אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אנחנו מגש העשב

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
אקולוגי ? אוטופי?
הרי המשאבים שמשקיעים בהקמת יישובים כאלה, התשתיות שחוצות מדינה שלמה רק על מנת שיהיה ברז וחשמל ב1000 ומשהו משפחות שחיות על גבעה- רק זה יותר נזק לסביבה מאשר שיחיו בעיר. בעיר אני ועוד מאות משפחות משתמשות בעמוד חשמל אחד, לעומת עמוד חשמל פר בית שניים ביישוב. עלק קיימות. זה אנטי קיימות ואם מתאים לחיות כך לאנשים מסוימים אל תשתמשו בתירוץ הירוק לטובת זה. חיים אוטופים הם נחלת הכלל, אז אוטופיה של יחיד היא אסונם של רבים, וגם של הצבוע שהגבלת אותו במרחב הטבעי שלך עם היישוב הענק והלא מתחשב שלך. תסתכל בתצא על היישוב שלך, תראה כמה שטח הוא לוקח ולכמה משפחות. זה לא עניין כלכלי אלא סתם אידיאולגי.
בן | 26.02.14
12.
ל3. 'היעילות של ניצול השטח שואפת לכלום'? אם כבר אז היא שואפת ל100% שאנו יודעים להפיק!
נצילות של שטח נמדדת בראש ובראשונה בכמות החומר האורגני שניתן להפיק מכל דונם(ז"א השוואה של כמות אותו החומר האורגני בשיטות שונות). ובתחום הזה, החקלאות המתועשת מובילה. ואם אתה רוצה להשוות את כמות החומר האורגני שמנוצל מתוך כל הגידול- אז גם כאן בהרבה מקרים מדובר בכמעט 100%. בכל מקרה לגבי התירס האמריקאי (שמסובסד על ידם בשביל לשלוט בנתח שוק)- אכן חלקו הולך לגלוקוז ולמספוא. ו...? כל המהות של תזונה היא צריכה של חומרים שאותם אנחנו רוצים לצרוך. ואם אני מעוניין לצרוך משקאות של קוקה קולה וחבילות ממתקים (בנוסף לירקות ולפירות שלי) אז זו התזונה שאני צריך. תזונה "נכונה" הוא מושג אינדיבידואלי. ואם ההגדרה שלך לתזונה היא ההגדרה הדיקנסאית או האורוולינית של צלוחיות דייסה יומיות (Please sir may I have some more?...) או מנות Soylent Green ף(Its made of people...) שאולי באמת יקיימו את הגוף- אז תודה, אבל זה בדיוק מה שדיברתי עליו, ירידה ניכרת באיכות החיים ובאוכל. אני רק רוצה לציין שאף אחד לא ממיר תירס לסוכר. תירס מורכב מהרבה מרכיבים, ביניהם אחד העיקריים הינו פרוקטוז אותו ממצים מהתירס. את שאר המרכיבים מניחים בצד ומשתמשים בו לצרכים אחרים (נדמה לי שזה עובר למאכל בעלי חיים). אני גם רוצה לציין שאפילו לפי ההגדרה שלך של מטרתו של מזון, אורח חיים טבעוני הוא אורח חיים מאוד בעייתי שמצריך לקיחה של ויטמינים ותוספי תזונה. נ.ב התלבטתי אם להזכיר את זה, אבל פשוט זה מתאים להודעה שלך באופן כל כך אירוני שאני לא יכול שלא לתת את הדוגמא של מישהו שאני מכיר שנמצא בתת משקל (רזה באופן גנטי) שההמלצה הבריאותית לגביו היא דווקא לאכול ממתקים, מאכלים משמינים וכל מה שנחשב לאוכל "זבל" (כמובן לצד רשימה של מזונות שמספקת ויטמינים וסיבים).
 | 07.10.12
8.
תופעות מיותרות ושוליות
יעילות ניצול הקרקע והמשאבים בטרנדים אלו או חקלאות אורגנית וכו' הם תופעות מיותרות ולא ירוקות כלל. בזבוז המשאבים - קרקע, הזנה, זמן גידול וכו' גורם להגדלת ההוצאות על הגידול והקטנת היעילות. אם תופעות אלו יתרחבו יותר ויותר אנחנו נהיה בבעיה אקולוגית קשה ומחסור חמור במוצרי מזון לכלל העולם.
יאיר | 07.10.12
7.
כולם חיים ככה בברינסטון
בדרום אפריקה גילו את זה כבר ב1976 אבל חיים שם בהרבה יותר שיק . הרעיון נכון אבל הביצוע בנהלל לא מותאם ליהודים. בארץ חייבים להשתחרר מקקל ומנהל מקרקעי ישראל שהשתלטו להם על 94 אחוזים מכלל הקרקע וכבר יהיה : ל כ ו לם אדמה ולא נצטרך מגדלי בבל מכוערים כאלו . הגליל ריק והנגב ריק ולכן בני דודינו מהר מאוד בונים וגונבים הכל מאיתנו .
גל | 07.10.12
6.
יש אמת בכתוב אבל...
נכון שכל בן אדם קיים צריך לרכוש את המיומנויות של גידול ירקות ופירות בעצמו כאשר תגיע השעה אבל זה לא אומר שצריך לחזור לעידן האבן, סך הכל הנפט יגמר והכלכלה תתרסק זה לא אומר שלא יהיה חשמל יותר, למה אי אפשר להפיק חשמל מהשמש? למה אי אפשר לשנות את סוג הכלכלה?, העולם ימשיך להסתובב והחיים שלנו ימשכו כרגיל סך הכל הטכנולוגיה תצטרך להשתנות
 | 07.10.12
4.
רעיון נחמד אבל החיים הפשוטים הם שיא השעמום
החיים מתמקדים בצרכים הקיומיים, בניה, גידול, בישול, ניקוי. אחד היתרונות לעולם המודרני, אם נתעלם מהפגיעה בכדור הארץ, היא שלל רחב של עיסוקים , הרי אנו רוצים למצות את היכולות שניתנו לנו ולא רק לעסוק בהישרדות. אם רצית להיות סופר בסביבה בסיסית , פֶּרמַקאלצֶ'ר, אין אפשרות להפיץ את פרי יצירתך , אין אפשרות להדפיס . בקיצור זה משהו כמו כתיבת יומנים אישיים ותו לא. כל דבר שאנו רואים סביבנו הוא פרי יצירת העולם המודרני, אפילו הכתבה הזאת לא הייתה יכולה להיכתב, אנחנו מדברים על עולם מנותק בו אתה מכיר רק את אלה הגרים 10 ק"מ ממך, מה שקורה בסין בין אם חשוב או לא, לא נדע. בכתבה מדובר על קניה בטבעון, ובכן תשכחו גם מזה, רכיבה של 20 ק"מ הלוך חזור זה לא דבר של מה בכך, ומה כבר אפשר למצוא בטבעון , הרי לא יהיו מרכזי הפצה של סחורות הכל ייוצר בקהילות קטנות. כן, קהילת "יש מאין" יכולה לשרוד ולהתקיים מהדרכת הדור הבא איך לחיות חיים בסיסיים , אך במושגים של כל העולם קהילות פֶּרמַקאלצֶ'ר , אני מזמין אתכם לקרוא את סיפורי ארץ ישראל בסביבת 1900, על הקשיים המגפות והעיסוק שהצטמצם בחקלאות וגיוס תרומות.
אבי | 07.10.12
3.
ל 1 היעילות של ניצול השטח כיום שואף לכלום
רוב החיטה והתירס שמיוצר כיום הולך ליצירת סוכר למשקאות מוגזים או כאוכל לחיות לא רוצה לספר כמה זה לא יעיל אתה חושב באמת שאין מספיק מקום? אנשים לא מגיבים טוב לשינוי אבל אין שום בעיה שנוכל לגדל מספיק אוכל כל עוד לא יבוזבז על האכלת חיות שיספקו 1/100 מהמזון שסופק להם או המרת תירס לסוכר חסר ערך תזונתי שנמצא בפחית קולה או כל משקה מומתק תתפלא לגלות כמה אוכל מבוזבז על אוכל פחות בריא אבל מה לעשות הורגלנו לשיטה מסויימת ולמערכת מסויימת הדרל היחידה זה חינוך מגיל מוקדם לאכילה נכונה .
עופר  | 06.10.12
1.
כמובן שזה אחלה "לייף-סטייל", וגם אני הייתי רוצה לחיות ככה, אבל לומר שזה 'קיימות'?
בעולם שבו האוכלוסיה מצומצמת לכמה מאות מליונים- יש לך מספיק שטח לבנות כיפות גיאודזיות ויורטים לכולם. בעולם שבו יש לך כמה מליארדים של בני אדם (שהולכים ומתרבים בקצב אקספוננציונלי) אם לא תבנה ערים ותגור לגובה לא יהיה לך מקום לא לטבע ולא לאוכל ולא לאוכל מתועש (דהיינו יותר פרודקטיביות מכל דונם). ותכנוני אוכלוסיה כמובן נשמעים אחלה- כל עוד מדובר באנשים אחרים. לא יודע לגבי אחרים- אני לפחות, לא מוכן לנדב את בני המשפחה שלי ל"צמצום".
 | 05.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת