אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דירוג בינ"ל: ישראל במקום ה-14 בעליית מחירי הנדל"ן

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
מסכים עם המתווך
גם אני מתווך ואב לילדים שידם אינה משגת דירה למרות שכולם עובדים ובשכר טוב. תחזיקו מעמד ואל תקנו דירות-אתם משלמים יותר מדי. תחשבו כמה אתם משלמים על הקרקע שנמצאת בבעלות המדינה. אם דירה סבירה בת 4 חדרים בגודל 100 מ"ר ועלות הבנייה היא בסביבות 5000 שקל למטר רבוע פירושו של דבר שהבניה עולה 500000 שקל ושכל השאר זה תשלום עבור הקרקע והפיתוח!!!במילים אחרות אם אתם נדרשים לשלם 1,300,000 שח לדירה כזו אתם משלמים 800,000 שקל עבור הקרקע-מחיר מופרך בכל קנה מידה!!!
רוני | 16.12.13
15.
המחירים יכולים להיחתך בחצי ללא שום סיכון לבנקים! ולכל היותר 1.5 מיליארד נזק חד פעמי !!
בישראל, כ 90% מהמשכנתאות ניתנות כבר שנים- במינוף של פחות מ 60%, כלומר הבנק יכול לספוג 40% ירידת ערך של הנכס. החריגים שלקחו מעל זה- השתמשו בביטוח EMI וממילא הוגבלו ל 75% מינוף בשנה האחרונה. מחירי הנכסים עלו ב 10%-20% מאז שהם נרכשו. לוקחי המשכנתאות החזירו כ 10%-20% מהקרן בשנים האלו. תחשבו את הכל ביחד, המחירים יכולים להיחתך בחצי !! ועדיין הבטוחה שווה לערך החוב. הבטוחות יכסו את כל ערך הנכס גם אחרי ירידת מחיר היסטרית של 50%. אבל גם אם יהיו נכסים שלא מכוסים, זה יהיה ברמה של 100-200 אלף שקל. נניח ששיעור הפיגורים קופץ מ 1% ל 20% בגלל משבר. מתוך חצי מליון לוקחי משכנתאות, רק ל 50,000 הנכס לא מכסה את החוב. מתוכם, רק 10,000 יכנסו למצוקה ויפסיקו לשלם. תעשו חישוב: 10,000 כפול 150,000 הפסד לבנק על כל נכס = 1.5 מיליארד שקל מדובר בנזק חד פעמי, שיתרחש בתרחיש קיצון לא סביר בכלל. (דוד קליין על הפחדים של פישר: "טעות מוחלטת בדיאגנוזה, כאן זה לא אמריקה"). נזק של 1.5 מיליארד, חד פעמי, שהבנקים יכולים לעמוד בו, וגם אם לא- אז הממשלה יכולה לסייע כך שהסכום יתפזר על כל הציבור ולא יורגש בכלל. כדי להימנע מתרחיש זה, מפחדים להוריד את מחירי הדיור ולכן עוד ועוד צעירים משלמים חצי מליון שקל כל אחד, שזה מסתכם ב 50 מיליארד שקל תוספת למדינה, שמגיעה ברובה ממגזר הצעירים, בריבית דריבית, וזה נמשך כך שנה אחרי שנה כבר 4 שנים !!
בנקאי | 16.12.13
14.
המחירים כבר בירידה! זה רשמי ופורסם במדד הלמ"ס! זה נמשך כבר כמעט 3 חודשים:
הלמ"ס הודיע על ירידה של 0.1% במחירי הדירות באוקטובר. בנוסף לכך הודיעו כבר על צניחה משמעותית בהיקף המשכנתאות בנובמבר, של 16%, בעוד שבשנה רגילה, נובמבר תמיד חזק יותר ב 10% ביחס לאוקטובר-ללא-חגים (כמו שהיה השנה). זאת ועוד- המצב בדצמבר בבנקים למשכנתאות מראה על המשך ירידת ביקוש ואפילו ירידת מחירים, הרבה מעבר ל 0.1% שמדדה הלמ"ס באוקטובר. להערכתי מבצעי המכירות של הקבלנים בנובמבר ודצמבר מעידים שחוסר הביקוש נמשך, ועכשיו המלאי הבלתי מכור מתחיל להעיק עליהם וההנחות גבוהות בהרבה מ 0.1% שנמדדו באוקטובר. (שלא לדבר על מבצעי מימון נדיבים , מבצעים למועדני צרכנות, ושדרוגים לדירה בחינם). הסיבה לירידה בביקוש היא לא "שנגמר הכסף" אלא שנותנים פחות מינוף בגלל המגבלות על הלוואות המשכנתא. זה והאפקט של שר השיכון שמבטיח ירידות. שימו לב שמבחינת הקרקעות לא השתנה כלום, ומבחינת הריבוי הטבעי לא השתנה כלום. והריבית עדיין 1% סופר נמוכה! ועדיין, "קסם" לא יאומן - המחירים יורדים! המסקנה היא שהביקוש גמיש ולא קשיח, הוא יכול לרדת פתאום כשהציבור מבין שהמחירים כבר לא "בורחים" לו
צעירים קחו את הזמן | 16.12.13
3.
לכל הצעירים והקונים - תוציאו למוכרים את המיץ ואל תסכימו למחירים
אני מתווך. נהנה מעסקאות גבוהות ומעמלה דשנה אבל אני גם אבא ואני מוטרד מאוד מעתיד החיים במדינה שאני כה אוהב ומהחשש שלילדיי אין עתיד כלכלי פה.אבל לאחרונה ...אני מזהה תופעה של עצירה מוחלטת בעסקאות והדור הצעיר מפגין חוזק עצום ולא רוכש דירות החל מחודש ספטמבר.מוכרים מתפשרים באופן שלי מזכיר את התקופה לפני 2007.כל הכבוד - תמשיכו ככה ואם כבר היום רואים ירידה של כ- 10% לא יירחק היום ונהיה ב- 20%.לא הכל כסף בחיים. אל תתביישו להגיש הצעה זולה בכ- 400K או יותר. תתחילו להבין שהכסף הוא שלכם. טיפה ועוד טיפה זה ים . רק תפסיקו עם ההשלמה למחירים האלו.
מתווך שהוא גם אבא | 16.12.13
2.
זו השפעת הבורסה
ישנם שני תחומי השקעה עיקריים בעולם כולו 1. בורסה 2. נדל"ן כאשר הבורסה מקרטעת הכסף עובר לנדל"ן וכך כל ילד הופך להיות מבין גדול ומשקיע נדל"ן עד שהבורסה מראה מגמה חיובית אמיתית כספי ההשקעות עוברים לבורסה אז הריבית עולה ואותם משקיעי נדל"ן חובבנים שחשבו שהנדל"ן רק עולה יבינו שגם בנדל"ן יש ירידות.
דניאל | 16.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת