אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משה כחלון: "הבנקים נכשלו בנושא החברתי-צרכני - נדרשת התערבות הממשלה"

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
באצטלה של ידע אתה פולט שטויות בקצב מסחרר!!!! בנקים לא יוצרים כסף!!!
אני לא מבין מאיפה הבאת את המושגים השקריים הללו: "הלוואות ברזרבה חלקית", "הבנק יוצר את הכסף יש מאין"...ועוד ועוד. הבעיה העיקרית כאן היא שציבור הקוראים חושב שאנשים שמגלים "ידענות" בטח יודעים על מה הם מדברים ולפיכך אתה עוד מקבל לייקים שיצורים רושם שיש דברים בגו....אז העובדות הנכונות הן שכל מה שכתבת זה גיבוב של שטויות!!! בנקים לא יכולים ליצור כסף יש מאין!!! בנקים פועלים בהיקף שמוגבל ע"י ההון העצמי שלהם וסך הפקדונות. לדוגמא: אם לבנק יש 100 שקלים הון עצמי והלימות ההון הנדרשת היא 15%, אזי הבנק יכול לתת אשראי בהיקף של 666 ש"ח (15%/100), אבל זה לא אומר שאת הפעם בין 100 ש"ח ל- 666 ש"ח הם יוצרים!!!! את הפער הזה הם צריכים ללוות!!!! ברוב המקרים מדובר בהלוואה מהציבור הרחב אשר מכונה פקדונות (אבל אם לא היו להם פקדונות הם היו חייבים ללוות מבנק אחר או מגורים אחר כלשהו!). לפיכך האמירה המטומטמת שלך לפיהו הבנקים יוצרים כסף מעידה במקרה הטוב על חוסר הבנה..אבל ככל שנראה שמדובר גם ברצון להטעות את הציבור ולהסית נגד הבנקים. בושה וחרפה!!!
תגובה ל- 5 | 04.11.13
37.
הבנקאות כאן לא רווחית אחים שלי תפנימו !! בנקים זרים לא באים ,ולא סתם.
העמלות זה זניח וכסף קטן בהחלט ומי שאומר אחרת משקר או שאין לו חשבון בנק ~~ על מינוס צריך לשלם !! זו הלוואה לכל דבר !! השאלה היא אם מישהו מוכן לתת הלוואות בלי לקבל שום דבר בתמורה לסיכון הכסף ? אז שבנק הדואר בחסות ממשלתית תתן למשל הלוואות עד 20,000 נניח במינימום ריבית בערבות ממשלה !!! כל ילד שלמד מימון מבין שלכסף יש מחיר, במקום לתת אותו כהלוואה אפשר להשקיע אותו בפרוייקט או בנכס או במניות ולהרוויח יותר..... בנק זה עסק רווחי בבעלות פרטית ,משקיעים בעלי מניות והם רוצים רווח !! גם אתם מושקעים בקרנות הון פנסיה ני"ע קרנות וכו' מה אתם לא מבינים ? את ההלוואות הגדולות משכנתא וכו ממילא בנק ישראל נותן והוא בעצמו קובע ריבית מינימלית פריים הכסף ניתן בהלוואה לבנקים ! לפתוח אלף בנקים לא יוריד מחירים להיפך רק יפגע בשרות !!! מה לא ברור לכם ?
קשקוש בלבוש | 04.11.13
30.
ל-20, הלוואי שהיה טועה. מאחורי אופק אין ולא כלום. הרעיון מקסים אגב....
השקשוקה כאן לא פחות טעימה - לשורר ולמקורביו... שווה להיכנס לגוגל. תרשמו את שמו ושם השותף שלו בליטו גרופ צפריר בכנר, ויהיה לכם הרבה מה לקרוא להמשך השבוע. לא מזמן הפסידו בתביעה גדולה נגדם, בקיצור כוכבים...
לא מאוהבי כספי... | 04.11.13
28.
אם הבנקים בישראל כה רווחיים, מדוע בנקים זרים לא מגיעים לכאן?
אם הבנקים בישראל כל כך רווחיים, מדוע אף בנק זר לא פותח פה בנק ומתחרה על נתח השוק שלו? הרי בנקי ענק כמו ברקליס, HSBC, JP Morgan ובנק אוף אמריקה הם בנקי ענק עתירי משאבים שישמחו למצוא מקום לתוספת רווחיות. אז למה הם לא באים בהמוניהם אלא דווקא מצמצים פעילות בישראל? האם יתכן שהמערכת בישראל אינה כל כך רווחית כמו שטוענים כאן? (עובדה: אף אחד לא בא למרות שכולם היו שמחים לעבוד בענף כה רווחי). גם לא ברור מה פירוש הביטוי "לייצר תחרות". בנקים זרים לא מגיעים ולא הקימו בנקים חדשים. ומלבד זה שכחת עוד משהו "קטן": כל תחרות היא תמיד על חשבון השכירים.
כלכלן | 04.11.13
26.
החישוב של רם כספי שגוי
ללא קשר להצלחתו של הבנק הזה או כשלונו, דבריו של מר כספי לוקים בחסר. מדבריו עולה שסניף בהדר הכרמל (או בכל מקום אחר, שכן כוונתו לציין סניף קטן) חולש על לפחות אחוז אחד מהאשראי במשק. וזה לא הגיוני מאחר ויש מאות סניפים ברחבי הארץ לכל להבנקים, וכולם יחד מרכזים את 100% האשראי הטוטאלי במשק. בנוסף, 850 מליון ש"ח שיוסטו מחשבונות משקי הבית ירעידו את הבנקים הגדולים והקטנים ללא ספק.
ויטו חלפון | 04.11.13
23.
ממשיך בנסיונות לערבב את הציבור
לא רלוונטי בכלל מה גודל האשראי שיוכל הבנק לתת, כי רוב הציבור לא צורך אשראי בנקאי גדול. רוב הציבור רוצה חשבון עו"ש ללא עמלות, ריבית סבירה על הפקדונות שלו, וריבית נמוכה על האוברדרפט, ועל הלוואות קטנות - זהו!! אלו הצרכים הבנקיים של 70% מהאוכלוסיה. לא צריך בנק חברתי בשביל אשראי לחברות הענק
אורי | 04.11.13
19.
זה נקרה קרטל. ואת זה ביבי לא מספר לכם.
ביבי אוהב להשתמש במילים מונופול ותחרות אבל שוכח להוציא "חוקים" שמגנים על הצרכן. בארה"ב (המודל הקפיטליסטי האהוב של ביבי ודומיו) יש חוקים דרקוניים להגנה על הצרכן (כי הם הבינו שזו הדרך היחידה לאזן את הכוחות בין הצרכן לייצרנים\ספקים). מקרים כמו קרטל המאפיות הגדולות (לחם, רבותי, לחם מוצר בסיסי) היה נגמר במעצרים בארה"ב כאן שום כלום. מקרים כמו פגישת בעלי בתי הקפה הגדולים כדי ליצור דרך פעולה נגד בית הקפה שיצא עם קפה ב5 שקלים, לא היו מדווחים בתקשורת כמשהו לגיטימי (כי הוא לא!) אלה שוב מעצרים. מנכ"לי בנק היו נכנסים לכלא לעשר שנים לפחות אם היה המקרה של תאום עמלות (ורק עיוור או טיפש לא רואה שיש כיום בבנקים תאום עמלות). אל תאמינו לחציי אמיתות , משק חופשי ותחרות, אלה תסתכלו על התמונה הגדולה (איסור ליבאה מוצרי חלב, 150% מס על שמן זיית תוצרת חו"ל, 250% מס על טונה בקופסאות מחו"ל ועוד).
susu | 04.11.13
17.
זה יהיה מאוד חמור אם המפקח על הבנקים יאשר את הבדיחה הזאת שנקראת אופק
ולא פחות חמור אם הפוליטיקאים יתערבו לטובת שורר. זה יוכיח בצורה מושלמת את התזה של הון שלטון. שורר הפסיד המון כסף להרבה מאוד משקיעים בחייו "העסקיים" ומאחוריו עומדים פוליטיקאים זניחים. אם לאופק היתה תכנית עסקית (מעבר לתכנית גיוס) התשקיף שלה (שנכתב ע"י אנשים חיצוניים) היה כבר מאושר ע"י הרשות. בפועל מדובר בדמות עמותה (אין חלוקת דיווידנים) שעושה הרבה רעש תקשורתי ותו לא
התקשורת מקדמת בלון בלי אחריות | 04.11.13
16.
ה'בנק החברתי' לא יקום, ואם יקום - יפול תוך זמן קצר...
הרעיון הוא של אנשים שלא מבינים איך כלכלה עובדת באמת. תקשיבו לדבריו של כספי, בחור נבון שעושה חישובים נכונים ומסיק מסקנות בהתאם. ולמשה כחלון שאמר "בארה"ב נפלו 120 בנקים אבל האזרחים לא שילמו דולר אחד בגלל הערבויות של המדינה. אם באוצר לא מסכימים נחוקק חוק שיסכימו" אני מסביר, כמו לילד שאינו מבין: הערבויות של המדינה הם כספי המיסים שהאזרחים משלמים. תעשה עוד חוק מטופש - מי ישלם? אני ואתה בכספי המיסים שגובים מאיתנו. אז איך אתה אומר שהאזרחים לא שילמו דולר אחד?.... ועוד איך שילמו, עדיין משלמים, וימשיכו לשלם עוד בעתיד.
אלי בר-נס | 04.11.13
5.
לצערי גם כבוד השר כחלון אינו מבין את הבעיה עם הבנקים.
העמלות שהבנקים גובים הם רק שבריר מרווחיהם. הבעיה האמתית עם הבנקים היא הלוואות ברזרבה חלקית. כדי לא להכנס להסבר מורכב, אציין רק שכשאדם לוקח משכנתא נניח של 600,000 ש"ח, מאיפה הבנק מביא את הכסף? ובכן, זה לא כסף שקיים בקופתו, הבנק יוצר את הכסף הזה יש מאיין ועליו גובה ריבית שבתום 15 שנה בממוצע מכפילה את הסכום הראשוני. בדרך זאת הבנקים מייצרים את 96 אחוז מהכסף שקיים במשק! 96%! זאת לא טעות. ועליו הם גובים ריביות, המגיעות למאות מיליארדי ש"ח לשנה! כן! זוהי הבעיה עם הבנקים מר כחלון ובנק חברתי לא יפתור אותה. כל הכלכלה בישראל ובעולם מעוותת בשל כך. אני עובדים יותר מאשר לפני כ30 שנה ומרוויחים פחות והדיור אינו בר השגה. בקיצור קטסטרופה שאפילו אישים טובים ככחלון אינם מבינים את יסודותיה. מה הפיתרון? כסף בר-קיימא, שרק המדינה באמצעות רשות מוניטארית תייצר את הכסף, תוך ביטול בחוק של בנקאות הרזרבה החלקית.
דוד איש שלום | 04.11.13
1.
תעודד את הפיכת בנק הדואר לכזה שנותן שירותים מקיפים
מכיוון שזו רשות ממשלתית - תקבעו שאין שם עמלות ועלויות אחרות. כאשר יוכח שהמודל העסקי הזה מצליח - הבנקים יתחילו לסבול מבריחה של לקוחות. ככה השוק יהיה תחרותי יותר עד לאיזון חברתי רצוי. תנסה - זה בידיים שלך ושל החברים שלך בכנסת כפיים
כחלון | 04.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת