אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

יש תקן למערכת מים אפורים, אבל ההתקנה עדיין אסורה בחוק

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מחירי המים וכדאיות מיחזור מים אפורים
צריכת המים לבית פרטי נקבעה לפי מספר הנפשות בבית ,לכל נפש מוקצה 2.5 קוב לחודש ,כמות המים שהגינה צורכת רובה משולם במים חריגים, גם יש הטל ביוב הניגזר משימוש במים השפירים ,לכן כאשר אנחנו משתמשים במים אפורים אנחנו חוסכים בעלויות בשלש המדדים,ויגיד לי מישהוא שזה לא כלכלי !!!
יוסי בומץ | 15.01.15
4.
מים אפורים
שלום לקוראים, כאיש מים משנת 1989 לשם שינוי הפעם אני מצדיק את התנגדות משרד הבריאות בשימוש במים אפורים לבתים פרטיים. המערכות שמשווקות כיום בארץ מסוכנות וזאת בגלל ההנדסה הפשוטה שלהם. כאשר כל מנגנוני הבטיחות המוכרים בשוק לא קיימים כגון : הכלרה , מז"ח , סינון מיקרוני עם בקרת סתימה אוטו' , התראות גלישה וחומציות ועוד. ברור שניתן לייצר מערכות סינון וטיפול במים בטוחות ואמינות ברמת הדרישות של משרד הבריאות רק שהמחירים יהיו גבוהים מאוד. בעבר הלא רחוק התקנתי לא מעט מערכות פשוטות וזולות שגרמו לי וללקוחות לבעיות קשות בסתימת קוי השקייה והצטברות של אבנית וריחות לא נעימים. פרט נוסף לכל מערכת מצורפת משאבה שצורכת חשמל שזאת הוצאה בפני עצמה. ניתן למחזר מי גשמים בכל בית בשיטות איגום והכלרה ולהשתמש במים כמעט לכל מטרה למעט שתייה וזה הפתרון המומלץ על ידי. בבתים חדשים היישום מאוד פשוט ובבתים ישנים הלוגיסטיקה טיפה יותר מסובכת אך אפשרית . אשמח לענות לשאלות בברכה ענבי גורי
גור ענבי | 08.01.13
1.
מחירי המים לצריכה הפרטית , ומים אפורים.
במשך שנים מחיר המים לצריכה הפרטית היה פונקציה של כמות המים הנצרכת כפול מקדם של מחיר מטר קוב של המים. העיריות בסמנו חיבו אותנו בהיטל ביוב.שלא היה צמוד לכמות הצריכה .היום אנו משלמים בנוסף לצריכת המים,גם את הכמות היוצאת כמים אפורים ועל הכל מעמ.הצרכן הקטן הינו מחלבת הכסף של המערכת. בהתחשב בנתון נוסף שאינו מפורסם ברבים שכמות המים לצריכה הפרטית הינה רק 15 אחוז מכמות המים השנתית.
עדי | 23.12.12
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת