אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קופון חולים: על הכוונת של עודד שריג - הביטוח הסיעודי הקבוצתי

48 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
לא ברור לי העניין . חברות הביטוח מרוויחות כל שנה מליארדים רווח נקי.
אז מה מספרים לנו כאן סיפור על קריסה. או/ו לחילופין אם אלו המנהלים שמרוויחים מליונים מנהלים כך את חברות הביטוח .כנראה, הם לא ממש שווים את הסכומים שמשלמים להם . היות ואלו חברות ציבוריות צריך להגביל את שכר המנהלים. פשוט אין ברירה. לאיתכן ש"בכירים" ירוויחו מליארדים ואנו נממן אותם.
א ב י  | 09.12.12
43.
משרד האוצר ואגף הביטוח הוא שותף של חברות הביטוח
רואים את זה בביטוחים בפנסיה ,בגמל , בשוק ההון , בביטוחים הרי חברות הביטוח הם קרטל בביטוחים , קרטל בפנסיה ותנחשו איפה הולכים בכירי האגף לעבוד ? נכון בחברות הביטוח חפשו איפה בן שלוש עובד , איפה ענתבי ? איפה יוסי בכר? האוצר מוכר אותנו לטייקונים של חברות הביטוח (נוחי עם כלל , תשובה בפניקס , אליהו במגדל , המבורגר בהראל , וכולי
אזרח מדינת עולם 3 | 04.12.12
39.
כל הפיקוח והתקנות על חברות המבטחות זו רשת בטחון לסרדינים, עם חורים לכרישים.
מתוך ניסיון קרוב, הפרצות הגדולות בהסכמים עם המבטחים ע"י נציגי המבוטחים, קופות החולים, נציגי העובדים, נחשפים למבוטח רק ברגע שניצב מול הצורך לממש את הבטוח. הוא נשלח להתייצב לבדו מול סעיפי הסעיפים המשפטיים שבהסכם החוזי שעשו עבורו נאמניו. באותו שלב בו מצבו הפיסי והנפשי הירוד ביותר, מושאר לבדו ונציגיו שהקדימו לקחת את קופוניהם זזים הצידה, והופכים למשקיפים חסרי פנים. כך פועל המחוקק בוועדות הכנסת, והמפקחים המיצגים אותן. כעובדה הם, השינויים שמבוצעים היום בקרנות הפנסיה והתגמולים, ועכשיו ובשיטה דומה עם בטוחי הסיעוד. לקראת הבחירות הקרובות כדאי לשים לב למי אנו הולכים לתת את הנפת שרביט הצדק והמוסר . שם ואצלם ההחלטות האמיתיות, ולא רק בידי הקופות והמבטחים שהרווח הכספי ניצב מורם מעל לרמת השרות וטיבו והמוסר שבשליחותם.
מייק | 04.12.12
37.
יש להקים ועדת חקירה ממלכתית
שתחקור את שוד הביטוחים הגדול ותעמיד לדין פלילי את כל האחראים. ותהיו בטוחים ששום דבר לא נעשה כאן בתום לב או בתמימות. לחברות הביטוח יש מחלקות שלמות של מעריכי סיכון ואקטוארים שידעו היטב לאן כל העסק הזה מוביל. ועדת חקירה ומשפט פלילי וציבורי לכל האחראים.
יגאל | 04.12.12
35.
קודם כל לבזר את חברות הביטוח מהתאגידים!!!
כלומר לפרק את הקבוצות... בעלי המניות מרוקנים את הקופות, משכורות המנהלים, ראו מה עושה תשובה בפניקס, מרוקנות את הקופות. יש לבזר לחברות קטנות לבנות מנגנון חיתום מסודר. בנוסף לבטל את תיקרת הגבייה של ביטוח לאומי לעדכן את חוק ביטוח לאומי להשתתפות בסעוד. המהלך של הממונה בטווח הארוך יביא קשישים לפת לחם כי בפנסייה שלהם נגסו 30% ועכשו לוקים את הסיעוד.
אלף ואו אלף | 04.12.12
29.
סוף מעשה במחשבה תחילה
לכל המתלהמים נגד ביטוחים ,יועצי פנסיה,סוכני ביטוח וחברות הביטוח והענף בכלל: 1.קראו טוב את הכתבה הכוונה לביטוח קולקטיבי ולא ביטוח פרטי!!!,ביטוח שמראש ידעת שהנך מבוטח ע"י תשלום סכום פרמיה מופחת מהרגיל,ללא הצהרת בריאות, והביטוח קצוב בזמן ונתון לשקול המבטח האם להמשיך את הביטוח. 2.בביטוח פרטי יש ערך מסולק ז"א גם אם הפסקת לשלם עדיין הנך מבוטח על חלק מהסכום. 3.סיעודי זהו מצב שאתה יכול להיות בו גם אם הנך צעיר וגם באופן זמני :תאונה בבית,מחלה קשה ושאר מרעין בישין. 4.לכל החוכמולוגים שטוענים שחבל סתם לשלם על הביטוח שאלה:מדוע הנכם מבטחים במקיף את הטרנטה שלכם?? גם כאן הכסף הולך לפח אם לא קרה כלום נכון?? זייט מיר געזונט חג שמח
אבי אלקיים | 04.12.12
27.
למה לעשות ביטוח? התמורה אפסית
בפועל, אם תקבלו משהו, זה רק אחרי שנים, ולרוב אחרי שתיאלצו לתבוע אותם בבית משפט. בנתיים נאלצתם לשבור תוכניות חיסכון או למכור את הבית... מי צריך את זה? שימו את הכסף בצד, בהשקעות וחסכונות וזהו. זה בדיוק מה שעושה חברת הביטוח. לוקחת את הכסף שלכם ומשקיעה אותו בעסקים.
........ | 04.12.12
26.
לפני שנים רבות הציעו לי ביטוח סיעודי דרך קופת החולים וסירבתי.
תמורת כמה עשרות שקלים בכל חודש, סכום אשר יעלה עם הגיל, הייתי אמורה לקבל 3500 ש"ח לחודש אם אהיה סיעודית בביתי, או סביב 5000-6000 במוסד. אלא מה? הקצבה הסיעודית אותה הבטיחו לי היתה מוגבלת ל-3 שנים ולאחר גיל 65 הביטוח מפסיק. בחישוב מהיר ולא מתוחכם במיוחד, הבנתי שעדיף לי לחסוך את הכסף ולא להתעסק עם חברת ביטוח. אם אהפוך לסיעודית - יש לי כסף ל-3 שנים לפחות, ואם לאו - יורשיי יהנו מהכסף.
 | 04.12.12
24.
להגיד שחברות הביטוח לא ידעו מה הם מוכרות
זה כמו להגיד שפרופסור למתמטיקה לא יודע כפל וחילוק. בלי כל מכבסת המילים הזאת של מוצר מסובך, עסק מסובך וכ"ו שורה תחתונה היא שאנשים שילמו בכספם במהלך כל חייהם ועכשיו שהזדקנו והם באים לקבל על מה ששילמו פתאום חברות הביטוח בורחים מאחריות, כאילו חברות הביטוח הם לא ציפו שאנשים יזדקנו יום אחד ויבואו לקבל את מה שמגיע להם. אם זה לא שוד לאור יום אני לא יודע מה זה.
גיא | 04.12.12
15.
המסקנה פשוטה - צעירים, אל תעשו ביטוח משום סוג
זה קורה הרבה יותר מדי פעמים. ביטוח שמתברר בדיעבד שלא שווה את הנייר. בגלל כל מיני סיבות כשרות או לא, בגלל שיטות עבודה של חברות ביטוח שבודקות את אורל הרוח ומידת הסבל שמבוטח מוכן לסבול לפני שיוותר על תביעה, או סתם בגלל טפשות. אבל אם זה קורה כל כך הרבה, וותרו על ביטוח. תעשו ביטוח במשפחה..... אם מישהו מהמשפחה בצרות, תעזרו לו בנפש חפצה עם כל מה שיש לכם. ואת הכסף של הפרמיות תשימו בחסכון למטרה הזו. בממוצע תרויחו מזה הרבה יותר מאשר על ידי קניית ביטוח.
ארז | 04.12.12
14.
כל מי שמחזיק ביטוח מנהלים מפני ש"המקדם מובטח" ו"מדובר בחוזה" - עתיד להיות מופתע מאוד לרעה
שום דבר לא מובטח. תכניסו לעצמכם את זה טוב טוב לראש. בתוך שנים לא רבות המפקח על הביטוח ירשה לביטוחי המנהלים להעלות לכם את המקדם ה"מובטח", כי האלטרנטיבה תהיה פשיטת רגל של חברות הביטוח ואי תשלום לכולם. קפיש?
זה יקרה גם בביטוחי המנהלים | 04.12.12
13.
אי אפשר לממן את הארכת החיים הזאת
מבלי שיהיו 4 ילדים לממן 2 מבוגרים כל דור. כבר עכשיו כדור הארץ מאוכלס מדי. אם אי אפשר להעניק חיי נצח אז הפיתרון הוא לתת לקשישים למות. עם הפנסיה הם יחיו וימממשו את עצמם במשך כמה שנים במקום הטפטוף של הישרדות למשך 20 שנים. אין טעם בהישרדות עם בעיות בריאות למשך שנים. במקום למות בדירה מוזנחת בלי כסף לחימום תרופות ואוכל הם ימותו מרצון 10 שנים מוקדם יותר. העברת הפוקוס מהישרדות קשישים תוכל להוריד את גיל הפנסיה ולתת שירותים טובים יותר לצעירים.
 | 04.12.12
8.
למה ביטוח סיעודי אינו עניין של הביטוח הלאומי?
למה לקחת מהציבור מיליארדים בכל שנה, לחלק את הכסף כעמלות ודמי ניהול בין כמה מאות מקורבים וטייקוני הון ואחר כך לומר לציבור שהכסף ששילמתם נזרק לפח? למה לא להפוך את הביטוח הסיעודי כתשלום חובה, דרך ביטוח לאומי או מס הבריאות? (אלא כמון, אם אנשי הפיקוח במשרד האוצר משתפים פעולה עם חברות הביטוח כדי שהכסף יגיע למקומות ה"נכונים")
רוני | 04.12.12
7.
בטוח סיעודי
שוב מכניסים לנו יד לכיס, קודם משכנעים אותנו שזה מבטיח לנו בטוח וכיסוי עלויות לשעת צרה וכאשר אנו קרובים.....פשוט גונבים לנו. אולי לפני שמקצצים לנו יעשו בדק בית ויקצצו בשכר הבכירים שלהם כולל פקידי האוצר והרגולטור. וכן צריך לצאת לרחובות....שיפסיקו למכור מ2013 אבל זו עושק לא לעמוד בתנאי הפוליסה. מעניין אם יעמוד במבחן בגץ.
ענת פלד | 04.12.12
4.
ביטוח סיעודי או תזרים מזומנים ?
והיכן הקופון הגדול שנגזר במהלך השנים , ע"י המבטחים ? רווחי ההשקעות ? דיווידנדים וכד' ? והיכן הרשלנות של מנהלי חברות הביטוח, שטעו בשיקוליהם, וכיום משתמשים עם הרגולטור לצמצם את החשיפה שלהם ? והיכן "רשת הביטחון" של המדינה, שטעתה ולא נתנה דעתה ומענה מתאים ל"אשלייה ?" בביטוחי סיעוד? והם אנחנו יכולים להחיל את אותו הסדרגם על הביטוחים הפרטיים, כדי שהמבטחין יוכלו להיפטר מהתחייבויות עבר נוספות, ולרשום עוד רווחים, בגין מחיקת התחייבויות עבר ?
שאול | 04.12.12
3.
כל הזמן אומרים שחוזה עם ביטוח הוא חוזה ולכן מחייב משפטית. עכשיו רואים את האמת.
לא מבין למה חברה כלכלית צריכה את המשחקים האלה. אם לא היה כדאי להם, לא היו משווקים את התוכניות. עובדה שעשו את זה כל השנים. מה שהמפקח עושה עכשיו זו זריית חול בעיניים. למה לא מחייב אותם להחזיר את הכספים ששולמו בעבר ביחס ישר לירידה בביטוח? אם קנית 10000 ומרעים את התנאים ל 5000, לפחות תחזירו חצי מהפרמיות ששולמו פשוט מצא דרך קלה לגלגל רווחים אל חברות הביטוח. אין לי ספק שלמחרת עזיבת תפקידו באוצר, מקום עבודתו מובטח !
ניר | 04.12.12
2.
ביטוח סיעודי וביטוח מנהלים הם מוצרים מאוד פשוטים
חברות הביטוח מכרו התחיבות שלא יכלו לעמוד בה, ועכשיו נכנס האביר על הסוס הלבן -- עודד שריג -- ומחלץ אותן מהבטחתן אחרי כל השנים שהמבוטחים שילמו פרמיות. הרי כבר לפני שנים כתבו שהביטוחים הקבוצתיים יזרקו את המבוטחים שלהם לכלבים כאשר הקבוצה תזדקן, כולם ידעו את זה, זה אפילו כתוב בפוליסות.
 | 04.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת