אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדריך: איך רוכשים בית במושב?

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
הרחבה במושבים
ברור שבעל המשק לא יכול לעשות מה שרןצה באדמות החקלאיות אינו יכול לימכור או לשימוש אחר..אלה אדמות מדינה.. החקלאים במיוחד בפריפריה שלא נהנו מדבר חיו מהיום למחר.המדינה החליטה למי ישווקו ואיזה מחיר... הם גם ללא פנסיה ..הדרך היחידה לקיום היא או לבנות יחידות להשכרה או מחסנים.. קמה הקשת המיזרחית וטירפדה ..
תמר | 23.05.20
30.
תודה לקשת המזרחית !!
צרות העין של הקשת הדמוקרטית והבג"ץ שהגישו נגד בניית ההרחבות במושבים, הקפיא באחת את כל ההרחבות שהיו בתכנון והקפיץ את מחיריהן של אחרות. כתוצאה מכך, חלקה שנכרה במושב בשרון בסכום של 100 אלף דולר לחצי דונם ב 1996,קפצה תוך 5 שנים לחצי מליון דולר. הרבה אנשים שקנו קרקע והתקשו לבנות בית, התעשרו ביום אחד, מכרו את הקרקע בהון עתק וקנו דירה יפה בת"א. אפרופו, הקשת " המזרחית ", רוב המושבים שנדפקו היו מושבי הפריפריה, המאוכלסים בעיקר ביוצאי עדות המזרח, שנתקעו בלי אפשרות להרחיב את המושב או לפנות לתיירות ובניית צימרים במשך 10 שנים ( !! ). הקשת המזרחית, שנודעה גם בקשריה עם הרשות הפלסטינאית בקיום זכות השיבה איבדה את הלגיטימיות בישראל. כל מי שחושב שהם תרמו משהו למדינה - לא יודע על מה שהוא מדבר.
עמרי | 09.10.12
27.
קחו את האדמות - בתור בן למשפחת מושבניקים בלי פנסיה וכמעט בלי סיכוי לשמור על המשק ועל עתיד הוריי
תעשו לי טובה קחו את האדמות, קחו את האדמות החקלאיות שלא מעובדות, תחלקו אותן בחינם למי שצריך, אם המדינה תחליט לבנות עליה שיהיה לכם רק אושר. הדבר היחידי שיש להסדיר זה הבעלות על חלקות א' - חלקות המגורים. רק במדינה כמו שלנו אנשים השקיעו את כל חייהם בעשייה ציונית ויצרנית וגם אחרי 50 שנים עדיין אין להם שום זכות על חלקת האדמה של ביתם ובעצם אין להם רכוש..
מושבניק | 08.10.12
26.
ל-21 השמאי. לא מדוייק..
המחירים בפריפריה עלו ב-10 שנים האחרונות פי כמה היום במושבים מסויימים ניתן לרכוש חצי דונם במיליון וחצי ש"ח(כשחלק לא קטן הולך למינהל והשאר למסים), כך שאם תוסיף אפילו עוד 15 דונם חקלאי בלבד לשטח כזה הערך שלו יעבור בקלות את ה-2 מיליון ויתקרב בצעדי ענק לכיוון ה5.. כאמור אני גר במושב ליד עפולה וזה המצב..טירוף מערכות שלם סביב עניין ההרחבות אגב אט אט גם בבלפוריה שנראית בתמונה מתייקרת בצעדי ענק! מי שלא ירכוש עכשיו ישלם ביוקר עוד כמה שנים
אני | 08.10.12
24.
צדק צדק תרדוף
כל המושבניקים הם בסה״כ חוכרים של קרקע ששייכת לכולנו, אשר ניתנה להם בתשלום סימלי כדי שיגדלו מטעים ולולים. ברגע שהשימוש חדל להיות חקלאי - צריך לקחת להם את הקרקע או יותר נכון לא לחדש חוזה שכירות (שבד״כ מתחדש כל שלוש שנים). תבינו - הקרקע היא של כ ו ל ם !!! הם רק קיבלו חזקה זמנית כדי לבצע עיבוד חקלאי. אין שום סיבה שאם השימוש לא חקלאי יתנו להם להתעשר מקרקע אשר שייכת לכולם וניתנה להם לצורך ספציפי בלבד רק כדי שיתעשרו מגידול נדל״ן... אסור לתת לקומץ קטן להנות כך ממשאבי הכלל !
עירוני מופלה | 08.10.12
23.
תגובות של צרי עין בורים ורשעים
הטענה שהמחיר יקר היא טינה מרושעת סטייל ישראלי ממוצע. כמות המיסוי הגבוהה ןהיגר פטןר על החלק החקלאי לא מוכרת למגיב האידיוט הממוצע להחריד. העובדה שהמוכרים הקיסו דם עך הקרקע שקיבלו גם היא לא מקבלת שום התייחסות מהמגיב המטומטם - אנשים ללו מפתעו מתו עבור החקלאות הישראלית שילמו ריביות עתק לבנקים עירוניים ומכרו סחורה בפערי תיווך אסטרונומיים אבל לדביל הקנאח המתוי זה לא מזיז .
ראובן | 07.10.12
22.
לא פלא שקיימת הקשת המזרחית
המושבים כבר מזמן לא עונים על ייעודם - הם עוסקים פחות בחקלאות ויותר בסחר בנדל"ן, בעסקים שדורשים שטחי אחסון גדולים, בתיירות ורובם ככולם הם עירוניים לכל דבר. ישנם מספר מועט של חקלאים מקורבים לשלום שמחון שמשתלטים על שטחים של החקלאים הקטנים שמספרם הולך ומתמעט ממלא בעיקר עקב פשיטות רגל. מאז שנות התשעים קיימים במושבים שני וועדים האחד של האגודה והשני מוניציפלי. הוועד המוניציפלי משמש בעיקר כמסחטת כספים שמזרימה כספים בדרכים מפוקפקות לוועד האגודה. החקלאות מבוססת היום בעיקרה על מים "מושבים" - מי קולחין שמכילים חומרים שונים ומשונים כגון תרופות סמים וכל מיני חיידקים עמידים שלא מספרים לנו עליהם. עדיף כבר לקנות מוצרי החקלאות מיובאים ממדינות שיורדת בהם כמות משקעים רבה. בקיצור, על החקלאים להשיב למדינה את אדמותיה, ולתת למדינה לבצע על השטחים הללו תכנון מושכל לטובת כלל הציבור. הקשת המזרחית - אתם צודקים לחלוטין. עלו והצליחו.
 | 08.10.12
21.
תשובה ל - 4 שלא מבין ולא יבין
היכן היו העירונים שבפניהם התחננו באמצע שנות ה - 50 תעברו למושבים - במסגרת התנועה מהעיר אל הכפר ? רק כמה עשרות עשו זאת. היכן היית כאשר כ - 200 מושבים וקיבוצים התיישבו במקומות אסטרטגיים לפני שנת 1948 ועיצבו את גבולות המדינה ? והם גם השתתפו ברכישת האדמה והשבחתה. אז נכון שנחלה ממוצעת במרכז הארץ "שווה" 5 מיליון ש"ח. ובפריפריה 2 מיליון ש"ח. אך כאשר מוכרים אותה ומשלמים קרוב ל - 50% מסים - מה שנשאר זה לקנות דירת 3-4 חדרים בעיר הסמוכה ובשאר לכסות חובות או לפנסיה קטנה שבדר"כ אין למושבניקים.
שמאי | 07.10.12
12.
לברוח.....
הכל בולשיט מאז ביצוע ההרחבות במושבים ,ישנם קרבות שליטה בין הועדים,לרוב ועדי אגודה לא יתנו למונציפאלי להתפתח,המונציפאלים שחקים ממנים במיסים שהם משלמים את פיתוח התשתיות ,מחירי מים בשמיים,הרחבות לא גמורות,לכן מי שמחפש חיי חברה ודואג לילדיו שידיר רגליו ממושבים,שיפנה לישובים קהילתיים,שם החברה יותר מגווונת לכל המשפחה, והכח הכלכלי של הישוב יותר חזק כך שהאופציות רבות יותר. ומעל לכל אתה לא סוג ב לעומת חברי האגודה.
שחר | 06.10.12
8.
נושא האגודה השיתופית פרטים + החלטת מינהל 970
1.כל הרוכש נחלה ברגע שירצה למכור חלים עליו 40% מס הרכוש מלבד המבנה הוא בבעלות האגודה 2. האגודות מנוהלות ע"י "חונטה" וכך כל הנכסים המשותפים בעיקר הוצאות שונות ומשונות חלות על בעלי הנחלות 3. הפתרון החלטת מינהל 970 יציאה מהאגודה ושמירת הבעלות על הנכסים
אני | 06.10.12
4.
ממש נקודת אור היסטורית
לכול המתלוננים שהמדינה לא נותנת כלום, תעקבו אחר ההיסטוריה הכלכלית של תנועת המושבים וההתיישבות העובדת בכלל ותראו, את האדמות קיבלו ללא עלות, לצורך בניית הבתים והמשקים קיבלו מענקים. לאחר מיכן פרנסתם ,החקלאות, זכתה לסבסוד והגנה שאף מגזר אחר לא זכה להם, למעשה פרנסתם הובטחה מראש, ללא מאמץ למעט מאמץ פוליטי זניח. במהלך שירותם הצבאי יכלו לקבוע לעצמם היכן ישרתו (וועדות) ועד היום זכאים לחופשה של חודש בשנה (חקלאית). אגב החקלאות שעשו, לא נועדה להיות כלכלית, אולי לעירונים שבינינו 40 דונם למשפחה או 80 חולבות ישמע הרבה, אבל מי שקצת מבין או במקרה יודע מה קורה בחו״ל מבין שזו בדיחה חקלאות כלכלית דורשת יותר מ2000 דונם או 1000 ראש על מנת לפרנס משפחה בכבוד וכך גם היה לפני 60 שנה. לאחר מיכן הם פשטו רגל בגלל טיפשות ויותר גרוע בגלל חזירות, אז כמו לכול אזרח אחר המדינה מחקה להם את החובות כאשר האדמות כביכול מהוות מעין עירבון. אבל בסוף השאירו להם את האדמות והם אפקטיבית אפילו קיבלו כסף עבור ״ההרחבות״ הראשונות. והינה הגענו לימינו והם מוכרים את האדמות שלא שילמו עליהן תמורת מיליונים, משכירים יחידות מגורים לא חוקיות, גני ארועים לא חוקיים, עדיין משלמים ארנונה מגוחכת ושלל הטבות. אז מי אמר שהמדינה לא עוזרת לחילונים? צריך פשוט לדעת לאיזה מגזר של חילונים. ושלא יספרו לי שהמושבים החזיקו את הגבולות והצבא, על איזה גבול בדיוק שומר בני ציון? והמושבים שכן על הגבולות קיבלו הרבה יותר משקיבלה קריית שמונה או שלומי. בצבא מילאו המושבים את חלקם באוכלוסיה שזה פחות מ 3 אחוז כך גם ביחידות הקרביות. הבדל יחיד קיים ביחידות היוקרתיות אבל תכלס סיירת מטכ״ל לא ניצחה אף מלחמה. בקיצור יש עתיד!
גד | 06.10.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת