אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מלפפון חרוץ

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
תתביישו טוקבקיסטים
אינכם גרים כאן, אינכם יודעים מה עברו ותיקי המושב כדי שהמושב יצליח בצורה כזו. המושב שלנו הוא מהמושבים החקלאיים המובילים בארץ בזכות. יש לכם איזושהי בעיה? שמרו לעצמכם! התאילנדים בבגדים ארוכים כי אם יחזרו לתאילנד שזופים יחשבו לאזרחים סוג ב'. חקלאי אחיטוב הם חקלאים מובילים ואם תבואו ותאכלו מלפפון טרי מהחממה תיהיו הממומים מטעמו. המלפפונים מאבדים את טריותם מכיוון שהם עומדים על המדף בסופרים. תאכלו מלפפון טרי של אחיטוב ולא תוכלו להפסיק.
תומר בן דוד-אחיטובניק | 16.05.13
20.
בעמק הסיליקון מלפפונים קטנים כמו בארץ הינם מאד מבוקשים ויקרים מאד.
קוראים להם שם מלפפונים פרסים, אבל הם זהים לאלה שנמכרים בארץ וטעימים. מחירם נע בין 2-3 דולר ל-450 גרם. תלוי במקום. מצד שני ייתכן מאד שיצוא לקליפורניה אנו ריאלי, כי מלפפונים מתקלקלים מהר, אלא אם כן מצפים אותם מבחוץ בשעווה מיוחדת..
קליפורניה | 11.05.13
15.
לכל הבכיינים שלא יודעים דבר
דבר ראשון התאילנדים מקבלים שכר מינימום בנוסף לא גובים מהמם שכר דירה ,גז , חשמל ,מים, אז כמה זה יוצא שכר לחודש בחישוב כללי ?? דבר שני אנו לא משתמשים בחומרי הדברה כמו בשאר המקומות (פלסטינאים ,ירדנים) הגידולי שלנו מופחתים בריסוס ,והתוצרת עוברת בדיקת מעבדה מחשבונו של החקלאי לפני שהיא מגיעה למדפים. אז בבקשה אם אתם לא מבינים בנושא אין טעם להשמיץ .. ומי שמעוניינת לדעת פרטים נוספים ,מוזמן לתערוכה החקלאים במושב אחיטוב ,ב 16.5 בשבועות.
חקלאי מאחיטוב | 11.05.13
14.
אל תיתן להם דגים - תן חכה ותלמד אותם לדוג דגים ופירות ים
נתנו להםסיוע, הטבות, שטחים לבנייה לפרנסה, תרנוגולות, כבשים ועוד אך לשווא ורק עם החממות הצליחו תוך כדי כמעט מלחמה בממסד. כפי הנראה שהיו צריכים להעניק להם ידע מלחתחילה. כעת ניתן לראות באחיטוב כי הם חיים הכי טוב או כמעט הכי טוב ובכל מקרה יותר טוב מהישראלי הממוצע. יחד עם זאת איני מקנא, זו עבודה קשה מנשוא ואכן ישראלים לא מוכנים לעבוד בה. על כל פנים אין מה לרדת עליהם על עניין המחירים ורווחים כיוון שהגיע העת להקים חממות מתחרות ולהשקיע יותר במו"פ על מנת להמציא זנים איכותיים יותר. להם אין עניין להשקיע וזה ברור כי גם כך הם שולטים בשוק...
אלי | 11.05.13
8.
הטעם של המלפפון
המלפפונים שהם כל כך גאים בהם, באמת חסרי טעם. איך חקלאי יכול להיות גאה בגידול שיש לו טעם של כלום? אני קונה רק באלאדי, משלם פי שלושה, אבל נהנה מכל ביס. יבוא היום שהצריכה של "מלפפוני הקש" תדעך, משום שאנשים יבינו שהפונקציה היחידה שהם ממלאים זה לנפח את הסלט.
גדעון | 11.05.13
7.
כתבה על חבורה של זיפתים...
נתנו להם תרנגולות אז הם אכלו אותם... נתנו להם כבשים אז הם אכלו אותם... נתנו להם תאילנדים אז הם ניצלו אותם... (הדרישות של החקלאים מעובד זה לעבוד 14 שעות ביום עבור קצת מים וקצת אורז - והעובדים היהודים לא מוכנים... חצופים...) נתנו להם דונם חממות אז הםמגדלים מלפפונים קטנים, מגעילים בלי טעם ועוד בוכים שהם מפסידים על זה... מזכיר את הבדיחה של היצאנית שאמרה ללקוח "לי זה עולה יותר..." בקיצור מכל הכתבה עולה ריח נורא של זיפתים... ודרך אגב- אני בשוק מחפש בנירות את המלפפונים ה"בחאדי" כי להם יש טעם !!!
זיפתון | 11.05.13
5.
ציטוט...
"התאילנדים גרים בקומה השנייה של מחסן ענק שבו מאוחסנת הסחורה והטרקטורים" זאת אומרת, בחדר לא ממוזג ? "כשהם מביאים חזיר, למשל, הם הורגים אותו על ידי חבטות במשך חצי שעה, לא חותכים בסכין כמונו. " אולי תראה טיפת כבוד לאלה שעושים את העבודה הקשה בשבילך ? לפחות אל תחרבן איפה שאתה עובד (וחי). ""התחרות היא לא על איכות המלפפון, אלא על הצלחה חקלאית. אם אתה מצליח להוציא שבעה־שמונה טונות לדונם, אז הצלחת. אם אתה מוציא פחות, אתה נחשב לכישלון". ואללה, תתפלא, אבל יש אנשים שמוכנים לשלם איכות על סחורה איכותית עם טעם. כמובן שבשביל זה צריך שכל על מנת להבין שהחלפת המשווקים, והורדת רווח המשווקים, יאפשר לך לגדל סחורה איכותית יותר, ולהשאיר את המחיר לצרכן באותה הרמה. ואגב, אני בטוח שאם תהיה מוכן לשלם טיפה יותר משכר מינימום (כפי שנהוג בארופה), אז תוכל גם לקבל עובדים ישראליים. אבל בשביל זה צריך להיות טיפה נדיב.
יהודי מנייאק | 10.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת