אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

iLego: חזון הסמארטפון בהרכבה עצמית

68 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

67.
אנשים פה טוענים שזה לא יקרה כי זה בלתי אפשרי, בגלל מגבלות הכלכלה.
אז הנה התשובה: נכון, שום דבר יעיל (שמעוצב לחלוטין כדי לשרת אנשים ללא אינטרסים אחרים) לא אפשרי במערכת הזאת. לכן, צריך לשנות את השיטה שבה אנחנו פועלים. המהנדסים פה אומרים שזה לא אפשרי, אנשי העסקים אומרים שזה לא אפשרי, כל אחד מונה סיבה למה לא. העניין הוא שזה ממש אפשרי, ואתם לא חושבים שזה אפשרי בגלל המגבלות של תחום ההתמחות הצר והקטן שלכם. שזה בדיוק מה שעושים בבית ספר, הורגים לכם את היצירתיות ומכינים אותכם להיות בורג קטן במערכת. וזו התוצאה. אנשים שאומרים לא לרעיון כל כך טוב. למה לא לעשות את זה גם ברכבים?
תום | 25.09.13
65.
אם נשווה את זה לעיקרון המחשב האישי אז אין פה יותר מידי חיסכון לצרכן.
אנשים מעטים משדרגים את המחשב שלהם, רובם פשוט מעדיפים לקנות חדש. וגם אם רוצים לבצע שידרוג רציני, זה יכלול את הלוח אם שעולה לא מעט. ואז זה יצריך שידרוג של כמעט כל הרכיבים כדי שיתמכו בלוח החדש. שורה תחתונה הרעיון יפה ואם אחת מהחברות הגדולות תדע לנהל אותו נכון, אז היא גם תרוויח יפה, וזה יספק עבודהליצרנים איכותיים שיציעו רכיבים שלהם. לדוגמא יש כמה חברות גדולות שמייצרות לוח אם איכותי ועמיד, והמון חברות גדולות/"קטנות" שמייצרות רכיבים נלווים (בקרי קול, תצוגה, תקשורת, איחסון, ושאר אקססוריס). מי שירים את הכפפה יצליח!
יונתן | 25.09.13
61.
ל 55 - נראה שגם לך אין הרבה הבנה בנושא
לא משנה מה הקשר בין הרכיבים, ישנו תמיד איזשהו בורד מרכזי שכל התקשורת עוברת דרכו, וזה בדיוק מה שמוצע כאן. רכיב תקשורת מרכזי ורכיבים פריפריאליים מתפרקים. פוטנציאל אדיר, ול 57 שטען שזה היה כך פעם, בחייך, איפה בדיוק זה היה כך חוץ מבמחשב האישי? הלוואי שיצליח, אבל בעל סיכוי נמוך עקב שליטת החברות הקיימות בשוק והחסמים שהן יעמידו בפני הפרוייקט. הסיכוי היחידי הוא לשכנע חברה גדולה, אבל כזו שלא מצליח לה נכון לעכשיו, כמו למשל אינטל. חברה כזו יכולה לתת את הגב ההנדסי והכלכלי להתמודד עם תכנון, פיתוח ובעיות משפטיות (שיהיו כאלו - רבות מספור). בהצלחה.
אסף | 24.09.13
53.
זה נוגד את האינטרס המרכזי של כל מפעל ייצור
כמה דברים: 1. כמו שחלק מהטוקבקים ציינו פה: הבחור הוא בסה"כ מעצב: אין לו שום רקע הנדסי ובמכשירים כאלה מושקעת המון מחשבה ותכנון במיקום החלקים. בעיקרון המהנסים צריכים קודם לתכנן איפה לשים כל חלק ורק אח"כ המעצבים נכנסים לתמונה בעיצוב הסופי של המוצר. 2. הרעיון מאוד נחמד על הנייר ואף נשמע שיוכל להוזיל לצרכנים בעלויות אבל פה בדיוק הבעיה: הצרכנים רוצים לחסוך כסף והיצרנים רוצים להרוויח כסף: זה ניגוד אינטרסים. אם כל פעם שרכיב יתקלקל בפלאפון או שנרצה לשדרג ובמקום לקנות מכשיר שלם נקנה רק כמה חלקים היצרנים יפסידו המון כסף. ולכן אני לא חושב שזה יתפוס. דרך אגב: זאת בדיוק הסיבה שמכשירים מתוכננים להיות עם אורך חיים מאוד מוגבל.אני מניח שמבחינה הנדסית אפשרליצור מכשירים הרבה יותר עמידים אבל היצרניות פשוט רוצות שנקנה עוד.
איש | 24.09.13
50.
לא יקרה. גוגל מוכרת את הטלפונים במחיר עלות, ומקבלים מוצר מושלם בלי בעיות של ממשקים.
אין שום עניין לרוב היצרנים הגדולים (שהם גם יצרני רוב הרכיבים כמו סמסונג) לתמוך בתשתית כזאת, והטלפונים פשוט יהיו מכוערים. חייבים ענק כמו גוגל או IBM או לנובו לתמוך בזה, ואין שום סיכוי שזה יקרה.
אסף | 24.09.13
49.
לאידיוט מ28
דבר ראשון הרעיון לא חדשני ויושם בילדותי עם הPC כדוגמא אחת. החיסרון העיקרי היה כמו שמהנדס חכם מעליך ציין הוא תאימות דרייברים, ויציבות מערכת ההפעלה, וכן אופטימיזציות שונות שאפשריות בעיקר אם לא משאירים מקום לשינויים. אבל הוא אפשר לשדרג מחשב במחיר זול יחסית למחשב חדש ובכך האריך את משך חיי המחשב בתקופה שמחשבים השתדרגו בקצב רצחני (לא כמו היום, אנחנו כבר די קרובים לשיא הטכנולוגי והיכולות מזעור מבחינת חומרה, אולי חידושים באלגוריתמיקה, תוכנה וגישות חדשות-ישנות במערכות הפעלה כמו הענן/מיינפרים, אבל זהו כנראה תחילתו של הסוף). לכן "מהנדס" כמוך הייתי מעדיף לעולם לא להעסיק כיוון שאתה חד מימדי ולא מסוגל לשקול יתרונות מול חסרונות, להסתכל על תמונה רחבה ולהחליט מה סדרי העדיפויות שלך. בגלל תישאר תמיד טכנאי קטן ומנופח מעצמו (לא חסרים כאלה בהייטק, כנראה בגלל הכסף הטוב בתחום. בתחומים אחרים שהנם יותר חשובים ומשמעותיים כקלינטק, מכשור רפואי וביוטק אנשים בד"כ לא כאלה מנופחים מעצמם).
מהנדס | 24.09.13
46.
חבל שהוא לא מהנדס
אז הוא היה מבין שמודולריות חייבת לבוא על חשבון דברים אחרים כמו: נפח, משקל, יעילות ומחיר. אז אולי הדבר הזה יצא לפועל אבל הוא יהיה מגושם יותר, יקר יותר והרבה פחות יעיל מהטלפונים האחרים בשוק. זה בדיוק כמו עם מחשבים ניידים ונייחים, במחשב נייח לא כל כך אכפת מניידות וגודל ולכן ניתן לעשות אותו מודולארי בקלות יחסית, אבל במחשב נייד אין מקום למודולאריות ולכן מספר הרכיבים שניתן להחליף מאד מאד מצומצמם(ממש כמו בטלפונים ניידים).
גלעד | 24.09.13
44.
לא באמת רעיון חדש.
בהרבה מקרים, כשמהנדסים מתכננים משהו חדש, הם אומרים בהתחלה - בואו נעשה אותו מודולרי ! יהיה קל לתחזוקה, לשדרוג... בפועל, כמעט תמיד הרעיון הזה נופל בגלל הגודל - במכשיר מודולרי כל הרכיבים הם בגודל סטנדרטי, וגם אם יש מקום להקטין רכיב, עדיין שומרים לו גודל של "בלוק" כי אולי הרכיב שיבוא במקומו יזדקק למקום. במכשיר סלולרי, לעומת זאת, עובדים על מזעור, חוסכים כל מקום אפשרי, וכל מקום שנחסך ע"י רכיב קטן, מנוצל להכנסת רכיב נוסף. המודולריות אפשרית רק במתקנים גדולים, כמו מרכזיות טלפון או מכונות תעשייתיות. ולכל אלה שממהרים לחשוב שאני מאובן, ולא מבין את הגדולה של הממציא "פורץ הדרך" - אם אתם כאלה חכמים, קדימה, תראו איך אתם פותרים את הבעיות האלה, ותעשו כסף.
מהנדס | 24.09.13
42.
הרעיון בלתי ניתן ליישום וחברות הסלולר בוודאי שלא ישתפו פעולה
מי שמכיר קצת את הקרביים של המכשירים האלקטרוניים בימינו, יודע שהחלפת חלק מהם (וזה לא פשוט), לא יביא בהכרח לשידרוג המכשיר. מכיוון ששינוי רכיב אחד, מחייב שידרוג רכיב אחר, כמו המסך למשל. מעבר לזאת, גם אם זה היה ישים, מה יהיה האינטרס של חברות יצרניות הסלולר, שמרוויחות מיליארדים כל שנה ממכשירים חדשים, לקצץ ברווחיהן??? ברור שזו התאבדות בשבילן.
 | 24.09.13
41.
הבעיה זה תקנים
שזיכרון ידבר עם המעבד או מעבד ידבר על המסך ..... צריך א: חומרה מחברת (פינים כבלים) צריך תאימות תוכנה כיום חברות שבנות את הטלפון בנות את כול הרכבים כחבילה אחת בסגנון הגן הסגור (אין את הקוד של הרכבים) ולכן אני לא יכול להחליף מצלמה של סוני בזו של HTC כי החומרה לא תואמת. אני איפלו לא יכול להחליף מלמה של HTC ממכשיר א ל מכשיר ב כי החיבורים שונים הגודל שונה. זה לא PC ששם יש תקני חיבור וכול כרטיס מספק driver תואם למערכת ההפעלה. ואני יכול לבחור בין כרטיס של חברה א לחברה ב
תותחן | 24.09.13
40.
זה לא יחסוך כסף
לרוב אנשים מחליפים מכשיר בגלל רצון לשדרג מספר חלקים ולא רק אחד וזה ידוע לכל יצרן שמחיר החלקים בנפרד, יקר יותר בהרבה (פי כמה) ממחיר כל המוצר כאריזה אחת. אתם יכולים לבדוק לבד בזאפ לדוגמא.. תנסו להרכיב מחשב בעצמכם ע"י זאפ ולא בחנות מחשבים ששם המחירים מוזלים בכדי שתרכיבו מחשב שלם. מחיר מעבד של מחשב לבדו יעלה לכם לפחות 70% ממחיר המחשב כולו.
גבי | 24.09.13
34.
לא יעבוד, אנשים אוהבים להתחדש
גם אם יתגברו על כל המגבלות הטכנולוגיות שבפרוייקט הזה, הוא יכשל, אנשים אוהבים להתחדש, לפתוח אריזה, לקלף ניילונים ולהריח מכשיר חדש, המצלמה שיש בדגם החדש היא רק תירוץ, בפועל אם היתה אפשרות לשדרג רק מצלמה או רכיב אחר אני בספק אם מישהו היה מנצל את האפשרות הזאת.
אייל | 24.09.13
32.
לא חכם מגביל וגדול
הבעיה באלקטרוניקה שהטכנולוגיה מתקדמת וכדי להגיע לביצועים גבוההים צריך להשתמש בטכניקות אקזוטיות יותר וכדי לשמור על המחשיר קטן וכלכלי - יש הרבה אילוצים שלא תמיד יאפשרו למסך תמיד להיות באותו גודל למעבד לזיכרון וכו והפשרה תיהיה על מחיר יותר גבוהה תמורה לביצועים נמוכים
רונצ | 24.09.13
28.
ברור שיש המון תומכים כי רוב האזרחים הם לא מהנדסים
וחושבים בצורה מטופשת והזויה לחלוטין . אם היו מבינים באיזה תכנון מדויק מכני ואלקטרוני , זוכה כל מכשיר מובייל , לא היו תומכים כלכך ברעיון . אבל היום זה ככה, כל מעצב חדש מרגיש שהוא מבין המון , וזה רק בשל העובדה שכמות המידע שלומדים מהנדסים היא כלכך גדולה , שהאנשים האלו צריכים שנות אור כדי להשלים אותה , ולכן הם מעלים רעיונות כלכך מטופשים ולא ריאלים . נסו לפרק אייפון , ותראו כמה מחשבה עומדת מאחורי כל בורג שיש שם , כל כרטיס תוכנן על ידי צוותים של מאות אנשים , במשך שנים , והצורה והגודל ועובי, כל מילימטר נחשב גם מבחינה עצובית וגם מבחינה עסקית . להפוך סדרי עולם עם איזה סרטוט תלת מימדי , נו באמת . נסו לראות איך נראה הסרטוט של הכרטיסון המילימטרי באייפון שרק מחבר בין המיקרופון לכרטיס הראשי , אני מבטיח לכם שתצטרכו 10 שנים אם תתחילו מהיום , רק כדי להבין על מה מדובר שם . וזה כרטיסון אחד, מתוך מאות שיש במכשיר, שדחוסים ומסודרים בצורה הנדסית גאונית להפליא . האמת לפעמים כואב לדעת שיש אנשים על כדור הארץ שלעולם לא ידעו , כמה גדול ההפרש בין מה שהם יודעים למה שיודעים מהנדסים ,ובמיוחד מהנדסים מאפל וסמסונג . לכן ימשיכו לבלבל לכולנו את המוח באמצעי האינטרנט(שגם אלו אם היו מבינים לעומקם איך עובדים היו משתאים) .
שמר | 24.09.13
23.
לא עדיף פשוט למחזר?
שכל חברה תהיה אחראית על הפסולת שלה. שכל חברה תיתן למשתמשים אפשרות להחזיר את המכשיר הישן תמורת סכום כספי, ואפילו אפשרות לשדרג. ככה כולם יוצאים מורווחים. חבל לזרוק. כל הרכיבים יוצרו בהרבה עבודה בדרך והמתכות הופכות להיות יותר ויותר נדירות. דבר דומה לדעתי צריך לעשות על המון מוצרים אחרים, לדוגמה מכוניות. צריך שכל החברות יאפשרו למחזר או לעשות טרייד אין.
מישהו | 24.09.13
22.
לא יותר הגיוני לעשות דבר כזה קודם כל במחשב נייד?????.
בנאדם קונה מחשב נייד עם 10 מעבדים ו-200 ג'יגה ראם, וכרטיס מסך חזק. הוא משתמש בו בין השאר למשחקי מחשב כבדים. אחרי שנתיים, הכרטיס מסך כבר לא חזק מספיק למשחקים החדשים ביותר, ומה הבעיה?????????????????? שאי-אפשר לשדרג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה מכשיר בגודל מזוודה, לא פאקין סמארטפון בגודל של דיאורדורנט!!! למה אי-אפשר לשדרג כרטיס מסך במחשב נייד???????????? מה נשאר לעשות עם מחשב כזה אחרי שנתיים?? כבר עשור שאני שואל את עצמי למה אי-אפשר להרכיב מחשב נייד כמו שמרכיבים מחשב ביתי.
.......... | 24.09.13
21.
אני מומחה אבל התנסיתי בקטנה
ראשית היו כמה יוזמות דומות, כך שהוא לא ראשון או מחדש משהו שנית, גם היום ניתן לתקן כמעט כל חלק בכל טלפון וזה לא מסובך (יש אתרים מתמחים שמוכרים את כל חלקי הטלפון ויש מדריכים מאד מפורטים איך לפרק ולהרכיב). אני אישית החלפתי מסכים גם לדפיי פלוס וגם לנקסוס שלי בלי בעיה ותוך דקות ספורות. הגימיק נחמד, אבל אין לו בסיס עסקי ולכן לא יצליח כקודמיו.
סמיילי | 24.09.13
20.
זה לא יוזיל לצרכן דבר
מי שיקנה את הטלפון הזה יהיה שבוי של היצרן הספציפי, שכמובן מחיריו יהיו יקרים. חוץ מזה, גם אם מחליפים חלק מסויים שמתקלקל זה לא משדרג את הטלפון אלא רק מתקן אותו. אם הצרכן ירצה שדרוג אמיתי הוא יצטרך להחליף מספר חלקים ובעצם זה יהיה כמו לקנות טלפון חדש, אבל עדיין זה יהיה צריך להיות בתוך המגבלות הארכיטקטיות של הטלפון הישן (למשל הגודל). בקיצור - לא שווה. חוץ מזה רק מטומטמים משדרגים טלפון כל שנה-שנתיים. טלפון יכול להחזיק גם 10 שנים ואין צורך להחליף עד אשר הוא שובק חיים.
אחד העם | 24.09.13
19.
ל-2, לא בהכרח.
צריך ליצור תקן. כלומר, קח לדוגמא את המצלמה. לפי התקן שאמור להיווצר, הרכיב שלה אמור להיות בעובי כזה וכזה, בצורה כזו וכזו וכו'. עכשיו, כל יצרניות המצלמות בעולם ייצרו מצלמות במימדים מדוייקים, בהתאם לתקן ואתה תוכל לקנות איזו מצלמה שבא לך, לפי איכותה, מאיזו יצרנית שבא לך. גם כאן, תהיה מלחמה בין היצרניות, למי יש יותר מגה פיקסלים, פיקסלים גדולים ושיפורים שונים ומשונים. אותו הדבר לכל רכיב ורכיב. כמובן שהתקן מלכתחילה לכל רכיב ורכיב, יהיה צריך להיות יעיל, כדי שבסופו של דבר, אם תרצה להרכיב לך טלפון מחלקים שונים, של יצרניות שונות, אכן בסופו של דבר, הוא יהיה דק לפחות כמו היום.
 | 24.09.13
17.
דוגמא מצוינת לכך שחוכמת ההמונים לא עובדת
הבחור זיהה מה כואב לאנשים ויצר סרט שמדבר אל הכאב. מיליונים ראו, עשו לייק ושלחו לחברים שלהם. אבל זהו. זה רק סרט. וזה לא יהיה שום דבר מעבר לזה. אף אחד מהאנשים שהזדהו עם המטרה לא היה צריך להתייחס לנושא הטכני. אף אחד אפילו לא התבקש לתרום דולר לטובת המטרה.
א | 24.09.13
16.
זה לא מודו, זה עיצוב מבוזר
מודו שלטו על הליבה וקיוו שיצרנים אחרים ייצרו את האביזרים. העיצוב המדובר הוא מבוזר כמו מחשב PC. אף אחד לא יכול לקבוע לבדו את העיצוב של PC. צריך מפגש של כמה ענקים כגון אינטל, מיקרוסופט וכו' כדי שזה יקרה והן בטח לא מודו. קחו לדוגמה את USB. כל אחד מכם יכול להשתמש בטכנולוגיה הזו מבלי לשלם דולר דמי תמלוגים אבל בתמורה אתם חייבים לשמור על התקן. זה כל הפואנטה של העיצוב המדובר. מודו, שמודו.
מישקפופר | 24.09.13
11.
אין מודולריות בעיצוב
כל ספה נפתחת / נסגרת שהופכת למקרר נייד ולשולחן פינג פונג - דינה להישאר במצב אחד יציב ( תרמודינמיקה של עיצוב ). בכל מקרה זה תמיד יהיה מוצר נחות בהשוואה למוצרים אחרים היתרון היחיד יהיה של מחיר יחסי, אבל כמו שהעולם בנוי היום הוא הולך לכיוון של פרמיום ואיכות ופחות על מחיר עם חומרה זולה. או במילים אחרות - תמיד יהיו סינים זולים יותר... מי היה קונה היום אייפון 3 ? מודולרי או לא היה צריך להחליף את הכל ! וזה עוד לפני שדיברנו על התפתחות תוכנה והתאמה של חומרה לתוכנה ביי בייי
מעצב | 24.09.13
10.
זה בדיוק הכוון ההפוך של היצרניות
כדי שאנשים לא יוכלו להחליף בעצמם איזה חלק שבא להם היצרניות מיצרות מכשיר קומפלט חלק מהיצרנים כבר לא מאפשרים להחליף סוללה זאת כמובן על מנת להיות בטוחים שכל הכסף על המכשיר יבוא אליהם (ולא נניח ליצרן של חלק חילופי) חלק מהיצרנים המובילים מיצרים שקע טעינה מיוחד שרק המטענים שלהם מתחברים אליו ומזהירים אותנו שלא נחבר מתאם למטען אחר כי אז תפוג האחריות זה הכוון הכללי בעוד שנים ספורות כבר לא ניתן יהיה לחבר בכלל חלקים חילופיים ומתאמים כי היצרנים ידאגו לסגור כל פירצה אנחנו נקנה קופסה סגורה וזהו מתקלקל חלק אז זורקים לפח וקונים חדש כי עלות התיקון תהיה גבוהה מעלות מכשיר חדש זה העתיד טלפון מודלרי זה טוב בתור עבודת גמר במגמת עיצוב לא בחיים האמיתיים שם הסינים מעתיקים כל דבר ומוכרים בעשירית מחיר
נחמד - אבל ... | 24.09.13
9.
לא מבין איך מפספים את האבסורד ברעיון הטיפשי.
הוא משיג בדיוק הפוך מהמטרה המקורית, כאשר אפשר לשדרג בחלקים זה יגרום ליותר שדרוג, יותר חלפים, יותר זבל. לדוגמא אם אין לי כסף לשדרג מs2 לs4 , אבל יש לי מספיק לשדרוג מצלמה, אני יעשה את זה, בעצם שדרוג בתשלומים, בדיוק כמו שיטת האשראי שיוצרת יותר בזבוז. יותר מזה, אנשים אוהבים כיוון, לכן יקנו כל מיני חלקים מיותרים כדי לשחק כל הזמן בתצורה של הטלפון. בקיצור, הרעיון אולי יהיה טוב ליצרניות ולמשוגעי שדרוגים, בטוח שלא לסביבה ולכיס.
ניר | 24.09.13
7.
50 מליון טון אשפה אלקטרונית!!!!
ברור שהיצרנים יתנגדו. הרי הם עושים הכל כדי שנקנה מוצרים ארוזים מראש, ולא נוכל לתקן אלא רק לקנות חדש... בגלל זה משווקים מחשבים ניידים וטאבלטים בכזאת אגרסיביות. חס וחלילה שתקנה חלקים בעצמך ותרכיב לעצמך מחשב... אני מאוד מקווה שזה יצליח. אשמח לרכוש ולהרכיב מכשיר כזה לעצמי.
 | 24.09.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת