אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הגיבורים האמיתיים של תעשיית ההייטק: חברות הביומד המובילות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
בארצינו הקטנטונת לא אוהבים השקעות גדולות ובטח לא כאלו עם סיכון.
תעשיית הביומד דורשת השקעות גדולות עם סיכון. כולם רוצים להיות ורדי ולעשות כסף מהיר מכמה ילדים עניים ומבריקים. בביומד לוקח הרבה שנים והרבה השקעה לעשות סיבוב, זה לא מתאים לאופי המשקיעים בישראל. התעשיה תקועה וליזמים סיכוי אפסי להצליח, או לראות רווחים מפרי עמלם. רוב הסיכויים שכמה אוכלי חינם, שמהמרים בכסף של אחרים ינשלו אותם מהחברות שהקימו. חבל, אבל זה המצב.
שמוליק | 09.04.13
9.
עוד מאוכזבת של התחום
אחרי 4 שנות לימוד של הנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטה, וניסיונות נואשים למצוא עבודה, הבנתי שאין מנוס וצריך לעשות הסבה להייטק... מזל שעצרתי אחרי 4 שנים ולא השקעתי עוד 4-5 לתזה ודוקטורט, כדי להבין שגם אחרי זה אין עבודה בתחום (לפחות לא בישראל)... אז כמו הרבה אחרים אני מרוויחה יפה ומשתעממת בעבודה, כי הייטק זה הדבר היחיד לעבוד בו במדינה... :(
עוד ביוטכנולוגית | 09.04.13
5.
לא אמליץ לאף סטודנט מתלבט ללמוד ביולוגיה - אין עבודה (כנסו!)
האונברסיטאות מנפחות את הלימודים, קוראים להם ביופיסיקה, ביוטכנולוגיה , מדעי המח ועוד שמות סקסיים שהוגים קופירייטרים. למעט מתי מעט מוכשרים שאולי ימצאו עבודה בסוף הדוקטורט או הפוסט, השאר יצטערו על הזמן שביזבזו (יותר מ10 שנים), כשהחברים שלהם עובדים בעבודות מכניסות והם יושבים ומחפשים עבודה. לרובם בסביבות גיל 30+ כבר יש משפחה ומשכנתא לשלם... היתרון היחיד במקצוע הנ"ל הוא העניין והכיף שבמחקר - אבל עם זה לא הולכים למכלת... סטודנט צעיר, תחשוב כמה שנים קדימה ואל תעשה את הטעות שבללמוד ביולוגיה!!
ד"ר לביולוגיה | 09.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת