אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"זומבים של צד ההיצע מנהלים הכלכלה העולמית - זהו אסון שרחוק מלהסתיים"

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

42.
QE מעביר עוד הון מארה"ב(דמדומי שוק חופשי) לסין(כלא), למרות צמצום בסיס הCurrency
הבנקים המרכזיים כולם פרטיים ועיקרון הפעולה שלהם הוא גזילת הממון בארץ בה פועל כזה בנק והלוואותו לבנק מרכזי (פרטי כמובן) אחר(לפחות לכאורה) בארץ אחרת. כיוון שלציבור האמריקאי נגמרו הדולרים, מגדיר הבנק המרכזי (הפרטי) דולרים יש מאין, אותם הוא מעניק בחינם, קרי 'ריבית אפס', לבעליו בנקים הפרטיים הגדולים, ואלה ממשיכים להלוות כסף זה לבנק המרכזי הסיני, שאז מלווה לממשלות המקומיות הסיניות, שמלוות לתאגידים הסיניים, שמשקיעים זרה בנכסים אמריקאים. כך מסתובב לו הדולר, המוגדר יש מאין ע"ח חשבון כח-החיות(ויטאליטי) של הציבור האמריקאי, כאשר הבנקאים הפרטיים גוזרים קופונים כל הדרך בעוד הציבור האמריקאי הופך לחבורת אסירים: www.huffingtonpost.com/2013/11/05/us-prison-population_n_4214626.html זהו משחק מכור הכולל את ספירלת-המוות הגלובליסטית של הבנקים המרכזיים (הפרטיים כולם), השולטים בממשלות, בתשקורת, בתעשיה, בשירותים ובעובדים.
נצר יואב | 10.11.13
40.
הפתרון: ארה"ב צריכה לצאת בתשדירים לקנות רק תוצרת ארה"ב
הרי אם לא ייעשו כך הסינים יתחילו לקנות כמות אדירה של נדל"ן בארה"ב כולל מפעלים ודרך הכסף יישלטו על בכירים בארה"ב ארה"ב זה החופש פסל החירות סין זה לא חופש ארה"ב צריכה להקציב מליוני דולרים ולשדר באופן רצוף כל השנה לקנות רק תוצרת ארה"ב גם אם זה יקר שסין תשלוט על ארה"ב דרך העצלנות של אזרחי ארה"ב אז לא יהיה להם טוב אזרחי ארה"ב צריכים לדעת שאין מחיר לחופש העקרונות יותר חזקים מכל חסכנות של כמה סנטים תוצרת סין הם צריכים לעודד רק צריכת תוצרת ארה"ב שהמלך בשח נופל כל הממלכה נופלת איתו שארה"ב תיזהר משח-מט מצד סין מקווה שמישהו מהם ייקרא ויפנים וייעשה!!!
חכם חנוכה | 09.11.13
36.
יש פתרון למצב העולמי - פתרון קל מאוד
ככל שהבעיות קשות יותר הפתרונות קלים יותר. זה פרדוקס האדם. הוא סרק את "הקופסה" באופן יסודי ולא מצא פיתרון טוב. בעיה קשה אומרת שמישהו לא רואה משהו שנמצא מחוץ "לקופסה". "הנס של וורגל" מי שמכיר נוסה כבר בהצלחה גדולה. הביא שפע אדיר.
מישהו | 07.11.13
35.
ללא ספק איש חכם שיודע על מה הוא מדבר ויש לאמירותיו נגיעה ישירה גם להתנהלות ממשלת ישראל
אחד הפתרונות הוא מיסוי מאסיבי של בעלי ההון שמצידם לא ייגרעו הרבה ולציבור בכללותו זה יותיר חמצן כלכלי לנשימה , וכבר היו בעלי הון בארה"ב שהציעו למסות את עצמם . מאמר חשוב ביותר .
אדם | 07.11.13
34.
לדניאל ושכמותו
תצטרפו לערוץ 66 פשוט ללחוץ בשלט, הרב לייטמן יספר לכם מה עומד להתרחש התחזית קטסטרופלית ואין צורך שכלכלנים יספרו לנו בלי שום קשר לרב לייטמן וזה לא מה שהוא חושב אלה על דעת עצמי אנחנו ערב גאולה ומה שקורה עכשיו זה רק הפרומו לעוד מה שיקרה לכל אותם שחסכו וחסכו ודיברו על הפנסיה לא דובים ולא יער, ברגע שתהיה התמוטטות כלכלית בארה"ב זה יהיה כמגדל קלפים ואנשים לא יאכלו למשוך כסף מהבנק קל וחומר שלא להוציא חסכונות ולא כלום ביום בהיר אחד נשמע שהבנקים לא יפתחו אני אישית לא משאיר בבנק שקל, שם מתחת לבלטות, ועל זה יש לי פרקט ואף גנב לא יכול לנחש שיש לי שם בוחטה אני לא סומך לא על הממשלה ולא על הבנקים
יואבי | 07.11.13
32.
הסיבה העיקרית להאטה ולקריסה המשמשמת ובאה היא חוסר האמון בשיטה הקיימת
מעבר לכך שאר הפרמטרים היו ניתנים בצורה כזו או אחרת לשינוי/תיקון. ברגע שיש חוסר אמון של האדם הפשוט במערכת אותה הוא משרת ימיה ספורים. גם אני לא מאמין כבר לאף פוליטקאי/טייקון/גנרל/תאגידים מבחינתי כולם אינטרסנטים ואופרטוניסטים. אמון, זה המפתח להכל.
ניר | 07.11.13
31.
הגיוני ונכון
ברור לחלוטין שהסרת חומות המכסים של הסכמי גאט ע''י קלינטון היתה האסון שהרס את כלכלות המערב. יותר זול לייצר בסין ובהודו, ובטווח הקצר האמריקאים נהיו עשירים כי הכל נהיה זול לקניה, אבל בטווח הארוך תהיה שם אוכלוסיה ענקית מובטלת, ועוד חמור מזה באירופה. הנס שלא מובן היא גרמניה, שמצליחה בינתיים להיות גם מדינת רווחה וגם יצואנית מצליחה. כנראה שבסוף היא תגמור כמו יפן.
אברהם | 07.11.13
30.
לא הצריכה אלא ,,,,
יצא המרצע.... הייצור הוא הבעיה ולא הצריכה. שימוש לא מושכל במשאבי הייצור ומירוץ טכנולוגי "לתחרותיות" מול מי ? העולם הוא כפר קטן. לא משוואות מטמטיות ולא מציאת החלקיק האלוהי יפתרו את המירוץ לעגל הזהב ולאבטלה הגבוהה בקרב הדור הצעיר, אלא מנהיגות כלכלית חברתית! אולי ממצוקה זו תצמח חברה חדשה מאוזנת יותר
בללי ויקטור | 07.11.13
29.
אפשר גם לנסח זאת במילים פשוטות יותר:
העבודה הזולה במזרח - הורגת את הכלכלות המפותחות, שאינן מסוגלות לעמוד בתחרות. זה הסיפור של יפן, זה הסיפור של ארה"ב, זה הסיפור של אירופה, וגם אנחנו בדרך לשם. זה לא יתאזן בקרוב - זה רק יהיה יותר גרוע, משום שהמסחר משתכלל והנגישות של שווקי המזרח משתפרת. הפיתרון: להשלים עם העובדה שנצטרך לצמצם את הצריכה, ולהסתפק במועט, כי המיתון בדרך.
אזרח-1 | 07.11.13
28.
כלכלה מבוססת על גידול בלתי פוסק
כלכלה מבוססת על גידול בלתי פוסק סופה לקרוס ו/או להביא לניצול יתר של משאבי הטבע ואסון אקולוגי. הגדלה תמידית של העוגה צריכה להתחלף בפריסתה לרוחב. בעלי השליטה אינם תופסים שירידה מתמדת במספר הצרכנים עקב שחיקת ההכנסה הפנויה ויצירת פירמידה בעלת בסיס רחב של עבדים, נוגדת את האינטרס שלהם לטווח היותר רחוק. וכל זאת ללא לקיחה בחשבון את הפיצוץ החברתי הכמעט וודאי.
חיים שמשוביץ | 07.11.13
26.
כלכלה...
כל הכלכלה בנויה על תחרות וצמיחה. המרוץ לדירה, לתואר, לחתונה, להקמת משפחה, לקריירה ועוד. מודלים כלכליים בנויים על כך שכולם או לפחות הרוב עושים את אותם הדברים לאורך החיים. חפשו בגוגל looking through the demographic window. במסמך ניתן לראות את החלוקה של האדם לשלבי החיים בגיל 46 לרוב האנשים מוציאים הכי הרבה כסף – בין היתר על הילדים שלומדים לתואר ראשון ועל המשכנתה. הם מייצרים צמיחה. ניתן לראות שהכלכלה המודרנית גם מעצבת את העולם ברמה הדמוגרפית – ביפן, גרמניה ומדינות מפותחות אחרות אנשים מתרבים פחות – למה? כי זה לא כדאי ואנשים מתחילים להבין. ילדים נשארים ילדים עד גיל 35 לפחות ובאוכלוסיה בה ה-WAP גבוהה ביחס לאוכלוסיה הצעירה והמבוגרת יש יותר צמיחה – ומהצמיחה נהנה רק המאיון העליון ואת זה ציין גם לאחרונה נשיא ארה"ב. לאדם הממוצע עדיף לא להשתתף במרוץ כי הוא לא נהנה מפירות הצמיחה. אפשר לחיות טוב מאוד בלי דירה בבעלות, בלי תואר, בלי להתחתן, בלי להביא ילדים כך להישאר ברמת הוצאות האופיינית בעולם הכלכלה לגיל 18-22 וגם 60+ וליהנות באופן אישי מפירות הכלכלה בעולם החופשי. בנוסף ל-PDF המומלץ ראו גם: http://www.investorsinsight.com/blogs/john_mauldins_outside_the_box/archive/2012/09/11/a-decade-of-volatility-demographics-debt-and-deflation.aspx http://www.theguardian.com/world/2013/oct/20/young-people-japan-stopped-having-sex http://www.taipeitimes.com/News/editorials/archives/2011/01/08/2003492953 ישראל מ-1995 ועד 2015 נמצאת בחלון הזדמנויות דמוגרפי – המשמעות היא יותר אנשים עובדים בתחרות על משרות לכן עלייה בכמות אנשים שלומדים לתואר, עלייה בכמות אנשים אשר נמצאים בתחרות על דירות – המשמעות היא כוח עבודה זול ומחירי דירות גבוהים – במיוחד שמצרפים לזה את הריבית הנמוכה במשק. אדם המשועבד לבנק ישאר גם במקום עבודה דפוק בשכר נמוך – כי יש לו חובות להחזיר. כל עוד אנשים ימשיכו להיות פריירים ויבנו את חייהם לפי המודלים המקובלים – יהיו החכמים שיגזרו את הקופון ויהנו מפירות העבודה של הפראיירים.
odehad | 07.11.13
24.
אלפרט פשוט לא מבין שוק חופשי
1. המשכורות במזרח במקצועות ההיי טק כבר לא כל כך נמוכות ובקרוב 2. כל אחד מאיתנו יכול לחשוב על אינספור מוצרים נוספים שהוא היה רוכש אם היה לו יותר כסף, לחלופין אנחנו מוכנים לרכוש מוצרים יותר טובים באותו כסף. יש עוד המון מה לעשות ותמיד יהיה. הבעיה היא אם כן היא שכמעט כל הכסף מתרכז אצל מעט מאוד אנשים וזה בגלל התערבות ממשלתית בשוק חופשי הכסף מתחלק בצורה אחידה למדי אצל כל האנשים.
חשבון פשוט | 07.11.13
22.
כלכלנים תמיד מנתחים דברים בססמאות
שמתעלמות לגמרי מזה שהתפתחות כלכלית קשורה קשר הדוק לפיתוחים חדשים במדע, בטכנולוגיה. רק מה? שאלו אינם מקור בלתי נדלה. בסופו של דבר מגלים את מה שאפשר לגלות. ממצים את מה שאפשר לעשות עם טכנולוגיה. ואז בום. פתאום "משבר כלכלי". ואז כלכלנים מתחילים לחפש כל מיני כישופים טכניים כדי "לרפא את המצב". אבל אין מה לרפא. פשוט מיצו את מה שאפשר לעשות ונגמר. בייחוד בתום ההייטק בעשור האחרון מייצרים בעיקר זבל שנועד למלא את שעות הפנאי ולא תורם כלום לפיתוח כלכלי. את מה שהיה אפשר לעשות כדי לייעל עסקים וייצור מיצו ברובו עוד לפני 2000.
עודד | 07.11.13
21.
ג ל ו ב ל י ז צ יה
זו התוצאה של. אם בשווקים"המתפתחים" היו צריכים לעמוד בתנאים של המדינות המפותחות הם לא היו יכולים לייצר במחירים האלה ולייצר בכמות הזאת. ומישהם מאפשרים זאת. בעלי הון?! פוליטיקאים חברים של בעלי הון?! משק יכול לפעול בתנאים של ערכים שווים (אפילו הסכמות בסיסיות לגבי אופן ניהול מו"מ) בעבר הקהילות היהודיות ידעו לחוקק חוקים פנימיים למניעת גלישת ההון אל מחוץ לקהילה והשקעת רובו בתוכה. כך יצרו קהילות משגשגות וזו הדרך
ממי | 07.11.13
18.
אין מה לעשות עם הכסף?
אם הטייקונים ברחבי העולם היו פחות חזירים, היה נשאר לאחרים יותר כסף שבאמצעותו היו קונים יותר דברים - בתים, מכוניות, גאדג'טים, חופשות, אוכל טוב. אני רוצה תנור אפייה חדש, וארבע שנים לא הייתי בחופשה, לא בארץ ולא בחו"ל. האוטו שלי בן 12 מקרטע, הדירה שלי במיקום מעפאן, אני לא קונה משקפי ראייה חדשים, אפילו שאלו שיש לי שבורים ושרוטים, אני חוסך בקניות בסופר על כל פיפס - כי אין לי כסף, כי אחרים גוזרים עליי קופון ולוקחים לכיס כמויות שאין להם מה לעשות איתן - אוכלים זהב וגרים בארמונות, ועדיין רוצים עוד. אם אני לא רוצה לחיות בחובות, אני חייב לוותר על ה"פינוקים" האלה. אה כן - אני מרוויח יחד עם אשתי 16 נטו בחודש - ועדיין זה המצב שלנו! עודף היצע? עוד חזירות!
 | 07.11.13
17.
אני כבר 4 שנים אומר, וחוזר ואומר בדיוק את מה שנכתב בשורת המסקנות כאן
לתת כסף חינם לבנקאים לא יקדם כלום, חוץ מאת נפח כיסם הפרטי של אותם בנקאים. את אותו הכסף ששפכו על הבנקאים יכלו לתת לאדם העובד, ע"י יצירת משרות בהקמת תשתיות, תחזוקת תשתיות ישנות, ועוד כהנה וכהנה. כך האדם העובד יכול היה להחזיר את ההלוואות שלקח, לא היתה בעייה של עיקולי בתים, האדם העובד היה ממששיך לצרוך, והכל היה חוזר לקדמותו. אבל - מכוון שהפוליטיקאים מונעים ע"י האינטרסים של הבנקאים, והאינטרס של הבנקאים הוא להתעשר, הם ממשיכים, וגם ימשיכו בעתיד, לשפוך את כל הכסף בכוון אחד - ישר לכיס הפרטי של הבנקאים.
 | 07.11.13
15.
מסכים חלקית. לדעתי אחת הבעיות המרכזיות היא הורדת הרגולציה מוול סטריט...
והפיכת העולם מכלכלה של מוצרים לכלכלה של כסף. המון גופים מעדיפים להשקיע את הכסף בבורסה ולא בהרחבת הייצור כי הרווח מהבורסה קל וגבוהה יותר. תיקון חביב יכול להיות שינויי המדיניות כך שלא תאגידי על יקבלו את רובו המוחלט של ההטבות אלה העסקים הקטנים והבינונים שעיניני הבורסה רחוקים מליבם.
מיכאל | 07.11.13
14.
כמה תובנות
המשבר של 2008 עדיין איתנו שכל הצעדים שהממשלות נקטו היו קוסמטיים ונועדו לתמוך במחירי הנכסים בעוד לא ננקטו מהלכים ממשיים ע''מ לתמוך בכלכלה האמיתית. באירופה הרחיקו לכת והלכו על צנע. הכלכלה העולמית מוכתבת כרגע ע''י פוליטיקאים וקבוצות לחץ (בישראל רואים את זה בבירור כי אנחנו מדינה קטנה, המצב בעולה הוא דומה עם התאמות מקומיות). הסיבה שלא ניתן לספוג את כל מה שניתן לייצר הוא חלוקה מאד לא שיוויונית של הכסף, ז''א כל הצמיחה הולכת רק לקצה העליון של הפירמידה. במצב זה מי שייפגע בסופו של דבר הם אותם עשירים שיצטרכו לספוג מחיקת חובות מהשקעותיהם וכן האטה בעסקים שכן לציבור הצרכנים פשוט נגמר הכסף.
סמיילי | 07.11.13
13.
אפשר לסכם את כל המאמר במשפט אחד:
במזרח האנשים לא עצלנים ומוכנים לעבוד קשה כדי לקבל אפילו מעט כסף. במערב לעומת זאת מי שאין לו כסף לוקח הלוואה. לכן המערב בנפילה היסטרית. אנחנו בישראל צריכים להבין את זה ולקצץ כמה שיותר בהוצאות הממשלה, כך שנפחית עוד ועוד את יחס החוב-תוצר. כמו כן אסור באיסור חמור להעלות את שכר המינימום שיפגע עוד יותר בתחרות של ישראל עם שווקי המזרח. צריך להוריד את שכר המינימום למען עם ישראל.
אלי | 07.11.13
10.
התשובה היחידה היא צמצום ילודה. העולם כבר כמעט בנקודת אל חזור.
תמיד כשאני אומרת את דעתי בנוגע לילודה אנשים מזדעזעים מהדעות הקיצוניות שלי. אבל לדעתי ולדעת רבים אחרים אחד הגורמים המרכזיים לבעיות הכלכליות והסביבתיות הוא הילודה הבלתי מבוקרת, במיוחד אצל אוכלוסיות עניות ונחשלות. לדעתי כל ממשלות העולם צריכות לאחד מאמצים, לצאת בקמפיינים שמעודדים אנשים לא לעשות יותר מילד או שניים, ויותר מזה, עם כל הצער שבדבר, גם להטיל קנסות על מי שבוחר לעשות החל מילד שלישי ומעלה. זה קיצוני, אולי גם אכזרי, אבל המשאבים בעולם עומדים להיגמר. אנשים צריכים להפסיק להתרבות כמו ארנבים. לא ברור לי מדוע להתרבות בכל מחיר כאילו היינו בעלי חיים זהו ערך עליון. אין מקום יותר, אפשר להפסיק לפזר את המטען הגנטי לכל עבר ולקחת אחריות על העתיד של כדור הארץ. וסליחה אם פגעתי במישהו.
לילי | 07.11.13
8.
עולם כמנהגו נוהג
סוף כל סוף מתחילים להתקרב ליסוד הבנתי. היצע וביקוש = הנעה כלכלית נבונה! היצע וביקוש חייבת ליהיות מבוססת על ייצור קונקרטי,ממשי,מעשי,ובעל צרכים א מ י ת י י ם!!!! שוק ההייטק העולמי ברובו וירטואלי וחסר חשיבות מעשית - לכאורה כלכלנים רואים כי הוא מקדם את הכלכלה אך מאחר ורובו וירטואלי ומישחקים למיניהם הוא מקלקל ומקלל את הכלכלה. יש להחזיר את השוק העולמי לכלכלה המבוססת על ייצור ממשי להעלות שכר לכל המקצועות שהוזנחו בצד הדרך ולהקטין שכר להייטק.
נאי | 07.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת