אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

החיים הטובים? ישראל נמצאת בתחתית דירוג ה-OECD

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

49.
מדד הביטחון האישי מופרך - באירופה ובארה"ב לא טוב יותר
אני זוכרת שכתיירת במדינה מפותחת כמו איטליה לא הרגשתי יותר בטוחה, להפך. וגם ספרי המסע הזהירו מכייסים, פושעים וכדו'. האם בניו - יורק באמת יותר בטוח? או בפריז? אנשים פה מזלזלים בעיניין של הבריאות, אבל רק תנסו לחשוב על חיים שבהם אתם חולים הרבה יותר ובגיל הרבה יותר צעיר. האם זה נפלא כל כך? פערים כלכליים, חינוך ויוקר מחיה הן בעיות קשות, אבל מי אמר שהאחריות לא נופלת גם עלינו? האזרחים? זה לא נכון שאין לנו שום כוח, כל יום אני נתקלת באנשים שממש מקדישים את חייהם לקדם צעירים מוכשרים שזקוקים לדחיפה בחיים ומצליחים איפה שהמערכת נכשלה. בקיצור, מי שלא ניסה לשנות פה שום דבר לא יכול להתלונן שהכל דפוק, ומי שכל כך רע לו שיעשה רילוקיישן ויפסיק להתלונן.
 | 03.06.13
48.
תעברו לידי בשבדיה... נהדר פה!
כיף חיים,קונים מה שרוצים בלי חשבון (לא כמו בארץ) הדברים זולים יחסית למשכורת שמקבלים (ממוצע של 14,000 בשנה לחודש) ההוצאות פה על דיור אפסיות והחיים פה מעולים. השבדית מאוד דומה לאנגלית דבר שמושך המון אנשים. ומראים לכם בארץ רק את הדברים הרעים על "כיבוש המסולמים" שתדעו לכם שרובם פה חיים בשלום... כן השכנים שלי הם סומלים (מהמתקדמים..) ואנחנו חברים ממש טובים כמובן שאני גם חבר של המון שבדים.
אריאל | 29.05.13
45.
אנחנו לא צריכים להיות שם בכלל
ישראל אינה מדינה מפותחת באמת כפי שאנו מתימרים להיות, רחוק מזה, אלא בהשוואה לסביבה שלנו, והיוהרה היהודית בכלל, עם סגולה, אנחנו חושבים שניתן להשוות אותנו גם למדינות יותר מפותחות. לכן ההשוואה עם מדינת OECD היא לא נכונה. ההשוואה הנכונה היא עם מצרם, ירדן, הודו, מדינות אפריקה, בורמה, מולדובה, אלבניה, בולגריה, אולי שם אנחנ במצב טוב. כל התסכול והתירוצים לא יעזרו, אין לנו את היכולת והמשאבים להיות שם.
יהודה | 28.05.13
28.
שני דברים
1. הפריע לי מאוד ה"ביטחון האישי". גם מבחינה סטטיסטית וגם כאדם שמסתובב ברחוב ועשה זאת גם בחו"ל אני יכול להעיד שהביטחון האישי כאן הרבה יותר גבוה. בכל טיול בחו"ל הייתי עד למכות בין שיכורים לפחות פעם אחת, בארץ יצא לי לשמוע על זה בחדשות. 2. כל שבוע מפרסמים מדד חדש, מה הן השטויות הללו?
אני | 28.05.13
22.
תגובה למגיב 6- גירושים בהרבה מקרים קיימים בגלל מצב כלכלי נמוך ואי יכולת למצוא עבודה
אז לפני שאתה פוצח במונולוג ארוך, לפחות תחפש את הסיבות לעובדות שציינת. ולשאלתך כן הממשלה אחראית לשיפור הרווחה במדינה הזו, למה? כי אנחנו משלמים מיסים ועושים צבא ולא מקבלים החזר על השקעתנו. אני מת על הדוח הזה, כי שטייניץ ונתניהו שכל כך שמח שהתקבלנו ל OECD שכל כך היו גאים באחריות שלהם, גם מתבשרים שיש גירעון ענק וגם הדוח הזה. שני הדברים האלה מוכיחים שאחראי זו לא המילה כאן.
ליטן | 28.05.13
21.
בואו ניזכר שרק בשנים האחרונות בכלל הגענו לOECD, עד לאחרונה נחשבנו מדינה מתפתחת.
נתעלם לרגע שהנתונים כוללים חרדים שלא עובדים, תגידו, מה חשבתם שנתברג לראש הOECD מיידית? שנעלמו כל הוצאות הביטחון החריגות של מדינה כמו ישראל? כל הכבוד לנו שאנחנו עברנו מראש לשועלים לזנב לאריות שתמשיך מגמת השיפור!
אסף | 28.05.13
19.
אז מה ...רובינו חיים בסרט "בעזרת השם" ??
הגיע הזמן שנבין בדיוק אכן אנחנו חיים - אי אפשר להתנהג כל החיים כמו בת יענה. ישנם פרמטרים שאצלנו כמובן לא נספרים ושייכים למדד ה"פינוק" כגון איזון חיים עבודה וחינוך ...והעובדה המצערת היא שאנחנו מזייפים ובגדול - הגיע הזמן שנצא מסרט ה"כאילו" ונתחיל להתמודד ולשפר!
רן | 28.05.13
8.
כמה מהמדדים פה בלתי אמינים בעליל
למשל, לפי כל סטטיסטיקה שפורסמה עד היום, בארץ שיעור הפשע האלים הוא מהנמוכים בעולם המערבי. אז איך פתאום הגענו לקצה השני? מה, תוך שנה נעשינו פי כמה יותר אלימים? גם מדד אי השיוויון מוזר, רק לפני שבועיים מקסיקו היתה פחות שיוויונית מאיתנו (באופן לא מפתיע). עכשיו פתאום היא יותר שיוויונית מאיתנו? מה השתנה בשבועיים? בנוסף, רק לפני כמה שבועות פורסמה סטטיסטיקה, לפיה אנחנו במקום השני בעולם אחרי קנדה באחוז האזרחים בעלי התארים האקדמיים. אז איך פתאום ירדנו לאחד המקומות האחרונים?
מרק לוגובסקוי | 28.05.13
6.
96% מהעניים הם עניים מבחירה
שימו לב טוב טוב לנתונים האלה שמפרסם ה-OECD היום. בישראל בשנת 2010 היו בסך הכל כ-23% עוני בקרב משפחות "עובדות". מתוך אותן משפחות שנמצאות מתחת לקו העוני: משפחות חד הוריות (רובן בעקבות גירושין) מהוות 30%! משפחות עם שני הורים שבהן רק הורה אחד עובד (לרוב הגבר), והשני יושב בבית, מהוות 44%! ולבסוף, הרחק מאחור... כמה משפחות יש בישראל שבהן גם האמא וגם האבא עובדים, (ברוך השם הם לא התגרשו עדיין) ובכל זאת הם מתחת לקו העוני? רק 4% מתוך כלל המשפחות העניות. מסקנה: רוב מוחלט מהעוני במשקי הבית בישראל נובע מעצלות מחד וממספר גירושין מטורף מאידך. שתי התופעות מהוות חולי חברתי שיש להאבק בו ולהכיר בו. אבל בטח שאי אפשר לבוא בטענות למדינה על זה שכל כך הרבה משפחות הן דפוקות- בגלל בחירות שגויות שמקימי המשפחה עשו על דעת עצמם. לכל החלטה בחיים יש מחיר, ואנחנו לא צריכים לשלם את המחיר על החלטות חיים אומללות של מישהו אחר.
נ.מ | 28.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת