אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בכירים ונהנים: בעלי השליטה עושים שוק רגע לפני שתיקון 20 לחוק החברות נכנס לתוקף

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
עמי הירשטיין - רשת דן
ביום שבו בוצע המחטף הנוגע למר עמי הירשטיין, המנכ"ל המוערך (תרתי משמע) של רשת מלונות דן, (19/11 - בעיצומו של מבצע עמוד ענן) התבקשו כל עובדי רשת מלונות דן, כמעט ללא יוצא מן הכלל, ע"י מר עמי הירשטיין במכתב בהול שהוצא והופץ על ידו, "לתרום את חלקם" ולצאת ל-6 חופשה בחודשיים הקרובים וזאת עקב המצב הבטחוני ששרר ושורר בישראל וכתוצאה ממנו, המצב ה"קשה" במלונות. אז מי אמר שאין צדק?????
יוסי | 06.12.12
21.
עכשיו נרגענו...
אתם באמת חושבים שמישהו יוכל למנוע משכר הבכירים להוסיף ולעלות?,אתם חושבים שהם לא ימצאו דרכים לעקוף בקלות את התקנות?ובכלל אם הבכירים היו מקבלים פחות זה היה גורם לשכירים לקבל יותר? ברור שלא...כל התקנות הללו נועדו למראית עין בלבד,כאילו ולמחוקקים באמת איכפת מהאזרח הפשוט ומהפערים הכלכליים...ישנן מאה דרכים אחרות בהן יכלו לטפל בפערים מציקות אפילו יותר משכר הבכירים אבל לא כל נושא זוכה לאותן כותרות ולאותו כיסוי תקשורתי..זה לא ימנע מהם לקבל ולקחת ומה שימנע מהם לא יגיע אלינו.כשתחליטו שהגיע השעה לצדק חברתי אמיתי ולשינוי השיטה הקימת אפשר יהיה לדבר על תחילתו של מהפך.
יוסי אנטה | 02.12.12
16.
חוק חדש אולי אבל צדק אין פה, מה שהיה הוא שיהיה
תיקראו לזה ככה או ככה , השם לא משנה, אי הצדק נישאר ורמות ההפרשים בן מי שלמעלה לבין אלו שלמטה עדיין לא נורמליות. חבל שאין בחוק גם מקל לא רק גזר , יעני מי שטעה בהחלטה שכתוצאה ממנה הציבור הפסיד, שיחילו עליו במלואו את ההפסד של כלל הציבור.
ישראלי | 02.12.12
13.
חוק חדש אולי אבל צדק אין פה, מה שהיה הוא שיהיה
תיקראו לזה ככה או ככה , השם לא משנה, אי הצדק נישאר ורמות ההפרשים בן מי שלמעלה לבין אלו שלמטה עדיין לא נורמליות. חבל שאין בחוק גם מקל לא רק גזר , יעני מי שטעה בהחלטה שכתוצאה ממנה הציבור הפסיד, שיחילו עליו במלואו את ההפסד של כלל הציבור.
ישראלי | 02.12.12
12.
תספורת בשקל
תשובה עד לא מזמן מחק כמה מאות מיליוני שקלים בתספורת עדכנית שהולכת יד ביד עם בית המחוקקים הישראלי שמאפשר לו את זה. הטיפ לספר , הלך כנראה ליו"ר שלו שככל הנראה יהנה משכר + בונוס של כ 2.2 מיליון ועוד בונוס שמן ( כנראה בגודל המשכרות ). בכתבה זו מופיעים רק הבכירים בכירים , מה עם שרשרת הפיקוד מתחתם , זו שבמעגל הקרוב אליהם, כנראה שגם הם נהנים מתנאי העסקה יפים. ואני שואל: אם ניתן לקחת ממשקיעים ( אזרחים ) כספים ולגלח אותם , אז למה שלא ייתנו בונוס לבכירים - לגיטימי. הם עשו עבודה טובה, העיקר שבסופו של דבר יהיו אלו הם שירוויחו. אגב אני מוכן היום להתפתר מעבודתי ולבוא לעבוד אצל הטייקונים כספר צמרת
דורי | 02.12.12
7.
גזל ,גזל , גניבה .
ברוב החברות הללו , הציבור מחזיק את החלק הגדול במניות , ולו אין שום יכולת לצעוק . זה האבסורד . המנכל ( נציג הבעלים ) מחלק את כל הכסף לבכירים שלו , ורק אחרי שלא נשאר כלום , הציבור ( בעלי המניות ) מקבלים את הגרושים . זה גניבה. צריך לשנות את הרכב מועצת המנהלים לפי אחוז מחזיק המניות . אם הציבור הוא הרוב , אזי לציבור יהיה רוב במועצת המנהלים . בנוסף , נציגי ציבור ימונו לפי אחוז המניות , ולא לפי רצונו של דנקנר או לבייב או תשובה .
יאיר | 02.12.12
6.
ברור שאפשר על חשבון כספי הציבור כי השופטת אלשייך אישרה לתשובה לא להחזיר 1.4 מילארד שקל
לבעלי האג"ח. אז מה איכפת לו לצ'פר את המנכ"ל שלו זאת המדינה שנלחמנו עבורה שבה בתי המשפט מעודדים רמיסת הציבור החוסך, זה שלא מצליח להגיע לדירת מגורים הוגנת, ומנגד מעשירה את העשירים. אני במרגיש בתקופת האבן שיש אצולה ויש את שאר העם. נלחמתי בצבא לממן טיקונים חרדים והתנחלויות.... נמאס לי להיות עבד במדינה הזו. עשיתי זאת 40 שנה!!!
מאיר | 02.12.12
5.
גם אני כמו מגיב 2 - עיני אינה צרה בשכרו של מנהל בכיר.
יחד עם זאת העובדים תחת אותו מנהל כורעים תחת הנטל . השכר שהם מרוויחים אינו מספיק לנהל רמת חיים טובה ( ואני בכוונה לא אומר סבירה ). לדעתי אדם עובד זכאי לחיות ברמת חיים טובה נקודה. מותר לו לחיות בבית נאה,בסביבה טובה,לשלוח את ילדיו לחוגים,לצאת לבלות ולהחזיר רכב טוב וחדיש. אין כאן שום דרישה יוצאת דופן ושאף כלכלן פרשן קשקשן לא יספר לי שזה יותר מדי. ממליץ לכולם לבחור במי שידאג לחתך האוכלוסיה הזה.
האינדיאני | 02.12.12
3.
לא לבכות- לעשות !!!
ביום ששני בני זוג עובדים ומפרנסים יוכלו לחיות בכבוד וברווחה, כולל מגורים סבירים, אפשר יהיה להתיר את הרסן מפיקוח על שכר הבכירים. באותם ימים, נודה כולנו למערכת כלכלית מפוארת, הנותנת לנו אשפרות לחיות היום, ובעת פרישתנו לגימלאות, בכבוד. נוכל להודות גם בתגמול כספי הולם. עד אז, יש לדבוק ברגולציה השומרת על פערי השתכרות ופערי התעשרות סבירים.
טים תם | 02.12.12
2.
בהנחה שאף חברה לא יכולה לשלם לאחרון עובדיה פחות משכר מינימום, פי 50 זה די הרבה
אין פה תיקון אמיתי-למרות שלדעתי הבעיה היא לא השכר שמקבלים הבכירים אלא הניצול שלהם את אלו שאינם בכירים שמקבלים משכורות שאינם תואמות לא את יוקר המחיה ולא את הרווחיות של החברה. מצדי שהמנכ"ל יקבל פי 800, לא שמגיע לו, לא שהוא חסר תחליף יותר או כמו טכנאי מוכשר במיוחד בנקודה קריטית (תתפלאו כמה אחד כזה יכול להיות קריטי לחברה גדולה, אני מכיר את הנושא מקרוב) אבל אם אחרון העובדים מקבל שכר שמספיק לו לחיות באיכות חיים גבוהה, משקף את יוקר המחיה ומשקף את תרומתו לחברה-אז זה פחות רלוונטי כמה מרוויח המנכ"ל. אבל אצלנו התפתחה תופעה שלא קיימת אפילו בארה"ב: המנכ"לים מקבלים הון תועפות בלי קשר לביצועי החברה בשעה שבעלי החברה עושים תספורות במיליארדים על חשבון הפנסיות המצומקות של אזרחים שבכלל לא ידעו שהם מושקעים אצלם והעובדים עובדים בתנאי עבדות בשעה שהעסק דופק הון (ע"ע רשתות שיווק) ומפקיע מחירים ורווחים. ולמה זה ככה? כי לא פעם המנכ"ל מגיע מתפקיד ציבורי שהייתה לו נגיעה קריטית להצלחת הטייקון או להשתלטותו על איזה נכס מדינה אדיר לקראת הפרטה, תגמל את הטייקון ובתמורה הטייקון חייב לתגמל אותו לאחר פחות משנה-כשהוא פורש. ומה יש לבתי המשפט לומר בנידון? שום דבר. מה יש למבקר המדינה לומר בנידון? לשחרר דוח רפה ולאשר שוב שאין לו שיניים בפני עצמו. ככה עובדת השיטה פה ושיטה כזאת אולי ממלאת את כיסי הטייקונים שממילא ברובם או שאינם חיים פה או שחיים פה רק חלק מהשנה אבל היא תחריב לנו את המדינה.
 | 02.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת