אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הפתרונות שיורידו את מחירי המזון

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
להוריד מע"מ על קוטג'?? השתגעת!? איזה בריאות יש במוצרי חלב???
מוצרי חלב אינם בריאים, אינם בריאים, אינם בריאים! כמה עוד מחקרים צריך להראות לכם כדי שתבינו? אפילו באתר של תנובה יש מחקרים שמראים על עליה בסרטן ובמחלות לב של צרכני חלב. אפילו להם כבר קשה להתעלם מכך. אז למה למען השם להוריד מע"מ על קוטג' או מוצרי חלב בכלל?? צריך להעלות את המחירים שלהם ולסבסד בתמורה מוצרים בריאים באמת, פירות, ירקות, קטניות.
דורון | 22.08.12
39.
תלושי מזון
אוכל הוא מוצר בסיסי, אז צריך לחלק אותו לכולם. הממשלה יכולה לחלק את התלושים לכולם, ולאלה שהמצב שלהם קשה - לחלק יותר. התשלום יהיה באמצעות כרטיס-אשראי מיוחד שייטען בכל חודש, והקופאית בסופר לא תדע את היתרה שלו. כך תחסך הבושה מהנזקקים, ונקבל כלי יעיל שבעזרתו אפשר לספק מצרך כל כך בסיסי וכל כך חשוב לתושבים.
 | 17.08.12
38.
האמת שמאחורי התייקרות מוצרי המזון
מדינת ישראל מתקדמת לעבר שוק גלובאלי. כתוצאה מכך היא מושפעת ישירות מבצורת או בעיות אחרות של המדינות שמספקות את חומרי הגלם לבעלי החיים (כמו החיטה לפרות). אם המדינה תעודד את החקלאים בארץ לגדל חיטה/תירס, מחירי המזון יהיו יותר שפויים ויציבים. לצערי, הפסקה האחרונה בכתבה תלושה מהמציאות: הורדת המכסות תגרום ישירות לרוב הרפתות במדינה לפשוט את הרגל ותאפשר לטייקונים להקים רפתות ענק ולהשתלט גם על הייצור, זה אסון לחקלאי ובנוסף רע לצרכנים. מדינה יציבה היא מדינה שרוב התוצרת החיונית שלה מיוצרת אצלה (כמו סין) ולא מדינה המתבססת על השוק הגלובאלי (שלא יכול להיות יציב). למגיב 15: מאיפה שמעת על אוסף השטויות האלו? שלום שמחון הוא האחרון שאפשר להגיד עליו שהוא בעד החקלאים! הוא יזם את ועדת קדמי ובמשך יותר משנה וחצי הוא מנסה להטיל גזרות על מס' ענפי חקלאות שונים (כמו דבש, חלב, תירס וכו'). אני מציע לך ללמוד קצת על הנושא לפני התגובה הבאה... שיהיה יום טוב, ממגיב שמכיר את הגורמים לבעיות המזון על בוריו
איתי | 16.08.12
34.
*** גיל - אתה לא רציני - במדינת הקומבינה מעמ דיפרנציאלי ? ***
מהר מאוד כול מיני קבוצות לחץ פרוטקציונרים וכו יכניסו את המוצרים שחביבים עליהם לפטור (תרופות לקשישים, תרופות מצילות חיים, מוצרי דת ועוד ועוד). הדבר היחיד שנקבל זה שוק שחור רמאויות וקומבינות. באילת אין מעמ - כמה זה עוזר ? הכול יקר מאוד באילת.
ארז | 16.08.12
32.
קוטג' 0%, צהובה 11%, טונה 9%, במבה 19%,,,,,,,,,
השתגעתם לגמרי, נכון?? זוכרים שלא מזמן היה סיסוד גבוה ללחם אחיד, "כי העניים אוכלים רק את זה"?? מזכיר לכם מה יצא: יצא, שזה יותר זול להאכיל בזה.... פרות ! לכל עיוות כלכלי, ימצא חכמולוג שיעשה בו שימוש שלא חשבנו עליו! אוי, אני רק רוצה למכור לממשלה את התוכנה שתנהל את הטירוף הזה... סגולה לאריכות ימים...
כלכליטוס | 16.08.12
30.
האמת היא שעליית מחיר חומרי הגלם שקופה ואינה משפיעה על יצרני המזון הגדולים
יצרני המזון הגדולים מגנים על עצמם מפני עליית חומרי גלם ע"י רכישת ביטוחים (בצורת אופציות) כנגד עליית מחירים אפשרית. הם עשו כך מאז ומעולם, ועלות הביטוח מגולמת מזמן במחירים לצרכן. היות וכך, אין סיבה אמיתית להעלות את מחירי המוצרים, כאשר מחיר חומרי הגלם עולה, למעט הרצון להגדיל את הרווח ... הבעיה היחידה של אותם יצרנים היא להסתיר אמת זו מהציבור ...
אודי | 16.08.12
29.
תתנתקו מהפטמה!
אמנם כרגע אנחנו נראים 'פריקים', אבל כך גם כל המודעות הסביבתית נראתה שניה לפני אל גור וסרטו. רק התארגנות אחרת, שנשענת על עקרונות סביבתיים, חברתיים, מדיניים וכלכליים אחרים, יכולה להוות אלטרנטיבה. ארגנו לעצמכם קבוצת אנשים, מיצאו חקלאי שיעבוד ישירות בגידול המזון שלכם, מיצאו ספקים וקנו בכמויות ממי שדואג לסביבה ולמקומיות! גם תחסכו וגם תהיו בריאים.
ירק פרא | 16.08.12
27.
במדינה OECD משלמים מ.ע.מ. נמוך או בכלל לא על מוצרי מזון
למה המדינה גובה גם מכסי מגן 6.5 ש"ח לליטר שמן זית ועוד 16% מ.ע.מ. שיגדל בחודש ספטמבר 2012 ל 17%? או על מוצרי חלב בסיסיים לחם ביציים וכו' המדינה לוקחת לנו 16% מ.ע.מ. אפשר להפחית מ.ע.מ. ומכסים כולל מכסי מגן על מוצרי מזון ולהטיל מ.ע.מ. גבוהה על מוצרי יוקרה, תנו למעמד הביניים ולחלשים לחיות בכבוד במדינה הזו! די נמאס שהממשלה נטפלת לחלשים כי זה הכי קל ולא מטפלת גם בחזקים ומקצצת בבורות השומן במשרדי הממשלה וברשויות כולל קיצוץ במספר שרים וסגני שרים ולהפסיק לחלק צ'קים פתוחים ומשרות על מנת להחזיק קואליציה רעועה עד מועד הבחירות.
ארכימדס | 16.08.12
25.
במקום להודות שאין לכם פתרונות, תמיד תשלפו את איש הקש שנקרא מע"ם על מזון?
אז נגיד שיבטלו את המע"ם על מזון. מי באמת ירוויח מזה? כולם כמובן -- חוץ מהצרכן שאליו כבר לא תגולגל ההנחה. שנית, הגיע הזמן לעשות סדר בפופוליזם: גם באירופה יש מע"ם על מזון, אם כי בשיעור נמוך יותר מהמע"ם המקסימלי (שמגיע ל20% בבריטניה ול-25% בשוודיה למשל, כך שמצבנו כנראה לא כזה נורא) . בכל מקרה, מע"ם דיפרנציאלי על מזון לא יביא להנחה משמעותית כי הוא יוריד לכל היותר אחוזים בודדים ממחיר המזון. שלישית, פופוליסטי המע"ם נוטים לשכוח שעל פירות וירקות אין מע"ם בכלל, ולמרות זאת מחירם גבוה. מה שמוכיח בדיוק את מה שטענתי לעיל: ביטול המע"ם רק יביא להגדלת הרווחים של המשווקים והיצרנים. ולסיום: כשמחירי התשומות עולים בעשרות אחוזים עקב בצורת וספקולנטים, אין הרבה מה לעשות אלא פשוט לחכות שמחירם יירד.
דני | 16.08.12
24.
השיטה שלי הכי טובה:מתמרנת קניות בין מספר רשתות מחוץ לעיר.
מכיוון שבתוך העיר יקר בין 50% ל100% יותר אני קונה מחוץ לעיר שם יש מספר רשתות זולות,אני עורכת רשימת קניות על 4 עמודות ,1,ירקות ופירות,2,דברי חלב,3 בשר ועוף,4,חומרי ניקוי ושונות. 1,ירקות ופירות רק בשוק תלפיות, 2,דברי חלב בשופרסל דיל, 3,בשר ועוף במגה בול, 4,חומרי ניקוי ושונות ברמי לוי, חיסכון אדיר ושמתי לב שהמונים נוהגים כמוני.
יונית | 16.08.12
23.
מע"מ דיפרנציאל חובה ! זה בכל העולם ככה, ולא ברורה ההתנגדות
זה משהו שקיים בכל העולם, וזה עובד, וזה הוגן. "ועדת המזון דחתה את הפתרון, עקב דוגמאות למהלכים דומים במדינות אחרות שלא הניבו תוצאות." --- WTF ?? איזה תוצאות ? בחו"ל זה ככה שנים ארוכות. לא מחפשים תוצאות זה פשוט דבר שנכון לעשות אותו - למה צריך לשלם מס נוסף על מזון בסיסי ? זה פסיכי ומי שכותב שיתחמקו ממס - מה זה שונה מהמצב הקיים ? למה אם יש לי מעמ של 17% על הקוטג' שאני מוכר אני אתחמק פחות מאשר אם יהיה לי מעמ של 5% על הקוטג' הזה ??? מחשבה אווילית לחלוטין - התחמקות ממס קיימת וצריכה להיות מטופלת בנפרד כנל לגבי הטענה שהספקים יקחו את הרווח מהפרשי המעמ, גריפת רווחים גבוהים קיימת בלי קשר לגובה המעמ. זה צריך להיות מטופל בנפרד בידי רשות המיסים. וכאן מחאה צרכנית עוזרת הקוטג' ירד מ 7.50 ל- 5.80. עם הורדת מעמ הקוטג' היה עולה 4.50 !!!. ( הפואנטה שנגד העלמת-מס ונגד גריפת-רווחים לא ראויה אפשר להלחם - נגד מעמ 17% שום מחאה ושום רגולטור לא יעזור )
א.ד. | 16.08.12
15.
הורדת כל המכסים על מוצרי חלב וביצים תגלה לשוק בישראל את הבלוף שנמשך כבר שנים
מועצת הלול ומועצת החלב הם גופים שרק דואגים לחקלאים ולא דואגים לציבור בכלל. כל כמה חודשים אנחנו שומעים סיפורים על זה ששפכו ליטרים על ליטרים של חלב וזה רק כדי לא לפגוע במחיר. אנחנו שומעים על השמדה סיטונאית של פירות וירקות רק כי המחיר שלהם לצרכן אמור להיות נמוך מדי. קראתי באחד העיתונים סיפור על חקלאי שהשמיד מטעים שלמים של פירות קיץ כמו דובדבנים ואפרסקים רק כי המחיר לא משתלם. זה לא הגיוני. גם אם המחיר ירד, עדיף לחקלאי למכור בהפסד ולקבל משהו מאשר לא לקבל כלום. האינטרס של מי זה שהוא שלא יקבל כלום? של מועצות חזקות שיתנו לו יותר כסף על חשבוננו כי הן מחוברות לחברי כנסת ושרים כמו שלום שמחון. אז איך המועצה הזאת עוזרת לצרכן? היא לא. ובגלל זה אנחנו משלמים יותר.
חיים | 16.08.12
13.
תשובה ל-1: מכולות מאד יקרות!
המכולות השכונתיות מאד יקרות, הן אמנם מאד נוחות ונגישות אבל בגלל שהן קטנות ומזמינות רק מעט מוצרים הן גובות על כל מוצר מחיר יקר מאד מזה שנגבה בסופרים על אותם מוצרים. אני קונה במכולת או בפיצוצייה רק אם יש לי צורך במוצר מסויים במהלך סופי שבוע כשהסופרים סגורים (שישי בערב-שבת) או כשנגמר לי מוצר מסויים ורק בשבילו אני לא אגיע לסופר (בדרך כלל הולכת לסופר עם רשימה כך שחבל לי על הטרחה של להגיע לסופר, לחפש חניה, להידחק בין מדפים ואנשים ולחכות בתור ענק לקופה בשביל דבר אחד או שניים).
הדס | 16.08.12
12.
פער התיווך
פער התיווך הוא הגורם המרכזי ליוקר מוצרי המזון בישראל. כאחד שעסק בתחום הסחר במזון, הידעתם שהפער בין המחיר הבסיס שהיצרן גובה על המוצר ועד הגעתו לסל הצרכני המחיר קופץ במאות אחוזים? מוצר זול הוא מוצר שמחירו עלה רק ב- 100%. הממשלה לא נכנסת לנושא זה משום שמי הם המתווכים? ניחשתם נכון ....נראה איך תצביעו בבחירות הבאות. אגב, שמתם לב שאצל ביב ושטייניץ המדינה הוקמה לפני שלוש וחצי שנים?
אמנון | 16.08.12
11.
נכון יותר לשלם למשתכרים שכר מינימום תוספת מיוחדת,שלא ירעבו ללחם
ידוע שהשכבות החלשות משתכרים שכר מינימום ולכן להן צריך לתת תוספת ממשלתית מיוחדת,על מנת שיוכלו לקנות את המצרכים הבסיסיים לקיומן, וכך יגיע הכסף בדיוק למי שצריך להגיע ומשרד האוצר יודע לעשות זאת יפה מאד .רק צריך לעשות מעשה
פיתרון אולטימטיבי | 16.08.12
10.
הצחקתני.....
ממשללה שלא מעניין אותה בריאות הציבור. שאחרת, היתה דואגת לתחבורה חלופית וממריצה את הציבור לא לנהוג ברכב "סולו" לעבודה. נכון להיום הכבישים מלאים ברכבי חברה שמזהמים את הציבור. חלופות אין. מדוע? משום שזה מקור הכנסה עצום לממשלה בגין כל ליטר דלק שנצרך. לכן לה כדאי עומסי תנעה כבדים. אז מדוע שתנהיג מעמ נמוך על מוצרי מזון בריאים ומעמ גבוה על לא בריאים.... אנו מרחק שנות אור מאירופה. אולי קרובים יותר לזמביה.
הליצן | 16.08.12
9.
הזדמנות להפוך לטבעוני!
אם צער בע''ח לא מעניין אף אחד, וזה שכל המוצרים מן החיי מורעלים ומפוצצים כימיקלים הורמונים ובזמן האחרון גם חומרי ניקוי (הסיפור של תנובה, איך הצרכן הישראלי עדיין ממשיך לקנות מוצרים שלהם??) אם כל אלו לא מגיעים למודעות שלנו, אז אולי המחיר הגבוהה ישפיע על דעתכם!
mor | 16.08.12
6.
הרעיון של מע"מ דיפרנציאלי על מוצרי מזון הוא ענק!!!
מע"מ של 0% לא ריאלי כי זה מקור להעלמת כספים בדיוק כמו שקורה היום עם הירקות והפירות שם השוק השחור שולט אבל מע"מ מינימאלי מצד אחד ומקסימאלי מצד אחר הוא מעולה. גם מביא בחשבון את עלויות המדינה והאזרחים בטיפול הרפואי בהשמנה ושאר הנזקים הנגרמים ממזונות לא בריאים.
אלון | 16.08.12
2.
גידול ירקות וביצים בגינה הפרטית
יש לי גינה קטנה בגודל 200 מטרים ואני מגדלת עצי פרי וגם לול קטן עם 10 תרנגולות לביצים. אני מציעה ששמי שיש לו גינה פרטית יפסיק לגדל עליה דשא ופרחים ויתחיל לגדל מוצרי מזון. תמיד יש לי עודפים ואני מחלקת לקרובי משפחתי שגרים בבניינים. יפה יעשו העיריות אם יעקרו את כל עצי הנוי בעיר וישתלו במקום עתי פרי בשביל השכבות הנמוכות שלא יכולות לקנות פירות במחירים יקרים.
 | 16.08.12
1.
לחזור לשיטה הישנה- מכולת שכונתית
המכולת השכונתית ירדה מהפרק בעשור האחרון וכולם עברו לקנות ברשתות הגדולות. אין פלא שהרשתות משוות מחירים והציבור משלם מחוסר אלטרנטיבה. להחזיר לאלתר את המכולת השכונתית. לחקק חוקים של הקלות מס למכולת שכונתית. ככה המכולות יוכלו לקנות מוצרים במחירים שפויים והדבר יתורגם למחירים שפויים לצרכן. וגם נחסוך את הדלק של הנסיעה לרשתות הגדולות.
מציאותי | 16.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת