אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

רובוטיקה, מקצוע מתפתח

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
העתיד הרובוטים מעניין חומר למחשבה
כתבה מעניינת מאוד, ונותנת חומר למחשבה עתידית. ציבור העובדים צריך לדעתי להיות שמח בהתפתחות זו, וללמוד בכיוון זה. הכוונה, לצבור ידע במקצוע שמעניין אותו, ולחשוב איך הוא קונה רובוט, ומשכיר אותו למקום עבודה, וכך מרוויח. החשיבה הזו תוכל לקדם את מקומות העבודה, ולא תפיל את ההוצאה על בעל העסק, ומנגד, העובד יוכל להמשיך להתפרנס, ולהתפנות ולפתח עצמו בנושאים מעניינים. למגזרים שונים במשק הישראלי, הרובוטים יוכלו להביא שגשוג, מסוים, אם זה בעסקים הקטנים כמו האירוח הכפרי, החקלאות הזעירה, החזקת משק בית, טיפול סעודי, ועד מקצועות שהיום משוועות לידיים עובדות. וכן במערת החינוך, הבריאות והרווחה, ואולי בשימוש ברובוטים נוכל ליצור חברה יותר שוויונית, ופחות מעמדית, הרובוט יהיה המעמד הנמוך, וכן, נדל"ן עדיין יישאר מקור הכנסה שרובוט לא יוכל לפגוע בו. אחת הבעיות שאני חוזה וצריך לתת עליה את הדעת, היא המערכת בריאות הנפש, צריך לקחת בחשבון שאם הציבור לא יקבל הדרכה לכיוון התפתחות זו, יתרבו מחלות הנפש, אחוז המדוכאים יעלה, וגם אחוז הפשיעה עלול לעלות, לכן, החברה צריכה להכין עצמה לשינוי מגמה זה. מי שנראה לי שישפרו את מעמדם החברתי , הם אותם אנשים שהחשיבה שלהם היא חשיבה יצירתית, הם בתנאים אלה יוכלו לפרוץ, ולפסיק להיות בשולי החברה. (לקויי למידה, ולקויי קשב וריכוז). אני אישית מחכה לעידן מהפכת הרובוטים.
פוגני | 12.05.13
30.
תגובה ל16
אופייני להייטקיסט לחשוב שהמקצוע שלו דורש אינטליגנציה מיוחדת ולכן לעולם לא יחליפו אותו, בעוד העובים "הפשוטים" בבעיה. דוקא מתכנתים, בודקי תוכנה ומנהלים בהיי טק (כבר הוכח שמחשבים יכולים לקבל החלטות ניהוליות יותר טוב מבני אדם) הם בין ראשונים שיוחלפו. אולי מי שעוסק בשיווק ופיתוח יותר בטוח
נועם | 11.05.13
29.
בסדר, אז אני לא יעבוד בפינוי זבל, כקופאית בסופר, או בתפירה
כל העבודות שרשומות כמוחלפות ע"י רובוטים, הם עבודות שאני לא מעונין לעבוד בהם בכל מקרה. פעם אחרונה שעבדתי בעבודה של רובוט, היתה בשנת 1993 (במפעל עדשות), השתדרגתי מאז. רובוטים בסך הכל מחליפים עבודות של "מפגרים", כאלה שכמעט לא דורשות שיקול דעת, ואפשר ללמוד אותם תוך כמה ימים. במה שאני עוסק היום, לקח לי 13 שנה להגיע לרמה הנוכחית, ואני עדיין משתפר.
 | 11.05.13
26.
תשובה למספר 1
קרא את תגובה 16. זה ממש כון בא נתחיל מההתחלה, גם טרקטור הוא רובוט והוא החליף את החקלאים או בעצם ייעל את עבודתם, אז מההחקלאות האנושית נעלמה מהעולם? לא בסין היום קורה דבר מדהים. לפני 20 שנה הם היו מוכניםלעבוד עבור כלום כסף, היום הם לא רוצים לעבוד בייצור ולכן עלות פועל ייצור סיני וןלה כלהזמן. אם העלות לפני עשור הייתה כמאה דולר לחודש היום היא כבר מעל 300 גם שם כבר קשה למצוא כ"א זול למפעלי ייצור. היום עדיין יש מחסור באכל בעולם אבל אם זה יהיה זול מאד לא יהיה רעב, ותמיד יהיה צורךבאנשים לעמוד מאחורי הרובוטים. בינה מלאכותית היא דבר שהיה קיים כבר לפני עשרים ויותר שנים ועדיין זה לא מתחרה בחשיבה אנושית
המפטי דמתי | 11.05.13
25.
צרות אופקים
הדבר היחיד שרובוטים החליפו ויחליפו בעתיד הן העבודות שאף אחד לא רוצה לעבוד בהן ממילא. עובד זבל, פס ייצור, סבלות, מסילות ברזל, סלילת כבישים. אין מה להאשים את הקדמה או הרובוטים עצמם כי זה מה שהאדם תמיד ירצה וזה לעשות יותר בפחות מאמץ - התייעלות. מה שנשאר לאדם הוא להתקדם גם כן. כל החרדתיים למיניהם שפוחדים מהשתלטות רובוטים, כדאי שיסתכלו על ילדי היסודי והחטיבה עם מחשב או סמאטרפון. אותם הוא לא יחליף, אלא רק את מי שמאמין בעבודה רפטטיבית ועמל כפיו (במובן הצר). כפי שארכימדס גילה את עקרון המנוף ו"גרם לאבטלה" של מילארדי בני אדם לאורך המאות, כך גם המחשב והרובוט. כל מה שנשאר זה ללמוד להפעיל אותם ולהתקדם, במקום להתאבל על העבודות שלא בכדי נקראות "שחורות".
Get Real | 11.05.13
24.
האם באמת יש פה משהו מהותית חדש ?
מכונות מחליפות עובדים אנושיים כבר מהמאה ה-19 במשימות פיזיות (מה שדווקא יצר הרבה מאד משרות), ומחשבים מחליפים אנשים במשימות חישוב מאז אמצע המאה ה 20, הרובוטים שמדברים עליהם פה הם שילוב של שני הדברים האלו, וכמובן שהטכנולוגיה והאלגוריתמים מתקדמים בהרבה, אבל בסך הכל מדובר במחשבים עם תוכנה מאד חזקה מחוברים למכונה מאד מתקדמת - העובדה שהם מתוכננים להיות אנלוגיים לבני אדם קשורה יותר לפסיכולוגיה אנושית מאשר לטכנולוגיה או כללה.
עודד | 11.05.13
21.
למה אתם מתכוונים ברובוטים?
כשמראים רובוט שמחליף מלצר, מראים כיצד יכול להעלם המלצר האנושי מול הרובוטים. כדאי לחשוב על המקצועות הבלתי נראים: שירות לקוחות טלפוני, שירות טכני טלפוני, טלמקרטינג, סקרים טלפונים, או כמעט כל שירות מובנה טלפוני. כבר היום עשרות אחוזים מהשירותים הללו מתבצעים על ידי מענה ממוחשב (רובוט לצורך העניין). אלו שירותים ענקיים גם היום מבחינת מספר האנשים שמועסקים בהם, והם מצטמצמים בענק. שרותים מוגדרי תהליך- ראיית חשבון, שירותי ביטוח ושירותים מהסוג המוגדר היטב בכלל. בנוסף- הכותבים התייחסו למכונות המייצרות מוצרים בפועל, והצמיחה הגבוה בתחום זה, אולם כבר היום פיתוח מוצרים חדשים מבנה בתוכו תכנון לייצור באוטומציה- רכב (מקצה לקצה), מעגלים מודפסים (איך אפשר לייצר דברים קטנים ומדוייקים שכאלה מלכתחילה ללא רובוטים?), מוצרי פלסטיקה ומוצרים בכלל- מורכבים ככל שיהיו. מכמות מסויימת הם מורכבים בקווי אוטומציה. כבר כיום. סין והמזרח בכלל לקחו את הייצור כמה צעדים אחורה- בחזרה לייצור בכוח אדם זול ולא מוכשר. ולאט לאט עם עליית השכר ודרישות האיכות במפעלים מתכנסים בחזרה לעלויות המצדיקות אוטומציה. הערנו שוק ענק של פועלים, ועכשיוהם יצטרכו למצוא עבודות אחרות.
רון | 10.05.13
19.
ומשם הדרך קצרה לסרטים של רובוטים נגד האנושות. אם האבטלה תהיה כזאת עצומה
בעקבות חוסר עבודה לאנשים, האנשים יוציאו את תסכולם באלימות נגד רובוטים. תאגידי ענק שבהם פועלים רובוטים לא ירצו להפגע כלכלית ולאט לאט רובוטים ילמדו להגן על עצמם מאלימות ע"י פעולות אלימות. ומכאן ההמשך ברור כשמש
ערן | 10.05.13
18.
בנאדם צריך 2 דברים בשביל לחיות: אוכל ועניין
ייצור אוכל כבר היום רובוטי ברובו עניין = מה לעשות בשעות הפנאי בשביל שיהיה פנאי צריך כסף בשביל כסף צריך לעבוד בשביל לעבוד צריך שמישהו יהיה מוכן לשלם בשביל שמישהו יהיה מוכן לשלם הוא צריך להנות מכך בכדי שהוא יוכל להנות מכך הוא צריך עניין בשביל עניין הוא צריך אוכל ובשביל אוכל הוא צריך כסף ... ואף על פי כן נוע תנוע
אאא | 10.05.13
16.
זה חשש ממש מטומטם וההיסטוריה כבר הוכיחה אותו ככזה
עוד במאה ה-19 חשבו מה יעשו אותם אנשים שמפעלי הטקסטיל החדשים היעילים לא משאירה להם עבודה - וראו איזה פלא. מאז עולם התעסוקה התפתח ללא היכר וסביב פותח ענף שירותים מסועף. תמיד יהיה צורך באנשים כי כל עוד יש אנשים יש את מי לשרת. ותמיד יהיו לך מקצועות שרובוטים לא יכולים להחליף כמו תכנות, מחקר רפואי ומחקר מדעי בכלל. או בקיצור מקצועות ה-STEM שהם: Sciences, technology, engineering and mathematics. אנשים כאלה אי אפשר להחליף ברובוטים מכל מיני סיבות שכדאי מאוד שאני לא אכנס כאן אליהם. כמובן שנותני שירותים פשוטים ופועלים נידונים בסופו של דבר להתחלף ברובוטים אבל זה הטבע אין מה לעשות. פעם גם לעבור מהחיים הכפריים החקלאיים לעיר להיות פועל במפעל נראה רדיקלי.
הי-טק בדם TKS | 10.05.13
15.
הכל קשקושים, צעצועים ומסחרה יפנית/קוריאנית. רוצים הוכחה?
כשהיו צריכים לטפל בכורים היפניים המלאים קרינה קטלנית את מה שלחו לתוכם? אנשים. זאת למרות שידעו שהם גוזרים עליהם גזר דין מוות. אין אפילו רובוט 'בלי-מוח' (כלומר מופעל מרחוק) שאפשר לשלוח לעשות משהו מסוכן, יש רק קופסאות מעוצבות עם גלגלים קטנים ומאחורי כל אחד מהם גדוד יחצנים שמספרים על עתיד רובוטי כבר עשרות שנים וימשיכו לספר את זה עד בוא המשיח.
 | 10.05.13
11.
התקווה החדשה
לאנשים בעולם יש בעיה הם מכורים לעבודה ומתחרים עליה מטבעה עבודה זה משהו שאף אחד לא רוצה לעשות לכן צריך לשלם למישהו כדי שיסכים לעשות אותה תפסיקו לפחד ממחסור בעבודה ברגע שלא יהיו עבודות אז גם לא יהיה מחסור 6- הבסיס לקפיטליזם הוא מחסור. אולי בקרוב נגיע למצב שבו לא יהיה מחסור ובני אדם יוכלו לעסוק בדברים החשובים של החיים שכרגע מרוב עבודה אנחנו כבר לא יודעים מהם
אורי | 10.05.13
6.
בטווח הקצר זה רע, בארוך זה טוב
אם הרובוטים ייצרו את הכול ביעילות אז כבר לא יהיה צורך בקפיטליזם. מדוע? כל הבסיס לקפיטליזם היא ההנחה שכשאר אדם מתוגמל טוב יותר הוא יעבוד טוב יותר ויקדם את הכלכלה. ברגע שאמצעי היצור שבידי בעלי ההון יתרוקנו מפועלים, לאט לאט תהיה לבעלי היצור פחות לגיטימציה להחזיק בהן. ועל כן הן יולאמו.
עומר | 10.05.13
4.
אותי זה מטריד כבר שנים
ואני (עדיין) לא בתחום שיוחלף בקרוב ברובוט. מישהוא ראה לאחרונה אנשים עובדים בחוץ? כשהייתי ילד ראינו עובדים בשדות, באתרי בניה ולצד הכביש. היום אני לא רואה אף אחד בחוץ. אני קם בבוקר ומיילים של כביש ומחלפים נסללו באמצע הלילה (כן, גם הדבר הזה שנוסע על חצץ ומאחוריו נסלל כביש זה רובוט). אני לא דואג שלא תהייה לי עבודה. אני דואג שלמיליארדים של אנשים לא תהייה עבודה. מה יעשו עם 90% מאנשים בסין אם לא צריך אותם יותר לייצר מוצרים? אם לא נתחיל לחשוב מחדש על חלוקת התוצר (שעלותו רק תפחת) אנחנו נחזור לימי הביניים כשהכל היה בידי בודדים ועבודה היתה זכות ולא חובה.
BIG | 09.05.13
3.
חשש חסר שחר
פעם רוב האוכלוסיה עסק בגידול מזון, היום בעזרת מיכון מייצרים פי כמה מזון וע"י אחוז זניח מהאוכלוסיה שעדיין עובד בגידול מזון. שיפורים טכנולוגים אומנם דורשים זמן התאמה במקצועות ספציפים (כמו שמכונות תפירה ואריגה נכנסו לשוק) אבל הם מעולם לא ביטלו את הצורך באנשים בשר ודם וגם לא יבטלו. המשרות אולי ישתנו ואולי גם השכר אבל במקביל יהיה שינוי דומה בעלות המחיה עקב תוספת היעילות בייצור.
כלכלן | 09.05.13
2.
וכבר בקרוב ייכנס הזיהוי הקולי שיוכרז כתקן ויוסיף מיליונים ברחבי העולם למעגל האבטלה...
והמכוניות ללא נהג... והתשלומים דרך הפון... ובל נשכח את הננו והביו טק שיתפסו מעמד מרכזי בעולם לאחר שיירשו את ההי טק שמהווה את היסודות עבורן... האנושות תגיע לצומת קריטית עוד 15 שנה ולא עושה רושם שהיא מתכוננת אליה
dediboy | 09.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת