אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"חוץ מדיבורים אף אחד לא עושה מהלך אמיתי להגדלת היצע הדירות"

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
חוסר אחריות של בעל ענין
עם כל הכבוד האדון מייצג הבנק, שבכיריו זוכים למשכורת חלומית על הגב של מבקשי דירה ראשונה, ולמדורת מחירי הדיור לא עליו להוסיף זרדים. הצעדים של בנק ישראל יקרו את מחיר המשכנתאות ואת מחיר המימון של היזמים אז בודאי לא הם יורידו את המחיר של דירה ראשנה צנועה.
cleareye | 24.11.13
5.
אין עניין
אין עניין , באמת אמת להוריד את מחירי הדירות והקרקעות. יש כאלה שנהנים מעלית המחירים האלה . הם בעלי העניין ,אם המחירים ירדו הם יפגעו, . הנהלת המדינה חוששת לפגוע בהם , מחשש שהכלכלה תפגע. גם מפני שבעלי המאה ,הם בעלי הדעה. אין חשיבות שהחלשים יפגעו, אז שיפגעו ושיהיה להם קשה. זה המצב ויהיה קשה וכמעט בלתי אפשרי לשנות, רק אם זה יתפוצץ מעצמו , הנזקים החמורים יתממשו באין בררה
שלמה מורד | 24.11.13
3.
מצוקת הדיור
הממשלה יכולה לקדם את פתרון בעיית הדיור באופן פשוט ביותר וללא עלות! כבעלת מרבית הקרקעות במדינה, (באמצעות מינהל מקרקעי ישראל) אפשר לפעול בשיטת הקומבינציה הפשוטה. כפי שמקובל בשוק הפרטי, אדם בעל מגרש - עושה הסכם עם קבלן, כמקובל באותו איזור עפ"י אחוזים. הדבר חוסך לקבלן הוצאות ראשוניות לרכישת המגרש, ובתום הבניה הוא מעביר לבעל הקרקע המקורי X דירות בהתאם להסכם האחוזים שביניהם. כך תוכל המדינה לזרז ולקדם בניית דירות (הקבלנים לא יצטרכו לרכוש את הקרקע) המדינה לא תקבל כסף אלא דירות. בתום הבניה תקבל המדינה לידיה דירות מוכנות, אותן תוכל למכור - במחירים סבירים,או להשכיר עפ"י החלטתה. מיותר לציין שכבעלת הקרקע, המדינה יכולה לתכנן ולקבוע את אחוזי הבניה, מספר הדירות וגודלן ובדרך זו ליצור שכונות עם תמהיל דירות מסוגים שונים ובגדלים שונים. במקרה שתכנית כזאת תצא לפועל, במכרז, יתחרו המגישים לא על מחיר הקרקע אלא על מספר דירות או על גודל שטח מבונה . זה לא בשמים, הפתרון פשוט נמצא מתחת לפנס.
רבקה סבירוני | 24.11.13
2.
האם אסור לגעת בפרת המזומנים של משקיעי הנדלן? הגיע הזמן להוראת שעה זמנית:
אני זוכר שיום אחד הטילו מס של 25% על הבורסה, ובכך גם הפילו אותה וחסכונות של אנשים איבדו מערכם, וגם דפקו את המשקיעים והם נאלצו לתת 25% מהרווחים למדינה. מדוע המדינה מתנהגת בכפפות של משי למשקיעי נדלן, זה נשגב מבינתי. כנראה איזה לוביסט של איגוד המשקיעים שכנע את הממשלה שבזכות המשקיעים יש יותר היצע דירות, שזה באמת גובל בטמטום מוחלט. משקיע בסך הכל קונה דירה שיכל לקנות זוג צעיר במקומו. עכשיו יש לנו עוד זוג צעיר שנשאר בלי דירה ומחפש דירה לגור בשכירות. כלומר המשקיע הוסיף דירה אחת להיצע הדירות להשכרה, אבל גם בעקיפין הוסיף זוג צעיר לרשימת האנשים שנאלצים לגור בשכירות. מה לגבי הטענה שהקבלנים יבנו פחות אם לא יהיו משקיעים? טענה הזויה לגמרי, שהרי מדברים על מחסור גדול בדיור, כלומר יש המוני קונים שרק מחכים להיצע שיגיע. וחוצמזה, קבלן רוצה לבנות. תנו לו מחיר נמוך על קרקע, והוא יוכל למכור בזול, להעיף את כל הדירות בקלות, ועדיין להרוויח יפה. מי קובע את מחירי הקרקע? חבריו הקבלנים, שנכנסים למלחמת מחירים על כל פיסת קרקע. אז כנראה שיש ביקוש לקרקע והקבלנים רוצים לבנות. בקיצור- הגיע הזמן לאסור על המשקיעים לקנות דירות למשך שנתיים. וכמובן, לאסור עליהם להתמודד בהגרלות של "חבר". או שאם הם רוצים שיקנו דירות עם מס רכישה של 10%, ומשכנתא 100% בריבית קבועה, כדי שלא יעשו את כל ההשקעה רק כי הריבית מפתה והשכירות תשלם את המשכנתא. וכמובן להודיע על מס שבח 50%. כמובן שבח ריאלי, אחרי הוצאות. אבל בעיקרון אין סיבה שמוצר המשמש למגורים של בני אדם אחרים יקנה ויימכר רק מנסיון לנפח את מחירו. המשקיע צריך לדעת שאם הערך יעלה הוא יתחלק בזה עם המדינה. לגבי דירות להשכרה- צריך להציע אותן למכירה, על הנייר, כבר ב 2014. זה יתן לנו מייד הרבה היצע וירידת מחירים. רק זוגות צעירים יוכלו לקנות. חבל לחכות עד שהם יהיו מוכנות כי אז ההקלה תורגש רק עוד 4 שנים.
תומר | 24.11.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת