אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"הביקושים למשכנתאות יירדו במקצת אבל השוק ימשיך לרתוח"

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ל-18. אז מה אתה מציע? לזרוק כסף לפח על שכירות לנצח?
הרי אם כבר עבדת כדי לחסוך להון עצמי ההחזר שלך למשכנתא ייצא בדיוק כמו שכירות לדירה אם לא פחות.. אז למה להיפרד מהכסף? נכון שמי שלא השכיל לקחת משכנתא נכונה והלך לאיזה בנק אמו שקבע לו החזר חודשי מטורף סובל מזה, אבל אם לוקחים משכנתא בבנק שמומחה לזה אין סיבה שזה יהיה "עבדות" כמו שאתם מתארים פה.. בדיוק אותו סכום רק שבסוף יש לך נכס.
לא צריך להגזים | 24.12.13
20.
לממשלת ישראל אין אינטרס להוריד את מחירי הדיור. זה יביא לקריסת הבנקים
הבנקים הילוו כל כך הרבה כספים כנגד הדירות שאם ערך הדירות ירד ואם אנשים רבים יקלעו למצוקת תשלומים; הבנקים יקרסו. ומי יממן את הקריסה הזו? הממשלה. אף שר אוצר לא רוצה שזה יקרה במשמרת שלו ובטח לא יאיר לפיד לכן הממשלה לא רק שלא תעשה שום מאמץ להוריד את מחירי הדיור אלא ההיפך. הדבר היחיד שיציל את מדינת ישראל היא הפיכה מכיוון שזה לא יקרה; לא צפוי שום שינוי בקרוב
יוסי | 23.12.13
19.
המדינה נלחמת במשקיעים בדיור ומסבסדת קבלני דירות להשכרה - טייקונים
מדינת ישראל בשנתיים האחרונות עושה הכל נגד משקיעים בדירות. בפועל, שוק הדירות להשכרה הוא השוק של הדירות להשקעה. מנגד, הדירות להשקעה לעיתים קרובות הן הפנסיה האמיתית של קשישים שלא יכולים לסמוך על רמת הפנסיה שתשאר בידיהם, של רווקים (או של הורים לרווקים) שרוצים להבטיח שכשיתחתנו תהיה להם דירה או יוכלו לרכוש דירה אחרת במקום הדירה להשקעה. המלחמה במשקיעים בדיור כבר העלתה את רמת שכר הדירה ולכן המדינה רוצה היום לסבסד קבלנים שיבנו דירות להשכרה - כמובן שהסבסוד על חשבונינו.
 | 23.12.13
17.
תעשו טובה, אל תקחו משכנתא!
הבנקים גם אוהבים משכנתאות, הם אוהבים אנשים שמשועבדים להם לעוד 20-30 שנה קדימה משכנתא היא המצאה גאונית: בואו ניקח את ההון העצמי של האזרחים ונמיר אותו לחוב ושיעבוד! כך אדם עם הון עצמי של 600,000 שקל הופך להיות חייב בהחזר של 1,600,000 על דירה ששוויה 1.5M כלומר מבן חורין, האדם הפך לעבד!
 | 23.12.13
12.
מחירי הדירות בישראל לא מושפעים מהיצע וביקוש אלא מהריבית בלבד!
ברגע שהריבית תעלה לרמה ריאלית = אינפלציה + 2%. וזו תהיה הצהרת הממשלה - הדבר יצור ביטחון למשקיעים ואז יזרקו לשוק מאות אלפי דירות שנרכשו להשקעה! הבעיה שיש לנו ממשלה שלא בדיוק ניתן לסמוך עליה... והתוצאה שמשקעים ותושבי חוץ קונים דירות להשקעה .. הממשלה כמונופול על הקרקעות מספסרת בקרקעות ובמקביל מעלה את המיסים .. כי מישהו צריך לשלם את הפנסיות (מיליארדים ) של הפורשים מהקריה בגיל 45 ...
כלכלן | 23.12.13
11.
לגולש - מר יעקב רויטר
אתה טוען בסייפא של הכתבה שלך שהידע נמצא רק בבנקים ואתה לכל כך השתכנעת בנחיצות של יועץ משכנתאות מקוצעי - "ואין תחליף לבנקים..." עד כמה יועצך בבנק המוביל מסוגלים לרדת לרזולציות של המלצה על החזר חודשי של משכנתא,עד כמה הם יודעים לנטרל מרכיבי סיכון במשכנתא שנוטל זוג צעיר אני מודה שלא אחת נפגשתי עם "יועצים" (אגב מותר לכם להתהדר במונח "יועץ משכנתאות") . המידע שקיבלתי מהם לא אחת, היה מאד לא מובן ומסורבל. הבנקים להבנתי צריכים להתמודד עם שאלת השירות שהם מציעים והצעות המחיר שאולי לא כל כך תאהב ,את הצד המקצועי - רצוי להשאיר בידיו של יועץ משכנתאות בלתי תלוי (ואני לחלוטין לא מתכוון לייעוץ חפראי ).
דני | 23.12.13
10.
מתי בפעם האחרונה הבנק התקשר אלי לשנות את תמהיל המשכנתא?
תשובה: אף פעם ! אז איפה האחריות בדיוק על הבנק שבא לסייע ללקוח בתמהיל מתאים לתקופה? רק יועץ טוב וחוץ בנקאי, מסתבר, מסוגל לתת תמהיל שבו הבנק ירוויח בסופו של דבר כמה שפחות, וגם לתת תוכנית ניהול משכנתא לשנים הבאות.
תמיר | 23.12.13
8.
עודף הרגולציה והשחיתות מייקרים את הדירות בארץ!
11 שנה לבנות פרוייקט - בגלל שלל פקידוני רגולציה וביוקרטיה. לא לדאוג - כל פקידון והשוחד שלו. וכן - עלויות המימון והשוחד מתגלגלים אל רוכשי הדירות. הפתרון? צמצום חד בכמות גופי התכנון ובסמכיותהם. בלי "הקלות" ושאר שחיתויות - פשוט תוכניות מתאר פשוטות להבנה וללא התניות מסובכות. ללא אישורי עירייה. ללא אישורים של עוד פקיד ועוד פקיד. אם אורך הצנרת יצטמצם מ11 שנה ל5 שנה (שזה עדיין ארוך) - נראה מאות אלפי דירות מציפים את השוק וירידת מחירים. אבל לפקידים... זה לא טוב. פחות שוחד.
רגולציה = שחיתות! | 23.12.13
7.
מחירי הדירות היום כמעט ולא מושפעים מביקוש והצע
ואת זה אמורים להבין לפחות הכלכלנים, או היועצים של שר האוצר חסר ההשכלה שלנו. מוכרים לציבור שקרים על כללי ביקוש והצע. הבעיה היא לא כמות הדירות המוצעות למכירה בשוק אלא כמות הכסף המושקע בשוק הדירות. ותשאלו מה מקור הכסף? משכנתאות מהבנקים. יותר מ-80% מההלוואות שניתנות, ניתנות כמשכנתאות לרכישת דירות, מה שמנפח את הבועה עוד יותר וגורם לאינפלציה מטורפת בשוק הדירות. ואני לא מזכיר בכלל מהיכן הבנק ממציא את הכסף שהוא מלווא לכם, אבל כדאי לחשוב על היום שבו הבנק יחליט להפסיק מתן הלוואות, וכמה גופים/משפחות יקרסו כלכלית ביום זה.
טכניוני | 23.12.13
5.
הבן אדם פוחד לאבד את העבודה שלו
"אם לקוח לא משלם אנחנו לא נמהר להוציא אותו מהדירה. אנחנו לא מומחים בלהוציא אנשים מהבית. להפך, אנחנו רוצים להשאיר אותם בבית. במקרה הגרוע נספק ללקוח פתרונות שיאפשרו לו למכור את הבית בעצמו". אם אדם קנה בית ב 1.5 מליון שקל משכנתה של מליון. האדם פוטר מהעבודה או מכול סיבה אחרת לא עומד במשכנתה. אבל הוא לא היחיד נגיד ש 5% מכלל האכלוסיה לא עומדת במשכנתה. בבנקים יתחילו להלחץ מהמצב ויהיו הרבה פחות סובלניים כי הם יודעים שערך הבית הולך לתרסק והם יתקעו אם בית ששווה פחות מחצי החוב האבוד.
תותחן | 23.12.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת