אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הקפיטליזם בחמש אקסיומות שגויות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
הקפיטליזם של היום לא מייצר צמיחה אלא רגרסיה חמורה ומסוכנת לאנושות .
רוב הייצור נמצא במזרח ומדינות עניות שאינן מייצרות צמיחה עולמית ,מדינות עשירות מספקות באופן תמידי את העושר רק לקבוצות בודדות נבחרות ,רוב הכסף נתקע בצוואר בקבוק צר ונהנתני שאינו מייצר צמיחה מתאימה לכלל הציבור האזרחי ,ממשלות "שכחו" לפעול למען צמיחה אמיתית וחשובה לכלל הציבור .
ARMGDON | 31.08.13
31.
הצפיפות היא בגלל העדריות ולא בגלל הצמיחה
ולכן צמיחה מהותית תפתור גם את בעיית הצפיפות שבסך הכל נגרמת בעיקר מזה שהעדר מורכב מאנשים זהים להפליא שלכן עושים בדיוק את אותם דברים בדיוק באותו זמן ובאותה צורה,מה שגורם לפקקים ולרעש ולזיהום, ברגע שאנשים יתמיינו לקיום מעט אינדוודואלי יותר בעיית הצפיפות ,וכל הבעיות הנלוות לה,תעלם מאליה. ואני לא סר ולא כלכלן ואין לי תואר ולא כתבתי ספר,וזה כל העניין שהיום יותר ויותר אנשים מסוגלים לחשוב בצורה הרבה יותר צלולה ומדוייקת ממי שנחשבים בטעות למובילי דעה ואנשים קובעים,וגם העובדה הזאת תפתור את הבעיות של הקפיטליזם החברתי הרבה יותר מכל מיני איזמים אחרים ותכניות כלכליות כאלה ואחרות,כי הבעיה היא ההיררכיה,ההישענות על אנשים מרכזים,הישענות שמשקפת את הצורך ההמוני במי שיגיד לעבדים מה לעשות ואיך לחיות.
משה | 30.08.13
29.
"כשכולם יכולים לצאת לסקי, המדרון פתאום עמוס. נוצרות בעיות עומס שפשוט מובנות בחברה האנושית."
זה הנחת המחסור שמובנית בקפיטליזם, לא בחברה האנושית. כבישים עמוסים, ואתרי סקי עמוסים - הם כאלו לא בגלל שאין אפשרות טכנית ואין את המשאבים והיכולת ליצור חיים מרווחים, אלא בגלל שאם אין תמריץ כספי לדאוג לרווחה - היא לא תהיה, ובנוסף מחסור זה דבר שנותן ערך גבוה יותר לדברים. כמו לדוגמה מסעדות שבכוונה נותנים ללקוחות לחכות כדי לרומם את השם של העסק. לדוגמה, יש מספיק אוכל בעולם, ויש מספיק חומרי גלם כדי לייצר לכולם אייפונים, אבל 'אפל' יוצרים מחסור מלאכותי באמצעות הפיכת המכשירים לנחותים ולשבירים במיוחד, כדי שאנשים יצטרכו להמשיך לקנות מוצרים שוב ושוב. יש לכך אין-סוף דוגמאות וקוראים לזה "התיישנות מכוונות". הייתה כתבה נהדרת בהארץ על שבט האקא שהוא שבט של לקטים ציידים. שם יש מספיק לכולם בשפע, כי הם משתפים פעולה. חפשו את זה בגוגל, וחפשו גם אלטרנטיבה לכלכלה שמבוססת לא על מחסור - "פרויקט ונוס".
TOM | 30.08.13
26.
לפני המחאה ונפילת חברות הסלולאר...הבנקים דיברו על 15% רווח על ההון כאקסיומה, אבל
היום מנכ"לית בנק לאומי הציבה את היעד של 7.5% כמצדיק בונוס למנהלים.... בקיצור, מה שהיה מובן מאליו לפני כמה שנים, השתנה בעקבות המחאה החברתית והמצב הכלכלי... ותתפלאו, יתברר לכם שמנהלי הבנקים (=ואחריהם, שאר השמנמנים במשק) יתרגלו לרווחים פחותים ולבונוסים פחותים...ברגע שכולם יהיו בעסקת החבילה הזאת. מי שמסתגל הכי מהר למציאות מרוויח!.
להקטיו ריווחי הבנקים...והמסונפים | 30.08.13
25.
האם ביבי קרא כתבה זו?
ב -1992 כאשר ביבי הניג את "תכניתו" הכלכלית,הוא טען כנגד אלה שהתנגדו לה,שהעושר יחלחל מלמעלה מהטייקונים,למטה אל המעמדות הנמוכים. את התוצאה אנו כולנו יודעים.החלחול הגיע רק לכיסי הטייקונים והבנקים ושם נעצר. יש לדאוג שביבי יקרא כתבה ויפנים את הנאמר בה.
משקיף צפוני | 30.08.13
23.
הכלא של המחשבה בשתי אפשרויות - סוציאליזם או קפיטליזם
שתי הגישות האלה הן לא יישימות ויוצרות חוסר צדק. הסוציאליזם זה כלא אמיתי. הוא דואג לעצלן שלא מייצר על חשבון החרוץ שתורם. במדינת ישראל אדם עובד משלם 54% מס בממוצע! קפיטליזם הוא מטורף כי הוא יוצר אנשים עצלנים שחיים על חשבון האחרים בלי לייצר דברים בעלי ערך. כל שיטה תהיה גרועה ולא ישימה כל עוד כל אדם לא מבין את מגוון הדחפים החיוביים והשליליים שיש לו ולאחרים. מבנה כלכלי נכון מתגמל את אלו שתורמים באמת לחברה ודוחף באמת את כולם מעלה. הדאגה לחלשים היא טבעית מאוד והכפייה שלה על ידי מנגנונים לא צודקים מחריבה הכל. סוציאליזם יוצר עוני וקפיטליזם יוצר עוני כל עוד אין באמת תגמול וצדק למי שתורם ועוזר לחברה
מחשבות שעולות | 30.08.13
21.
האבחנה יפה, הפתרון שגוי ...
אכן יש לבחון עד כמה צמיחה צריך וכמה עושר זה מספיק ... צריך להיזהר מהתערבות ממשלתית כי עלולה להזיק .... אם כי אם נעשית נכון יכולה לעזור ... צריך ביטוח לחלוקת סיכון וצריך בנקים לשוק חי ... ברור .... כל האמירות הן קלישאות שעטופות הניסוחים שמרגשים את המקשיב ...ומביאים אותו להסכים עם המסקנה הלא נכונה של הדפסת כסף ... הרי ברור שלא נכון להגדיל חוב היכן שלא ברור שניתן לכסותו ... גם אם זה חוב ממשלתי ... הפתרון הוא: השקעות חברתיות לפיתוח הון חברתי ולביסוס רמת חיים מינימלית בהתאם לעושר הכלכלה של המדינה !!! רגולציה במקומות הנכונים - כמו שנת היובל ביהדות, הגבלת ריבית נשך ... וכו' (אני לא דתי .. :-) , אני עדיין מחפש מה יכול להניע אנשים לפעול ללא תחרות (כי בתחרות יש מנצח אחד והמון מפסידים ....)
רונן | 30.08.13
15.
העם לא מעניין את ביבי
הוא דואג לחבר'ה הטייקונים שלו הקבלנים והבנקים. אם היה רוצה לפתור את משבר הדיור יכול היה מזמן. הוא "התמכר" לכסף הקל ממסי נדל"ן ולסיפוק צרכי חבריו העשירים על חשבון פראיירים ששיעבדו עצמם לבנק. הבומרנג מתחיל לחזור עכשיו בדמות כלכלה תקועה ומיתון בגלל כסף שנקבר בקירות של דירות שנקנו במחירים הזויים.
קלקלן | 30.08.13
13.
הכשלים של הקפיטליזם יובילו למלחמת עולם כמו כשליו של הקומוניזם בעבר .......
העוני עולה על גדותיו בכל עבר ,העושר תקוע אצל ברי מזל ורק מתעצם מיום ליום ,הפערים מתרחבים מדי יום ,האוכלוסיה גודלת מדי יום , הפכנו את העולם לג'ונגל חסר רחמים בו רק העשירים חיים חיים טובים +, עולם בו לאדם הממוצע אין לאן לשאוף ולהגיע .
נוסרטאדמוס 1886 | 30.08.13
12.
מה שצריך זה לשנות את ההגדרה של הצמיחה
בניגוד למה שכתב כאן חכם אחד אז קפיטליזם זה לא כמו בטבע והשוק החופשי הוא הוא לא יותר מהזיה,הטבע כל הזמן משתנה וגם אופיו של האדם משתנה, יש לא מעט אנשים שמאסו בתחרותיות האינפטילית שמניעה היום את האנשים המרכזיים שגוררים אחרים לתהום את כל העדר, ולכן מה שמתפתח,מתחת לרדאר של כל המומחים והכלכלנים,זה סוג עמוק ומהותי ומקדם יותר של צמיחה,שזו צמיחה שלא מושתתת רק על כמות אלא גם ובעיקר על איכות. צמיחה ביכולת לשתף פעולה,לשתף מידע,למשל,זו צמיחה שמעודדת מחקר ומעלה לא רק את איכות המוצרים והפתרונות אלא שחלק מהאיכות הזאת מתבטאת גם כרגישות לפרמטרים שבכלל לא עיניינו את הדורות הקודמים כמו איכות הסביבה ואיכות יחסי האנוש. לצמיחה כזאת,אמיתית,כזאת שלא מבוססת רק על למי יש יותר גדול ויותר הרבה,יש תרומה מהותית ועמוקה לבריאות,לכלכלה ולחינוך ולכל הדברים שבאמת משפיעים על איכות החיים. זו צמיחה שמקדמת אינדבדואליות ויצירתיות אמיתית,כזאת שנובעת מהיכולת לחבר ולקשור דברים ולא רק מהיכולת לרמות ולגבור על אחרים. החברה צריכה לעבור מתפישות עדריות שמקדמות תחרותיות,ולכן גם כוללות בתוכן פרדוקסים שמעקבים את היכולת לקדם איכות חיים אמיתית,להבנת התנאים שיאפשרו את קיומו ופריחתו של האינדבדואל האמיתי,לא זה השאפתן העיוור לאחרים,אלא זה שמסוגל ורוצה להתחשב ולגלות אחריות גם לאנשים אחרים וגם לסביבה.
משה | 30.08.13
11.
מה לגבי כושר ייצור ותחרותיות מול המזרח?
אין בראיון הזה שום התייחסות לירידת כושר הייצור והתחרותיות של המערב, ועל כך שבעוד שאירופה וארה"ב מפסיקות בהדרגה להיות יצרניות סין הודו ומדינות אסיה צומחות בכוון זה. בעוד המערב משחק בניהול ובכסף וירטואלי, רווח יצרני קיים רק במזרח. זה הבסיס לכל השקיעה של המערב ובראשם ארה"ב. אני לא קונה שהכל זה רק 'משבר פיננסי'. מספיק להסתכל על האוניברסיטאות המובילות בארה"ב. כל בתיה"ס להנדסה שם מ-MIT ועד Caltec מאויישות בסטודנטים מהמזרח ולא באזרחי ארה"ב
אמיר | 30.08.13
10.
המשך תגובה
"לא כולם נהנים מהצמיחה" ? החשיבה שכולם אמורים להנות מהצמיחה היא חשיבה מרקסיסית קלאסית. בקפיטליזם,מי שגורם לצמיחה הוא זה שאמור להנות ממנה. במודל המערבי,יש צמיחה או אין צמיחה,הטפילים עם הניירות מהאוניברסיטה שחיים על חשבון הציבור הרחב - תמיד תמיד נהנים. "העניים נשארים עניים" ? הבעיה היא לא שעניים נשארים עניים אלא שעשירים לא הופכים לעניים.הדנקנרים לא הופכים לחסרי כל כי יש אורנשטיינים שמוודאים שזה לא יקרה בחיים. מדהים לראות את צביעותו של המרקסיסט העלוב שביד אחת מלין על קיומם של עניים וביד השניה מביא למעלה מ 150 מליון עניים מוסלמים,כושים והיספנים כדי לוודא ששכר העניים ישאר ירוד וכדי שיהיו מצביעים למפלגות המרקסיסטיות בשליטתו השוק הפרטי איננו חופשי.יש דברים שהוא לא יכול לעשות,זה נכון. הבעיה היא שהמגזר הציבורי נשלט ע"י קומץ טפילים מרקסיסטים עם ניירות מהאוניברסיטה שבכלל רואה בכל האוכלוסיה אוסף של חיות ניסוי זמינות. כל מה שמוגדר במערב כ"ציבורי" איננו באמת ציבורי אלא תחת שליטה מוחלטת של הכת הליברלית-מרקסיסטית המשעבדת שמייצגת אולי 5-10 אחוזים מהאוכלוסיה. כל המגזר הפרטי אמור לדאוג אך ורק לעצמו.בשביל הוא קיים.האנוכיות הזו קהיא לא משהו שהמגזר הפרטי אמור להצניע או להסתיר.ואעפ"כ היא מזינה את כל היתר. ה"פתרונות" שלו הם כמובן עוד מעורבות של המדינה ועוד ג'ובים לטפילים מרקסיסטים עם ניירות מהאוניברסיטה (זו המשמעות של המונח "רגולציה") - ואלה פתרונות מרקסיסטים קלאסיים. ושוב הדיבורים על המשבר בלשון עבר מגוחכים.נסיון ציני וגס לגרום לאנשים לחשוב כי הכל בסדר והמשבר נגמר (הוא עדיין לא התחיל).לזה אתם קוראים תקשורת ? זו תעמולה גסה וצינית מהסוג הכי דוחה שיש.
אאא | 30.08.13
9.
איזו כתבת תעמולה עלובה
תקשורת סוביטית במיטבה. המשבר "היה" ? המשבר עדיין לא התחיל.איך בדיוק האדון הנכבד "הציל" את המערכת ממשהו שעדיין אפילו לא התחיל ? מה שהיה עד כה זה רק רעידות קלות לפני הדבר האמיתי. הקפיטליזם לא נכשל.קפיטליזם לא יכול להכשל אפילו מבחינה תיאורטית.למה ? כי קפיטליזם זה כמו בטבע.וזה עובד בצורה נפלאה כבר מליארדים של שנים. הקפיטליזם בכלל לא ייושם במערב.בתחילת המאה הקודמת ארה"ב היתה הדבר הכי קרוב לזה לעומת מדינות אחרות,אבל אפילו זה לא היה קפיטליזם או קרוב לוה. ימיו של המערב ספורים.הנסיון,שוב ושוב ושוב,להפיץ את השקר הגס חסר כל האחיזה במציאות לפיו "המשבר נגמר" או "אוטוטו מסתיים" או "המערב מתאושש" הוא אפילו לא בדיחה.גם כאן השקר הגס מועבר בין השורות. "יש מחקרים שאומרים ש...."...אז ? האם המחקרים האלה הם עשרת הדיברות ? האם הם איזו אמת אוביקטיבית שכולם אמורים להרכין ראש בפניה ? מי שלא חבר בכת הסוציאליסטית לא נמצא באקדמיה.חד וחלק.אותה סלקציה כמו שהיתה בברה"מ עם חברי מפלגה,למי שתהה למה התקשורת או התרבות או האקדמיה או כל מה שלא נבחר הם בעלי קו פוליטי כלכך כלכך כלכך מובהק. וזה אומר,שמי שלא מייצר "מחקרים" (ארבע זוגות מרכאות כאן) שתואמים את הנרטיב הליברלי-מרקסיסטי,הקריירה שלו נגמרה וזה בנוסף לסלקציה שנעשית מראש בקבלה "לעבוד" באקדמיה. המשך יבוא
אאא | 30.08.13
6.
וואו, לא להאמין שלקח כל כך הרבה זמן למסקנות לחלחל. הסוציאל דמוקרטים אומרים את זה מאז ומתמיד!!
הוא לא מחדש כלום! כל אחת מהנקודות שהוא ציין היו ברורות כשמש לכל הפוליטיקאים בשנות החמישים-שישים-שבעים, עד שהניאו-ליברלים השתלטו על העולם וחירבו כל חלקה טובה, ובדרך הרעילו את התפישה של רוב העולם. אף אחד לא יוצא נגד שוק חופשי, אלא שברור שיש בו כשלים מובנים. כבר לפני שלושים שנה היה מספיק עושר לכל האנושות, אבל למרות שהכפלנו בסדר גודל את כמות העושר, המצב היום גרוע יותר, כי השכבה הדקה למעלה קיבלה את כל הצמיחה ועוד הצליחה לגלח את חלקים גדולים ממה שכבר היה בידיים של מי שלמטה.
אסף | 30.08.13
4.
גזר, גזר, גזר, עוד גזר, ועוד גזר אחד....
ומה עם המקל? מחפש פתרון לבעיה של גנבים? נורא פשוט, כבר עובד שנים רבות מאוד בהצלחה לא רעה בכלל בכל מדינות העולם - קוראים לזה "מאסר". משום מה זה תקף לכל האוכלוסיה, פרט לבנקאים. אולי נסביר את זה במילים פשוטות. בעיקרון, מה שקורה זה ככה: אתה מגלה שמישהו מזיק לחברה, אז אתה מרחיק אותו מהחברה. גם כדי שייענש, גם כדי שיהווה דוגמא לפושעים פוטנציאליים, וגם כדי שלא יזיק יותר. וככל שהנזק גדול יותר, תקופת המאסר ממושכת יותר. יש מבין ברוך? למשל, קח את בנקאי המשבר, שפוט אותם (יש ראיות למכביר להתנהלות לא חוקית), ושים אותם בכלא ל-800 שנה. על הדרך תחרים את כל הכספים הנזילים שלהם לטובת ארגוני צדקה, כי בעקרון לא נותנים לגנב להנות מהשלל. אה, יש לך הצעה אחרת? לתת לפושע חופש עם כל הכסף שגנב פלוס פיצויים ומענק הסתגלות, ולקרוא לזה "פיטורים"? המממ. כן, בהחלט נשמע הגיוני. אח"כ אפשר להתחיל לטפל בתופעות הלוואי של הסרטן הבנקאי. למשל, הקטע של "היי, דפקתי עוד פעם את הציבור, מגיע לי פרס מהממשלה!" (הידוע בכינויו "בונוס") צריך להיפסק. ולמשל, נגיד, להוציא מחוץ לחוק את הפעילות הלא חוקית. לא יודע מאיפה זה בא לי, סתם רעיון, מה דעתך להכניס לכלא את הבנקאים ב-HSBC ז'נווה שהלבינו כספי סמים, ואלו בניו-יורק שהעבירו כספים למימון טרור? אה, אתה חושב שעדיף יותר לתת להם פרס בדמות קנס מגוחך, שאותו יגלגלו על הציבור? וואוו, רעיון מעולה! או אולי פשוט נחכה שמישהו יציב גליוטינה בוול סטריט, והבעיות תיפתרנה בטור עורפי. זה עבד מצוין לפני מאתיים ומשהו שנה, לא?
אורי | 30.08.13
3.
... האשים את כלכלני המיינסטרים ב"כשל אינטלקטואלי"...
ובלשוננו: ש ר ל ט נ י ם, פסאודו-מדענים ומלחכי-פנכה לחזירים חוללו נזק בלתי-הפיך. כש-90% מהכלכלנים הבכירים בארה"ב מתפרנסים (או התפרנסו) מקתדרות ומענקי-מחקר של ה-Fed, התוצאות הרות-אסון. לו בנו כך גשרים, היתה מכביה יום-יום.
understatement אנגלי | 30.08.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת