אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי אשם בהתייקרויות?

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
ואתה מרצה לכלכלה ?
להגיד שהממשלה אשמה ביוקר המחייה זה להגיד חצי אמת. ואתה מרצה לכלכלה ? להתעלם לחלוטין מהאינפלציה שגורמת המערכת הבנקאית ובראשה בנק ישראל זה פשע תודעתי. סילוף. תעמולה נטו. ואתה מרצה לכלכלה ? איך יוקר המחייה ירד אם סטנלי פישר מחליש את השקל בכל יום שעובר ? איך לא להכניס את בועת הנדל״ן המנופחת בארץ שמושכת את שלל העליות במחירי המזון ? האם אינך רואה קורולציה בין העובדה שמשפחה מוכנה להקריב מאות אלפי שקלים נוספים למשך 25 שנה על נכס שהיה שווה מאות אלפי שקלים פחות לפני מספר מועט של שנים , לעובדה שלא יהיו להם את המאות אלפי שקלים האלו לדברים אחרים באותן 25 שנים הבאות ? האם אינך סבור כי יוקר המחייה הוא תוצר של אינפלציה משתוללת , גם בגלל המדיניות הפיסקאלית כמובן של הממשלה , בדמות העלאת המע״מ , הדלק והמיסים , אבל גם ובעיקר בגלל המדיניות המוניטרית של בנק ישראל ? האם הורדת הריבית , השארת הלימות הון נמוכה לבנקים , מתן אשראי זול למשכנתאות , רכישת אג״ח מדינה באופן מאסיבי , רכישות דולרים בעשרות מיליארדים ,ופיקוח רפה על הבנקים , העמלות , ושמירה על ״יציבות המערכת הבנקאית״ , כל אלה  אינם מייצרים יוקר מחייה כמו בשאר העולם המערבי תחת כלכלת חוב פושעת , מקרטעת , רבוית נגזרים ואופציות , וחילוצים בדמות רכישת חובות או הדפסת כסף או הקלות כמותיות ? ואתה מרצה לכלכלה ? ואתם שם בכלכליסת ... במה לכל יחצ״ן זו המדיניות החדשה ? כמובן שהממשלה אשמה ! אבל רק בכך שהיא לא משנה את החוקים הממליכים את בנק ישראל והמערכת הפיננסית למושל האמיתי מעליה ומעל כולנו. ואתה מרצה לכלכלה ?  כלכליסת , כתיבת ושליחת התגובה מצולמת בוידאו . ממליץ לפרסמה ולא בעוד יומיים כשהיא תהיה לא רלוונטית עם אפס צופים. מכיר את כל השטיקים היחצ״ניים שלכם . אני מגיע מהמערכת ומבין אותה היטב. פרסמו. לטובת כולם.
Morpheus | 29.09.12
38.
שטייניץ - תיזכר במחדלי יום כיפור
גם ימים מספר לפני מלחמת יום כיפור טענו מנהיגנו שהמצב בסדר ואנחנו... ואנחנו... ואנחנו... במלחמה ניצחנו למרות המנהיגות הזוועתית שמימדיה הנוראיים מתגלים היום בייתר שאת. גם היום - במלחמה הכלכלית האזרחים הפשוטים שעושים מלאכתם נאמנה יומיום ישרדו למרות המנהיגות הזוועתית דהיום אבל יבואו חשבון עם המנהיגים הזחוחים שבטוחים שהם יודעים הכל ולא יתנו לעובדות לבלבל אותם.
אהוד שפירא | 29.09.12
36.
יוקר המחיה בישראל בלתי נסבל לחלוטין
אני מסכים עם הכותב שיוקר המחיה בישראל בלתי נסבל לחלוטין ואינו עומד בשום פרופרוציה לרמות השכרשח הציבור וכמו כן אני חושב שהרגולטור אינו מתפקד בישראל . ולכן צריך להחליף את הממשלה בישראל ממשלת ימין לממשלת שמאל /מרכז וכולי תקוה שזה יקרה בבחירות הקרובות
שי | 29.09.12
34.
על מה אנחנו מלינים?
על היתנו אזרחים אדישים שחונכו מאז קום המדינה 65 שנה כי הכל קומבינה והשילטון הינו למען עצמו בלבד ולא נועד לשקם עם שחזר מהגולה להקמת מדינתו! השילטון נועד להסדרת ג'ובים לניבחרים ומקורביהם. מדינת היהודים שהיהדות הפכחה לסוג כת מתפתחת של הנצרות. חילוניים שמורשתם מזמן ניראית להם כמשא כבד. אז מה בעצם אתם רוצים חינוך לשקר גנבה ורמאות מגן ילדים הכל גלותי חסר מעוף יבש ונוהד לפרוק המדינה. אילו מנהיגנו היו בעלי אכפתיותלמה יהיה עוד 500 שנה כאן היתה לנו מדינה מתקדמת פי 100 הניסים המתרחשים כאן בארץ ישראל הינם היחידים מסוגם בעולם ואנחנו אזרחים נבערים מדעת איננו יכולים לראות מעבר לחשבון הבנק כלום, מנהיגים תעשיינים סוחרים יבואנים והעובדים עצמם הכל בקומבינה כסף מזומן לתשלומים לחיסכון מע"מ מיסים שלא מביישים אף מדינה סקנדינבית הנותנת לאזרח בחזרה פי מאה מארץ היהודים הצידיקים. כת של נצלנים שלא מסוגלת לקבל את אמונתה כי למען הקיום הפרטי כל אחד חייב לעבוד ולהתפרנס וקבוצה גדולה של עובדים שלא מצליחה להתאחד כנגד הניצול המחפיר שלה במיסים והתנהלות שאין שניה לה אלא בעולם שילישי מקום הרודנות! אז תגדידו לי אזרחי ישראל מה עדיף לחיות או למות או כפי שקורה כאן מזה 65 שנה בריחת מוחות למדינות אחרות
אבי | 29.09.12
33.
שיעור המס בישראל חריג וגורם לפעילות גבוהה בהון שחור
אין ספק ששיעור המס בישראל,ישיר ועקיף, במיוחד על שכבות הביניים חריג בקנה מידה מערבי ועולמי. מס גבוה הוא גורם המאיץ פעילות הון שחור וזו אכן פורחת אצלנו בתחומים רבים ואצל מגזרים ספציפיים. הממשלה כמובן שאינה מסוגלת ,בגלל הבטחות קואליציוניות והסדרים פוליטיים, להוריד את המס וכך אנו נתקלים בחיי היום יום בשאלות בעלי מלאכה-עם או בלי קבלה? כאשר ברור לכולם שההפרש במחיר שנשלם לשרברב או לנהג המונית ללא קבלה יהיה זול ב-20% ולעיתים אף ב-30% מהמחיר עם קבלה. הפיתוי לשלם ללא קבלות גדול כיוון ששכיר בדר"כ אינו נזקק לקבלה כי אין לו מהיכן לנכות את המע"מ ועם מי להתחשבן מבחינת מיסוי. הממשלה "מכריזה" על מבצעים למלחמה בהון השחור ועוצרת קיוסקאי שלא רשם קרטון חלב...במשפחות הפשע שם מתגלגלים עשרות מיליארדי שקלים איש לא נוגע. חלק מנושא המיסוי מעוות אצלנו והגיע הזמן שהממשלה תעשה סדר בתחום וכך תחסוך מיסים משכבות הביניים וגזרות כלכליות מכל הציבור. מי יתן. הלוואי שהנס יתרחש.
גרשון | 29.09.12
31.
מי שאשם במחיחרים הגבוהים זה המיסוי המטורף בארץ
הגורם שאחראי על המחירים הגבוהים זה המיסוי המטורף בארץ. אני לא נציג של אף חברה גדולה, אבל כשחברות כמו שטראוס, אוסם ואחרות מראות ריווחיות של 5-10% מהמחזור, זאת רווחיות סבירה ולא יותר גבוהה מחברות מקבילות בעולם. ואם עפרה שטראוס לוקחת שכר של כמה מיליוני ש"ח בשנה, אז נכון שזה מרגיז, אבל חסר משמעות לחלוטין ביחס למחזור של כמה מיליארדים. וכמו שציינו כאן אחרים, עם מיסים של 120% עם מכוניות, 150% על דלק, מע"מ מהגבוהים בעולם, מס הכנסה מהגבוהים בעולם (ואל תסתכלו על אחוז המס, תסתכלו על מדרגות המס שהן הנמוכות בעולם, שווי מס על רכב , ארוחות, מתנות, טלפונים וכד', שמורידים את מדרגות המס עוד יותר), מיסוי מטורך על מיים, חשמל, ארנונה לעסקים ועוד ועוד ועוד. ושלא יספרו לכם על "הוצאות בטחון". הוצאות הבטחון בארץ הם כ- 6% מהתל"ג, שזה לא גבוה משמעותית מארה"ב, צרפת ואפילו שוויץ.
ראובן | 29.09.12
30.
בהכל אשמה השיטה המוניטארית
השיטה גורמת להעלאה אין סופית של המחירים בשביל לנסות לכסות גרעון שרק הולך ותופח (+ריבית) ושאי אפשר בשיטה הנוכחית לכסות אותו. אנחנו רודפים אחרי הזנב של עצמנו, ובדרך ממנים רק את הבנקים. מתי כבר מישהו יבן את זה?!?!? הגיעה הזמן של הממשלה לעשות צעד אמיץ, לסגור את בנק ישראל ולשנות את השיטה.
טל | 29.09.12
22.
***** היחידים שאשמים הם האזרח הקטן והטיפש שקונה הכל ובכל מחיר ******
תחרימו מוצרים, חברות, מחאות בפיסבוק, בלוגים, הפגנות, (רצוי עם בלאגן, מביא את התקשורת ), אורך רוח, לאורך זמן, גיסו לובי בכנסת, ותראו איך המחירים לא רק שלא עולים אלא יורדים. כל הסיפורים על התיקרויות של חומרי גלם, ויבוא, זו עבודה בעיניים. עושים קופה על חשבון הציבור, רוצים רווחים של 100% על כל מוצר, ולא מסתפקים ברווח סביר של 20-30%. הציבור חייב לקבל החלטה, להגדיר רשימת מוצרים, של מגוון יצרנים, ולהחרים באופן מלא, פשוט לא לקנות בכלל ( רצוי מוצרים עם אורך חיי מדף קצרים ) ומנגד להגדיר רשימת מוצרים חלופית, של יצרן/יבואן אחר. רק עם נפגע לכל הטיקונים הקרטלים וכיו"ב בבטן הרכה (בכיס ) יהיה פה שינוי !!! הציבור צריך לעשות את העבודה של ממשלת האפסים, ובמקומה. ולסיכום: לכל דבר יש 3 דרכים לבצע אותו: 1. הדרך הנכונה 2. הדרך הלא נכונה. 3. הדרך שלי.....זו שתמיד עובדת ומצליחה !!!!
חיים לא מבין כלום | 29.09.12
21.
התייקרות המחירים
אכן המחירים עולים בגלל המסים וחוסר הפיקוח את זאת כולנו יודעים ומה הציבור עושה על מנת לשנות את ה"תופעה", ביבי מנצל כל הליך חברתי כמו מחאת הקוטג' על מנת להעביר תקציבים וכו' , איפה אנחנו למה אנחנו רק מבקרים ולא עושים שום דבר. בעוד עשור אחד או שניים יכתבו על מעלליו של ביבי ואיך אנחנו אפשרנו לו.
דינה | 29.09.12
20.
לתלי מת"א תגובה 8
נכון שהכול יקר כאן ביחוד ביחס למה שאנו מרוויחים אבל ישנם דברים שמיבים מחול ואין הרבה מה לעשות בנידון . חשמל הוא מוצר זול לא ניתן וחייבים להעלות את המחיר שלו כי 55% מהמחיר הוא דלקים 30% תפעול שותך ורק 15% שכר שכולל כל התהתחשבנויות מסביב . כך שגם אם הכול היה עובד אוטומטי לא היה ניתן להוזיל ביותר מ 15% וגם זה מצב שהוא לא אפשרי. הבעייה היא אחרת. צריך להטיל מיסים על מוצרים באופן הדרגתי. דוגמה מצויינת היא הרכבים .אין הגיון להטיל על רכב קטן למשל טויוטה יאריס וקורולה את אותו % מיסים . ועכשיו לכסף הגדול מה עם רכבי היוקרה ,רכבי 4X4 ורכבים גדולים ומזהמים ? מה עם המנוע של הכלכלה ? נדלן ! מדוע לא לחייב יזמים לבנות ולסיים בפרק זמן של שנתיים שלוש מרגע רכישת הקרקע ? אם לא קנסות גבוהים של מליונים. ויש עוד הרבה.
א ב י  | 29.09.12
18.
האשמה היא שלכם, אזרחי המדינה, ורק שלכם, אז תפסיקו להאשים אחרים וקחו אחריות.
האשמה היא באזרחים, שמאפשרים את העליה וקונים, ולא יוצאים לרחוב, או משביתים את המשק. כולנו, באוזלת ידינו, חולשתנו, ואי התגובה מאפשרים את העליות. וכן, אנחנו קונים בכל מחיר. אז במקום לנתח בלי סוף פשוט סתמו. מגיע לכם. ואם אתם רוצים שינוי במצב תתחילו לפעול, פיזית. תפסיקו לקנות, תחרימו, תתאגדו כמו החרדים שיכולים ללמד אתכם כמה דברים על כח קניה. עם בכיין, טיפש, ועלוב נפש. בוכים וקונים. אתם ורק אתם אשמים.
מיקי | 29.09.12
16.
שוטיניץ והאוצר בוחרים בדרך הקלה...
מעלים מיסים עקיפים וישירים, מע"מ ועוד כדי לממן את הגרעון שנוצר מהטבות לסקטורים ששומרים על ביבי בשילטון....כל בעל חנות מכולת יכול לעשות את זה.. לא צריך תואר בכלכלה להבין שהעלאת מחיר הדלק והמע"מ תכניס במיידי מיליארדים וכך נכנסים עמוק לכיסי האזרחים כולם! הייתי מצפה לאיזושהוא תחכום, יצירתיות, הרי העלאות האלה מייקרות את החיים לכולם וכך מעמד הביניים מצטמצם תרתיתמשמע וכולו חי במנוסים... איפה מע"מ דיפרנציאלי? איפה הורדת מחיר המים/דלק / חשמל שיביא להוזלת מוצרים ועלויות מחייה ויעודד צריכה והגברת הייצור? חלוקה חכמה ושיוויונית יותר של תקציבים? צימצום משכורות מנופחות בחב, חשמל/רשות הנמלים? איפה התגייסות כל המגזר הממשלתי בצמצומים /משכורות/לשכות/נהגים/מזכירות? והרשימה עוד ארוכה... אין ממשל בישראל... וזה רק הולך ומחמיר לצערי. המדינה מתנהלת ולא מנוהלת...
ירון | 29.09.12
14.
שר האוצר אשם עליו להתפטר
חזרתי לפני שבוע מגרמניה והתברר ששם המכורת הממוצעת כ 4000 יורו (עשרים אלף שח) יותר מכפול ממהמשכורת הממוצעת בארץ. בקניות שלי בסופרמרקט בגרמניה נוכחתי לדעת שמוצרי המזון שם זולים לפחות פי 2 ממחירם בארץ (לדוגמא מעדן מילקי עולה שם 1 שח ובארצנו הוא מתקרב ל 5 שח). גם המיסים שם , מחירי השכירות של דירות יותר נמוכים . אפשר לקנות בעיר לא מרכזית "בעירה ציורית מהאגדות" וילה בכמיליון שח (בארץ אפילו דירת חדר לא ניתן למצוא במחיר זה). ושר האוצר טוען שהמחירים כאן לא גבוהים , עליו להתפטר הוא מנותק מהמציאות ! יש לאפשר יבוא של מוצרי חלב מחול, כדי לאפשר תחרות לשוק המקומי שיביא לירידת מחירים. וגם כדי לגוון במוצרים חדשים. זכותו של הצרכן הישראלי להחליט מה הוא רוצה לקנות , וחובת המדינה ליבא מוצרי חלב לארץ ולאפשר לאזרחים להחליט את בחירתם. אם המוצר מחול יהייה יותר זול נקנה אותו ! המדינה לא יוכלה למנוע מהאזרחים גישה לשוק החופשי מחול וחובתה לאפשר יבוא מוצרי חלב.
אבי | 29.09.12
12.
התייקרות
הישראליים אשמים בכל ההתיקרויות,אנשים נכנסים לחנויות וקונים בלי הכרה,למשל הפלאפונים,כל כמה חודשים יוצא משהו חדש ,כולם מתנפלים,בסופרמרקטים מעמיסים עגלות,מרכזי החנטיות מפוצצים,אז מה עושים????דבר ראשון ,פירות וירקות קונים בכמויות קטנות,כשישארו יומיים שלושה על המדף המחיר יירד,אותו כנל מוצרי חלב,בקשר לביגוד ,ההורים לא צריכים להכנע לגחמות של הילדים,לא חייבים לקנות מותגים,איך בסוף עונה עושים הנחות של 50 ו70 אחוזים?????חברים הכלללללללללללללל בידיים שלנו,ואל תתבכיינו ,תורידו את הסוחרים על הבירכיים,בהצלללללללללחה
morris | 29.09.12
11.
רוב ההתיקרויות הם ביוזמת הממשלה או בחוסר עשייתה
בתחום הבניה לדוגמה יש הרבה דיבורים של הממשלה ופחות מעשים בהפשרת קרקעות (לא לחרדים..) דבר שגורם למחירי הדיור לעלות בחוסר פרופורציה.הממשלה אחראית גם לחוסר פיקוח בתחום המזון(תמ"ת,חקלאות) שאף הוא משפיע מהותית על תיתיוקר החיים בארץ.צודק לפיכך הכותב שאחריות הממשלה ליוקר המחיה מהותית.
ד"ר שירה גלאון | 29.09.12
10.
חכו לגזירות 2013 ואז תבינו עד כמה הממשלה מעורבת ביוקר המחיה
בהנחה שנתניהו מעביר את תקציב 2013 ואין בחירות חדשות הרי שהגזירות הצפויות יהיו קשות ויבהירו בבירור עד כמה הממשלה מעורבת ביוקר המחיה בישראל. שוב כרגיל יסבירו לנו שאיראן מפחידה... ויקצצו בתקציבי רווחה, חינוך, תרבות, בריאות ועוד. אח"כ יהיה ברור לכולנו עד כמה הממשלה מעורבת בחיינו דרך שליטתה במשק באמצעות גזירות ומיסוי.
ראובן לרמן | 29.09.12
4.
העלאות מיסים הפכו לפטנט קבוע של האוצר וזה נמאס על הציבור
העלאות מיסים וגזירות קבועות חדשות לבקרים הפכו לפטנט מוכר של האוצר לאיזון הגרעון וזה דבר מאוס בעיני הציבור שנושא בעול. בדלק שעור המס ענק כידוע וכך הוא ביתר המוצרים שלממשלה יש מעורבות בהם. את עובדי חברת חשמל מסבסדים עם הלוואות עתק למימון פעולת החברה ולעובדי הנמלים מאפשרים להרוויח הון כאילו הנמל הוא רכושם הפרטי. אלו הם מיסים עקיפים שחובה לעקרם מהשורש כדי להקל על הציבור. בזמן הקרוב יתייקרו המיים שהם באחריות הממשלה ואם יוגש תקציב 2013 הגזרות יהיו כואבות ללא ספק. במקום להלחם בהון השחור, במקום לצמצם כספים לסקטורים מועדפים כחרדים, הגיע הזמן לתכנן כלכלה לטווח ארוך עם פחות גזירות ויותר כבוד לציבור העמל וכספו הולך למיסים.
ד"ר גבי שריר | 28.09.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת