אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ראש ממשלת יפן מציג: הניסוי הכלכלי הגדול בעולם

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
אינפלציה ללא כיסוי?
כל הזמן אנשים אומרים שאסור להדפיס כסף ללא כיסוי. מתי הדפסת היא עם כיסוי? הכיסוי הוא על סמך הכנסות מיצוא? אם כן, זה אומר שאנחנו מתעשרים על חשבון מדינות אחרות? ואיך אפשר לצמוח לא על חשבון מדינות אחרות? מה זה בכלל צמיחה? אם האוכלוסיה לא גדלה זה בהכרח דבר רע שאין צמיחה? למה צריכים לצמוח כל הזמן, למה אי אפשר להשאר בסבבה באותו המצב? מישהו יכול לענות בבקשה? או לחילופין מישהו יכול להמליץ על אתר אינטרנט או ספר שמסביר את זה בצורה טובה ומעמיקה. תודה רבה!
האינפלציונר | 30.06.13
41.
תנו להם לחיות את הרגע וליהנות. בחיים יש עליות ויש ירידות. זמן לכל דבר.
דוגמא למצבי רוח לאומיים בישראל: בהמתנה לפני מלחמת ששת-הימים כולם חששו ופחדו. מייד אחרי המלחמה כולם היו באופוריה שנמשכה עד למלחמת יום הכיפורים. כל העמים חווים שנים שבהם הם עם האף באדמה (כמו הסינים שהיו תחת כיבוש) ושנים שבהם הם עם האף בעננים (כמו שהסינים היו עד לפני שנתיים עם צמיחה ותחושת כח גדולה).
למה לקלקל את ההרגשה? | 28.06.13
40.
לא מבין את העניין ה"ריביות" זה בלוף בפני עצמו!!
למה פעם נהנו מהריבית מובטחת של 10% -5% והקרנות הפנסיה של אז שהם שייכים היום לאנשי קבע ומשרדים ממשלתיים וקרנות וותיקות? שכל הריביות אלה מאלצות את הצעירים היום לעבוד יותר ולשלם להם! זה פשוט חלם!!! ואילו הצעירים היום לא מקבלים גרוש וכל הזמן מושפלים!! לא במשכורת ובטח שלא בצורת ריבית! ימותו הקנאים על אלה שחיו ב"תקופות פורחות" שלמעשה גילגלו את החוב לילדיהם בעתיד!
יותם | 28.06.13
39.
7 - האמריקאים כבר חשב על זה קודם
28 באוקטובר, 1929, יום שני. מדד הדאו ג'ונס נופל בכמעט 13%. כ - 14 מיליארדי דולרים נמחים ביום אחד מהכלכלה הכי חזקה בעולם, אותם 14 מצטברים ל - 30 מיליארד דולר בסוף אותו שבוע. זהו אקורד הפתיחה של ה"שפל הגדול", אחד האסונות הכלכליים הכי עצומים שאי פעם חוותה ההיסטוריה האנושית. בשנתיים הבאות האבטלה בארצות הברית עלתה ב 607% והובילה לכך שכל בן אדם רביעי באמריקה היה מובטל (לא עני, מובטל), מדד הדאו ג'ונס השלים ירידה של 90% מהשיא שלו ו - 5,096 בנקים קרסו. מה שגרם למעצמה הכי חזקה בעולם להגיעה למצב קטסטרופלי שכזה הוא, באופן אירוני, חלק גדול מאוד מהתכנית של מר. שינזו. אני אדגים: באותה תקופה ארה"ב נכנסה למיתון בעקבות מלחה"ע ה - 1 ובשביל ל"תקן" את המשק פתח הרברט הובר, הנשיא דאז, בשורה של צעדים: הגברת התערבות ממשלתית במשק בצורת הדפסת כסף בסיטונאות (כמות הכסף בשוק גדלה ב 63%), הקטנת הריבית, יצירת אינפלציה מלאכותית ומתן אשראי זול. ההתערבות המלאכותית הזו דחפה את הבורסה האמריקאית לגבהים חסרי תקדים אבל כל אשלייה סופה להתנפץ, במיוחד אם זו אשלייה שממומנת ע"י הממשלה. הנשיא שלאחריו (רוזוולט) רק הוסיף חטא על פשע בהגיעו למסקנה שתלאות השוק שהממשלה יצרה יפתרו בעוד יותר התערבות ממשלתית וכתוצאה מכך פתח ב"פרוייקטים לאומיים" הזויים כמו: "חיל השימור האזרחי" (CCC) שבו למעשה הממשלה הוציאה 3 מיליארד דולר (כ - 5% מהתמ"ג באותה תקופה) על נטיעת עצים והגנה על גדות נחלים. הקמת חברות ממשלתיות כושלות כדוגמת "רשות עמק טנסי" (TVA) - חברה ממשלתית שעד ליום כתיבת הפוסט הזה נמצאת בגירעון של 25 מיליארד דולר. ולא נשכח כמובן את הרפורמה המפכנית שנקראית "חוק ההתאמה החקלאית" - חוק שבו הממשלה שילמה 700 מיליון דולר לחקלאים על אי-גידול תוצרת חקלאית. התכנית של מר. שינזו כמראה הולכת להדגים בצורה יוצאת מן הכלל את המשפט הנודע: "אלה שלא לומדים מההיסטוריה נידונו לחיות אותה שוב".
הארי האלוח | 27.06.13
38.
זה מאד קל להדפיס כסף וחסר אחריות המעוררת דאגה
תתארו לכם שכל אחד היה יכול להדפיס כסף. מה היה קורה?היינו חיים על כסף שאין לנו,היינו בונים עם כסף שלא שייך לנו,היינו מפתחים כלכלה אדירה עם כסף לא שלנו,אותו היינו נדרשים לשלם,ואז אם לא היינו מסוגלים אז החוב היה עולה ועולה עד לנפילה המאסיבית. זה אמנם נכון שלא כל אחד יכול להדפיס כסף,אבל הצפת שוק בכסף זול{שאין לו כיסוי}עלולה לגרום לאינפלציה נוראית. ההתנהלות הזאת איננה נכונה ולא אחראית,כי הפיתוח המואץ הוא למראית עין בלבד.הסיכון נעוץ בעובדה שהוא דוחף ומושך אחרים לאותו כיוון ולדעתי זאת ריצה לאבדון. זה כאילו ראש הממשלה היפני אומר ש"אחרי המבול" ורץ אל עבר תהום.זה לא היה משנה הרבה אילולא הדברים היו מתרחשים רק ביפן, אבל אנחנו יודעים שהיום כל הכלכלה העולמית מאוחדת ונפילה של אחת כמו יפן עלולה לדרדר את כל העולם אלי תהומות כפי שקרה לגרמניה שלפני מלחמת העולם השניה,ומכאן הדאגה העיקרית.
חיים | 27.06.13
37.
היפנים היו ונשארו חזקים בהתאבדויות זה עניין של מסורת
אבל לכל אלה שלא רוצים למות בגל ההדף מההתאבדות ההמונית הזו כדאי לזכור שמה שמניע כלכלות זה מציאת פתרונות מהירים ומקוריים לצרכים אמיתיים ומשתנים של בני אנוש כל שאר הפתרונות הן אשליות לטווח קצר במקרים הטובים או רמאות במקרים האחרים.
אלדד | 27.06.13
36.
יפן יכולה להכריז על העידן ההיברידי
אם ייצרו רק מכוניות היברידיות יפן תצא מהמיתון בגדול גם מכה ליצרנים באירופה שרחוקים באיכות היפנים במכוניות ההיברדיות וגם השוק המקומי יבזבז פחות דלק מיובא הדלק עצמו. שנחשב להשקעה שלא חוזרת כהשקעה אבודה מהלך כזה ישפיע על כל המשק היפני לטובה וליפן כל המכילים ליצירת מכוניות היברידיות איכותיות שישתלטו על השוק המקומי והעולמי
צאנג | 27.06.13
35.
הבעיה ביפאן היא היפנים
זה עם שלא סופר אף אחד בעולם וחושב שהוא החכם והמוכשר בעולם. אלא שהם לא, רחוק מאד מזה. הם עם דוגמטי וצייתן נעדר כמעט לחלוטין יכולת יצרתית. הצייתנות והדוגמטיות אפשרה להם להתקדם בשנות השישים עד שנות האלפיים תוך שהם רומסים בצורה גסה זכויות של עמים אחרים. היפנים הם בין 6 המדינות שנתפסו הכי הרבה בארה"ב בריגול תעשייתי, הפרת זכויות, העתקות וכו'. היפנים אינם רואים שום פחיתות כבוד בהעתקה של מוצר של אחרים או בהפרת הקניין הרוחני שלו. זה עבד כל עוד כח העבודה היפני הייה זול. כשהוא התחיל להתייקר הבועה התפוצצה וביפאן יש כבר מיתון ברמות אלו או אחרות כעשרים שנים. צריך לאחל לראש ממשלת יפן שכמו קודמיו יכשל כשלון חרוץ וליפנים שהסינים ילמדו אותם איך מעתיקים ומייצרים בזול כך יהיה צדק היסטורי הם יכו את היפנים שנואי נפשם בנשק של היפנים והיפנים יאכלו מהתבשיל שהם הקדיחו.
נתנאל | 27.06.13
29.
התיספורת הגדולה בהיסטוריה
היפנים החליטו לפני שנים שהממשלה תבטיח את החיסכון הפנסיוני במכירה של אג"חים עם תשואה מובטחת. כל שכיר היה חייב להפריש כסף כל חודש לקרן פנסיה ולקנות אגח ממשלתי. אבל אוי וויי הדמוגרפיה השתנתה האוכלוסיה הזדקנה למה לעשות ילדים המדינה תידאג לי, עכשיו ממשלת יפן צריכה להחזיר את החוב לחוסכים ולשלם לפנסיונרים ואין כסף יש יותר נתמכים משכירים שעובדים וחוסכים. מה עושים? את התיספורת הגדולה בהיסטוריה. בבלטו לשינגימלה רפלציה צמיחה חדשנות רפורמה תכלס אינפלציה זה מס שלוקח ממי שמחזיק את הכסף הקיים (הזקנים, החוסכים, הקרנות פנסיה שקנו אגח ממשלתי) ונותנים למישהו אחר (ממשלת יפן שחייבת כסף ביינים לא צמודים, הבנקים, החברות הקבלניות התאגידים) מה יהיה? מי שיוכל ינטוש את היין לטובת מניות, וסחורות.. האוכלוסיה תהפוך ליותר ענייה, רמת החיים של הזקנים תרד הבנקים, התעשיינים, מי שקרוב לצלחת יהפכו ליותר עשירים, וככה הממשלה היפנית תיפטר מהחוב העצום שלה לאזרחים שלה שהוא החיסכון הפנסיוני שלהם.
כלכלן בלירה | 27.06.13
27.
רק תציינו שעל אף הנפילה בבורסה היפנית היא עדין בתשואה חיובית של עשרות אחוזים
משהו כמו 20-30 אחוז מתחילת השנה. אם הניסוי יכשל או לא יקח עוד זמן לדעת, כרגע העניינים התייצבו, צריך להבין שליפן לא הייתה ברירה אחרת , זה היה או לעשות צעד נועז כנ"ל או להמשיך לגסוס - את התוצאות נדע בשנתיים בקרובות.
CAP | 27.06.13
25.
יפן כבר 20 שנה ממחזרת חובות - יהייה כאן אסון נוראי
ליפן כרגע אין כסף. הנושים של העתיד הלא רחוק הם פנסיונרים יפנים עצמם שמהווים את הרוב המוחלט של בעלי האג"ח הממשלתיות. הוספת תקציבים לפרוייקטים סוציאליסטיים רק תגדיל את החוב של יפן והיפנים יפתחו טעם של "עוד". בזבוז כספי הממשלה על פרוייקטים "לאומיים" לא יניע את הכלכלה אלא רק ישרוף כסף. זו היא חזרה של רעיון "לצאת מהמשבר ע"י בזבוז כספי ציבור" שנכשל כבר כל כך הרבה פעמים שעד היום ספרד ויוון סופגות את מחיר ההגירה ההמונית. קיצר - תקופה מעניינת.
דב | 27.06.13
24.
אסון כלכלי שיתפוצץ ב2015
זהו מתכון לאסון כלכלי שיגרור חובות עתק ויאלץ מדינות גדולות אחרות כארה"ב לרכוש חברות יפניות בעתיד. שיקבלו שכר דרך ארה"ב . נשמע לכם מוזר. אבל זה מה שקבלתי במסר ...אסון נוראי יפנים לא זזים בלי איש רוח. מי המטומטם שיעץ לו הכוהנת הגדולה . מדיום מהמרכז
הכוהנת הגדולה | 27.06.13
21.
מה שחיובי אצל היפנים הוא שהממשלה שם מבינה שהיא האחראית על כל אזרחיה.
בזמנו, ההצלחה היפנית אז ושל הסינים נכון להיום, היא שיש מי, קרי הממשלה, שמנהל את העם בכל המישורים, החברתי בראש, הכלכלי, החינוכי, הבריאותי. בזמנו ביפן, למשל בתעשיית המכוניות, כל החברות היו בשליטה של הממשלה. בעצם לא הייתה שום תחרת אצלם, אבל הכלכלה המערבית רצתה תחרות, אז הם סיפקו למערב את התחרות. כך היה עוד בתקופת שיגעון הטרנזיזטורים. מה שקרה במשך הזמן, היה שהממשלה איבדה לאט לאט את השליטה, נוצרה תחרות אמיתית עם משכורות עתק למנהלים ופחות דאגה לעובד עצמו וכך המדינה הגיעה למשבר של היום. עכשיו, הגיע שם למעלה מישהו שהבין שהוא צריך לקחת אחריות ואני מאמין שהוא ימצא את הדרך איך להילחם בכלכלה הגלובלית אשר כבר מזמן פשטה את הדגל. הלקח הכי חשוב הוא שממשלת ישראל צריכה ללמוד שהיא ולא אחר אשמה במצב המחורבן בו נמצאת עכשיו המדינה. את הכלכלה צריך להתאים לחברה שאתה רוצה להקים ולא להפך. שלמה רחמן חיפה
שלמה רחמן | 27.06.13
19.
ל- 8 אתה לא מבין סרקזם ?
אתה ושאר הגאונים שעשו + לתגובה שלך , לפחות כלכלה אתה קצת מבין . הבעייה שאפילו עם לקח שנות ה 80 , עדיין כנראה תצביעו לכל פוליטיקאי פופוליסט שיבטיח לכם כסף "חינם" . החל מיאיר "איפה הכסף" לפיד וכלה בשלי "מחלקת כסף לעניים" יחימוביץ . ולראייה אין מפלגה אחת ישרה שאומרת שצריך לקצץ בתקציב במקום להעלות מסים או גרעונות וזאת כי היא לא תקבל מושב אחד בכנסת .
אני עוד שאלה | 27.06.13
15.
עם כל המדינות יורידו את ערך הכסף למי ייצאו בדיוק?
כל מדינה שיש לה בעיה ביצוא כולל ישראל חושבת שהיא תוריד את ערך הכסף שלה (במקרה שלנו ע"י קניית דולרים) ובכך תציל את היצוא. הבעיה עם השיטה הזאת שהיא עובדת רק כשמספר נמוך של מדינות עושות את המהלך הזה באותו זמן. היום כשהכלכלה שלנו בתחתית כולם מנסים להוריד את ערך הכסף שלהם כדי לייצא רק שהם לא מבינים שמשהו במקום אחר גם צריך לקנות וכרגע לא ברור בדיוק מי זה יהיה.
דורון | 27.06.13
7.
איך לא חשבו על זה קודם ?
הכלכלה העולמית מתנהלת כבר מאות שנים בלשון המעטה , עם מאות מדינות שניהלו מדיניות כלכלית זאת או אחרת . והנה היפנים המציאו מדיניות כלכלית חדשה ומוצלחת שאף אחד אחר לא חשב עליה קודם , שמסתמכת על הדפסת כסף . נותר רק להסיק שכל האנשים משחר ההיסטוריה היו טיפשים גמורים שלא הבינו שאפשר להדפיס כסף ולחלק אותו כדי לגרום לכלכלה להבריא ולצמוח . אולי כי לא היה להם אינטרנט ו"האח הגדול" ?
אני רק שאלה | 27.06.13
6.
הטענה שמישהו יצטרך לחלץ את יפן מחובותיה מעוררת גיחוך
החוב של יפן נקוב בינים. מי שיכול להדפיס ינים עד אינסוף זה הבנק המרכזי של יפן. יפן לא צריכה אף אחד אחר מלבד את הנחישות של נגיד הבנק המרכזי שלה. גם יוון לא הייתה צריכה אף אחד, אם החוב שלה היה נקוב בדראכמות, אבל לרוע מזלה הוא נקוב באירו.
תמריץ בלוג כלכלי | 27.06.13
5.
לקח
הלקח החשוב מהמשבר היפני, חייבים לתמרץ כלכלית את הצעירים. האם בישראל נלמד השיעור? צעירים עובדים רבים, מתקשים להשיג תגמול הולם לעמלם. קיפאון בשכר ובתנאי העבודה, שילוב של ריכוזיות בענף המזון, הרכב והבניה בתוספת רגולציה לא יעילה, מדכאים צעירים עובדים ודוחקים רבים מהם אל מתחת לקו העוני. מכל הרפורמות שהובטחו לריסוק הריכוזיות נשאר אבק, אפילו בתחום הפנסיוני נתבשרנו שהמוסדיים יוכלו לסכן את כספי הפנסיה בהלוואות מסוכנות כמעט ללא שקיפות ובקרה ציבורית. החגיגה נמשכת, משפחות העושר ממשיכות למשוך בחוטים ולהחזיק פוליטקאים קצר.
אבי | 27.06.13
2.
לא נשמע מהלך מוצלח במיוחד
כל העולם עוסק כרגע במלחמת המטבעות ומנסה להוריד את ערך המטבע שלו. אם יפן תתחיל להילחם בשער המטבעה בעזרת הדפסת כסף היא מהר מאד תמצא עצמה מובסת על ידי הכלכלות הגדולות אבל הפעם עם אינפלציה משתוללת וחור גדול בתקציב. יש סיבה טובה שכלכלות רבות נמנעות מהדפסה מסיבית והסיבות הם לקחים היסטוריים שנלמדו בדם. העליות של יפן הן בנות כמה חודשים בלבד ממש לא מקצועי להציג אותן כהצלחה או אפילו כמגה. נראה מה יהיה עוד שנתיים שלוש כשיצטרכו להחזיר את החובות.
 | 27.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת