אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הקפה שקוף מחרבן שווה את הכסף?

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
הקוף הנ"ל בולע את פולי הקפה, כדי לנקות את מערכת העיכול שלו מטפילים ותולעים.
סוג של אבולוציה או ידע נרכש. אם המסכן סובל מאוד מתולעים(מטריד ומגרד) הוא בולע הרבה, והתוצאה שחלק גדול מהפולים נפלט לא ממערכת העוכל, (כמו לדוגמא אם אנחנו בני האדם נאכל כמות גדולה של תירס, נראה הרבה מהתירס בשרותים שלמים כפי שנכנסו)
אבי | 18.01.14
16.
פרופ' אריאלי, אתה צודק בדבר אחד: סיפור טוב שווה זהב, ולא חשוב מהתחת של מי הוא יוצא
אנחנו מוכנים לשלם 100 ש,ח בשביל ספר רב מכר ששובה את תשומת ליבנו, דמיוננו, ושמספר לנו סיפור מרתק/מעניין/מושך, וגם מקדישים לקריאתו כמה שעות טובות מחיינו; למעשה אם אנחנו מוסיפים למחיר הספר את השווי האינסופי של הזמן המושקע (שהרי הזמן שחולף לא ישוב), אנחנו "מבזבזים" על ספר הרבה יותר מ"המחיר" של כוס קפה כזה X זמן שתייתה. ואם הספר גם השפיע עלינו - עשינו את עיסקת חיינו (בודאי לעומת כוס הקפה...).
 | 18.01.14
8.
האבחנה של אריאלי נכונה במקרים רבים. כשהפעלתי דוכן תכשיטים בטוקיו
מילת הקסם היתה "טזוּקוּרי". "עבודת יד" ביפנית. כשהיפנים רצו להבין מדוע מחיר התכשיט כל כך יקר, הוסבר להם שזו "עבודת יד" הם "הבינו". במושגים שלהם ששכר המינימום הוא כמו 8-10 דולר לשעה המחיר נשמע סביר (גם אם עובד תאילנדי הרויח את זה ביומיים עבודה..)
michael | 18.01.14
2.
התשובה הקצרה היא לא
לא היית מבחין בהבדל בטעם בגדול בינו לבין קפה אחר שמכין אותו בריסטה. בנוסף חשוב לדעת שהתפתחה באינדונזיה תעשייה של מכלאות חמסנים שמואכלים בפירות הקפה ואינם בוררים את המזון כך שלמעשה רק קופי לואק בעל חותמת של "קפה חופש" יזכה לאיכויות המיוחסות לו. הערה אחרונה, לדעתי הוא כבר אינו נחשב הקפה הטוב ביותר.
מבין משהו בקפה | 17.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת