אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

חוזים לא תמיד חייבים לקיים?

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
תגובה 6 - צודקת לחלוטין!
כל הכבוד! מאוד קל להפחיד ולאיים מה יקרה לשוק הישראלי אם נפסיק לנצל את העובדים שלנו. אולי הכותבת חושבת שצריך לקחת דוגמא מסין? הי! כל העולם מייצר אצלם, אז בטח הם צודקים! לקרוא את תגובה 6 ולהבין שיש מידרג, לא הכל שחור ולבן, ושמירה על זכויות עובדים לא אומרת פגיעה במעבידים! צאו מהסרט שבשביל להצליח בעסקי םצריך לעשוק את העובדים!
מנהל | 21.08.12
11.
הפסיקה לא מתאימה למציאות העסקית ונזקה רב מתועלתה
ע"ב אילו פרמטריםתקבע הועדה את חלקו הקוגנטי של הממציא? איך ימדדו את התרומה היחודית של כל עובד מצוות שפיתח? איך ימדדו את ערך הטכנולוגיה מתוך ערך החברה (כי המצאה ללא מסחור שווה בד"כ אפס ולמסחור אחראים המנכ"ל, מחלקות השיווק, המכירות הפיתוח העסקי)? איך חברות יקבלו השקעות כשלא ברור למשקיעים מה חלוקת הזכויות על הטכנולוגיה? נזקה רב מתועלתה!
אלון | 21.08.12
10.
טוב. ראשית עו"ד יקרה הבטחות יש לקיים.
נניח לשם משל כי ההסתדרות הכללית חתמה על הסכם עם המעבידים לפני 10 שנים העובד שבוודאי אינו מודע לכך, חתם על ויתור. לתפיסתך נימצא כי ויתר על כספו שמגיע לו לפי דין. אם לכך את מתכונת אזי א עלולה למצא עצמך מיצגת את דמותו של אחד האחים מההגדה של פסח.
ס | 21.08.12
7.
משה 5
אין לך מושג על מה אתה מדבר, אבל החלטת כי אני חזיר. 1. הרעיון, וההמצאה שלי הם. 2. אני עובד על זה כבר 3 שנים. 3. עוד לא מצאתי משקיעים ופתחתי חברה אולם אני בתהליך. 4. אחרי שאמצא משקיעים ואפתח חברה, אשכור מהנדסים אשר יפתחו את ההמצאה שלי למוצר מוגמר. האם בזכות העובדה שהם עבדו בשכר על המצאה שלי, מגיעה להם תמלוגים ? אם אתה חושב שכן, אז למה שאשלם להם שכר ולא יעבדו כמוני בחינם וכאשר המוצר יצליח, יקבלו תמלוגים? אתנ בעצם אומר, ההמצאה שלי, ההשקעה שלי, ההצלחה של אנשים שכירים?
רונן נבות | 20.08.12
6.
איפה פה הבעיה?
בית המשפט קבע שעובד לא יכול לוותר מראש על זכותו לתמלוגים, אבל הוא לא קבע כי אי אפשר להחתימו מראש בחוזה שקובע מה יהיה סדר הגודל של התמלוגים, ומהם התנאים בהם ינתנתו אותם תמלוגים לעובד. אז לכל מי שמבכה את עתידו של הסטארט אפ הישראלי, כל מה שבית המשפט מבקש לעשות הוא להסדיר עם עובדים שמפתחים טכנולוגיה פטנטבילית (או סתם IP משמעותי) מראש את זכויותיהם. כמו עם אופציות שעובדים מקבלים, גם תמלוגים על מוצר או טכנולוגיה בפיתוח יהיו מותנים ורשומים. זה אולי יקטין את הרווחים שלך היזם והמשקיעים בטווח הארוך, אבל זה לא יעקר מהעובד את כל זכויותיו וכל המוטיבציה שלו בנושא. אז איפה בדיוק הבעיה?
יפה | 20.08.12
4.
פסיקה הזויה - תבריח מו"פ מהארץ.
עובדי מו"פ מעוסקים בשביל להמציא המצאות. נקודה. זו מהות שכר העבודה המשולם להם. הפסיקה הופכת את תגמול העובד לopen ended ובלתי מוגבלת, והיא מאוד בעייתית. המשמעות - כל חברה עם אופציה לפעילות מחוץ לישראל תשקול היטב האם כדאי להעסיק עובדים ישראליים מכיוון שיש סיכון בלתי מבוטל לנזקים עצומים בהמשך - "פצצת אטום IP". במישור העקרוני - הפסיקה הזו הזויה, כמו שלל של פסיקות נוספות הקשורות לדיני עבודה - הפוסק ממציא לעצמו הגנות חדשות של קיימות בחקיקה (למשל - "חובת שימוע") ומשליך אותם על המעסיק - שכל פעם צריך להתמודד עם הפתעות משפטיות חדשות מכורך הפסיקה (בנוסף לשינויי חקיקה).
בן | 20.08.12
3.
זו פסיקה חשובה ביותר
עד היום בעלי הממון היו לוקחים אנשים מוכשרים ונהנים מפרותיהם מבלי לשלם סכום הוגן. עכשיו, ברור כי הממון צריך להתגלגל גם לאלו שבלעדיהם לא ניתן היה בכלל לחלום. באם השוק היה מתנהל כהלכה, והממציאים היו מקבלים כגמולם, לא היה צורך בהתערבות, וגם לא בחוזים הנדונים. בעצם מה שהמגיבים מעלי והכותבת אומרים, שמותר לבעלי ההון לנצל כשרונותיהם של אנשים. תרבות ניצול שלא עברה מן העולם מאז המהפכה התעשיתית.
 | 20.08.12
2.
ואיך לדעתך ניתן להתמודד עם פסיקה זו ?
אני בשלבי הקמת סטרט אפ טכנולוגי בתחום הקלין טק, והפסיקה מאוד מגאיגה אותי. מטרת הסטרט אפ הינו ביצוע מחקר טכנולוגי אשר בסופו יהיה מוצר מדף בעל ערך רב. השאלה כרגע, העם כל העובדים אשר יהיהו מעורבים בפיתוח יהיו זכאים לתמלוגים? הזוי. מה עושים ?
רונן נבות | 20.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת