אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחלת הסטארט־אפ

69 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

68.
הסיבה האמיתית שסטארט אפים נכשלים
הסיכוי למישהו שעובד בתל אביב לעשות אקזיט הוא לא אלפית האחוז כפי שנאמר בכתבה, אלא עשירית מזה. הרבה מאוד עובדים מודעים לכך שעוד שנה שנתיים הם כבר לא שם, ושהאופציות שנותנים לחלקם (הבכירים) יהיו שוות במקרה הכי טוב לעשירית האחוז מערך החברה. היחידים שנהנים הם המנכ"ל היזם והמשקיעים. לוקחים צעירים עם מעט נסיון שיסכימו למשכורת בסיסית, ומעבידים אותם בפרך מסביב לשעון ובלי שעות נוספות. זה מרגיש כמו 'פרויקט משפחתי'? לעיתים שליש מהעובדים הם באאוטסורסינג ועוד שליש מחו"ל. איזה מין חולה בנפשו יתן את כל נשמתו עבור הצלחה שלא תהיה שלו? זה משאיר רק כמה רגליים שהשולחן הזה עוד עומד עליהן, והן אלו שמחליטים ומנווטים את העסק הזה בקדקוד. אם אין שם צירוף של: טכנולוג, רעיונאי בעל חזון עם הבנה בתחומו, איש ניהול עם קבלות, איש שיווק טוב, ואדם עם נסיון ארוך בסצינה הזאת- הסיכוי של המיזם לנסוק, גם אם יש לו בסיס טוב, הוא נמוך מאוד.
 | 24.11.13
66.
איזה שטויות
הרי ברור שלא כל סטארט אפ נגמר באקזיט. ובטח שאי אפשר לדעת מי יעשה את האקזיט כי יש פה הרבה מזל וטיימינג. 12 עסקאות בשווי ממוצא של מעל 300 מליון דולר זה המון. אין שום סיכוי שהמסיבה נגמרה. היא הולכת להיות עוד יותר גדולה, והנבואה ניתנה לשוטים. מה שברור זה שגם אין הרבה ברירה לצעירים, זה החלום הישראלי היום. הם לא יכולים לעבוד בבנק, בחברת חשמל או במשרד ממשלתי כי הכל שם מבוסס על קשרים. זו התקווה היחידה שיש היום לצעירים להגיע למשהו בחיים.
יוני | 23.11.13
65.
במדינות אחרות מנסים ללמוד לייצר כל כך הרבה יזמות אבל פה מקטרים
יזמות ורעיונאות הם מסממני התקופה בכל העולם..אז איפה פה הבעיה? יותר טוב שיפנו את האצבע למדינה שהיא צריכה ליזום שינויים וסיוע לחברות להתפתח ולהישאר כאן. חוץ מזה כל הסטארטאפים שנמכרו יוצרים מקומות עבודה שנשארים כאן.
בלי לקרוא את הכתבה | 23.11.13
64.
קשקוש מקושקש
אני כבר הרבה זמן לא עובד בסטארט אפים, אבל כל כמה זמן יש איזו כתבה מטופשת שמלינה על הסטארט אפים 'הטפשיים'. מי מאחורי הכתבות? אנשים מחברות כמו שביט סופטוור, שמעסיקות עובדים באאוטסורס ולא מצליחים למצוא מתכנתים כדי להרוויח על הגב שלהם. לעבוד בבנקים זה להיט קטן מאוד, לעבוד בחברות אאוטסורס זה עוד יותר מייאש. מדובר בחברות שעובדות בטכנולוגיות מאוד מיושנות. שהמנהלים שלהם מתעמרים בעובדים בלי סיבה ממש טובה ובמשכורות נמוכות. שום מתכנת שיש לו ברירה עובד במקומות כאלו. אתם לא מצליחים למצוא עובדים לא בגלל הסטארטאפים - אלא בגלל שאתם חברות של סוחרי גולגלות. זה למה.
מתכנת זקן | 23.11.13
63.
קשקשנים "הדבר קשור באופן הדוק להידרדרות ערכיו של הדור הצעיר"
קשקשנים - "הדבר קשור באופן הדוק להידרדרות ערכיו של הדור הצעיר" זה הדוק הנוכחי שייצר אווירה כזאת ע"י בורסה, שוק נדלן שגדל ללא פרופורציה ועוד... זאת סתם כתבה מתלהמת שמגיעה מהחברות הגדולות שלא מצליחות לגייס בגלל השכר, האינפלציה, יוקר המחיה, רצון ההישרדות ורדיפת ההצלחה העצמית של אנשים עם מוח בראש.
רומן | 23.11.13
62.
נקודת מבט של בעל ניסיון
האמת... קשקוש! אף פעם לא חשבתי על כך שתהיה כתבה שתצא נגד יזמות. אני בוגר טכניון, עבדתי כמהנדס כשנתיים בתעשייה בטחונית , אח"כ הקמתי מקום בילוי ואח"כ הפכתי לשכיר. חייב להגיד לכם שהדברים שאתה לומד כשאתה יוצר ומקים עסק משלך לא יסולאו בפז, וגם הכלים שלמדתי בטכניון , כבודם במקומם מונח, לא העניקו הרבה מהדברים שהקמת עסק מאפס העניק לי. יש לי שני חברים (ועוד כמה שלמדו איתי) שהקימו סטארט אפים, רוב הסיכויים שהם לא יעשו את "המכה" אבל הקשיים שהם נלחמים איתם יתנו להם כלים להצליח בכל מקום ובכל זמן, היצירתיות שלהם מבחינתי פורצת דרך. כל עוד אתה רווק ללא ילדים אין שום סיבה שלא תנסה את מזלך במשהו יצירתי ועצמאי, גם אם תפסיד כסף, כסף כידוע בא והולך וכך גם החיים! ממש לא מבין אנשים שמבקרים תופעה של יזמות. מה עדיף תאגידים ממשלתיים שמתנהלים כמו פיל בחנות חרסינה או תאגידים דורסניים שנלחמים עם הממשלה לא לשלם מיסים (טבע ,כיל , חברות תקשורת וכו') ??? או שעדיף חברות קטנות יזמיות שיכולות לקדם חברה ממעמד הביניים. במקום לעודד עוד סטארט אפים ולתת להם הדרכה ממומנת ממשלתית בתחילת דרכם אתם מבקרים אותם. אז לסיכום: אם אתם לא עוזרים לפחות אל תפריעו!!!
מיכאל | 23.11.13
60.
אל תתנו לכתב לפגוע לכם במוטיבציה !
כל הכתבה הזו הזוייה מאין כמותה. תהיו חופשיים, אתם צעירים - תלכו ותנסו - בסטאטראפ תלמדו הרבה יותר מכל מקום אחר. להיכשל זה בסדר - כל הצלחה באה אחרי כמה וכמה כשלונות ! אל תוותרו על החלומות שלכם כדי להגשים חלומות של אחרים (להיות שכירים) ועוד יזלזלו ויפחידו אותכם וגם בסוף יפתרו אותכם בגיל 40! צריך עוד סטארטאפים - לא פחות - צריך עוד עסקים ויזמים שיקחו אחריות על עתידים ! ומי שרוצה להתחרות על "מוחות מבריקים" שיתן להם הצעה שאי אפשר לסרב לה - באמת מצחיק שהם התרגלו להעסיק מוחות הכי טובים בגרושים ! יאלה - תעשו סטארטאפ !
ישראל | 23.11.13
59.
עצה לחברות הבינוניות והגדולות שלא מצליחות לגייס עובדים
תעסיקו בני 35 פלוס, בעלי משפחות שמחפשים מקום עבודה יציב ויחסית בטוח שמאפשר ללכת הביתה בחמש וחצי כדי להיות עם הילדים. הם יישארו איתכם הרבה זמן, ועל הנסיון שיתרמו לכם לא ארחיב. הבעיה היא שבעולם התוכנה בישראל מחפשים רק ילדים בני 25. מדינה של פדופיליה תעסוקתית.
רון ממלבורן | 23.11.13
57.
אי אפשר להאשים את הישראלים ״בריצה לכסף״
מקום העבודה הראשון שלי בארה״ב, היה בחברה בת 15 שנה (דאז, לפני כ-14 שנה) התחיל אותה ״ילד בן 22״, אחרי קולג׳ והוא נשאר לעבוד שם, טיפח את החברה הזו, בנה אותה, התפרנס ממנה, עבר איתה את המשברים של 2001 ושל 2008 ועדיין ממשיך לשמש מנכ״ל, גם היום, ב-2013. הוא סירב לכמה וכמה הצעות רכישה במשך השנים למרות שהיה יכול ״לעשות את המכה״ כמו שאומרים בעברית וללכת לחיות מהשקעות או ריבית. אבל מצד שני, הוא לא היה צריך ״בוחטה״ כדי לקנות מכונית, או דירה, או להתחתן ולהביא ילדים. את זה אפשר לעשות ממשכורת בארה״ב בלי הרבה הוקוס פוקוס. אין פלא שבישראל רצים לקבל את הבוחטה - הרי בלי הבוחטה, יש אנשים שיגורו אצל ההורים עד גיל 40 לפני שיוכלו להרשות לעצמם קוביית מגורים מעוררת בחילה, בפתח תקווה, עם שלושה כיווני שכנים, חניה למכוניות צעצוע וועד בית. אז מה הפלא שהישראלי לא מוכן להסתכל קדימה אלא רוצה ״בוחטה ביד ומיד״? הרי אם לא יקח עכשיו, איך יקנה דירה? איך ״יסתדר״ אם לא הגיע מבית של מליונרים? יחכה 20 שנה לחיסכון 40% מהמקדמה? אפילו הדור של הסבים הלא מפונקים כלל שלנו היה יכול להגיע לדירה בפחות מאמץ.
יוספוס | 23.11.13
55.
כותב 44 אמר את הדברים בצורה הכי נכונה
יוצרים תעשייה עם פחד גילאים מובהק ואז מתפלאים שאף אחד לא רוצה "להזדקן" במקום העבודה שלכם ? ולזה קוראים ביטחון תעסוקתי ? איזה ביטחון זה ? נהפוך הוא, אדיוט מי שלא דואג לעצמו לפחות לכמה מיזמים שאולי אולי יוציאו אותו מהמעגל הזה בגיל הנכון אחרת העתיד נראה לא טוב. אז אין ל"גדולים" אל מי להלין אלא על עצמם, תמשיכו לרדוף אחרי 8200 כאילו צריך להיות איינשטיין כדי לכתוב קוד בבנק, תעשו לי טובה .....
איציק | 23.11.13
54.
חיים פעם אחת ומי שמסוגל לשפר את רמת החיים שלו, שיינסה
כותב המאמר רוצה להוציא לנו את הרוח מהמפרשים בכדי שיהיה לו קל יותר לעשות עוד כסף. ההיתממות שפעם זה לא היה ככה, היא הונאה לשמה, תמיד היו יזמים רק שהאפשרויות היו מצומצמות. אם היינו חושבים כמו שהוא מתיימר (וברור שהוא לא), היינו חיים עדיין במערות. ומבחינה סטטיטית הסיכויים להצליח בסטארט אפ גדולים בהרבה מהסיכויים לזכות בטוטו/לוטו
לא מסכים | 23.11.13
52.
ואני חושבת אחרת לגמרי.
אני ראיתי רוב של צעירים נפלאים, חרוצים ומוכשרים שעובדים ימים כלילות, שלוקחים סיכונים. אני ראיתי שיתוף פעולה שאין כדוגמתו בשום תעשיה בין חברות צעירות, חממות, משקיעים, קרנות הון סיכון, ותנופה אדירה של מוטיבציה וסיוע בין חברות צעירות. ואם נכשלים? אז מה? בשום עבודה כשכירים עקומת הלימוד לא גבוהה יותר מאשר בהקמה של עסק עצמאי. ואגב, כשאנחנו ניסינו לגייס סטודנטים מהמכללה למנהל להצטרף אלינו זה לא היה פשוט בכלל. סטודנטים צעירים לא ששו אפילו לשמוע על מה הרעיון. אחד לא רץ לעבוד בחינם כשרודפות אחריו חברות שמציעות תנאים נוחים ושכר נאה. לא מאמינים? תרימו טלפון למחלקת השמה במכללה למנהל - זו בדיוק התשובה שתקבלו גם אתם. "מאכלס עשרות צעירים בשנות ה־20 וה־30 לחייהם, גברים ברובם, המדיפים ריח קלוש של קפה ואפטר שייב".
רוני | 23.11.13
50.
כתבה הזויה
לא ברור לי מה יש לכותב נגד סטארט-אפים. אני בתחום כבר כ 17 שנה, אחרי גיל 40 והלינקדאין שלי מתפוצץ מהצעות עבודה. אחרי שעבדתי בלא מעט מקומות, גם גדולים וגם קטנים, גם דרך חברות כח אדם וגם כעובד חברה ברור לי מה אני רוצה, סטארט-אפ - קטן עד בינוני, לא יותר. ארגונים גדולים כמו בנקים או חברות גדולות מאבדים את הקשר לעובד, הוא מכיר בקושי את מנהל המחלקה שלו ואולי עוד צוות או שניים, כל השאר הם רעש רקע לא ברור אבל עם יכולת השפעה קריטית. חברות כח אדם יוצרות בעיה קשה של פיצול נאמנויות, האם להיות נאמן ללקוח ולוותר על פגישות חברת האם? או פשוט להעלם מדי פעם באמצע הכל וללכת לפגישה עם בלברה? בסטארט-אפ קטן אני מכיר את רוב אם לא את כל האנשים, כולל את המנכ״ל. זה לא פוגם באווירת העבודה או במחוייבות, להיפך! בסטארט-אפ יש לי הזדמנות להשפיע, להתפתח, להציע דברים בלי שזה יצטרך לעבור שבעה מדורי גיהנום של בירוקרטיה. הכי חשוב, בסטארפ-אפ יש לי הזדמנות להרוויח משכורת יפה ולפרנס את משפחתי בלי להזדקק ל״טובות״. אם הסטארט-אפ יסגר? נמצא אחר. אני לא שם בשביל חבילת האופציות והיום שאחרי, אני שם בשביל להנות כאן ועכשיו מהיכולות שלי ומהאנשים שאיתם אני עובד. סטארט-אפים עם רעיונות טפשיים לרוב יסגרו או יגווועו מעצמם מתישהו, בינתיים אנשים יכולים להתגלח על הזקן הזה ולהשתפשף. אני לא חושב שמטרתו היחידה של כל יזם היא לעשות את המכה ולנוח, אחרת איך אתה מסביר יזמים שעשו את המכה כבר ועדיין ממשיכים לחברה הבאה לרעיון הבא?
מתכנת מזדקן | 23.11.13
48.
לסטארט-אפ יש חשיבות מכרעת למשק הישראלי
היתרון שלו למשק: כשהוא מצליח, הוא מכניס כסף מבחוץ. והרבה. וזאת בניגוד לכל אותם נותני שירותים כמו כלכלנים, עו"דים וסטודנטים למנהל עסקים שחיים על הכסף שמסתובב בתוך המשק ולמעשה עסוקים ב"קניבליזם כלכלי" לכל משך הקריירה שלהם. המדינה חייבת לייצא כדי לצמוח ולגדול, וזה תחום הייצוא הגנרלי שלנו. כך שכרגע, זה ממש לא משנה איזו שטות אנחנו מצליחים למכור לאמריקקים בימבה כסף: כל עוד זה נמכר, אנחנו גם צומחים וגם יש פיזור פרופורציונלי של הכסף הגדול, שלא הולך לטייקונים ולאנשי שלומם של הפוליטיקאים ולכל מיני אוכלי חינם שהמדינה מזינה ומממנת. ישראל חייבת כסף חיצוני ויהי מה, אחרת שהאחרון יכבה פה האור. צריך לתמוך בחבר'ה האלה בכל מחיר ובכל דרך ולגרום להם להצליח. כל שאר הניתוחים חרטא ברטא.
לימור | 23.11.13
47.
בועת הסטארטאפ היא תוצאה ישירה של השכר הנמוך במשק
והידיעה שהיום בלי לתת את המכה אין לך שום עתיד ותיהיה תקוע בשכירות עם החברה שלך שמאוחר יותר תהפוך לאישתך ואם ילדיך עד שההורים שלך או שלה ימותו ותקבלו דירה בירושה, בתקווה שהאחים שלה או שלך הסתדרו בחיים והסכימו לוותר עליה בשבילכם. אז תסתכלו במראה לפני שאתם מפנים אצבע מאשימה! הסטראפיסטים של היום לא שואפים להגיע לחברה של מליארד דולר או 100 מליון דולר. בסך הכל רוצים להיות מסוגלים למשוך שכר של 20-25 אלף שקל בחודש ולחיות חיים נוחים. תן להם אקזיט ב2 מליון דולר והם יקחו אותו ב2 הידיים...
תומר | 23.11.13
45.
ברגע שחברות יציבות יפסיקו להתייחס לעובדים כעבדים המצב ישתנה
אי אפשר להתעלם בכתבה כזו מכך שהאשמה נעוצה גם בחברות הגדולות והיציבות יותר. כולם רוצים עבדים, ולא סתם עבדים אלה כאלו שיתנו את הנשמה, החיים והשנים הטובות ביותר שלהם לחברה ואז יזרקו כמו כלבים בגיל ארבעים, או סתם כי צריך לקצץ. אז אם כבר להיות עבד, ואם כבר יש חוסר ביטחון תעסוקתי מוחלט, לא עדיף בסטארט-אפ? שם לפחות יש סיכוי לצאת מהעבדות יום אחד
 | 22.11.13
44.
תפסיקו לחפש "צעירים מוכשרים"
כל המנהלים המרואיינים בכתבה מדברים בנשימה אחת על "צעירים מוכשרים" כאילו ברור בין השורות שמבוגר אינו מוכשר. הוא (לכאורה) עייף, לא מתעדכן, שחוק, איטי ועם דרישות גבוהות. ומה זה מבוגר? מדובר על אנשים בגיל 38 ומעלה, שבכל תחום אחר רק צתחילים להיות בכירים ומוערכים. בהיי טק מתעלמים מהניסיון שצברו ומוסר העבודה הגבוה. אבל בסוף זה חוזר אליכם כמו בומרנג: זה המסר שאתם משדרים לצעירים של היום, שמחר יהיו מבוגרים ויודעים שישליכו אותם לכלבים, אז פלא שהם בורחים מלעבוד אצלכם???
סטראט-אפיסט | 22.11.13
36.
נבואת זעם
כל בכל עסק יש הרבה סטארט אפים בלי מודל עיסקי שבונים להיות אינסטגרם הבא ויש כאלה שניבנים על מודל עיסקי אמיתי הכל תלון ברעיון ובאיכות היזמים. התקופה הינה תקופה של חדשנות וטבעי וטב שיהיו בשנים הקרובות הרבה חברות חדשות ורעיונות חדשים שחלקם ישנו את עולמנו.
עמית | 22.11.13
35.
לצר לי לאכזב את האנג'ל, אבל היום עבודה קשה והתמדה אינם הדרך להצליח בחיים.
הדרך היחידה להשיג בכלל קביעות היא להיות מסמר בלי ראש במקום עבודה המוגן ע"י ועד חזק. כל השאר יכולים לקוות שהחברה שהם עובדים בה לא תסגר (כמו אופיס דיפו שנסגרה זה עתה), שלא יפטרו אותם במסגרת יעולים בחברה, שלא יאלצו להתפשר על העסקה בשיטת הדלת המסתובבת, ושאר מרעין בישין. אבישי פרידמן הוא דוגמא יפה לזה. חברות הייטק משתמשות במיקור חוץ כי הן לא מעריכות עבודה קשה והתמדה, אלא את היכולת להתייחס לעובד כמשאב שאפשר להזדכות עליו אצל הספק.
יובל | 22.11.13
33.
הסיבות האמיתית
הסיבות האמיתיות שסטארט אפים כושלים: 1. מייצרים מוצר שלא פותר שום בעיה שקיימת בשוק. 2. הם מחפשים כסף חיצוני במקום להתפתח אורגנית. 3. עשיית כסף היא המטרה, במקום יצירת פתרון לבעיות, או הפקת מוצר שאנשים רוצים או צריכים. הגישה חייבת להיות הפוכה. להתמקד ביצירת מוצר או שרות שנותנים ערך, ורק כתוצאה מכך הכסף יכול לבוא. 4. המירוץ לאקזיט.
 | 22.11.13
32.
כן, רק ששכחתם לכתוב את הדבר החשוב ביותר....
הבעיה הגדולה ביותר היא "ייצוא משרות" מחברות גודלות להודו, מזרח אירופה וסין. כל אותן חברות "וותיקות ויציבות", הן חברות ציבוריות, לרוב בבעלות אמריקנית. לאט לאט החלק הישראלי בהנהלה נעלם והופך פחות דומיננטי, ואיתו הקשר לארץ. ואז מה? יש פתאום חברה גדולה, עם הרבה פרוייקטים, הרבה צורך בכח אדם, רק מה? רצון עז לצמצם עלויות כדי שיהיה משהו טוב לספר בישיבת חבר המנהלים הבאה. אז מה עושים? מקימים "סניף" בהודו, שבהתחלה מקבל את הבזויות שבמשימות. ולאט לאט, הסניף גודל וגודל, ופתאום משרה שנסגרת בארץ, מועברת להודו ו... הופ, מוציאים ל"סניף הקטן" פרוייקט חדש ללקוח חשוב ו... משם הסיפור מוכר. מה רוצה לומר? 1. האשלייה שבחברה גדולה וותיקה יש סיכוי יותר טוב להחזיק את העובדים לטווח ארוך, היא בלוף. 2. הטיעון שעדיף שטובי המהנדסים ילכו לתחזק פרוייקטים ארוכים ועתיקים, בעבודת תחזוקה ושידרוג מתישה ומשמימה הוא עדיף על זה שהם יתעסקו בסטארטאפ, אינו הגיוני. 3. נכון, יש כאן יותר מדי סטארטאפים חסריי הגיון. המשקיעים צריכים להתאפס.
מהנדס  | 22.11.13
31.
אני בעד , אתה טועה , צעירים תקחו רעיונות ותנסו להביא את המכה כנסו
כל הדברים הגדולים צמחו מרעיונות שהוגשמו בהרבה תשוקה התלהבות והשקעה כולל מיקרוסופט הייתי 30 שנה בתחום האלקטרוניקה והמחשבים החשיבה שלך מיושנת העולם הגלובלי משתנה במהירות גדולה ורק הדרך של הצעירים להביא רעיון להבשיל אותו ולמכור אותו לחברה גדולה שמסוגלת לשווק אותו תמורת כמה מאות מיליונים מתאימה לישראל ולצעירים שום חברה ישראלית שתתפתח במשך אם תצליח במקרה להתפתח לא תהיה מסוגלת לשווק את המוצרים שלה בעולם כחברה ישראלית בגודל שלה יטרפו אותה מהר ברגע שהגדולים יזהו את הפוטנציאל שלה אקזיט הוא שיתוף פעולה מוצלח ומעולה למהנדסים של מדינת ישראל מביא אותם במהירות לשורה הראשונה של הטכנולוגיה בעולם כאש הון ושיווק מוכנים וחברה גדולה כמו פייסבוק וגוגל יכולות מהר מאוד לעשות מזה כסף מעולה שממילא אנחנו לא היינו מסוגלים לעשות אותו אבל כמה מאות מיליונים תורמים למשק הישראלי עובדים שמקבלים שכר יפה העסק הזה עובד מצויין מאז אי סי קיו מה מכרו לאמריקאים כמעט כלום תמורת כמה מאות מיליונים אי סי קיו לא המריאה ואם האמריקאים לא יכלו להפוך את זה לכסף טוב עם כל העוצמה שיש להם בידיים אנחנו בטוח לא היינו יכולים לעשות מזה כסף בואו נתמקד במה שעובד ומה שמתאים לנו צעירים תמשיכו אתם בדרך הנכונה . ולמדינה תשקיעו בצעירים תנו לכל צעיר אפשרות להביא רעיונות ואת הטובים ולסייע להביא את הטובים לגמר לאקזיט גם המדינה תרוויח כסף וזה גם ישמור אותנו תמיד בחזית הטכנולוגית מעבר לכך האקדמיה והמדע בישראל יכולים להביא לביטוי מחקרים ולהפוך אותם לישימים בהיקף עולמי
אפשר אחרת  | 22.11.13
30.
הסטרטאפים משלמים משכורות וזה מצדיק את תרומתם למשק.
מי שרוצה להתעשר זה המשקיעים, שם הפירמידה. הכספים שעוברים מהבועה הפיננסית לאנשים עובדים הם ברכה למשק. מבחינה זו לאקזיט יש ערך מוסף מישני, כתמריץ לאלו שרוצים להתעשר או להרויח בגדול ולהניע את כל תזרים המזומנים הזה. מצד החברות הגדולות- אין אף מישרה שלא ניתן לאייש אם באמת רוצים. צריך להיות ענייני בגיוס ולשלם כמו שחברות אחרות מוכנות לשלם. אם הן לא מסוגלות לעשות את זה הן כושלות. במצב כזה לעובד מוכשר עדיף להתרחק מהן אם יכול להרשות לעצמו. במיקרים רבים הדיבורים על חיפוש עובדים הם בעיקר לצורך יחסי ציבור, להעביר מסרים בתוך האירגונים, ולא צורך אמיתי בגיוס.
מהנדס | 22.11.13
25.
שום דבר לא קרה
מי שמעניין אותי הם אנשי התוכנה, אנשים כמוני. הם מרוויחים יפה, החברות נכשלות והם עוברים לחברה אחרת שהסיכויים שלהם גם לא משהו. בינתיים הם למדו את התחומים החדשים ביותר ונחשפים לעסקים. אם ייגמרו הסטארטאפים הם עדיין מבוקשים בשוק ולכן שום דבר לא קרה. חבר שגוטווין ממשיך לדבר בלי להבין ואף ללמד את תורת הקומוניזם הנוראה שרצחה עשרות מיליונים.
ארתור | 22.11.13
21.
הכתבה אמורה להוריד את הרוח מהמפרשים של החולמים והיצירתיים? הרי זהו מהותו של חברת סטרט אפ
בלי האנשים שיחלמו ויחשבו שהם הדבר הבא וישקיעו את כל מרצם ברעיון מסויים לא תהיה פה המעבדה בה יזמים צעירים ומשכילים יוכלו לפתח את עצמם ולהגשים חלומות. גם אם יש סבירות מאוד נמוכה שהחלומות שלהם יתממשו האנשים האלה הם עדיין הבסיס לחלום הבא. היזמים עם המון מוטיבציה הם הבסיס לרעיון אחר שיצר סינגריה עם הרעיון שלהם ובפעם הבאה יהיה את אותו אחד או חבורה שייצרו משהו טוב יותר. האקזיט של חברות לא מקוריות אפילו כמו "וויז" לא מעיד על כלום. הרי יש עוד לא מעט חברות בתחום הזה. ההיפך, זה מעיד על אנשי עסקים ממולחים שיודעים איך לארוז מוצר בינוני בטיימינג נכון כי גם יש להם נסיון והמון כסף מאקזיט קודם. אז יש מיליארד דולר. לפני עשור זה היה במאות מיליונים ועכשיו נפרץ המחסום אבל עדיין זה אקזיט. לא חברה שמתפתחת הלאה. וזה מוביל לבעיה האמיתית הבעיה האמיתית שלנו היא לא היצף חברות סטרט אפ אלא חוסר היכולת המבני בתעשיית ההי טק הישראלי לייצר חברות לאורך זמן. חברות ענק שעברו את השלב הראשוני. האם ישראל יכולה להרים חברה כמו סמסונג? מתי יקמומו עוד 4 צ'ק פוינטים? האם יכולה לצמוח בישראל חברת ביוטכנולוגיה בגודל של טבע? הבעיה אינה בצעירים אלא דוקא במשק ובמשקיעים הוותיקים בקרנות ואפילו בקרנות הפנסיה הישראליות. אילו לא משקיעים את הסכומים כדי לייצר כלכלת היי טק עולמית. נשארנו עם חברות סטרט אפ מטופשות ברמת החייל ועכשיו ברוטשילד גם בגלל המשקיעים. אל תבואו בטענות לסטרטאפיסטים. אם הרעיון שלהם מטופש אז הם ייכשלו וימשיכו הלאה. ברגע שיהיה לנו אמון בעצמנו כמדינה שיכולה להרים חברות ענק בתחומים שישראל מובילה בהם. תחום האנרגיה, הביו, החקלאות ולאו דווקא בתחום ההימורים ברשת, או בתחום האפליקטיבי לסלולר שרובו בעולם השיווקי או הפרסומי.
טכנופוב | 22.11.13
20.
למה לא לדבר על הבעיה האמיתית
הכתבה הזאת מדברת על התוצאה ולא על הסיבה מדוע עובדי ההיי טק נוהרים לחברות הסטארטאפ. הרי הבעיה האמיתית היא חוסר הבטחון התעסוקתי ,עובדי היי טק יודעים שמגיל 40 הם כבר לא רלוונטים ,זה מצחיק שמזכירים חברות גדולות שמדברים על בטחון תעסוקתי כי שם מפטרים כל שנה עובדים מעל גיל 40 במתכוון...
עובד היי טק | 22.11.13
17.
צריך להודות הסטארט-אפ הישראלי הוא ברובו פיקציה מטופשת
שהופכת כמה יחידים לנובורישים, אבל מטה את ההון כלפי אותם מייזמים הזויים חסרי חזון ממשי, כמובן יש לעיתים הברקות כמו וויז למשל.. אבל זה נדיר מאוד. הסטת ההון לטובת תעשיית אוויר, מונעת השקעות בעסקים ריאליים ובעסקים קטנים ובינוניים שמייצרים המון המון משרות שכל כך חסרות במשק. זו הבעיה. לפחות מבינים סוף סוף שהמלך הוא עירום, במקום להקים פנלים סולאריים על כל גג שיחסלו את המונופול הגזלני של חברת חשמל, עוסקים באפליקציות מטופשות. במקום להשקיע במיזמים לאומיים כגון רכבת סופר מהירה מאילת לאשדוד, או תעלת ימים שיאפשרו למדינת ישראל נכס גיאו-אסטרטגי וכלכלי ראשון במעלה שישאיר עשן לתעלת סואץ, מבזבזים כספים והשקעות וכנסים על הבלים דיגיטליים. במקום להשקיע באכיפת החוק כלפי פושעים אמיתיים המשטרה משחקת בלאולאו של גולן. זו המציאות, כשל ניהולי לכל אורך ורוחב המדינה. עצוב אבל ברוב עולם הגדול זה חמור יותר.
QX-87 | 22.11.13
14.
אף אחד כבר לא חוטב עצים וכו-לם מייצרים מותרות. אז סטארטאפים הם טובים פעמיים:
ראשית, כי הוא גורם לאנשים שעובדים בו לעניין ותחושה דינאמית ולאתגר שדוחף ללמוד ולמצות יכולת, שנית כי הוא גורם להם לצרוך בהתאם לצרכים שלהם ולא יותר בזמן הזה, ושלישית הוא מגלה את הפוטנציאל האמיתי הטמון בעובד, לטוב ולרע - מה שקרוי ברירה טבעית. והתרומה המצטברת לחברה היא אדירה.
אייל אלוני | 22.11.13
13.
בוא אני אגיד לך משהו...
... אתה צודק! כמי שבהייטק למעלה מ16 שנה אני יכול בהחלט להעיד לצדקתך אבל... זו תופעה עולמית. - ולא צריך ל״הרחיק״ לעולם האפליקציות. מי שמכיר יותר שהמוחות החריפים ביותר בעולם ההיטק מפתחים מערכות אלגוטריידינג. לא מנסים למצוא תרופה למחלה חשוכה, לא משהו לטובת הקהילה. מניעת תאונות...רחמנא ליצלן... מערכת שמייצרת כסף...מגרדת כסף. זהו! מישהו שממן את המוחות הכי מבריקים כדי לפתח אלגוריתמים מטורפים וזריזים יותר מהמתחרים כדי - לעשות כסף ממערכת מסחר. זהו. אויר.
אורן | 21.11.13
12.
לא רק התעשרות מהירה
הסיבה שסטארטאפ של תוכנה מושך השקעה היא שהוא המיזם שהכי קל להקים. רק תקראו את הכתבה פה על מצב הקלינטק העולמי, שם מיזם דורש עשרות מיליונים עוד לפני שמתחילים, ורואים רווח שולי רק אחרי 10 שנים. בסטארט אפ זה לוקח 3 גג. זול ומהיר, עם פוטנציאל רווח אדיר (אז כן, משקיעים מחפשים רווחים קלים, ולא יסכנו את כל מה שיש להם בשביל 'סיכוי יפה' להרוויח מעט עוד הרבה שנים). לביוטק נכנסים, אם בכלל, כשיש שמועה על ניסוי שעומד להסתיים בהצלחה (שלב א', ב', ג'. שנים על גבי שנים), זה טוב רק למהמרים בבורסה שיכולים להיכנס ולצאת מתי שרוצים. בנוסף, יש הרבה יותר חברות סטארט אפ מחברות גדולות (של תוכנה). והסיכוי לשלש את ההשקעה בחברה גדולה עוד נמוך יותר מבסטארט אפ של ציפור מפליצה. אז כן, יש פה עניין של התעשרות מהירה. אבל גם שזו האפשרות היחידה להתעשר בכלל לרוב בני האדם (כמשקיעים או יזמים). כל הדרכים האחרות מצריכות גם השקעה גבוהה וגם סבלנות של עשרות שנים (וכישרון גדול בניהול). פה רק צריך רעיון.
 | 22.11.13
11.
לעשות אבל בזהירות...
כיזם ותיק. לאחר הצלחות בודדות וכשלונות רבים נראה לי שהמאמר מכליל ומגזים. בגלל שסיכויי ההצלחה נמוכים מאוד לא צריך לוותר על החלום. מה שכן, צריך להיות זהירים הרבה יותר. ולכן יזם ללא מימון חיצוני או הכנסות מהמיזם צריך להתפרנס מעבודה כשכיר ולקדם את המיזם בערבים וסופש. זה קשה אבל אפשרי במיוחד כשאתה צעיר וללא ילדים.
עמיר | 22.11.13
8.
כל כתבה שגוטווין שם כנראה לא שווה יותר מידי
האיש צמא להראיין בכל חור אפשרי ולדחוף את הדעה המרקסיסטיות ורואת השחורות שלו. אם הכתב רוצה לעשות לעשות כתבה אופטימית, הוא יתקשר לאנשים מסויימים ואם זה פסימי, גוטווין כבר זמין ומחכה. לעצם העניין, אין ספק שיש הרבה בולשיט בתעשייה אבל כשחברה נמכרת, גם העובדים שמפוטרים ביום שלמחרת יוצאים עם סכום כסף יפה שמאפשר להם לנוח תקופה ואז להתקדם לתפקיד אחר. בודדים המקומות שהסטארטאפ הצליח והעובדים נזרקו לכלבים.
הכריש | 21.11.13
7.
ההנחה שהמטרה של סטרטאפיסטים צעירים זה אקזיט של 100 מיליון דולר - מופרכת
אני כבר לא צעיר, אבל אשמח ל"אקזיט" של מיליון דולר, שווה ערך ל-14 שנות עבודה משעממת תחת בוס שאני לא אוהב. ואם אגיע ל-2 מיליון דולר נטו, אז סידרתי לעצמי פנסיה לכל החיים (4% תשואה = 80 אלף דולר = 23 אלף ש"ח לחודש לפני מס) נכון שיש כאלה עם עיניים מאוד גדולות, או כאלה שכבר עשו אקזיט ועכשיו עובדים בשביל האתגר והכבוד והעניין, אבל הרוב מעונינים ב-2 דברים: 1. להסתדר בחיים מבחינה כלכלית 2. להיות אדון לעצמך
 | 22.11.13
2.
ריבוי הקיקיוניים מצויין לשוק. ו "הוותיקות מתקשות לגייס" - בגלל שהן פוסלות מראש חסרי ניסיון ספציפי
לגבי ריבוי הסטארטאפים הקיקיוניים - זה מצויין, כי רוב המעורבים בהם יחזרו לשוק כשכירים למודי ניסיון שיחפשו דווקא את היציבות אחרי תקופת הישרדות וכילוי חסכונות. אם תשאלו מגייסי כ"א ברוב חברות הטכנולוגיה הלא-קטנות, תקבלו תמונה של כביכול היצע נמוך של מועמדים והיצע גדול של משרות שקשה לאייש. במציאות זה נובע משני כשלים שלהם עצמם: 1. הם אפילו לא סופרים את כל הבוגרים חסרי הניסיון שיוצאים כל שנה לשוק. 2. גם מתוך בעלי הניסיון, הם לרוב לא סופרים אנשים נטולי ניסיון מאוד ספציפי בכלים טכנולוגיים מאוד ספציפיים. הם שוכחים שאנשי תוכנה טובים אמורים להשתלט די מהר על כל כלי שהוא בכל סביבה טכנולוגית שהיא - בטח ובטח בעידן שבו אפשר ללמוד כל דבר ביוטיוב בשבוע עבודה. כך יוצא שאחת הדרכים של חסרי ניסיון להשיג ניסיון וכך להתחיל להיספר על ידי מגייסים, היא פשוט להקים סטארטאפ או להצטרף לאחד בשלב שבו עדיין אין לו כסף או פריווילגיה להיות בררן. בקיצור, אלפי הסטארטאפים הקיקיוניים משיגים שלוש מטרות טובות: 1. העברת כסף מבעלי הון למשכורות בשוק שיש בו יותר בוגרים מאשר משרות שממתינות להם. 2. מתן ניסיון מקצועי לחסרי ניסיון כדי שיוכלו אח"כ להשתלב בשוק. 3. ביצוע ריאליטי צ'ק לחולמים על התעשרות מהירה שמגלים שכילו את חסכונותיהם ונשארו עם סטארטאפ שהלך לעולמו - הם יחזרו לשוק ויחפשו את המשרות היציבות.
נועם פלד | 21.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת