אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתי באמת היום הקצר ביותר בשנה?

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
יום קצר ארוך
זמן זריחת השמש המוקדמת בשנה. וזמן שקיעתה המאוחרת אינם מתלכדים ביחד( באותו יום 21 ביוני) והיום הארוך מחשבנים בין זריחה לשקיעה. לעומת זה הדלקת נרות שבת רק בשקיעה ומתי שהשקיעה מאוחרת מאחרים את ההדלקה( בד"כ בסוף יוני השקיעה הכי מאוחרת. ובאמצע יוני הזריחה המוקדת) פינטוב כותב
אלדד הדני | 30.06.19
12.
תגובה ל-7
בניגוד למה שאמרת, מועדי הדלקת נרות לא 'הולכים' על פי הלוח העברי, והם מתנהגים בהתאם לשקיעת השמש וללא קשר לירח. זה נכון שהיום הקצר ביותר לפי התאריך העברי מתנודד על פני דצמבר וכל שנה הוא אחר, אבל אין לזה קשר לשאלה שנשאלה. השאלה נובעת מכך שהיינו מצפים שכניסת השבת המוקדמת ביותר תהיה בשבת הקרובה ביותר ל21 בדצמבר, ללא קשר לתאריך העברי, אבל זה לא ממש כך. עובדה שהשנה זה יצא שבועיים קודם. ההסבר לכך הוא ממש כפי שמובא בכתבה..
נתי | 22.12.13
11.
ואווו. כמה שטויות. אולי נכון אבל לא לשאלתנו
היום הארוך ביותר מתייחס לחלק של היום, שמושפע גם מהזריחה וגם מהשקיעה. בשקלול של שניהם, זה יוצא 21 בדצמבר. ואז גם הלילה הוא הארוך ביותר, ושוב, על פי חשבון השקיעה והזריחה, לא בגלל שינוי אורך היממה... לקריאה נוספת אורך היממה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%9A_%D7%94%D7%99%D7%9E%D7%9E%D7%94 עונות השנה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%A0%D7%94
 | 14.12.13
9.
בלדד המבובל: מהירות הסיבוב של כדור הארץ סביב צירו היא קבועה! מה שמשתנה -
זה הזמן הדרוש לנקודה מסויימת על פני הכדור לפנות אל השמש! מהכתבה נראה כאילו אורך היממה משתנה כל הזמן בצורה אקראית! בלדד, כתוב להבא בצורה שתהיה ברורה לכל אחד, לא רק למי שהשכלתו טכנית-מדעית.
איציק | 14.12.13
7.
הסבר קצר
מתבסס על המאמר (אני בעצמי לא ידעתי את זה). הנקודה העיקרית היא שהימים בעצם לא שוים. להזכירכם, יום הוא משך הזמן שלוקח לכדור הארץ להקיף את עצמו. יש ימים שהם יותר מ24 שעות ויש ימים שהם פחות. בעצם אומר הכותב, שכיוון שהמסלול של כדור הארץ סביב השמש הוא אליפטי ולא עגול (להקיף את השמש, למי ששכח, לוקח שנה אחת), משך זמן היממה משתנה בהתאם למרחק מהשמש. כך למשך בסוף השנה האזרחית (כיום) כדור הארץ נמצא בחלק האליפסה הקרוב יותר אל השמש וכתוצאה מכך לוקח לו להשלים יותר מ24 שעות סביב צירו. כאשר הוא יתרחק (וזה יקרה עוד 3 חודשים ולא עוד חצי שנה, כפי שנאמר באופן שגוי בכתבה), היממה תתקצר, ויקח לכדור הארץ להשלים פחות מ24 שעות סביב צירו. בקשר למועדי הדלקת הנרות שהיו הכי מוקדמים בתחילת דצמבר, הסיבה היא אחרת לחלוטין. המועדים הללו הולכים לפי לוח השנה העברי שהוא, כידוע, מבוסס על הירח. הלוח הזה קצר יותר מהלוח הלועזי ב 11 יום (354 ימים בשנה), אלא אם כן יש שנה מעוברת (13 חודשים). לכן היום הקצר ביותר לפי התאריך העברי מתנודד על פני דצמבר וכל שנה הוא אחר. השנה, יהיה אדר ב' ולכן בשנה הבאה השבת הקצרה ביותר תהיה בסוף דצמבר, שבוע אחרי היום הקצר ביותר שהוא 21-22 בדצמבר.
ברק | 14.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת