אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הלמ"ס: 45% מהישראלים "מתקשים לגמור את החודש"

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
אולי 45% לא סוגרים את החודש כי השכר החציוני הוא 5,300?
שלום לכולם, הלמ"ס וגורמים רבים אחרים כולל גופי תקשורת אוהבים לפרסם כל חודש "השכר הממוצע הוא כך וכך, עלה או ירד וכדומה". זה קשקוש. לפי נתוני 2010 שהם העדכניים ביותר השכר החציוני הוא 5,300 ש"ח בחודש! זה אומר ש-50% מהשכירים במשק מרוויחים עד השכר הזה או פחות מכך. הנתון הזה לא כולל כלכלה שחורה או עצמאיים. מה שקרה בשנים האחרונות שכל המוצרים הבסיסיים או בשימוש יום-יומי התייקרו: אוכל, מים (התווסף מע"מ ואפקטיבית המחיר כמעט הוכפל), חשמל, גז, דלק לרכבים ומשאיות (שמובילות את כל המוצרים ומחיר המוצרים נגזר גם ממחיר ההובלה), ארנונה וכמובן שכר דירה או משכנתא (כי מחירי הדירות עלו בעשרות אחוזים). כאשר השכר החציוני קרוב מאוד לשכר המינימום שאמנם עלה אבל לא מפצה על ההתייקרויות המשמעות היא שאנשים עניים.
אורי | 04.11.12
21.
לא יודעים לבחור מסלולי השקעה ??? למי יש כסף להשקעה ??
לא נולדתי עם כפית של כסף בפה. סיימתי תיכון מקצועי, עשיתי צבא, השתחררתי עבדתי כחשמלאי במשך 4 שנים קניתי בית עם בת זוגתי האהובה ובמקביל עשיתי תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות במימון, ניגשתי לבחינות הרשות לני"ע לניהול תיקי השקעוות ועברתי בהצלחה. הכל טוב ויפה אבל אין עבודה !!!!! במקום זה אני צריך להסתפק בתפקיד כלכלן בבנק עם משכורת 4,500 בחודש ולהסתדר עם הוצאות שוטפות של 3500 - 3000 בחודש מה שלא משאיר לי הרבה לחסכון. עד שאני חוסך 3 ש"ח אני צריך לשחרר את הכסף בשביל לשלם על טיפול שורש שצץ משום מקום. אם היה לי כסף להשקעה הייתי יודע מה לעשות איתו אבל אין לי אפשרות לצבור חסכונות עם המשכורות שמשלמים במשק. מדברים על אבטלה של 6.2% אחוזים אבל זה בולשיט, הרבה אנשים לא חותמים בלשכה מבושה, אני חתמתי בלשכה פעמים והתייחסו אליי כאילו אני גנב שפל שרוצה לשדוד את אוצרות המדינה. בגלל שאני פולני טוב התביישתי גם אני ולא דרכתי שם יותר, אפילו לא דרשתי את הכסף שחייבים לי בביטוח לאומי. מדינת ישראל ניהיית מדינת העשירים הקומבינטורים שמנצלים את האזרח התמים והביישן.
מעמד הביניים קורס | 04.11.12
16.
טוב מאד , יהיה חינוך פיננסי
ואז יחנכו אותנו שלא משנה איך נשקיע, בסוף כל השקעה יעמוד סוכן ביטוח שאין לנו באמת דרך לשכנע אותו להוריד לנו בעמלה כי אין לנו קלף מיקוח אמיתי ביד אלא אם נעבור למקום עבודה גדול ומסואב. וגם בלי העמלה שלו, כך ילמדו אותנו, הכסף שלנו בכל מקרה ילך דרך המוסדיים לטייקונים שמתפרעים בהימורים לא רציונליים מבקשים תספורת ואח"כ יגידו ש"עכשיו הם למדו, ודבר כזה לא יחזור על עצמו" -וזה יחזור על עצמו... או שאולי יחנכו אותנו לחסוך, וגם נעשה כדבריהם, אבל אז המדינה פתאום תגלה שאין לה הכנסות ממסים כי אנשים לא קונים -ואז יחנכו אותנו לבזבז כי זה טוב למשק, הממ... מזכיר לי מדינה בנפילה כלכלית מתמשכת אי שם מעבר לאוקיינוס.... או בקיצור--->אולי כדאי שנדע היכן יותר ראוי להניח את הכסף, אך אל תשכחו שחינוך לעולם לא חף מאינטרסים!!!
ערן | 04.11.12
11.
תשובה למספר 2
"מעמד הביניים" זה אנשים שאמורים להיות מסוגלים לרכוש דברים חדשים, לקנות מכונית ולהתפנק מפעם לפעם באיזו חופשה בחו"ל - זה ככה בכל מקום ולא רק אצלינו. הרעיון שאתה אומר שבגלל שיוצאים לחופשות אז לא מצליחים לחסוך זה פשוט שטויות! בוא תסביר לי איך ויתור על חופשה של כמה אלפי שקלים תעזור לקנות דירה של מיליון ומשהו ש"ח??? (ברור שכל סכום של כסף יעזור אבל הסכום הזה כל כך לא משמעותי במקרה של הדירות בארץ!)
רועי | 04.11.12
10.
יוקר מחיה
למרות ששניים עובדים ההכנסות פשוט לא מצליחות להדביק את ההוצאות. ואני מדברת על הוצאות שוטפות כגון גידול ילדים מעונות גנים ולאחר מכן בתי ספר שזה לגמרי לא חינם והיכן כלכלה הוצאות מסים כגון חשמל מים ארנונה והיכן סעיף ביגוד הנעלה וכד" ולמי שיש משכנתא אז בכלל....
דבי גבאי | 04.11.12
7.
45%
לא צריך לקחת את ה 45% כל כך ברצינות. בחינוך הישראלי אין חינוך לצרכנות בכלל. אנשים שמכלכלים את הוצאותיהם, כאשר הם מרוויחים היטב, אין להם שום בעיה לגמור את החודש. אמה מה? כשרוצים להחליף את הג'יפ כל שנה, ורוצים להיות שופוני, אז מה הפלא? גם מסעדות יקרות עולות כסף, וגם הכל כלול בתורכיה פעמיים בשנה..מה לעשות?
גדעון | 04.11.12
6.
אתר חדש יעזור לכם לגמור עם קצת יותר כסף
האתר בכתובת www.fryer.co.il הוא בעצם מערכת חכמה שאומרת לכם האם אתם משלמים יותר מידיי דמי ניהול, עמלות בנק, ריביות על המינוס, ריביות על המשכנתא וכיו"ב. אחרי שתי דקות באתר אתם מבינים האם אתם פראיירים ומה ניתן לעשות בנידון. שווה בדיקה :)
עדי | 04.11.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת