אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אי־שוויון, מתכון לאסון

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
תאורטית כולנו מושלמים.
בסקרים כולנו תומכים בצדק ביושר במוסר בשיויון באהבה וגם נותנים אמון בזולת.."למה לא,מה זה כבר עולה לי להיות חיובי בסקר?" המציאות קצת שונה כמובן...ביחוד במדינה שיש בה דתיים וחילוניים,יהודים וערבים אשכנזים וספרדים אתיופים ורוסים שלכולם יש נציגים בכנסת המקדמים את האינטרסים הצרים של המגזר.ובטח חיים פה זמן ממושך כי אף אחד כנראה לא מוכן למות לפני השכן שלו...אנחנו חברה שסועה להפליא המחזיקה מעמד הרבה בזכות איום חיצוני קיומי.בלעדיו היינו טורפים זה את זה בלי הנד עפעף בעיקר בגלל אי השיוויון וחוסר הצדק שהוא פשוט גדול מידי.הפער בין הטיקונים וכל השאר גדול לפחות כמו הפער בין סקרים לבין המציאות.
יוסי אנטה | 12.11.12
49.
על מי דילג הסקר
הסקר הזה דילג על : 2.4 מליון ישראלים שטסו השנה לחו"ל ביולי אוגוסט ספטמבר. על אלה שקנו מתחילת השנה 100 רכבים חדשים. על אלה שלא מצליחים למצוא מקום הצימר,כי הכל תפוס.על אלה שלא מצליחים למצוא מקום במסעדה כי אין מקום . על כל מאות אלפי בעלי הסמרטפונים והאולטרה טלפונים המתקדמים בעולם. את כל אלפי הסטודנטים לתואר ראשון. העיקר להשמיץ את הממשלה ואת נתניהו !
א.ל. | 10.11.12
43.
משהו בסולם הערכים של הטבלה אינו מייצג נכון את התוצאה
ובכל זאת אנ י מסכים שישראל היא מדינה אי שוויונית, ראה מידת המסירות לצבא ולחברה הנעשת על ידי חלק מעם בזמן שהחלק השני חיי על חשבונם, ההטבות המופלגות של חברי הכנסת לעומת משכורת עובדים בסקטור הפרטי, הניצול המחפיר של עובדי חברת החשמל עם משכורות ענק וחשמל חינה, ולבסוף ראה את העשירון העליון המורכב מהשיכבה של מנהלים המשק התעשיתי ומדיניות המחרים אשר מעלה את עוקר החיים לאחד מהגבוהים בעולם מבלי שנבחרי הציבור יעשה דבר כדי לגונן על אזרחי המדינה מגנבה מתמשכת לאור היום.
מקס | 10.11.12
42.
ל23 -אתה צודק לדעתי צריך להעביר את המחאה לקלפי
כל מערכות הבחירות שלנו שמות את הביטחון במרכז ואת הכלכלה בשוליים. כל מערכת בחירות היא הגורלית ביותר למדינת ישראל וכך יהיה גם הפעם.בסוף כולם עושים את אותם דברים בטחוניים מדיניים. אני מצביע הפעם למי שאני אאמין שיקדם את הנושא של חיים בכבוד.
ברווז | 10.11.12
37.
לא הבנתי את מדד השלום העולמי
הרי אין שלום עולמי, יש מדינות חזקות יותר וחזקות פחות שיכולות ליצור מצבי מלחמה ולהגן על עצמן יותר או פחות. ומלבד זאת, מדוע המדד הביטחוני לא עוסק בביטחון האזרחים בתוך המדינה, ולא בביטחון המדינה עצמה, על אף שגם במובן זה הייתי מדרגת את ישראל גבוה מאוד ברשימה בזכות העוצמה הביטחונית ביחס לאויביה. בקיצור לא שכנעת אותי שהמדדים האלו יכולים לספר לי משהו חדש שאינני רואה בחיי היומיום כאן, אלא פשוט הוכחת שמקומות אחרים הם שונים מכאן. אני אישית לא אעזוב את ישראל לעולם כי המדינה הזו מציעה לי איכות חיים שמתאימה לי, אני מרגישה שתרמתי ועודני תורמת לחברה שחיה כאן ובעיני תחושת השייכות חשובה יותר מאייפון 5 או ב.מ.וו שחורה.
לולי | 10.11.12
36.
אני חושב שבניכוי הערבים (והחרדים במובנים אחרים) מצבנו מצויין!
נלך סעיף סעיף: 1. לפי הלמ"ס, תוחלת החיים של יהודים היא 82.3 (עשיתי ממוצע על גברים ונשים מנתוני 2011) 2. בנושא ההריונות כבר ציינתם את העבודה שערבים וחרדים מעוותים את הסטטיסטיקה. 3. תמותת תינוקות: לפי הלמ"ס (http://www.cbs.gov.il/shnaton63/st03_11x.pdf) תמותת תינוקות במגזר הערבי היא 7.2 לאלף, ובמגזר היהודי (כולל החרדי) 2.7, קצת פחות טוב מיפן, מניח שאם נוריד את החרדים נשתווה אליהם. 4. רציחות, רוצים לדמיין איך תראה הטבלה בלי האוכלוסייה הערבית? 5. גלי צה"ל (או גלגל"צ) נוהגים (או לפחות נהגו) לשדר ביום ראשון בשעה 13:00 את שמות ההרוגים בתאונות דרכים בשבוע האחרון. אחרי כמה פעמים ששמעתי את זה, התחלתי לספור כמה מהשמות ערבים וכמה יהודים (לא נהנהתי לעשות את זה, אבל רציתי לבדוק כמה באמת יש בעיית תאונות דרכים בארץ), פלוס מינוס חצי היו ערבים בכל פעם שספרתי, תוסיפו לזה את היהודים שנהרגו בגלל ערבים, והם בסה"כ 20% מהאוכלוסייה, הערבים, לכן גם כאן חיי לא נופלים מאלו של היפני 6. בהינתן שרבע מהאסירים בארץ הם פליליים (ושלושת רבעי ביטחוניים), מצבנו טוב משל יפן 7. עוני, אחרי שמורידים את החרדים שרובם לא עובדים, את הערבים שמרוויחים הרבה בשחור, וגם כך הם אוכלוסייה שמחלישה את המדד, סתם שאלה שעלתה בראשי, האם זה כולל חיילים? (גם אם לא, מצבנו פחות גרוע ממה שבטבלה). 8. לא יודע איך לעכל את הנתון הזה, יכול להיות שהוא לעניין, ויכול להיות שלא, גם מה זה קושי אני לא יודע להגדיר 9. שיעורי הצבעה: וזה מצביע על? 10. תרשו לי ללגלג על מדד השלום העולמי, מה זה קשור לעניין? 11. מדד אמון הציבור בזולתו, אנחנו אחרי יפן וזה בהחלט דרוש שיפור, אבל זה עדיין גבוה יחסית. בקיצור, יכול להיות שאני מנותק מהמציאות, יכול להיות שהכתב שאול הוא המנותק, אכן יש דברים לשפר (בכל אחד מהתחומים יש לאן להשתפר), ולהשמיט את הערבים והחרדים מהמדד זה גם לא פתרון נכון כל כך. אך לומר על סמך מידע כזה שמצבנו לא מצויין זו בושה לאינטיליגנציה.
אביעד | 10.11.12
34.
למדינת ישראל יש איום קיומי ממשי וגם חוסר ביטחון יומיומי בכביש, ברחוב, בבית, ובכל מקום!
לא לשכוח את העושק של חברות למינהן, ונכון להיום אין אמון בזולת ! "קשישים" בני 35 אינם מתקבלים לעבודה-(: ואם כבר מתקבלים , הגברים כמאבטחים, הנשים מטפלות בקשישים, והשכר הוא שכר מינימום! המצב בקופת חולים ובתי חולים, במיוחד כדי לקבל תור לרופא מקצועי , התור הוא בין 4 חודשים לחצי שנה, בקיצור, תקצר היריעה מהכיל, יש לנו ארץ יפה , ארץ נהדרת, ארץ מיוחדת, שהוקמה ממניעים ציוניים של אנשים שבאו לא רק בגלל השואה, יהודים בגולה כמהו כל חייהם לבוא לציון, אם לא לחיות בה , לפחות להקבר בה! כשהגיעו לארץ נישקו את העפר של הארץ! האם זה מה שמגיע להם ולצאצהם..?
יש שיוויון=לכולם רע פה | 10.11.12
32.
סטיסטיקה ולוגיקה
לאייר לין: נראה שהפנמת חלק ממה שלמדת בקורס בשיטת מחקר (הניחוש שלי שאת או אתה תלמידי תואר ראשון). עם כל הכבוד להבנתך בסטיסטיקה חשוב יותר לדעת ולהבין לוגיקה לפני שתמשיך לקרירה אקדמית כלשהי. העניין הוא פשוט הנתונים שאליהם מתייחס הכותב הם שבקרב המדינות המפותחות ככל שרמת השיויון היא גבוהה יותר איכות החיים היא טובה יותר. המודל שהצעת אינו מתיישב עם העובדות מכיוון שאם הוא היה נכון אז איכות החיים הייתה גבוהה יותר ככל שהמדינה הייתה בלתי שיויונית יותר. עם מסתכלים על הנתונים בעשרות השנים האחרונות רואים שמדינות אירופה המערבית ובמיוחד מדינות סקנדיביה היו שיויוניות יותר מאשר ארה"ב לאורך זמן ואכן מדדי איכות החיים שלהם ובראשם מדדי הבריאות הם טובים בהרבה מהמדדים של ארה"ב. יתר על כן במחקר שנערך בארצות הברית והשווה בין המדינות השונות בתוכה נמצא קשר ברור בין רמת השיויון לשיעורי התמותה מכל הסיבות. לסיכום המודל שהצעת כלל אינו מסביר את הממצאים ואף עומד בניגוד להם נא לחפש מודל אחר.
א. | 10.11.12
30.
המודל הכלכלי
ככל שגדל אי-השווין בעלי ההכנסות הגבוהות אינם מוציאים יותר כסף בשוק כי הם לא יכולים לצרוך יותר, הם כבר ממילא מפוצצים לדוגמה: אחוזות, יאכטות ומטוסים פרטיים. מאידך, כאשר אי- השווין קטן בעלי ההכנסות הנמוכות צורכים את כל התוספת כי חסרים להם הרבה מאוד דברים, שקשה לחיות בלעדיהם כגון טיפולי שיניים. מה שמגלגל את הכלכלה הוא מחזור העסקות ולכן הקטנת אי-השוויון טובה לכלכלה.
לא סטודנט | 10.11.12
24.
הנתון על מידת האמון מפוברק! ישראל מובילה עולמית במספר תביעות אזרחיות לנפש
תביעות משפטיות הם מדד אובייקטיבי (לא סובייקטיבי) למידת האמון. ולכן לא די לשאול אנשים על האמון צריך לראות איך הם מתנהגים בבפועל. ם כך הנתון נראה תמוהה: הרי הערבים (20%) אינןם נותנים אמון ביהודים. הדתיים והחרדים (20%) אינם נותנים אמון בחילונים ולהפך ועולי חבר העמים (15%) אינם מאמינים לאף אחד כחלק מהמורשת הסובייטית. ואכן מחקרים על מידת האמון ששואלים את השאלות הנכונות מחזקים את הממצא על כמות התביעות המשפטיות ומראות שמידת האמון בישראל נמוכה מאוד בהשוואה בינלאומית
סוציולוג | 10.11.12
23.
איך בדיוק יהיה פה טוב,הכל רקוב כאן מהיסוד,לא ייתכן שאני שירתתי בצבא פלוס שנתיים קבע
עבדתי בעבודות מזדמנות כדי לממן לי לימודים,סיימתי מהנדס תעשייה וניהול ותואר שני במנהל עסקים,התחתנתי ואני עם 3 ילדים אני בן 39 ,מרוויח 13 אלף ברוטו אשתי מורה מרוויחה כ 6000 ברוטו,אני עושה מילואים כן עדיין,משלם מיסים והרבה ,סופג את יוקר המחייה בלית ברירה כמו כולם,יש לי ולאשתי הון עצמי של 350 אלף שח,כיום גרים בשכירות של 4000 שח משלמים שני גנים פרטיים כ 4650שח ועוד גן עירייה על צהרון 1100 שח ועוד לא ציינתי אוכל,תשלומים שוטפים,רכב ועוד ועוד אז איך בדיוק אפשר להתקיים כאן בכבוד,אני עובד מבוקר עד לילה על חשבון המשפחה ואפילו אין לי בית משלי ולא יודע בקצב הזה אם אוכל בכלל להגיע לכזה,ולא מספיק זה עוד מכים בנו עם יוקר המחייה בושה וחרפה לא מספיק להם כל המיליונים שהם מרוויחים עלינו הם רוצים עוד ועוד,לאן הם רוצים להגיע,בקיצור כל חבריי היינו יחד במחאות הקודמות מסתבר שלא יצא מזה כלום,אל נא לנו להתייאש נהפוכו בואו ניהיה חזקים ונמשיך יש להחרים את רשתות השיווק למינהם לא לקנות דירות ולא לוותר זה ביתנו ורצוי שיישאר ככזה אחרת כל אחד יעזוב ולא תישאר לנו מדינה ,חייבים שינוי אחרת הרכבת תיסע ואנו נישאר בתחנה .
יואב | 10.11.12
19.
המדינה שהכי טוב לחיות בה היא יפן? ממש לא!
אני לא יודעת מאיפה הנתונים הללו, אבל אחרי 4 שנות מגורים ביפן, אני לא לא יכולה להסכים לתוצאה. אמנם חייתי שם בשנות ה-90, אבל לא נראה לי שהרבה השתפר שם. אמנם לא ראיתי הומלסים, אבל היפנים הם אנשים מתוסכלים, קשה להם לפרוץ את גבולות החברה, קשה לראות אינדיבידואליות, והם עובדים הרבה לפרנסתם. שיוויון לא עושה אנשים מאושרים, ולא בהכרח גורם לשמחה בחיי היומיום. תזכירו לי מה שיעור ההתאבדויות בשבדיה? לסיכום, אצלנו קשה וקשה מאוד - אבל אנשים עדיין מחייכים ושמחים. לא ראיתי את זה ביפן.
 | 10.11.12
18.
זה ממש בולט שככל שהמדינה הומוגנית יותר הדירוג גבוה יותר
יפן מאוד הומוגנית. שוודיה, קצת פחות, אך עדיין מאוד הומוגנית. צרפת וגרמניה קצת פחות הומוגניות ואנגליה עוד פחות. מדינות ממש הטרוגניות שיש בהן שונות גדולה מאוד בין האנשים כמו ארה"ב וישראל נמצאות בתחתית. אם בישראל לא היו ערבים וחרדים, המדינה הייתה יותר הומוגנית וממוקמת הרבה יותר גבוהה במדדים מהסוג המתואר בכתבה. אבל יש כאן ערבים וחרדים והם לא יעלמו. חבל רק שהפוליטיקאים מכל גווני הקשת לא פועלים למען יותר שיוויון ויותר הומוגניות בין כל אלו שחיים כאן. אם יפסיקו לעורר פילוג ויגרמו לכך שבאמת כולם כאן יהיו דומים (אותה מערכת חינוך, אותה שפה, אותה תרומה למדינה, אותן הזדמנויות להשתלב ולהתקדם) יהיה כאן הרבה יותר טוב.
ישראל | 10.11.12
17.
תעמולה, כרגיל
כמו בכל מקרה של תעמולה, מציגים "עובדות" כדי להוביל את הקורא למסקנות רצויות. גם אם אקבל את הנתונים המוצגים כאן, נשארת השאלה- אז מה? הכותב בבירור רוצה להצדיק מעורבות נוספת של מדינה והגדלת הגזל החוקי שנקרה מיסוי. תפעילו היגיון בריא ואל תתפתו לסגל מחשבות מעובדות של כותבים אינטרסנטים
מוטי | 10.11.12
3.
2 אתה קשקשן ואתה גם מעלים מס
הנתונים המספריים על המשכורות של בעלי המקצועות השונים שתיארת הם מוגזמים. ובעיקר מוגזם שאתה שם את עצמך בתור דוגמה - תנסה לחיות כמו שחיית לא כבלתי חוקי שלא משלם את המס הכנסה שלו אלא עם תשלום משמעותי של מס, ותיכנס לחובות. וזה בלי אישה וילדים על הראש.
איציק | 10.11.12
2.
אני מסתכל על עובדות ולא על כל המחקרים האלו ששווים לתחת.
בארה"ב הרווחתי 2,500 $ בחודש כפועל שחור ללא ניירות וללא שום תנאים. בכסף הזה שכרתי דירה יפה מאוד עם שותף(עם בריכה ואוירה פצצה). החזקתי רכב בן 3 שפה בארץ אני יכול לדמיין שאצליח לקנות. הייתי מבלה 3 פעמים בשבוע קונה בגדים ונעליים כל חודש ממותגים מובילים. יורד לווגאס פעם ב-3 חודשים. אוכל במסעדות ובתי קפה כל יום ועדיין נשאר עם כמה מאות דולרים בכיס ... וחבר'ה ואני עובד לא חוקי... אז למי שיש ניירת שם חיי כמו מלך בארץ. פקידת קבלה בבית מלון או מזכירה בחברה מרוויחה שם לא פחות מ-3,000 $ ואני לא מדבר אם אתה עם תואר ראשון במשפטים או מנהל עסקים או מתכנת תוכנה שהשכר ההתחלתי שם הוא החל מ-9,000 $ ואחרי שנתיים נסיון כבר מגיע ל-11,000 $ וכן הלאה. למי שיש ניירות שם נכנס לדילר של רכבים חותם על 2-3 מסמכים שמתחייב לשלם 350$ בחודש ויוצא עם BMW 320 חדשה מהניילון. באותו המחיר כמובן אפשר גם לקסוס IS או אאודי A4 . בקיצור ארה"ב טובה מישראל בפי 500 בכל פרמטר.
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ | 10.11.12
1.
נתונים סטטיסטיים כשלעצמם אין להם משמעות
אני לא רואה מה הנקודה של הכתבה הזו. הכותב בעצמו מודה שאין בהכרח קשר בין שוויון לבין שאר הנתונים. אני מתעסק בזה עכשיו לא מעט במסגרת התואר שלי (כלכלה וסטטיסטיקה), ואחד הדברים הכי חשובים שצריך להבין, הוא שניתוחים סטטיסטיים כשלעצמם אין להם משמעות. כל תפקידם הוא לחזק או להחליש תיאוריות ומודלים כלכליים-חברתיים. ללא מודל שעומד מאחורי הסטטיסטיקות (והכותב לא הציע שום מודל כזה בכתבה) אין להן משמעות. כדי לקבל תחושה למה הכוונה, נשים לב לנתון הבא: נמצא שיש מתאם גדול בין אכילת גלידה ושריפות. האם זה אומר שגלידות גורמות לשריפות? לא ממש. ישנו גורם שלישי - מזג האוויר החם בקיץ, שגורם לעלייה בצריכת הגלידה, ועלייה בכמות השריפות. כך למשל, אם נחזור לסטטיסטיקות שהוצעו במאמר - אני יכול להתוות את המודל הבא: מדינות בהן יש שוק חופשי מתפתחות בקצב מהיר. כעבור זמן מה, כאשר רמת החיים עוברת רף מסוים, אנשים מתחילים להיות קנאים לשכנים שלהם, שוכחים שמקור הצמיחה הוא ביוזמה פרטית ולקיחת סיכונים אישיים. הם נהיים מפונקים, ורוצים שהמדינה תפתור להם את כל הדאגות. אז הם דורשים חלוקה שוויונית יותר של העוגה. חלוקה זו כשלעצמה מאיטה את הצמיחה של המשק, על אף שהמדדים שלו טובים בהרבה משל משקים אחרים. עכשיו נסתתכל על ההיסטוריה הכלכלית של אירופה וארה"ב, ונראה שהמודל שתיארתי משתקף בהיסטוריה שלהן, ועומד בקנה מידה עם הממצאים הסטטיסטיים. אגב, כל המדדים האלה נכונים לשנת 2009, רק בתחילת המשבר הגדול האחרון, שנבע בין השאר בדיוק מהמדיניות השוויונית הזו (אבל זה כבר דיון אחר)
אייר לין | 08.11.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת