אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סם האונס - אמת או אגדה אורבנית?

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כנראה שיותר קל להאשים אחר שהכניס איזה סם מלומר שתיתי כמו אדיוט\ית
גם איש האבטחה שניסה לאנוס ניסה להפיל את האשמה שהכניסו לו איזה חומר במקום לקחת אחריות על שתית יתר ששברה את החסמים מפני ההתנהגות אלימה שהיתה חבויה בו ויצאה מכלל שליטה, אבל גם החברה בגדול ומיוחד אלו שמאיתנו ששותים באופן קבוע לא מוכנים להכיר באחריות שלהם לצד השלילי של תרבות האלכהול זהו סם לכל דבר וכאשר הוא נצרך מעל כמות מסוימת לפי כל אדם כולל מצבו המשתנה (עיף, מה אכל תרופה וכו..) באותו רגע ההשפעה יכולה להיות קטלנית, עכשיו יוצא מחקר רציני חדש שאינו מפליא שמראה שכל שתית אלכהול גם המותרת לפי חוק פוגעת ביכולת הנהיגה בצורה משמעותית והסיבה שזה אינו מפליא הוא שהמצבים בנהיגה הם בקצה גבול היכולת השליטה האנושית, גם במצב עירות מוחלט אנו נפגשים במצבים שהם גבולים ליכולות התגובה שלנו כל ירידה ביכולות התגובה מובילות לתוצאות קשות כאשר אנו מתנגשים במצבים האלו, כל זה לא אומר שאין גם סמי "אונס" אבל כנראה שזה פחות נפוץ ממה שחושבים.
נתון  | 18.01.14
5.
אולי זה לא קשור אבל אני תוהה
האם מי שבחר את השם "בלדד השוחי" עבור בעל הטור הזה יודע מה משמעותו? בספר איוב בתנ"ך בלדד הוא אחד מחבריו של איוב שאיוב דן עמו בשאלה ממה יכולים לנבוע כל היסורים שאיוב עובר (איוב אינו יודע שאלוהים התערב עם השטן כלומר שהוא קורבן של התערבות). ותשובתו העקבית של בלדד היא שגם אם איוב אינו יודע, הוא כנראה אשם במה שקורה לו. אז מה הקורא אמור להבין מזה? 1: או שכנראה לפי השקפת עולמו של הכותב האדם תמיד אשם במה שקורה לו, או 2: שהוא חיפש שם "ענתיקה" שעונה על דימוי עממי מבודח כלשהו. בורות או האשמה תמידית ברוח התנ"ך? לא אופציות חיוביות במיוחד.
ד,מרכז | 17.01.14
1.
לא מבין גדול ובכל זאת יש לי שאלה
יש לי בת בסוף גיל ההתבגרות ואני פשוט נחרד מהסיכוי שחלילה תחווה חוויה כזו. ... ובכל זאת, מבלי להיות מבין גדול אני תוהה: כדי לקנות לא מעט תרופות בבית המרקחת צריך מרשם מקור, העתק, אישורים, הצגת תעודת זהות וכו. אני לא מדבר על תרופות היפר מסוכנות. קחו לדוגמא ריטלין להפרעת קשב או רואקוטן לטיפול בפצעי בגרות. האם ניתן לרכוש בקלות יחסית את אותם מוצרים כל כך מסוכנים? אם כן, זה חמור ביותר ולא, ניתן לבצע בדיקה תקופתית בקרב אותם אנשים שרוכשים את אותם מוצרים ולוודא בכל דרך אפשרית האם הם צורכים אותם או שסוחרים בהם.
אבא דואג | 16.01.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת