אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה פרויקטים נכשלים?

61 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
מאמר מצויין אולם הוא הביא אותי לחשוב איך היה מתנהל
מאמר מצויין אולם הוא הביא אותי לחשוב איך היה מתנהל עולמנו אם כל היזמים היו מישמים את המסקנות הנובעות מכשל החשיבה המתואר. סביר להניח שפרויקטים רבים ומוצלחים היו יורדים לטמיון כבר בשלב התכנון הראשוני והערכת ההיתכנות. אולי האבולוציה של הרוח האנושית נטעה כשל חשיבתי זה במוחנו כדי לעודד רעננות מחשבתית ויצירתיות שהרי הסך הכל של התרבות האנושית יוצא נשכר גם אם רק 20 אחוז מהיוזמות מצליחות.
מיכאל | 01.10.12
20.
כותרת הרשימה היא - "למה פרויקטים נכשלים", אבל ה"כשל
כותרת הרשימה היא - "למה פרויקטים נכשלים", אבל ה"כשל" מוגדר באופן צר מדי כאי-עמידה בלוח הזמנים והתקציב. בניהול פרויקטים מידע זה הוא חשוב - אבל חלקי בלבד. מבלי להיכנס למדדי כשל נוספים, אציין רק רק שניהול מוצלח של פרויקט נזקק הרבה יותר לידע על הקוטב הנגדי - "למה פרויקטים מצליחים". ניתוח שיבדוק גם נושאים כמו מנהיגות, רוח צוות וכו' יוכל לתרום רבות להבנה משלימה של סיבות לכישלון, - ואפילו לבחירה טובה יותר של קבוצת ייחוס לחיזוי.
הלל טאוב | 01.10.12
18.
גישה אוניברסלית ולהיפטר מנטיות אתנוצנטריות שמלוות ב
גישה אוניברסלית ולהיפטר מנטיות אתנוצנטריות שמלוות בד"כ ברגשות של עליונות תרבותית ויהירות בלתי מוצדקת לטובת ענווה בסיסית. יש חברות שעושות זאת טוב יותר (במיוחד הסקנדינבים אבל גם מדינות המפרץ) ויש חבורת הרבה פחות מוצלחות מכיוון שתחושת העליונות והאתנוצמטריזם מוטבע בדמם: ישראל מצרים ואיאן הם דוגמאות מובהקות לתרבויות יהירות שאינן מוכנות ללמוד מטעויות של אחרים כי הן חושבות שהן נעלות יותר מכולם.
ZAky | 01.10.12
17.
אם כולנו ננהג לפי עצותיו של כהנמן העולם יעמוד מלכת
אם כולנו ננהג לפי עצותיו של כהנמן העולם יעמוד מלכת. איש לא יחדש, איש לא יסתכן, מהפכות לא יפרצו, המצאות לא יוצגו, השמש תסובב את העולם וכדור הארץ לא ינוע. מזל שיש גם אנשים אחרים. המאמר מעניין כתצפית על התנהגות אנושית אשר למרבה המזל מוכנה להיכשל שוב ושוב, כדי שמשהו יצליח. לחיי הספינות שבדרך ותודה על המאמר.
שרון | 01.10.12
14.
היום קראתי על ההקלטות מהחדר הסגול מתקופת נשיא קנדי
היום קראתי על ההקלטות מהחדר הסגול מתקופת נשיא קנדי שם הוא אומר אותי לו מענין החחל אני רוצה שאמריקה תהיה ראשונה על הירח ,כאשר פרויקט מבוסס על אידיאולוגיה ולאעל כלכלה כמו מדינת ישראל ,בריאת האולם או פרויקט מנהטן הוא נהפך לפרויקת מוצלך לפרק זמן מסוים .
איציק | 01.10.12
12.
אני מתנצל מראש על כך שהתגובה שלי פחות מפרגנת. אני מ
אני מתנצל מראש על כך שהתגובה שלי פחות מפרגנת. אני מזהה בסיפור של פרופ' כהנמן סינדרום של נסיון להריץ פרויקט עם מחשבה ואנרגיה של אנשי אקדמיה - תיאורטית ולא מעשית. קודם כל מבחינתי יש לפרויקט הבטים של הצלחה והעובדה שיש ספר אומרת שניתן בכ"ז להשתמש בו. אבל - מה שיותר צורם לי זה בכלל הגישה שצריך להגיש משהו מוגמר כדי להתחיל - ועוד ספר שיש לו מהדורות לעיתים רחוקות ועד שגומרים לכתוב אותו הוא נהיה לא רלוונטי בעידן של ספידים טכנולוגים. במקום זה עדיף בהרבה לייצר משנה לא סדורה - התחלתית, ולהריץ פיילוט. משנה כזו שאינה סדורה ויש בה ממש מעט סגירות והיא לא שאפתנית אלא רק מתחילה מדבר קטן, ניתן לייצר - לא תוך שמונה שנים, לא שנתיים וחצי - אל חודשים ספורים. זורעים גרעין של רעיון ומפתחים אותו עם משרד החינוך תוך כדי עבודה. מראש מניחים שזה רק זרע וכך מאפשרים למי שיבצע את הפרויקט להיות חלק ביצירה שלו - מה שיתרום המון לסיכוייו להתקבל ואז להצליח. זה מייתר במידה מסוימת את התאוריות הגדולות של קבלת החלטות בעידן אי ודאות כי אין כאן שום יומרה לחזות את העתיד - להפך. נותנים לדברים להתפתח ללא הנחות רבות מדי ומשתמשים בדברים היומיומיים כחומר הגלם ליצירה.
אסתי | 01.10.12
11.
נסיוני הוא בהפעלת פרויקטים קטנים וצנועים. אף אחד מה
נסיוני הוא בהפעלת פרויקטים קטנים וצנועים. אף אחד מהם לא הגשר בהונג קונג, יותר כמו גשרים על תעלות. יש מי שנזקק גם להם, אולם למרות צניעותם, עלותם במהלך השנים (למשלם המיסים, אלא למי?) מסתכמת במיליונים. לא המון, אבל מליונים הם בכל זאת מליונים. אני מסכימה עם ההשגות שלך ומקווה שמפעילי אותם פרויקטים יקראו את שכתבת ויפעלו להסרת המכשולים הללו. לצערי, בינתיים האגו (שהוזכר תגובה מתחתיך) של מפעילי אותם פרויקטים מכשיל את הצלחתם ומפחית את יעילותם באופן עקבי וחד משמעי. אולי מהות העניין בהיותם פרויקטים המופעלים על ידי עובדי מדינה (כן, כן, גם אני)... וכאן בעצם מהות הכשל העיקרית.
מיכאל | 01.10.12
10.
נכון, אבל...על פי התפיסה הזאת מדינת ישראל לא הייתה
נכון, אבל...על פי התפיסה הזאת מדינת ישראל לא הייתה קמה. ניהול ומנהיגות צריכים לקחת סיכונים. האידיאל הוא שילוב בהנהגה שיכלול את המנהיג היזם ושאחריו יבוא המינהלן שיתחזק ויתקן את הסטיות. כמובן שצריך להבדיל בין מערכת קיימת לבין פיתוח של מערכת קיימת.
מוטי | 01.10.12
9.
לכל אלו שמבקרים את המאמר בטענה שחשיבה רציונלית מעכב
לכל אלו שמבקרים את המאמר בטענה שחשיבה רציונלית מעכבת יזמות: רוב הפרוייקטים שמצליחים מצליחים לא בזכות התעלמות מהערכות חיצוניות לגבי סיכויי ההצלחה אלא דווקא בזכות התייחסות ריאלית להערכות אלו ונקיטת צעדים ותכנון מראש שיגבירו את סיכויי ההצלחה. הבעיה היא שמעט הפרוייקטים שמצליחים כנגד כל הסיכויים ולמרות תכנון לקוי הם בדיוק אלו שמושכים תשומת לב ויוצרים רושם שזאת הדרך להצלחה. כולם מכירים מישהו שמילא לוטו והתעשר אבל האם ניתן להסיק מכך שמילוי לוטו היא תוכנית רציונלית להתעשרות? כולם מכירים את הסטארטאפיסט שבנה אתר בבית ועשה ממנו מליונים אבל לא את עשרת האלפים האחרים שניסו ונכשלו. מבט קר וריאלי בסיכויי ההצלחה לא מדכא יזמות אלא מעודד יזמות נכונה יותר, כזאת שמצליחה לא בזכות צירוף מקרים או מזל אלא בזכות תכנון והכנה מראש לקראת בעיות אפשריות.
מנהל פרויקטים | 01.10.12
3.
הנני מנהל פרויקטים שנים רבות. זה מצחיק עד כמה שזה נ
הנני מנהל פרויקטים שנים רבות. זה מצחיק עד כמה שזה נכון, פשוט תנסו לראות את התמונה הכוללת במאמר. לדעתי לא צוין אך גם הלקוחות רוצים הערכות אופטימיות, ללא תקלות, אחרת לא ניתן להתחיל. כולם מכירים את המשחק, גם לקוחות וגם קבלנים. הכל בסדר כל עוד הקלפים על השולחן ומתנהלים בתום לב. שינויים לאורך חיי פרויקט הינם רבים ואותם נדרש לנהל. לסיכום מאמר מצויין.
שמי | 02.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת