הרגע, אין טעם לדאוג מהעתיד שממילא
רוב הסיכויים שלא יתקיים. כך שלגור בישראל זה דווקא יתרון (איראן) מאשר לגסוס לאט לאט כמו במערב שילדים מפונקים פתאום יאלצו להתרגל לחיות כמו הודים וסינים.. או לעשות מכה ולחיות כמו שצריך (דווקא בזמן משבר יש הזדמנויות כאלו אבל צריך להיות עירני) או שביי
המלך העירום | 06.08.12
5.
לא צוין שהגורם העיקרי היינה ההונאה הבנקאית הגדולה בהיסטוריה שלב א ,שלב ב
יגיע לאחר הבחירות ראה הניק שלנו ; 12-11-12 ( הנכון 9-11-12) לארהב היה חוב של 6 טריליון $ בשנת 2008- והבורסות קרסו, לארהב יש היום 16 טריליון $ חוב - השאלה מתי הבורסות יקרסו שוב ?! שאלת הזמן ?!!! האם תוך ,,,, חודשיים או שנתיים ?! לפנינו ההונאה הבנקאית הגדולה ביותר בהיסטוריה - יש מי שמחפה על ההונאה הנל בשנת 1983 בישראל היתה קריסת המניות הבנקאיות שניגרמה כתוצאה מההונאה הבנקאית , בארהב ואירופה זה מונח לפנינו - עוד נישלם על כך במשך 10-20 שנים, ראו קראתם
כותבי תרחישים12-11-12 | 06.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת