אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ספרי הלימוד ממשיכים לעלות ביוקר: כך מיסמס משרד החינוך את הטיפול בהוצאה הכבדה

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
עוד כשלון של הממשלה !!!
כל שנה דנים בתקשורת מחדש לגביי סוגייה של העלות הבלתי מוצדקת של ספריי הלימוד,ועל הקלות הבלתי נסבלת של החלפת מהדורות בכל שנה. למה ממשיכים לעשות את זה כל שנה - פשוט, כי ההורים ממשיכים לרכוש ספרים,כי זה אפשר !!! באופן אישי,רכשתי ספרים לשניי ילדיי שעולים לכיתה ו',העלות הסתכמה ב-1600 ש"ח (לאחר הנחה של רכישה מרוכזת מטעם בית הספר). כמובן שהעלות לא כוללת רכישת תיק,ציוד:מכשירי כתיבה,קלסרים וכו..(למרות שקניתי הכל,ברור לי שבמהלך השנה נתבקש לרכוש עוד...). השאלה המתסכלת, מה יעשו הורים אשר אינם מסוגלים לרכוש ספרים חדשים,ושצריכים להתמודד עם העובדה שחלק מהספרים אין ברירה כי החליפו מהדורה,וכמובן יש המון חוברות שאותם חייבים לרכוש חדש... אז,אדוני ראש הממשלה ושר חינוך נכבד, הגיע הזמן להפסיק ולדבר ולעשות משהו בעניין !!! או שתהפוך את כל ספריי הלימוד לדיגיטאלי ואז תצטרך לרכוש לכל בית ספר מחשבים/טאבלטים...או שתוזיל משמעותית את עלות הספרים !!
אורלי יהושע | 28.08.12
24.
אפשר גם אחרת
בעירי התלמידים בחלק מביה"ס (גם יסודי וגם חטיבה) מקבלים מביה"ס ספרים משומשים כבר כמה שנים. השנה, ביסודי, רכשנו במרוכז חבילה של חוברות עבודה+ספרים בעלות מוזלות של 280 שח. וזו דווקא יוזמה של משרד החינוך שאמורה להיות מרוכזת אצל מנהלות ביה"ס לטובת הנעת המהלך.
הורה | 27.08.12
23.
ואגב "מהדורה אחרונה"
בסוף כל שנת לימודים ההורים מקבלים מביה"ס את רשימת הספרים שעליהם לרכוש לשנה החדש. ליד רוב הספרים ברשימה מצויין "מהדורה חדשה" או "מהדורה אחרונה". ניחא. רק מה, משרד החינוך, למרות שיכל לעשות זאת בקלות, אינו טורח להוסיף את שנת הוצאתה של אותה מהדורה "חדשה" או "אחרונה". אילו היה טוראח לעשות זאת, היה מתברר שבפועל אותה מהדורה "אחרונה" יצאה לפני כמה שנים טובות. המשמעות : אין צורך לרוץ לחנויות ולשלם מחיר מופקע עבור ספר חדש, ושווה להתאמץ ולקנות יד שניה ב-20% מהמחיר המלא
 | 27.08.12
22.
זריית חול בעיניים - לא צריך כל כך הרבה ספרים חדשים. מה השתנה בפיזיקה הניוטונית ב 20 שנה האחרונות?
הדרך להוזיל עלויות ספרים, היא לא להחליף אותם בתדירות רבה כל כך, לא לאשר לכל בית ספר ולכל מורה ספר אחר, אפשר יהיה להעביר ספרים לשמוש חוזר, להדפיס ספרים הדפסות חוזרות ללא עלויות פתוח תוכן חדש. ברב המקצועות, החומר ושיטות הלימוד לא משתנים מהר כמו החל]פת הספרים
הורה | 27.08.12
21.
כל שנה מחליפים מהדורות
במשך עשרות שנים ויותר התנ"ך לא השתנה, המתמטיקה לא השתנתה והאנגלית נשארה אותו הדבר. אז נכון שיש שיטות לימוד חדשות ומוציעים מהדורות חדשות. אבל למה כל שנה או שנתיים. שיחליטו שמהדורה נשארת מינימום 5 שנים או יותר. במשפחה שיש לה מספר ילדים כל שנה רוכשים ספרים חדשים כי המהדורות משתנות. לא ניתן לשמור ולהעביר מילד לילד. סוחטים לנו את המיץ ההוצאה על סיפרי לימוד כל הזמן גדלה. אולי שמישהו יקח יוזמה בממשלה ויעצור את ההתנהלות הזו.
גיל | 27.08.12
15.
נראה מי יהיה שר החינוך שבאמת יצליח לעשות מהפיכה בנושא הזה.
מה קרה? כשאני למדתי כתבנו במחברות. לא בחוברות. מה היה רע בזה? מעבר לבזבוז הנוראי, בעיני זה גם טעם נפגם בחינוך ללמד את הילדים לכתוב בספר. אנו מלמדים את ילדנו להתייחס לספר בכבוד. אבל איך אפשר ללמדם כשבבית הספר הם כותבים בספר? הרי ספר וחומרת נראים אותו הדבר. צריך להפסיק את שינוי המהדורות כל שנתיים, ביטול חוברות הלימוד ועוד...
אמא | 27.08.12
10.
נראה לכם שהפקידים יעצרו את חגיגת הכספים?
כשלמדתי בתיכון לפני יותר מ - 20 שנה, היה יוצא כל שנה מחדש ספר מתמטיקה של אבירי - כל שנה מהדורה חדשה. משרד החינוך והתיכונים חייבו כמובן לקנות את המהדורה העדכנית ואנחנו צייתנו כמו עדר. הגיע הזמן למרוד בשיטה המושחתת הזאת ולהסביר למשרד החינוך שספר ההיסטוריה / אזרחות / מתמטיקה של שנה שעברה הוא טוב מספיק גם השנה.
אבו ארבע | 27.08.12
7.
הפתרון - משרד החינוך נושא בעלויות הפיתוח ומפרסם את הספר באינטרנט
פתרון - משרד החינוך נושא בעלויות הפיתוח ומפרסם את הספר באינטרנט. לאחר שהספר יפורסם ברבים, כל הוצאה תוכל להדפיסו ולהתחרות על המחיר, ואף המשתמש הביתי יוכל להדפיס. בעלות של 10 אג' לעמוד A4, בחנות הצילום השכונתית - נקבע רף עליון על מחיר הספרים בחנות ומונע מהוצאות הספרים ליצור מונופול. בנוסף, לא יהיה צורך להדפיס ולסחוב את כל הספר, וניתן יהיה לקחת לבית הספר רק את החלק הרלוונטי. ובתווך הארוך - תלמידים יוכלו לקרוא את הספרים על מחשבים ניידים, טאבלטים וקוראי ספרים אלקטרוניים.
יונתן | 27.08.12
3.
כמה ספרים צריך כבר לפתח? אם "פיתוח" ספר עולה 400K אז למה צריך 150M על בסיס שנתי?
משהו דפוק לגמרי בכל הסיפור הזה. אם "פיתוח" ספר עולה עד חצי מליון ש"ח (תרשו לי לנחש שהמחיר האמיתי נמוך יותר) אז ב 150 מליון אפשר לפתח נגיד 400 ספרים בשנה. האם יש סיבה שמשרד החינוך צריך פיתוח של 400 ספרים חדשים בשנה? אני בספק רב. ספרים ליסודי יכולים בקלות להתחלף פעם ב 10-15 שנה, אולי עם עדכונים קלים. גם ספרים בתיכון לא דורשים עודף עדכונים, משפט פיתגורס כבר בן כמה אלפי שנים - אין צורך לעדכן את הספר כל יומיים גם אם זה משתלם להוצאות הספרים. בעידן של מבצעי 4 במאה נשאלת השאלה למה ספר לימוד עולה גם מאה ש"ח כשהוא נמכר לקהל שבוי? האם יתכן שיש פה ניחוח קל של שחיתות או אולי סתם יד רוחצת יד בין המוציאים לאור למשרד החינוך? כל מה שמשרד החינוך צריך לעשות הוא: א. לצמצם את מספר הספרים בשימוש (אין צורך בתכניות רבות ללימוד קריאה-תבחרו אחת שעובדת טוב ותפטרו מהשאר). ב. לאפשר עדכון ספרים רק פעם בעשור. ג. להגביל את מחיר הספרים לסכום נמוך - נגיד 25 ש"ח - אם ספר קריאה נמכר במחיר הזה, אין סיבה שספר לימוד שנמכר לקהל גדול, שבוי ומובטח לאורך שנים יעלה יותר. ד. לנצל חומרים מפיתוח עצמי של משרד החינוך - שקיימים גם היום - במקום חלק מספרי הלימוד.
חרטאלנד | 27.08.12
1.
ועדת חקירה
אני עוד זוכר לפני הרבה שנים בועדת הורים קמתי ודיברתי: למה מבקשים מאיתנו כל שנה להחליף ספרים ולא רק זה סמתי לב שהילדים שלי בכלל כמעט לא לומדים עם הספרים אז זה נראה כמו עוף מוזר שמדבר קמצן כזה הרי מובן מאיליו יש אנשים שמרוויחים הרבה כסף מעדכון ספרים יעני ואז כל שנה צריך חדשים על זה צריך ועדת חקירה שנית לא שמעתי פעם שמישהו ממשרד החינוך במסרות גבוהות שהוחלף תפקידו בגלל איזה כישלון אבל נכון הילדים שלנו משתפרים משנה לשנה ובגלל זה לא שומעים על איזה כישלון בחשיבה או בנסוי שר החינוך לא חשוב בהישגי הילדים הרי הוא רק פוליטיקאי וחשוב לו כמעט רק הופעות בטלוויזיה
YOSS | 27.08.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת