אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": חברת ביטוח לא תוכל לתת הנחה למעסיק על אובדן כושר עבודה

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
מאורח מדי ומעט מדי - יש לתת לעובד את זכות הבחירה וההתקשרות לכל הסוגיות הפנסיוניות
המעביד בחוזה רשם 2.5% לאובדן כושר עבודה אבל ברור שיש קומבינה עם הסוכן. כשרציתי להפקיד לקופת גמל שאני פתחתי בלי הסוכן הוא התרעם ואמר שאני חייב להפקיד לקופה שבשליטת חברת הביטוח (החברה האם של הסוכנות שלו "מבטח סיימון"). רק שהזהרתי אותו שלפי החוק אני בוחר את הקופה הוא אמר לי שאם לא אפקיד לקופה שלו אזי לא ייתן לי אובדן כושר. אמרתי לו שאובדן כושר זה בחוזה שלי עם המעביד ושהוא לא צד בעניין, מצידי שלא ייתן אבוא בטענול למעסיק. הוא התקפל מייד. דיווחתי למעסיק שהגיב בפיהוק וגלגול עיניים כולם יודעים שנים שזה המצב, גם המפקח העצל הנוכחי לקח לו 3 שנים בתפקיד להוציא את האצבע מה-$%^& ולהוציא תקנה.
עברתי את ההונאה הזו בעבודה הקודמת | 09.08.12
10.
האיסור המוצע רק יפגע בעובדים
המעסיקים יפסיקו להפריש ישירות לאובדן כושר עבודה ויאפשרו לעובד לבחור את חברת הביטוח שתבטח את אובדן הכושר שלהם, תמורת אותו סכום ששילמו עד כה המעסיקים. זה אומר שאו שהעובד יצטרך להקטין את גובה הכיסוי או שיצטרך לממן מכספו ( או על חשבון הפנסיה את ההפרש בדמי הביטוח). הבעיה חמורה במיוחד לגבי עובדים מבוגרים או חולים במחלות כרוניות שיתבקשו לשלם 4 אחוז ומעלה (במקום 0.5% שמשלם כיום המעסיק)ובמקרים קיצוניים כלל לא יוכלו לקבל ביטוח זה. רק כאשר החוק יחייב את המעסיקים לבטח את עובדיהם לאובדן כושר עבודה על מלוא השכר (לפי 75% שכר ברוטו כולל מבוטח) וזאת מחוץ לחובת ההפרשה לפנסיה, ניתן יהיה להטיל גם את האיסור המוצע.
ראש יהודי | 09.08.12
9.
הפרדה מוחלטת בין יעוץ פנסיוני לשיווק פנסיוני
זה נכתב בחוק היעוץ ,אבל סורס ועוות ע"י המפקח וכך היועץ הוא גם המשווק. וברגע שהמשווק "מייעץ" לעובד-הוא מוטה בהגדרה ולכן דוחף לו מוצרים יקרים (כי מזה הוא מתפרנס) והבנוסף דוחף לו עוד מוצרי ביטוח נוספים ומיותרים כמו ביטוחי תאונות, מחלות קשות,ביטוחים רפואיים כפולים וכל תכנית חדשה שחברת הביטוח מוציאה לשוק ומשווקת אותה באגרסיביות לסוכנים אשר בסוף מתוגמלים בנוסף גם ע"י נסיעות לחו"ל למקומות אקזוטיים למינהם. מי מממן את הכל ? העובד הקטן כמובן. ורק האוצר מוציא תקנות וחוקים חדשים מידי יום ומשגע את המערכת במקום לטפל בשורש הבעיה מהיסוד.
אזרח שבוי | 09.08.12
8.
המפקח רק עושה בלאגן
במקום לפשט לאנשים העובדים שלא מבינים כלום בעניינים האלה רק מסבכים להם את החיים עם תקנות מתקנות שונות שלכאורה באות לטובתם אבל מה שהן עושות זה רק כאב ראש ודאגה לעובדים. תנו לעובדים קרן פנסיה אחת שתלך איתם מתחילת עבודתם ועד הפנסיה ותראו כמה אושר ונחת רוח יהיה לעובד
דוד | 09.08.12
7.
למספר 4: יש לך מזל גדול מאוד (או שכל...)
למספר 4: יש לך מזל גדול מאוד (או שכל...) שאלה הדמי ניהול שאתה משלם. רוב המשק משלם הרבה יותר, כולל שכירים במקומות שעובדים עם סוכני הסדר. הגענו למצב שהמעסיקים הגדולים חוברים לסוכנים הגדולים, והעובדים שותקים ולא בודקים כי הם לא מבינים. הגעתי למסקנה שאף אחד לא דואג למבוטח: לא המעסיק, לא הסוכן. אז יופי לך שמצאת כזה אחלה דיל,אבל יתר בני התמותה זקוקים לרגולטור שייגן אליהם.
אלאר | 09.08.12
6.
הפתרון האמיתי שהמפקח לעולם לא יציע כי הוא שבוי של חברות הביטוח
אתם כולם צודקים, כל ההצעה של המפקח זו אחיזת עיניים כי מה שייחסך בפנסיה נשלם באכ"ע. הפתרון האמיתי הוא להפריד בין מנהלי ההסדר לבין חברות הביטוח. היום כל מנהלי ההסדר הם בבעלות של חברות ביטוח ולכן עובדים איתם. ברגע שיפרידו הם יעבדו עם כולם גם בתי השקעות. זה הפתרון הנכון שפותר את ניגוד העניינים שתמיד יישאר בתחום על שלא תבוצע ההפרדה. ייפתור את נושא האובדן כושר עבודה, אז ייחגגו עלינו בביטוח חיים שבתוך ההפרשות שלנו ויש עוד אין סוף דרכים. לסיכום, פרופ' שריג תהיה אמיץ ותעשה מה שצריך להיעשות!
אריה | 09.08.12
5.
למגיב מס' 1 - ב2014, זה כבר הוחלט, למס' 3 - קנו אותך בשקל
לא מתכוון לפגוע במס' 3, אבל המפקחים נותנים לך שקל מצד אחד ודואגים לעתידם ולבחרים הבכירים בחברות הביטוח מצד שני. המפקח על הביטוח היה יכול להיות שחקן מרכזי במניעת פגיעת חסכונות הפנסיה של כולנו כתוצאה של השתלטות טייקונים על חברות ביטוח, והיה יכול למנוע השקעות מפוקפקות מצד כל חברות הביטוח שהיום מסתכנות בכל מיני תספורות. במקום זאת החליט המפקח לעשות רק צעדים פופוליסטים שנראים לעין הציבור וההשפעה שלהם על הכיס שלנו היא שולית ביותר ביחס להשפעה העתידית אם היה מטפל בדברים אחרים.
משה | 09.08.12
4.
המפקח הזה פוגע בכולנו
בגלל המפקח הזה נשלם הרבה יותר. אני באחת הגופים הללו.דמי ניהול שלי הם 0% מהפרמיה ו 1.25% מצבירה.אין מקרה שמעסיק ו חברת הביטוח גובים דמי ניהול גבוהים תמורת בהנחה בא.כ.ע משנה הבא יש גם תקרה יותר נמוכה לדמי ניהול. אם יעלו לי תעריפי א.כ.ע אני אתבע את המפקח באופן אישי.מדובר בעשרות ומאות אלפי שקלים עד גיל הפרישה על חשבון א.כ.ע
דוד | 09.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת