אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר: "המגזר הציבורי לא מתפקד"

109 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

108.
ניסיון אישי מול עובדי המגזר הציבורי
לא חשובים לי המניעים של עדן בר בפרסום השלילי על עובדי המדינה וגם אסור להכליל. אבל אני מרשה לעצמי לנצל את ההזדמנות ולתמוך בכל לב בדבריו כאחד שנמצא מחוץ למערכת הזו אך נאלץ לתת לה שירותים. כל פרוייקט שניהלתי במגזר הציבורי נמשך פי שלוש (בהערכה זהירה) מהמגזר הפרטי. ביזבוז הזמן ודרך ההתנהלות של הצוותים לא מותירה ספק שהם מודעים לכך שלא ניתן לעשות להם כלום, הם מכתיבים את קצב ההתקדמות של הפרוייקטים וגם כשקובעים לו"ז ע"פ דרישתם זה לעולם לא ממומש ע"פ התוכנית. דוגמאות קטנות: יש צורך לערוך את אותם הפגישות שוב ושוב בגלל שראשי צוותים לא מעוניינים לשבת עם עמיתיהם למשרד מטעמי אגו. מערכות טכנולוגיות לא מוטמעות בכוונה בגלל שהם מייעלות את ההליכים ולפעמים פוגעות בפרמיה. תאום פגישה של יותר משלושה אנשים ממחלקות שונות מצריך לעיתים שבוע והפגישה נקבעת שבועות קדימה. נסיון לזרז הליכים ו/או לשנות סדרי עבודה מביא לידי קלקול יחסי עבודה עם הלקוח או חוסר שיתוף פעולה בעתיד. אני מתפרנס מהמגזר הציבורי ולוקח בחשבון את עלויות הזמן, הכסף והעצבים בהתנהלות מולם - מה לעשות ?
מולה | 29.09.13
107.
אבל בכל זאת טוב שמישהו מבפנים מספר את האמת למי שלא יודע אותה.
המגזר הציבורי מנוון , רקוב , במקום לסייע למדינה הוא משקולת לקדמה ולפיתוח. אם יש משהו שצריך לטפל בו ושישנה אסטרטגית את מצב המדינה והאזרחים זה המגזר הזה שסוחט כל טיפת חיוניות מיזמים , אנשי עסקים ואזרחים באשר הם.
אנחנו יודעים | 28.09.13
99.
כל מילה בסלע. אני נשברתי אחרי 6 חודשים
כואב כמה שעדן בר טל צודק. הצטרפתי כ״חבר הנהלה״ לאחת הרשויות הממשלתיות. נענתי לקריאת ראש הרשות להצטרף לרפורמה. אחרי 6 חודשים התובנות שלי היו מאוד דומות והסקתי מהר את המסקנות. ליבי אל המנהלים שהגיעו מחוץ לארגון ומנסים לעקור הרים. שתי הברירות שלהם חולות- לעבוד בתוך המערכת, ולקצור מים, או מחוץ למערכת, ולהיחשף לתשלום מחיר אישי על התנהלות זו. שורש הבעיה נמצא בגישה המתייחסת אל המנהלים כעבריינים בכוח והנחתת שומרי סף על ראשם. כאשר אין לך אחריות לתקציב שלך וליעדים שלך, אתה מוצא עצמך עוסק יותר ויותר בדרכים לעקיפת המערכת.
הייתי ועזבתי | 22.09.13
96.
לפני למעלה מ-10 שנים כתבתי שזו המציאות,כיום כשאני אומר שהמצב חמור פי כמה,עקב השתלטות עויינת
של גופים מבחוץ על משרות ציבוריות,ומתן שוחד בדרכים ישירות ועקיפות למטרות אפלות, מצנזרים אותי... אז עוד 5-10 שנים יכתבו על הזוהמה של השוחד שהיגיעה לכל מקום,ואנחנו נצקצק-כאילו שאין לנו מושג על מה מדובר.
שי | 22.09.13
92.
שימו לב למגיב 30 הפופוליסט שבעצם עטף את האינטרסים של הפקידים המושחתים במלים יפות
והצליח להשיג המלצות. לא, הבעיה אינה ה"שחיתות" של הפוליטיקאים אלא השחיתות של המוני הפקידים שאינם עושים דבר וחצי דבר. הפוליטיקאים מחויבים לציבור שבוחר בהם ורשאי להעיף אותם ומהווים ההזדמנות היחידה של הציבור להשפיע על הנעשה בבירוקרטיה השלטונית, לכן יש להעצים את כוחם ולא להגבילו.
דוד | 22.09.13
91.
הדבר הראשון שיש לבצע במשרדי הממשלה =
ל-פ-ט-ר עובדים. בערך רבע מהעובדים. במקביל לעצור מכרזים פנימיים לתפקידי ניהול, כי מה שמקבלים בדרך כלל = עובד בינוני שהפך למנהל בדרג ביניים בינוני שהפך למנהל אגף בינוני - ובתפקיד הזה יהיה עד הפרישה! בזמן "שינהל", יגרום נזקים שאלף חכמים לא יצליחו לתקן. המחויבות של כל משרד ממשלתי חייבת להיות כלפי מי שמשלם את המשכורות של עובדיו = כל מי שמייצר ערך במדינה הזו = "הציבור", אותו ציבור שלא זוכה להאחז בקרנות המזבח עד לפנסיה - ולא כלפי העובדים במשרד (עובדי המגזר הציבורי). בשביל לבצע את הנ"ל נשאר רק להתפלל, כי מי ש"עובד" על רפורמות עסוק בניסוח של ניירות עמדה ללא מוטיבציה או יכולת לבצע. עצוב. חג שמח.
עובד משרד ממשלתי | 22.09.13
90.
סיפור הנמלה והמדינה שלנו..... חובה לקרוא ולהפנים.
כל יום הייתה הנמלה הקטנה מגיעה לעבודה מוקדם מאוד ומיד מתחילה בעבודתה. התפוקה שלה הייתה עצומה והנמלה הייתה מאוד מאושרת מזה. האריה שהיה מנהל החברה, היה מאוד מופתע לגלות שהנמלה החרוצה עובדת ללא פיקוח. הוא חשב על הנושא והגיע למסקנה שאם הנמלה תעבוד תחת פיקוח, התפוקה שלה תגדל עוד יותר... האריה פנה לחברת חיפוש כוח אדם וקבל ממנה, עם המלצות מצוינות, מקק בעל ניסיון ניהולי ששמו יצא לפניו כמי שיודע להכין דוחות ניהוליים מעולים. החלטתו הראשונה של המקק הייתה להכניס שעון נוכחות למפעל. הוא הביא למשרדו מזכירה שתסייע לו בהכנת וכתיבת הדוחות הניהוליים שלו. הוא גייס עכביש לנהל את ארכיון המסמכים ולעקוב אחרי שיחות הטלפון של העובדים. האריה, היה מאוד מרוצה מהדוחות הניהוליים שהמקק הגיש לו, וביקש ממנו להוסיף לדוחות שלו גם גרפים הנתחים את התפוקה, מצביעים על מגמות ומסייעים לאריה להציג למועצת המנהלים את הישגיו ותכניותיו לעתיד. המקק קיבל בשמחה את האחריות הנוספת ויצא מיד לרכוש מחשב חדש ומדפסת משוכללת. כמו כן, הוא גייס זבוב שינהל את נושא ניהול מאגר הנתונים. הנמלה שנאה את כל הדוחות הרבים שהיה עליה למלא ושגזלו את רוב שעות עבודתה. האריה, מצא לנכון למנות לנמלה מנהל ישיר. התפקיד הוצע לצרצר והחלטתו הראשונה הייתה לקנות שטיח שולחן וכיסא מנהלים יוקרתי למשרדו. הצרצר הבין שגם הוא חייב שיהיה לו מחשב ועוזר אישי לניהול המחלקה ולכן, שכר לו עוזר אישי שיסייע לו להכין את התקציב ותכניות הבקרה שהוא תכנן כדי לשפר את תהליכי העבודה במחלקה. המחלקה שבה עבדה הנמלה, הפכה ממחלקה שמחה למחלקה עצובה שבה איש כבר לא חייך... הצרצר הצליח לשכנע את האריה שיש להתחיל מיד בלימוד תנאי הסביבה והשפעתם על המתרחש. האריה עבר בקפידה על הדוחות המעולים שקיבל מהמקק ומצא ירידה משמעותית בתפוקות העבודה של הצרצר, שזו כמובן המחלקה בה עובדת הנמלה. האריה הבין שמשהו לא בסדר וגייס מיד את הינשוף בעל המוניטין בייעוץ ארגוני וביקש ממנו להמליץ את המלצותיו. הינשוף השקיע שלשה חודשים במחלקה של הצרצר והגיש דו"ח מאות עמודים שמביאים למסקנה שבמחלקה יש עודף כוח אדם. נחשו את מי האריה פיטר? את הנמלה. כי בדו"ח היה כתוב: "הנמלה מראה חוסר מוטיבציה ויחס שלילי כלפי מנהליה!!"
קובי | 22.09.13
89.
מי מכיר, מי יודע
קראתי בעיון את הכתבה המעניינת, יש לי שאלה שאולי מי מהקוראים יוכל להשיב עליה: מר ברטל מדבר רבות בכתבה על העולם העיסקי, האם ידוע למישהו על הרקע של מר ברטל בעולם העיסקי בטרם מונה למנהל כללי של משרד התקשורת? אני פשוט לא הצלחתי למצוא בכל מנועי החיפוש.
יכיני איציק | 22.09.13
88.
הכי מצחיק שהוא קורא להם יחידה עילית באגף התקציבים
אני בן 31 עם 2 תארים אחד בהנדסה והשני בכלכלה את התואר בכלכלה עשיתי כשעבדתי במשרה מלאה, לא הגעתי לחלק נרחב מההרצאות ויש לי ממוצע של 94. זה תואר קל ועלוב אז מה בדיוק יחידת עילית בזה אין שם שום דבר מוכח הכל תאוריות. הדבר היחידי שמוכח זה שתסיים את אגף התקציבים תקבל ג'וב אצל טייקון. במדינה מתוקנת על מנת לעבוד באגף התקציבים אתה צריך להיות בן 40 עם ניסיון עשיר במגזר האזרחי.
יוסי | 22.09.13
86.
לא יפה, כך לא מתנהגים!
מר ברטל, אתה האחרון שיכול לבוא בטענות על עובדי המגזר הציבורי וכל זה כדי להאדיר את שימך. מעל 4 שנים היית במערכת הלא טובה, בלי כל רקע או ניסיון, כולך מינוי פוליטי, נהנת מכל רגע, נסיעות רבות לחו"ל, ועכשו מכפיש את מקום עבודתך הקודם? למה למשל אחרי חודשיים לא אמרת: עובדים לא טובים, אני נוטש? כי היה שם כייף, לא כן?
אהוד ירקוני | 22.09.13
82.
בניגוד לכותב - החלטות בלתי סבירות הן עבירה לכל דבר ועניין
דבריך על "אחר כך נפסלו גם החלטות שהוגדרו בלתי סבירות באופן קיצוני, אף שהן לא בלתי חוקיות" - טועים ומטעים. שימוש לרעה בכוח הסמכות על מנת לפגוע בזכותו של האחר, במיוחד כאשר נעשה ביודעין ומתוך בלתי סבירות קיצונית, היא התנהלות עבריינית ועבירה פלילית בהתאם לחוק העונשין. בנוסף, הפרת אמונים, גרימת אובדן הציבור במערכות השלטון, הפרת חובה חקוקה, עשיית עושר ולא במשפט - גם הן עבירות מהתחום הפלילי והנזיקי. שורש הרע במגזר הציבורי הוא בדיוק זה - בריונות דרג פקידים המחליטים החלטות/מוציאים נהלים המנוגדים לחוק ולזכויות יסוד - באופן בלתי מידתי ובחוסר סבירות קיצוניים!
רוני | 22.09.13
81.
בזמן שנלחמנו בערבים שרוצים להשמיד אותנו
באו הטייקונים החזירים וגנבו לנו את המדינה מתחת לאף. הפכו אותנו לעבדים ולשומרי הראש שלהם. זרקו לפח את הציונות ואת כל העקרונות היפים שהביאו להקמת המדינה. זרקו את ההומניות, את ערכי השוויון ואת החופש. היום הכל נמדד בכסף, וחיי אדם לא שווים כלום.
 | 22.09.13
80.
איכות השירות הציבורי
נציבות שירות המדינה נכשלה מזמן בתפקידה.משרדי הממשלה מתנהלים בצורה אומללה עם ערך מוסף שלילי שפוגע בכל המדינה ואזרחיה-אין מדיניות לקליטת דור חדש מהאקדמיה -נהפוך הוא-קולטים פורשי צבא לקריירה שניה ועוד בדרג הניהולי הבכיר!!!! לא נותנים לצעירים הזדמנות להקלט ולהתקדם עם נורמות מקובלות-זה מחייב דיון ציבורי רחב ושינוי מגמות במיידי יש משרדים שצריך לסגור אותם ולפתוח מחדש אחרת הכל יתפרק. הפתרון לא קל אבל הכרחי וללא דיחוי-גם ההסתדרות תשתכנע במצב העובדתי שבקרוב לא יהיה לה במי לתמוך. במערכת יוקרתית,יקרה וחשובה הדרג המאזן/האחרי על ניצול התקציב מתמקד רק במהירות הניצול ולא שום דבר אחר!!!!
 | 22.09.13
78.
העובד קודש. נהיה למטרה ולא לאמצעי.
כך, למשל, המורים בטוחים שיש בתי ספר רק כדי שתהיה משכורת למורים. ועובדי המדינה בטוחים שמשרדי המדינה נועדו לספק להם "עבודה". או שמוטב לומר: משכורת ופנסיה וחופשות. שלא לדבר על "עובדי" חברת חשמל ו"עובדי" הנמלים. חוקי העבודה נתנו בידי העובדים את כל הסמכויות. הם התובעים, הם הפוסקים, הם התליינים. אם אין אפשרות לפטר עובד, מה בעצם מחזיק אותו? אה, שימוע. חה חה. אחותי, שהיא מורה חדשה, מספרת לי על מורה וותיקה שנעדרת כ-50% מהזמן בתואנות שונות, ומסרבת לקבל תפקידים שאינה חפצה בהם (חינוך, למשל). לא ניתן לפטרה. אין עליה כל איום. המנהלת התייאשה ממנה. הארץ מלאה "עובדים" שעובדים רק עלינו, הציבור. חובה עלינו למצוא את הדרך להגביל את כח העובדים. לפחות את אלה שמשכורתם גבוהה מסף נתון. אנו ניאלץ לעשות זאת במוקדם או במאוחר, ואז זה יהיה בתנאים של משבר.
חיים | 22.09.13
76.
לשחרר עובדים-מילה מכובסת ללפטר
האם המנכ"ל האמיץ מפחד להביט למציאות בעיניים ולקרא לילד בשמו ?מעדיף להתבחא מאחורי מילים מכuבסות כאשר הוא ממליץ על פיטורים. בד"כ מדובר בעובדים שעברו את הגיל בו ניתן יהיה להשתלב בשוק העבודה. תוכנית כזאת צריך להפעיל בהדרגה ועל ידי צמצום הקליטה שלעבדים חדשים ולא על ידי זריקת עובדים מבוגרים לכלבים ווגזירת אסון כלכלי ואנושי.
 | 22.09.13
74.
כעובדת יחסית חדשה במגזר הציבורי
שבאה עם רוח חדשה ומלאת מוטיבציה, נתנו לי יפה יפה להבין שאני צריכה להוריד פרופיל, להנמיך ציפיות ולא לעבוד כל כך מהר וביעילות, שחלילה לא אשמש השוואה לכל שאר עובדי המשרד הותיקים שלא זזים... כל עוד נשארתי נאמנה ליעילות שלי התייחסו אליי כטירונית. מהרגע שפרסתי דפים על השולחן כראווה ועבדתי בקצב האיטי שהם מורגלים אליו, מתייחסים אליי ברצינות. סיפור לגמרי אמיתי! למה אני נשארת במגזר הציבורי? בעיקר בגלל שעות העבודה ומס' ימי החופש שמתאימים לאמהות, כי השכר נמוך בהשוואה לפרטי אבל אין ברירה. וגם, אני מאמינה שככל שיותר אנשים "מבחוץ" צעירים ובעלי מוטיבציה יכנסו למגזר הציבורי, אולי משהו באמת ישתנה לטובה... הלוואי!
עובדת ציבור | 22.09.13
71.
חוק שימור המערכות ושינוי סידרי עולם
בר טל היקר, אפ אינני טועה יש ספר שנכתב על ידי מדען שוודי על "חוק שימור המערכות" בה מערכת תעשה כל שביכולתה כדי לשמר את עצמה... ולא את יעודה. דבר שני ידידי היקר, מי שמכיר את משרדי הממשלה מזה 30 שנה...! לא ניתן הזיז את פקידי האוצר, הם מטרה ולא אמצעי! התקציב הנו חזות הכל ולא כל קול ישנה את המצב. בהצלחה לך.
רנ | 22.09.13
62.
מעריך את האומץ!!!
ברור לכולנו שהמגזר הציבורי, שקרוב לצלחת ושמזמן החלט שאם יש כל כך הרבה נצלנים בחברה שמקבלים אז למה שהוא לא יקבל? שירות לאזרח???? בדיחה!!!! אני הייתי מפטר את כולם! חודש אחד יהיה כאוס... אבל גם ככה רובם לא עושים כלום 90% מהיום... יהיה קל מאוד למצוא אחרים שבחצי כ"א ובחצי זמן יעשו כפול!!! כשכל אנשי הביטוח לאומי יקבלו אבטלה אז הם יבינו כמה רוע ורשעות יש בהם! מערכת רקובה מהיסוד!
עומר | 22.09.13
54.
תחלואי הסוצליאיזם. מגזר ציבורי מנופח,ואיננרהנטית לא יעיל
בלשון המעטה, בירוקרטיה ובזבוזי כספים, טלוויזיה ציבורית מגוחכת, וועדי עובדים חזקים מדי, ועוד ועוד. הכלכלה פה תקרוס מתישהו שיגמרו החילונים היזמים הפראיירים שאוכלים רק לוקשים עד שישברו ויעברו לקנדה אוסטרליה.וכד'.
זיו | 22.09.13
51.
כחלון איש יקר , מה עם קלאב הוטל ו-35000 המשפחות המסכנות שתקועים איתם :(
כחלון איש יקר , מה עם קלאב הוטל ו-35000 המשפחות המסכנות שתקועים איתם :( כחלון איש יקר , מה עם קלאב הוטל ו-35000 המשפחות המסכנות שתקועים איתם :( , לוביסטים שכנעו כנסת מושחתת , וקלאב הוטל נצחה גם אותך ???
ישראלי סובל כבר 20 שנה | 22.09.13
47.
צודק 100%
לא הזכרת את הנמלים,רשות שדות התעופה,חב חשמל, עיריות,והדואר ועוד.... זה קורה בגלל שאנשים בינונים מינוס,שאין להם שום סיכוי להתקדם בצורה ראויה,הופכים לחב ועד ביריוניים,ומוציאים תסכול חינם על כולם! בקיצור הדור השלישי/רביעי ,לו פיללנו, הם ערסים מתוחכמים.
פיזנטי | 22.09.13
46.
זו המנטליות הישראלית - כל השכירים נתקלו בה בשלב כלשהו גם בחברות פרטיות
הרבה חברות מתנהלות עם "אגף תקציבים" וגם אחרי שתקציב הפרויקט אושר בהנהלה לא בטוח שהוא יעבור את החקירה והאישור של אגף התקציבים. בשירות הציבורי הכי קשה להשיג אנשים טובים לתפקידים האלו וככל מבטיחים להם יותר (משכורת, קביעות, תנאים וכו'...) השחיתות רק הולכת וגדלה כי כל מה שהם רוצים לעשות הוא לשמור על הכיסא במקום עובד שכיר נורמלי שרוצה לפתח את עצמו ואת הקריירה שלו.
אאא | 22.09.13
45.
עדן בר טל
עדן העביר ביקורת בתחום אחד, יש להעביר ביקורת בתחומי הרווחה,משפט,עיריות,מח' מים וכדו' לאזרחים יש הרבה מה לומר וזאת במה שהם אישית חובים ואין למי לפנות ואין מי שיקשיב אסונות , תסכולים , ושיגעון היו נמנעים אם היתה אוזן קשבת ויחס או לחלופין בדיקת מערכת על ידי גוף נייטרלי.
שוש | 22.09.13
42.
פניות שלי למר עדן בר טל בכלל לא נענו
פניתי אילו בנושא מחירי הדואר הזולים שחוסמים תחרות וכתבתי לא שאני מעוניין להפגש איתו ,אפילו תשובה הוא לא שלח אלי ,כנראה זה לא הזיז לו הוא היה עסוק בסוגיות אחרות ,תראה מר בר טל אך בתקופתך דירדרת את דואר ישראל לרמת של חדלת פרעון ,
שלמה עיני | 22.09.13
38.
האלטרנטיבה לא יותר טובה
מה האלטרנטיבה ? הפרטה ! כמו שהקימו 55 תאגידי מים ולכן אנו משלמים הרבה יותר , כמו שהפריטו את שרותי הרווחה למינהם - תוכנית ויסקונסין , שרותי הבריאות בבתי הספר , הוסטלים וכו' . הפתרון האמיתי הוא להשתמש בעובדים הקיימים שרוצים לעבוד אבל חלק מהמנהלים עסוקים בעצמם ובלקדם את עצמם - ובאמת זוהי הבעיה האמיתית ולא הקביעות. צריך להחליף את המנהלים ולא את העובדים (מנהלי אגף ומעלה).
עובד מדינה | 22.09.13
32.
צריך לכתוב על זה ספר, מאמר לא מספיק ..
זה מסביר את הבעיה החמורה ביותר במדינה - 'העובדים-הקבועים'. אנשים אלו מקבלים את עובדת היותם קבועים כמובנת מאליה, הם לא ראו דבר אחר, ומה שהם עושים זה רק להתלונן, 'לעשות דווקא' לכולם וליצר ביורוקרטיה. זה נושא הריכוזיות האמיתי במדינה, זה קיים בכל משרדי הממשלה, זה קיים במועצות המקומיות, עיריות, בצבא, בכל מקום .. בתור עובדת כמורה בארץ, אני מרגישה זאת מידי יום, היחס המשפיל מצד 'המערכת' כלומר מצד העובדים הקבועים של משרד החינוך שממררים את חייהם של המורים בארץ. ובכן, מה הפתרון ..? נמשיך להצביע לאוחזי-עניים שמבטיחים שינוי, לאנשים האלו לוקח 4 שנים להבין איך באמת המדינה עובדת ואז כבר אמון הציבור אבד/הם 'מתקלקלים'. בפועל, פקידים 'קבועים' מנהלים את המדינה בחוסר אחריות, ומצב זה יישאר כאן בטווח הנראה לעין, בלתי ניתן לשינוי.
גיאה | 22.09.13
30.
כנ"ל לגבי עיריות
צריך מפקח חיצוני על כל אגף שיפקח על כל עובד. הבעיה שחלק מהעובדים קשורים פוליטית לחברי מועצה כך שעובד זוטר יכול לעשות מה שבא לו ולצפצף גם על מנהל אגף וגם על המנהל הישיר שלו. אנשים שעובדים קשה ואינם מקושרים לאף אחד אינם מתוגמלים. ואלה שבאים בבוקר לקייטנה הם אלה המקושרים שבטלפון אחד מסדרים לעצמם עוד הטבה ועוד הטבה בלי קשר לתפוקת העבודה. אסור לעובד עירייה להיות מזוהה פוליטית !!!!! אסור למנהל אגף להיות מזוהה פוליטית !! אסור לעובד ציבור לבחור בבחירות המקומיות !!! אסור לחברי מועצה להסתובב בעירייה , גם את ראש העיר הייתי מושיב במשרד מרוחק מהעירייה. וועדות ייעשו במקומות אחרים , לא בעירייה. העירייה צריכה להיות מקום סטרילי , ללא זהות פוליטית כזו או אחרת. לסיום , אם היו שואלים אותי , הייתי מבטל את הפוליטיקה המקומית ל5 שנים לפחות . שהממשלה תנחית בכל עיר קצין בכיר או אדם ראוי אחר שיעשה סדר. בלי אינטרסים ובלי מניפולציות. ככה תיגמרנה כל הקייטנות , וכל "הטווסים" יתחילו להזיז את התחת בדיוק כמוני. חג שמח
עובד עיריה | 22.09.13
28.
אחד שהיה שם
אינני יודע, אם כדברי המגיב 7 מר בר- טל הוא מנכ"ל כושל ואין לי מושג מה הוא טיב יחסי האנוש שלו כמו כן אינני יודע עד כמה הוא היה שותף למהפכת הסלולר, אבל כמי שעבד בשירות הציבורי ועסק בתהליכי שינוי ארגוני אני יכול לומר שמר ברטל אבחן באופן די מדויק את והכשלים שלהם גם אני הייתי עד. לצערי מר בר טל אינו הראשון וגם לא האחרון שמאבחן את הבעיות אלו. אם יש בעיית משילות היא מתחילה כאן במנהל הציבורי ובכשלים אותם מונה מר ברטל אבל במקום זאת עסוקים הפולטיקאים שלנו בחקיקת כל מיני חוקי משילות שכל מטרתם היא פגיעה במערת הפרלמנטרית דמוקרטית וזאת במקום לקדם שינוי תרבותי וארגוני בשירות הציבורי שהוא הוא הפתח האמיתי להגברת המשילות והאמון של הציבור במערכת הציבורית
י.נ | 22.09.13
26.
בעיריית תל אביב ״עובדים״ קשה
אני עובד בעיריית תל אביב. גם סוג של מגזר ציבורי. עובדים בעירייה קשה מאוד: בבוקר מתלבטים באיזה סידור אישי להתחיל לטפל, בצהריים מרימים טלפונים לחברים ומשפחה, ונערכים לקראת סיום היום (עובדים עד השעה 15:00). אין אחריות, אבל יש סמכויות בלי סוף, וכל זה על חשבון משלם המיסים. מזל שזה כמו פנסיה מוקדמת, עכשיו נותר להעביר עוד כמה עשרות שנים בבטלה, ואז פשוט להפסיק להגיע לעבודה (כי לעבוד אף אחד לא עובד). אתם מוזמנים להצטרף לרכבת...
עובד בעיריית תל אביב | 22.09.13
25.
רשות מקרקסי ישראל
הינו דוגמא קלסית שיש לה מנכ"ל סביר שמנסה לשנות תפקוד של גוף כושל - אך כבול ע"י יועץ משפטי מתנשא ודי טיפש. וכפוף לדרישות האוצר לחלוב עוד כספים מהציבור בגין הקרקעות שהוא משווק. והתוצאה משבר נדל"ן מתמשך - שעומד להתפוצץ בפרצוף של כולנו. וכולם ממשיכים לדבר, לקטר ולבקר - ובפועל לא עושים כלום. אז בעל משרד חייבים שיהיה מנכ"ל חזק וטוב שיוכל להניע אותו - ובאם תוך קדנציה של 4 שנים לא יצליח להתגבר על הפקידים שבו - שיעזוב כמו ברטל
שמאי | 22.09.13
21.
ועכשיו תתרגמו את השיתוק הזה לעיניינים והחלטות של חיים ומוות
ביטוח לאומי, משרד הבריאות. משרד הביטחון, ותגיעו לקטסטרופות שאנחנו קוראים כל יום, אפשר לעשות את המדינה הזו "שוויץ" ומגיע לנו להנות מהמדינה שבה התושבים נותנים כל כך הרבה מעצמם, להפסיק את ההשוואות לעולם הרחב, כאן זה משהו אחר לטוב ולרע. פשוט פושעים, להפגין מול בתיהם של עובדי המדינה הרבה יותר אפקטיבי מאשר הפגנות מול בתיהם של שרים, הם חברים שכנים ומשפחות שלכם שידעו מה אנחנו חושבים עליהם.
 | 22.09.13
18.
עם כל הכבוד לכחלון, מיכאל גולן, הוא שעשה את המהפיכה
החברות והעסקים מתחרים ביניהם, אבל לא בהורדת מחירים. לא בשיפור השירות. 5 בנקים, וכולם עושקים אותנו אותו דבר בעמלות. לא סופרים את הצרכן. היו 4 חברות סלולריות, שעשקו אתנו. עד שבא מיכאל גולן והראה שאפשר להרוויח גם בתשלום מאה שקל בחודש, ושיחות ללא הגבלה. אפילו בזק בטלפון קווי לוקחת יותר. ובקשר ליועצים המשפטיים, די לצטט את עדן בר טל עצמו - במשרדים הממשלתיים מתנהל מאבק מתמיד בין מנכ"ל משרד שרוצה לרוץ קדימה, ליועץ המשפטי המנסה לשמור על תהליכים תקינים. זה מהשהוא רוצה? לנהל תהליכים לא תקינים במשרד? שגם במשרדי הממשלה הוא יוכל לעשות תספורות ותגלחות, עם משכורות עתק למנהלים, כי הוא שייך למנהלים?
ג'קי | 22.09.13
17.
המגזר הציבורי פה נוראי, אין ספק!
אבל יש תקווה, הכי חשוב זה לא לאבד את התקווה. אנחנו נמצאים כבר בימים אלה בעיצומו של תהליך - אמנם התהליך איטי ויקח קצת זמן. אבל אנחנו בתהליך של ללכת לקראת מדינה עם מגזר ציבורי מצומצם הרבה יותר ועם פחות כוח מאי פעם. אל תשכחו שבתקופת מפא"י כשהמדינה הוקמה סה"כ היינו מדינה קומוניסטית למחצה דמוקרטית רק על הנייר. זה לקח אבל בסוף כן הצלחנו ליצור כאן כלכלת שוק. בשנות ה-60 משהו כמו 70% מהכלכלה הייתה בידי המגזר הציבורי. סה"כ המצב רק השתפר - פשוט יש לנו עוד דרך ארוכה. הממשלה הנוכחית כבר עכשיו חותכת את צינור החיים של הנמלים הפרזיטיים וחברת החשמל הנוראית. אלה תהליכים של שנים אבל עד 2020 אפשר באמת לראות פה מדינה קצת אחרת. כבר עכשיו המגזר הציבורי נמצא במגמה של העסקת יותר עובדי קבלן. כן, מה לעשות, לא כל מנקה צריכה פנסיה תקציבית בגיל 40. יש אור בקצה המנהרה!
הי-טק בדם TKS | 22.09.13
15.
אין חיילים גרועים, יש מפקדים גרועים . . . . .
ובהקבלה, כאשר העובדים גרועים, כנראה שהמנהלים גרועים יותר. זה המצב האמיתי וכל זמן שמנהלים ימונו על פי אינטרסים מפלגתיים, קשרים אישיים וכדומה, לא יהיה שיפור במגזר הציבורי והברדק ימשיך להשתולל בלי שום יכולת לשפרו. היו בטוחים שבמגזר הציבורי יש עובדים מעולים שמעסיקים רבים במגזר הפרטי היו שמחים להעסיקם. עובדים אלה נשחקים בעבודה מול האינטריגות של הממונים עליהם, ההסתדרות עצמה ואף הועדים שאמורים לדאוג להם. לכן כגודל היאוש והשבר העובדים פשוט נשברים. כאשר הממונים עליהם חסרי עמוד שדרה ואינם מוכנים להתמודד אם האחריות המוטלת עלהםוקף התפקיד אותו הסכימו לקבל עלים, כך זה נראה. המנהלים מחכים מספר שנים מועט עד שיעברו לתפקיד הבא ולכן אינם רוצים להתאמץ. הם הרי יחליפו את זה שממונה עליהם שגם הוא רוצה להמשיך הלאה בלי להתאמץ . . . . . . מנהלים אלה גורמים בהתנהלותם גם להוצאת הרוח מהמפרשים ותקיעת מקלות בגלגלים של אלה שעדיין רוצים למלא את תפקידם ביושר ובאמונה. כולנו יודעים שמי שיפתח את פיו ויתריע, יעוף מיד מהעבודה ולא יוכל לפרנס את משפחתו ועוד בתקופה קשה כמו היום. דוגמה נוספת, מצב המשק כיום קשה והממשלה הטיל מס על עובדי המגזר הציבורי. מדוע רק הם חייבים לשאת בנטל הוצאת הכלכלה מהבוץ ? וכי המגזר הפרטי והעצמאים אינם חלק מאזרחי המדינה וגם הם צריכים להטות שכם ? הרי זו טביעת האצבעות של ביבי, זוכרים את הטלת מס עידוד הצמיחה על המגזר הציבורי ? נכון, יש עובדים גרועים גם במגזר הציבורי כמו בכל מקום אחר. לא צריכה להיות שום בעיה להעיף עובד גרוע שגורם נזק למקום העבודה על פי חוק. מדוע אותם מנהלים שמשתכרים סכומים גבוהים כל כך לא מוכנים להתמודד אם בעיה זו ? זה המצב בגדול, עד אשר לא יחזרו היושר וההגינות לשרור ביחסי העבודה בכל המגזרים והעובדים בייחוד השכירים יזכו ליחס הוגן, לא תבוא הישועה. האשמים הם הממשלה, ההסתדרות, הועדים המושחתים והניהול הכושל.
חיימקיס | 22.09.13
13.
להוריד אותם אחד אחד כמו ברווזים במטווח.
עכשיו, כשהעובדות אודות בכירים במגזר הציבורי, שתקועים שם כמו מסמרים בלי ראש, יוצאות לאור, הגיע הזמן ליירט את כל אותם פונקציונרים שרואים רק את טובת עצמם. 1. להטיל עליהם אחריות אישים למחדלים. 2. לקצוב את תקופת כהונתם בתפקיד. 3. לכוון את אור זרקורי העיתונות (אם יש עוד דבר כזה) לעברם, עם שמות פרטיים ושמות משפחה ולא לתת להם לחסות מאחורי קיר המגן, הנקרא"עובד השירות הציבורי" שבדרך כלל אי אפשר למתוח עליו ביקורת אישית. 4. הכי חשוב: להתחיל לנקות את האורוות במשרד האוצר + הרפרנטים(שם התפקיד) שלו, השתולים בכל אחד ואחד ממשרדי הממשלה. ולקבוע שפושטק שזה עתה סיים תואר ראשון בכלכלה ,לא נשוי- כלומר לא טעם עוד טעם אחריות כלכלית ואחרת למשפחה, לא יכול בכלל להגיש מועמדות למשרה במשרד האוצר. את המכהנים, להתחיל לחלץ משם כמו פקקי שמפניה.
אוונגארד | 22.09.13
11.
כנסו כנסו.... סתם דוגמא לשתן שעולה לעובדי המדינה לראש, סיפור אחד מני רבים:
יחידה לדין משמעתי באחד ממשרדי הממשלה. זימנו משפחה מהצפון להעיד במקרה שלהם. הגיעו. מקרה לא קל. עומד להם עדיין בגרון. האמא כל פעם שמדברת על המקרה בוכה. לקח לא מעט זמן לשכנע אותה שהעדות חשובה ושהיא צריכה לבוא. מגיעים ההורים אחרי נסיעה ארוכה (מאד). יושבים ומחכים בכניסה בחדר הקבלה. ממתינים. בינתיים כל מה שרואים מול העיניים זה עובדי משרד משועממים שהולכים הלוך חזור בין החדרים ועסוקים בצחוקים ושטויות. ההיא נכנסת ההוא חוזר יושבים מנהלים שיחות חולין. יחידה לדין משמעתי, אמרנו? ...מגיע הגורם שאמור להכניס את ההורים לדיון. לבוש כפכפים. גם אם הסיבה מוצדקת לפחות תגיד מילה בקשר לזה כי זה מאד צורם. שום דבר. עסקים כרגיל. אומר שהעדויות קצת התארכו וצריך להמתין. ממתינים. ממתינים. ממתינים. עובר זמן רב ואף אחד לא טורח ליידע את ההורים מה קורה. פתאום אחרי כמה שעות יוצא האושיה מהחדר. אומר שאחד מחברי הועדה צריך ללכת ללוויה. לא יוכלו לקבל את המשפחה לעדות. המשפחה בהלם. תגובת ה"פקיד": אל תדאגו נכסה את החלק היחסי של הוצאות הנסיעה....וכאילו לוויה זה לא משהו שהיה ידוע זמן רב לפני כן (הוא לא רץ מהמקום בהיסטריה כמו שאתם מבינים).. לא מספיק המקרה שקרה, לא מספיק הטרדה שבעדות (כולל שמראש ביררו מה הם עומדים להגיד שחלילה לא יעשו בעיות). לא מספיק כל ההתנהלות. עכשיו ה"פקיד" חושב שמה שמטריד את המשפחה זה עלויות הדלק. לא הזמן שבזבזו. הצורך לחיות מחדש את הטראומה. הזלזול וההתייחסות כאילו לא סופרים אותם. ... להעיד הם כבר לא חזרו. ואני - בושתי ונכלמתי שככה מתנהלת המדינה שלנו. שלנו. לא שלהם.......
איתי | 22.09.13
7.
עדן בר טל הוא מנכ"ל כושל שטייל בעולם על חשבון הקופה הציבורית
עדן בר טל הוא מנכ"ל כושל עם יחסי אנוש קשים שהסתכסך עם כל עובדי משרד התקשורת ועם משרד האוצר והנציבות. שיהיה ברור - עדן בר טל לא היה קשור למהפיכת הסלולאר ולא לפרויקט הסיבים של חברת החשמל, פשוט כי השר כחלון לא ספר אותו וניהל את הנושאים ישירות מול סמנכ"ל כלכלה של המשרד - כהן ועם רפרנט תקשורת באוצר - סבן.
לפחות תשתוק ותיעלם | 22.09.13
5.
מאמר מצוין ואמיץ
ההישתלטות של יועצים משפטיים על חיינו משתקת כל אפשרות לקבלת החלטות וניהול אפקטיבים. זה משפיע כל כל מערכות החיים החל בצה"ל וכלה בממשלה. אין אפשרות לעשות שום דבר. אין COMMON SENSE רק בירוקרטוה וכסוי תחת. קצינים לא יכולים לתפקד. מנכ"לים לא יכולים לנהל. על מנת ללכת לשירותים צריך אישור ממישפטנים, פרקליטים וכ"ו. יש להחזיר את השפיות ולאפשר מימשל הגיוני עם תוצאות
אבי | 22.09.13
2.
לי אין בעיה עם המים העומדים ויציקת היסודות של כל עובד
אבל אם המשרד יתנהל בשקיפות - גם הקשים שבעובדים יתחילו לזוז. אני מציע שכל תכתובת מייל במשרד תהיה חשופה לעיני הציבור - שלושה חודשים לאחר השליחה - ללא שום בקרה וצנזורה. כשהציבור יוכל להתרשם מהתהליכים ולא רק מהתוצאות - אנחנו נראה אחרת.
גיא | 22.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת