24. מקום מחפיר מחזיקים עובדים תאילנדים המרוויחים 130 ש"ח ליום עבודה במגורים מזעזעים. תחפשו את הכתבה של קו לעובד שערכו ביקור במקום. פשוט מגעיל. זכויות עובדים | 07.01.14 (ל"ת)
23. המושב הכי מזהם בעולם שריפות נילונים אזבסט שריפת מכלי הדברה הרעלת כל חלקה טובה חקלאים פושעים ומפחידים שהרשויות לא מעזות להתעסק איתם כל האזור סובל מהם . מושב אחיטוב הוא בושה לחקלאות בישראל ! רוני | 14.09.13 (ל"ת)
22. תתביישו טוקבקיסטים אינכם גרים כאן, אינכם יודעים מה עברו ותיקי המושב כדי שהמושב יצליח בצורה כזו. המושב שלנו הוא מהמושבים החקלאיים המובילים בארץ בזכות. יש לכם איזושהי בעיה? שמרו לעצמכם! התאילנדים בבגדים ארוכים כי אם יחזרו לתאילנד שזופים יחשבו לאזרחים סוג ב'. חקלאי אחיטוב הם חקלאים מובילים ואם תבואו ותאכלו מלפפון טרי מהחממה תיהיו הממומים מטעמו. המלפפונים מאבדים את טריותם מכיוון שהם עומדים על המדף בסופרים. תאכלו מלפפון טרי של אחיטוב ולא תוכלו להפסיק. תומר בן דוד-אחיטובניק | 16.05.13 (ל"ת)
21. רק שיהיה תחרות אז יהיו מלפוננים טעימים לפני התחרות בסלולר חברות הסלולר זלזלו ולקחו מחירים גבוהים כאן יש מעין מונופול ולכן המלפפון אינו טעים יוסי | 11.05.13 (ל"ת)
20. בעמק הסיליקון מלפפונים קטנים כמו בארץ הינם מאד מבוקשים ויקרים מאד. קוראים להם שם מלפפונים פרסים, אבל הם זהים לאלה שנמכרים בארץ וטעימים. מחירם נע בין 2-3 דולר ל-450 גרם. תלוי במקום. מצד שני ייתכן מאד שיצוא לקליפורניה אנו ריאלי, כי מלפפונים מתקלקלים מהר, אלא אם כן מצפים אותם מבחוץ בשעווה מיוחדת.. קליפורניה | 11.05.13 (ל"ת)
19. יש כמה אתרים למחירי ירקות לעיתונאים תמיד מציגים את האתר שמשרת את מטרת המרואיין. מוזר שדווקא בתחום הזה העיתונאים קונים בעיניים עצומות את ההונאות הללו. דומבה | 11.05.13 (ל"ת)
18. מס' 1 צודק,הניצול של העובד תאילנדי הוא נוראי חוץ מהעבודה של חקלאות, הוא מנקה את הבית של האדון,לוקח את ילדיו לבית ספר,רוחץ את המכוניות,מטפל בגינה,מבצע עבודות אחזקה של הבית,מבשל,מטייל עם הכלב ומה לא-לא פלא שהעובד הישראלי לא טוב חקלאי לשעבר | 11.05.13 (ל"ת)
17. המציאות הכלכלית רותחת, וכלכליסט מוכר לנו מלפפונים ירוקים ואופניים ורודים. זה לא צבע, זה אסקפיזם. שבוע הבא, כל מה שרציתם לדעת על עגבניה | 11.05.13 (ל"ת)
16. איך לשמור על מלפפונים טריים במקרר? לא לצחוק אלא לנסות זה מצליח. בשקית הניילון עם המלפפונים שאתם מכניסים למקרר הכניסו גם כפית רגילה וראה זה פלא הכפית שומרת על טריות המלפפונים. בהצלחה. פנסיונרית | 11.05.13 (ל"ת)
15. לכל הבכיינים שלא יודעים דבר דבר ראשון התאילנדים מקבלים שכר מינימום בנוסף לא גובים מהמם שכר דירה ,גז , חשמל ,מים, אז כמה זה יוצא שכר לחודש בחישוב כללי ?? דבר שני אנו לא משתמשים בחומרי הדברה כמו בשאר המקומות (פלסטינאים ,ירדנים) הגידולי שלנו מופחתים בריסוס ,והתוצרת עוברת בדיקת מעבדה מחשבונו של החקלאי לפני שהיא מגיעה למדפים. אז בבקשה אם אתם לא מבינים בנושא אין טעם להשמיץ .. ומי שמעוניינת לדעת פרטים נוספים ,מוזמן לתערוכה החקלאים במושב אחיטוב ,ב 16.5 בשבועות. חקלאי מאחיטוב | 11.05.13 (ל"ת)
14. אל תיתן להם דגים - תן חכה ותלמד אותם לדוג דגים ופירות ים נתנו להםסיוע, הטבות, שטחים לבנייה לפרנסה, תרנוגולות, כבשים ועוד אך לשווא ורק עם החממות הצליחו תוך כדי כמעט מלחמה בממסד. כפי הנראה שהיו צריכים להעניק להם ידע מלחתחילה. כעת ניתן לראות באחיטוב כי הם חיים הכי טוב או כמעט הכי טוב ובכל מקרה יותר טוב מהישראלי הממוצע. יחד עם זאת איני מקנא, זו עבודה קשה מנשוא ואכן ישראלים לא מוכנים לעבוד בה. על כל פנים אין מה לרדת עליהם על עניין המחירים ורווחים כיוון שהגיע העת להקים חממות מתחרות ולהשקיע יותר במו"פ על מנת להמציא זנים איכותיים יותר. להם אין עניין להשקיע וזה ברור כי גם כך הם שולטים בשוק... אלי | 11.05.13 (ל"ת)
13. רק בלאדי אי אפשר בכלל להשוות. הם קטנים, עקומים, פעמים יש עליהם חול, אבל איזה טעם.... שווה לגור בגליל. (גם בשר יש כאן, מעולה ביותר) שלום | 11.05.13 (ל"ת)
12. עכשיו אני מבינה למה הפסקתי לאכול מלפפונים! למה הם מגעילים אותי ביחוד חקלאי יקר, יש אנשים שזוכרים מה היה פעם ופשוט לא מסוגלים להתפשר על ה'כלום' שהוא תוצר של קיצורי דרך שהמודרניזציה סיגלה לעצמה, כדי לעמוד בקצב החיים המהיר. אלו שמתוקים | 11.05.13 (ל"ת)
8. הטעם של המלפפון המלפפונים שהם כל כך גאים בהם, באמת חסרי טעם. איך חקלאי יכול להיות גאה בגידול שיש לו טעם של כלום? אני קונה רק באלאדי, משלם פי שלושה, אבל נהנה מכל ביס. יבוא היום שהצריכה של "מלפפוני הקש" תדעך, משום שאנשים יבינו שהפונקציה היחידה שהם ממלאים זה לנפח את הסלט. גדעון | 11.05.13 (ל"ת)
7. כתבה על חבורה של זיפתים... נתנו להם תרנגולות אז הם אכלו אותם... נתנו להם כבשים אז הם אכלו אותם... נתנו להם תאילנדים אז הם ניצלו אותם... (הדרישות של החקלאים מעובד זה לעבוד 14 שעות ביום עבור קצת מים וקצת אורז - והעובדים היהודים לא מוכנים... חצופים...) נתנו להם דונם חממות אז הםמגדלים מלפפונים קטנים, מגעילים בלי טעם ועוד בוכים שהם מפסידים על זה... מזכיר את הבדיחה של היצאנית שאמרה ללקוח "לי זה עולה יותר..." בקיצור מכל הכתבה עולה ריח נורא של זיפתים... ודרך אגב- אני בשוק מחפש בנירות את המלפפונים ה"בחאדי" כי להם יש טעם !!! זיפתון | 11.05.13 (ל"ת)
6. מעניים אם חוץ מהטעם, המלפפונים האלו איבדו עוד אי אילו תכונות או חומרים אחרים, ובכך בעצם איבדו את הסגולות הבריאותיות שלהם, ואיבדו את הערכים התזונתיים שלהם, והיום, בעצם, ערכם התזונתי זהה לטעמם = ערך תזונתי של מים. | 10.05.13 (ל"ת)
5. ציטוט... "התאילנדים גרים בקומה השנייה של מחסן ענק שבו מאוחסנת הסחורה והטרקטורים" זאת אומרת, בחדר לא ממוזג ? "כשהם מביאים חזיר, למשל, הם הורגים אותו על ידי חבטות במשך חצי שעה, לא חותכים בסכין כמונו. " אולי תראה טיפת כבוד לאלה שעושים את העבודה הקשה בשבילך ? לפחות אל תחרבן איפה שאתה עובד (וחי). ""התחרות היא לא על איכות המלפפון, אלא על הצלחה חקלאית. אם אתה מצליח להוציא שבעה־שמונה טונות לדונם, אז הצלחת. אם אתה מוציא פחות, אתה נחשב לכישלון". ואללה, תתפלא, אבל יש אנשים שמוכנים לשלם איכות על סחורה איכותית עם טעם. כמובן שבשביל זה צריך שכל על מנת להבין שהחלפת המשווקים, והורדת רווח המשווקים, יאפשר לך לגדל סחורה איכותית יותר, ולהשאיר את המחיר לצרכן באותה הרמה. ואגב, אני בטוח שאם תהיה מוכן לשלם טיפה יותר משכר מינימום (כפי שנהוג בארופה), אז תוכל גם לקבל עובדים ישראליים. אבל בשביל זה צריך להיות טיפה נדיב. יהודי מנייאק | 10.05.13 (ל"ת)
4. התאילנדים מכסים את הגוף כי אצלם עור שחום זה סטטוס נמוך בתאילנד ככל שהעור יותר לבן, הסטטוס החברתי יותר גבוה. כל פועלי הבניין בתאילנד למשל מכסים את הגוף, גם בחום של 38 מעלות. זה לא קשור לחומרי הדברה, או לקוצים, פשוט שיגעון אנושי מצוי. | 10.05.13 (ל"ת)
3. טעם. שאלתי מגדל מלפפונים מדוע הם חסרי טעם. זה בשביל למכור, לא בשביל לאכול, ענה לי... Morgan | 10.05.13 (ל"ת)
1. רק אני חושב שהתאילנדי מכסה את האף והפה בכיסוי כדי לא לשאוף את חומרי ההדברה? אלירן | 09.05.13 (ל"ת)
מלפפון חרוץ
24 תגובות לכתיבת תגובה