אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה TED עושה לספרות העיון?

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
רוב האנשים לא צריכים יותר מאשר "על קצה המזלג" - זה מספיק כדי לעורר ענין, ומי שרוצה להעמיק - תפאדל!
זו שיטה טובה במיוחד עם ילדים/בני נוער: צריך לחשוף אותם לדברים חדשים/מעניינים/מסקרנים, ועם האוכל יבוא התאבון. סקרנות היא הדבר הכי חשוב להעביר לדור הבא, וחוזר חלילה. רק הסקרנות מביאה להתפתחויות מדעיות - כל מה שצריך זה את הטריגר לשאלות: אבל למה? איך? מתי? באיזה אופן? והכי חשוב- "מה אם...?" אייזק אסימוב, סופר המד"ב וכותבם ועורכם של עשרות ספרי לימוד מדע לגילאי תיכון אמר פעם ש: "האמירה הכי מרגשת שאפשר לשמוע במדע, וזו שמבשרת את רוב התגליות, איננה אאוריקה!, כי אם "זה מוזר...." כל מה שאנחנו צריכים זה אנשים שירצו להגיע לרגע הזה, ו-TED מאד-מאד תורם לכך.
 | 11.08.12
9.
את כל הידע שלי בתולדות האומנות למדתי מספר אחד שקוראים לו "תולדות האונות למטומטמים"
יש אינציקלופדיה צרפתית של ספרים שטחיים בכל התחומים, שמתיימרים לכסות את כל מה שצריך לדעת בתחום מסוים le cons , המציאות היום מצריכה בעיקר את אותו הידע השטחי שכולם מסתייגים ממנו, הספרות העיונית לא תמות, גם לא בצורתה הקלאסית - היא רק משנה צורה.
עד היום חושבים שיש לי תואר | 11.08.12
6.
צופה כבר שנתיים ב TED - טיפ לשיפור אנגלית בעזרת האתר
לדעתי זה אתר מדהים עם כל כך הרבה דברים מעניינים, יצירתיים, ופורצי דרך בתחומם! לכל דבר תמיד יהיו מתנגדים וזה בסדר. אני אישית משתמש בהרצאות גם לשיפור האנגלית. למי שרוצה - להלן הסבר איך לעשות את זה: כל ההרצאות מועברות באנגלית, וכמעט לכולם יש תרגום בכתוביות להרבה שפות, כולל אנגלית ועברית. אפשר לבחור את הכתוביות שמוצגות על הוידאו, ואפשר בנוסף להציג את כל הטקסט של הוידאו במלואו ע"י לחיצה על "show transcript". (וגם להעתיק אותו לוורד) אפשר לראות את ההרצאה פעם אחת עם כתוביות בעברית, פעם אחת עם כתוביות באנגלית, ופעם אחת בלי כתוביות, לשנות את הסדר של הפעמים או לקצר, כל אחד לפי מה שמתאים לו. אני שיפרתי מאוד את האנגלית שלי בעזרת האתר, ותוך כדי השקעה שהיא כיפית והרחבת הידע הכללי. בקיצור ממש מומלץ. בדף הראשי מוצגות ההרצאות הכי חדשות, לכן לפעמים אין להם עדין תרגום. תעשו חיפוש/מיון או כל דבר שיוציא אתכם מהדף הראשי ותקבלו הרצאות מתורגמות בטוח. דרך אגב התרגום לעברית נעשה ע"י ישראלים בהתנדבות (יש כמה שתרגמו ממש הרבה), ומגיע להם המון תודה על כך. שבוע טוב!
יהודה  | 11.08.12
5.
TED הוא בדיוק מה שהוא, הפצת רעיונות וגירוי אינטלקטואלי.
אבל גירוי אינטלקטואלי הוא לא תחליף ללמידה. סה"כ TED לא שונה מהותית מהפיקנטריה המדעית בעמוד האחרון של העיתון. אם ההמונים קונים את זה, ההמונים נשארים טיפשים. אי אפשר לרכוש השכלה בקטע וידאו של שלוש דקות שרובו חומר לעוס.
משה | 11.08.12
3.
לא בכל מקום יש קשר לאינטרנט, במיוחד בטבלטים שלוקחים לכל מקום.
פורמט המולטימידיה של ספרי TED עדיף על פורמטים ישנים שבהם יש דגש בעיקר רק על טקסט. טקסט טוב לפרטים קטנים אבל קשה יותר להבנה. סרטים איכותיים שניכללים בפורמט הספר הדיגיטלי של TED לא טובים לטבלטים מכיוון שהם דורשים חיבור פס רחב יציב, זה אינו זמין בכל מקום אליו הולכים, אפילו בבית (למשל כאשר קוראים במיטה או במטבח).
ל-צחי | 11.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת