אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא חייבים לאף אחד

114 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

113.
עוברים לשיטה כלכלית-חברתית חדשה - פרוייקט ונוס
כל הניסיונות לשנות את המערכת הכלכלית לא יפסיקו את ה"עבדות המודרנית" והשיעבוד לחובות. אנחנו צריכים לעבור לחברה ללא כסף וללא ממשלה, שבה כל אחד יביא לידי ביטוי את הכישרון האמיתי שלו ללא תלות בכמות הכסף שיש לו. במצב כזה, העולם יתנהל ביעילות מקסימלית, הטכנולוגיה תחליף את רוב העבודות, ותשאיר לאדם זמן פנוי כדי ליהנות מהחיים, במקום להישאר במשרד כדי שהטייקונים ימשיכו להרוויח על חשבונינו. פרטים נוספים באתר http://discovervenus.com/rbe
 | 11.03.14
112.
הסבר מדוע יחס הרזרבה לא יוצר אינסוף כסף
יחס הרזרבה אומר שלבנק מותר להלוות אחוז מסויים מהכסף שהופקד בו. נניח לדוגמה 90%. אם כך, בהנחה שבבנק הופקדו X שקלים, מותר לו להלוות 0.9X שקלים. בצורה זו נוצרו 0.9X שקלים חדשים (X שקלים שהופקדו ועוד 0.9X שהולוו). בשלב הבא, ה-0.9X שהולוו הופקדו בבנק אחר, אותו בנק יכול עתה להלוות 0.81X כנגד ה-0.9X שהופקדו בו, ובכך נוצר כסף נוסף. נניח שהתהליך הזה מתרחש שוב ושוב עד אינסוף, האם זה אומר שיווצר אינסוף כסף? לא! הנה החישוב: בכל שלב נוצרים 0.9 שקלים מהשלב הקודם, לכן אם התחלנו אם X שקלים הכסף שיהיה קיים אחרי אינסוף צעדים הוא: X + 0.9X + 0.81X + ... אבל הסכום הזה הוא סופי והוא שווה ל-10X, לכן לא יוכלו להיווצר יותר מ-9X שקלים גם אחרי אינסוף צעדים של הלוואות והפקדות.
יוני | 11.03.14
111.
אני ממש נהנתי מהכתבה
באמת ראוי לעודד את האנשים האלו הם נאבקים מאבק אמיתי וצודק מתנדבים על הזמן שאין להם כי הם כמו כולנו צריכים לעבוד שעות נוספות לשלם ריביות על המינוס. או כמו שאמר פרעה המשעבד הגדול בעולם "תכבד העבודה על-האנשים, ויעשו-בה; ואל-ישעו, בדברי-שקר"
שמואל חי | 10.03.14
110.
למגיב/ה 71 - ממשלת ישראל מעולם לא ייצרה כסף בעצמה. קצת ידע של עובדות לא יזיק כאן
בשנות האינפלציה הגדולה (ולמעשה מהקמתה עד 1985) היא לוותה כסף מבנק ישראל (בדומה למה שהממשל הפדרלי עושה היום בארה"ב), ובעקבות חוק איסור ההדפסה (שם מטעה - החוק אוסר על המדינה ללוות כסף מבנק ישראל) הסמכות להדפיס כסף היא בידי בנק ישראל ומואצלת לקרטל הבנקים הישראלי, שהוא קרטל כבר כמעט יובל שנים. לכן מדינת ישראל גם אכלה את הדג המסריח וגם גורשה מהעיר - גם תרמה לאינפלציה הגדולה וגם נכנסה לחוב שלטענת פקידי האוצר מחזירה אותו עד היום.
בן-קיימא | 09.03.14
102.
אבל המצב הנוכחי לא סביר במידה קיצונית. התפוקה התוצר והיעילות בעלייה,
ובכל זאת מדינות בחוב הולך וגדל. החוב הזה פיקטיבי לחלוטין, שכן ניתן היה להתקזז עליו, והיחידים שמרוויחים מקיומו הם הבנקים האלה. זה הרי לא סביר שהחוב העולמי + היתרה העולמית לא מתקזזים לאפס! כלומר, יש פה גוף חיצוני, שמחזיק בכסף ומלווה אותו לעולם. למי זה טוב?? הוא זורק כלאחר יד ש"ניתן לשלם בחזרה את החובות", אבל זה לא קורה, כי זה בלתי אפשרי: ככל שהכלכלות גדלות, החוב גדל, בהגדרה!
עמית | 08.03.14
97.
זמנו של הבנק תם!
סוף סוף אחרי כמה שנים שפגשתי את הנושא הזה, הוא עולה בצורה כזאת ועוד באפיק כזה. כבוד לתנוע, לערן ולכל מי שתומך בהפצת הידע. תמיד התגענו בעצם היותנו יהודים בגלל השגים כאלה ואחרים, לכן עכשיו יש לנו ההזדמנות באמת להראות לעולם איך מנהלים כלכלה נכונה, יש פה מספיק מוחות שיובילו את המהלך, אנחנו מדינה קטנה והשינוי כבר לא נראה כזה הזוי כמו שהיה נראה לפני 3-4 שנים, עכשיו רק להמשיך כך ולהגביר הילוך, למען כלכלה בת קיימא!
הכלכלן החדש | 08.03.14
96.
כיצד הבנק יוצר כסף יש מאין - הסבר קצר
נניח שיחס הרזרבה הוא 10% לקוח A מפקיד 1000 ש"ח בבנק בפיקדון הבנק מפקיד רק 900 ש"ח בכספות, אך במחשבים נרשם 1000 ש"ח לקוח B לוקח הלוואה ע"ס 1000 ש"ח הלקוח מקבל 1000 ש"ח , 900 ש"ח שהיו קיימים בכספת, 100 ש"ח שכביכול לא היו קיימים בכספת אך קיימים במחשבי הבנק. לאן נעלמו 100 ש"ח? יצרנו כסף יש מאין
אי | 08.03.14
95.
תגובה למספר 77
תוסיף למה שאמרת עוד 30 מליארד ש"ח (שהמדינה משלמת כל שנה על החזרי ריבית בלבד.. 30 מליארד!!) שיתפנו מתקציב המדינה. תחשוב מה היה אפשר לעשות פה בעוד 30 מליארד ש"ח בשנה. איך מערכת החינוך תיראה, מערכת הבריאות, סל התרופות, ביטוח לאומי ועוד ועוד. "אין לנו כסף לזה" פשוט כבר לא יהיה רלוונטי יותר. למספר 76 - ניכר בבירור שלא קראת את הכתבה. אז למה את מרגישה שיש לך זכות להגיב עליה? אין שום קשר בין מה שכתבת לבין מה שהתנועה לשינוי מוניטרי עושה.
עמוס בורדוביץ | 08.03.14
93.
תחילת הדרך לשינוי החברתי הגדול של המאה ה 21
יש כאלו שעדיין שצוחקים עלינו עכשיו.. אבל זמנם עבר.. הם יפחידו אותנו בתקשורת.. הם ילחמו בנו.. הם יממנו פוליטיקאים בשביל לחנך אותנו מחדש.. אסור לנו להמשיך לחיות תחת עבדות מודרנית הגיע הזמן להיות חופשי!!! די עם שכר (חזירי) של בכירים במרחב הציבורי והפרטי ובונוסים בהם ניתן לרכוש דירה!!! הגיע הזמן להחזיר את הכסף לעם!!! שנת 2014 - לגליזציאה עכשיו!!! #420
freedom!!! | 08.03.14
92.
תגובה למספר 77
תוסיף למה שאמרת עוד 30 מליארד ש"ח (שהמדינה משלמת כל שנה על החזרי ריבית בלבד.. 30 מליארד!!) שיתפנו מתקציב המדינה. תחשוב מה היה אפשר לעשות פה בעוד 30 מליארד ש"ח בשנה. איך מערכת החינוך תיראה, מערכת הבריאות, סל התרופות, ביטוח לאומי ועוד ועוד. "אין לנו כסף לזה" פשוט כבר לא יהיה רלוונטי יותר. למספר 76 - ניכר בבירור שלא קראת את הכתבה. אז למה את מרגישה שיש לך זכות להגיב עליה? אין שום קשר בין מה שכתבת לבין מה שהתנועה לשינוי מוניטרי עושה.
עמוס בורדוביץ | 08.03.14
91.
תגובה ל-85
לא מעוניין להזדהות בשמי, אבל מאחר וכך מתנצל על הסרקסטיות בבחירת השם. בכל מקרה עושה רושם שהחבר'ה שמייצגים את התנועה לשינוי מוניטרי טוענים שמנגנון יצירת הכסף, או וריאציה שלו, אינו מיטבי (במובן של "האלטרנטיבה הטובה ביותר") למרות העובדה שאינם מבינים אותו לאשורו. לגופו של עניין: מערכת יצירת הכסף היא בהחלט סוג של מערכת משוב, משום שהכסף לא נוצר בבת אחת. התהליך הוא איטרטיבי כך שבכל פעם שלווה לוקח הלוואה ודה פקטו מייצר עוד כסף יש מאין, הוא עושה זאת על סמך הניתוח שלו את המצב הכלכלי באותו רגע (שאינו זהה למצב הכלכלי שהיה כשהלווה לפניו לקח הלוואה ולא זהה למצב הכלכלי שיהיה כשהלווה שאחריו ייקח את ההלוואה). נוסף, מערכת יצירת הכסף בהחלט עושה שימוש בחוכמת המונים, משום שכמות הכסף הנוצר והקצב שבו הוא נוצר נקבע ע"י ציבור הלווים (בניגוד להחלטה של אדם/גוף אחד), קרי המוני "החלטות במיקרו" שיוצרות את המציאות במאקרו. ובתשובה לטענה כי רק 0.1% מכלל הציבור לווה - א. במערכת שכזו ניתן לומר שגם אלו שאינם לוקחים הלוואה תורמים את ה-"50 סנט" שלהם להערכת המצב הכלכלי ובפרט להערכת הכדאיות (במילים אחרות: "צורך") לייצר כסף. שכן, אם הם היו חושבים שזה כדאי הם היו לווים בעצמם ומגדילים את קצב יצירת הכסף עוד יותר. ב. על אף האמור בסעיף הקודם שלדעתי ממצה, גם אם נתעלם ממנו לגמרי, ב"חוכמת המונים" אין הכרח שכולם יביעו את דעתם. הרעיון הוא שרבים יביעו את דעתם באופן בלתי תלוי אחד בשני (במובן שלא מישהו אחד יפעיל שיקול דעת והאחרים יתמכו בו בצורה עיוורת). וזה יתקיים גם אם ציבור הלווים יהיה 0.001% מכלל האוכלוסייה (חשוב על האלטרנטיבה - גוף אחד בו מספר מקבלי החלטות, מצומצם לאין שיעור מציבור הלווים, יהיה אחראי לקבל את ההחלטה כמה כסף לייצר). לדידי, כמנגנון לייצור כסף, זהו המנגנון היעיל ביותר. אני בכל אופן טרם ניתקלתי בהצעה טובה יותר למנגנון שכזה. *** כאן אולי המקום לשאול האם בכלל הבעיה של התומכים בשינוי השיטה היא עם המנגנון לייצור הכסף או עם עצם העובדה שמייוצר כסף יש מאין, כי אלו שתי שאלות שונות. העובדה שכסף מיוצר יש מאין אינה ניתנת למחלוקת, אבל אינה בהכרח שלילית. הרי הכסף תפקידו לייצג את כלל המוצרים המיוצרים בשוק (לרבות שירותים חברתיים, אמנות וכו') וגם אלו נוצרים יש מאין (לפני הגילויים הטכנולוגיים שהגיעו אלינו יש מאין, לא היינו יכולים להפיק אנרגיה גרעינית לדוגמא. כשזו נוצרה היה צריך בהתאמה להכניס כסף חדש לשוק שייצג אותה). אם הבעיה היא נקודתית, עם העובדה שהבנקים מרוויחים מפערי הריבית בזכות העובדה שהמדינה מאפשרת להם לעסוק במתן הלוואות, אין בעיה - על זה ניתן להתווכח ואולי אפילו להקים גוף ללא מטרות רווח שיעסוק במלאכה. אבל, וזה אבל גדול, מדובר כאן סה"כ בחיסכון של כסף קטן ובטח לא ב"שינוי שיטה". מה גם שאם הבעיה היא עם העובדה שהממשלה מעניקה לגופים את הזכות לעשות כסף ע"י הענקת הזכות לאותם גופים לעסוק בעיסוק מסוים אז יש עוד הרבה גופים כאלו חוץ מהבנקים (ראה לדוגמא את החברות שמוכרות לכולנו ביטוח חובה - המדינה בעצם מאפשרת להם להדפיס כסף ע"י חיוב האזרחים לרכוש ביטוח שתוחלת הרווח שלו היא שלילית). והבהרה לסיום, נתון יחס הרזרבה אינו משחק תפקיד משמעותי כל כך בקביעת כמות הכסף החדש שיווצר. הוא סה"כ קובע את מידת ההשפעה שתיהיה לבנק המרכזי על כמות הכסף שיווצר. כך שככל שיחס הרזרבה גדול יותר, לבנק המרכזי יש יותר השפעה על כמות הכסף שיכנס לשוק, ולהפך - ככל שיחס הרזרבה נמוך יותר יש יותר השפעה לציבור הלווים על כמות הכסף שיכנס לשוק.
84 | 08.03.14
90.
סוף למזומן
זה רק עינין של זמן קצר שהעולם הולך לכיוון כסף אלקטרוני בילבד המזומן לא לא חוקי יותר כל העברת כסף תמוסה במקור בצורה דיפרנציאלית כדאי לנו להיות ראשונים נוכל ללמד את העולם איך חיים ללא מס הכנסה ללא מעמ ללא ניירת ללא דוחות שנתיים ללא רואה חשבון ולא לישמור מיסמכים 7 שנים ללא כסף שחור וגם שוחד קשה לקבל תודה רבה לכם
גדי | 08.03.14
89.
דור שלם נתמך כלכלית ע״י ההורים שלו - דור שלםם
ואנחנו קוראים לזה כלכלה בריאה?? צמיחה??? משהו פה רקוב מהיסוד ואיך שלא נהפוך את זה השיטה המוניטרית נמצאת ביסוד של הכלכלה. אולי השיטה עבדה טוב שהייתה צמיחה אמיתית אדירה תודות לנפט אבל התקופה הזאת נגמרה והאידיוטים שמחליטים היום שם למעלה ימשיכו לזרוק כסף למערכת הזאת בצורה עיוורת ויגרמו להיפר אינפלציה.
דני | 08.03.14
88.
יודעים מה? לא מעניין איך השיטה נוצרה וש200 שנה היא קיימת,מה שמעניין זה :
כמה אנחנו שוחקים את עצמנו בשביל כסף,שהוא דבר שאנחנו המצאנו,ואם אנחנו שוחקים יותר מדיי אז עדיף לחזור לרזרבה מלאה. זה ממש לא יחזיר אותנו להחליף תרנגולות,אלה למצב שגם יהיה סחר בכסף וגם יהיה סחר במעשים,הסחר במעשים פשוט יגדל מאד,ואין רע מזה,זה רק יעשה את העולם יותר חברותי ותורם אחד לשני,כי אני לא רואה איך הכסף תרם להורדת השנאה בעולם ב200 שנה "האחרונות.
מישהו | 08.03.14
87.
תמשיכו במאבק
אנחנו נאנקים תחת נטל יוקר המחיה ומחיר הכסף. במיוחד הלוואות למי שבאמת זקוק להן בלית ברירה. צריך להתחיל בהקטנת הפערים בין העשירונים.צריך להקשות על החזקים במתן הלוואות (שיקחו בחו"ל כמו שהם מאיימים לעבור לשם עם עסקיהם ) צריך להקל ולהוזיל את ההלוואות למשקי הבית והחלשים.הם יגרמו לצמיחה אמיתית ולא מנהלי הבנקים ומקורביהם.
Avi .s | 08.03.14
85.
תגובה ל-84 -
מישהו שגם חושב (אולי תזדהה בשמך?) מאד מפתה להאמין בהסבר בתגובה שלך, מנוסח יפה אך שגוי מיסודו! תהליך יצירת הכסף איננו תהליך של משוב ואין בו חוכמת המונים. הבנק המרכזי יוצר אחוז קטן מאד (חד ספרתי נמוך) ואילו הבנקים נותנים הלוואות והופכים אותן בספריהם לנכס של הבנק ועל סמך זה נותנים הלוואות נוספות. אגב ממחקר שערך מרכז המידע של הכנת עולה כי 50% מן ההלוואות ניתנות ל-0.1% מן האוכלוסיה. אז איפה כאן "חוכמת ההמונים". בפועל אחוז יחס הרזרבה בבנקים היום (ע"פ נתוני בנק ישראל ) הוא הרבה פחות מ-10%. מה שמאפשר לבנקים ליצור יש מאין (אתה יכול לקרוא לזה על סמך הפקדונות שהם מחזיקים בבנק המרכזי) את הרוב המכריע של הכסף במדינה ועוד לקחת על זה ריבית. התנועה לשינוי מוניטרי מציעה כי במקום שתהליך ייצור הכסף יתבצע במוסדות פרטיים ששוקלים שיקולי רווח פרטיים, התהליך יבוצע ע"י הריבון - המדינה ללא חוב!
בעז הירש | 08.03.14
84.
להגיד שהבנקים הם אלו שמייצרים את הכסף זו טעות במקרה הטוב
והטעייה מכוונת ופופוליסטית במקרה היותר גרוע. התהליך שבו מיוצר הכסף הוא סוג של מערכת משוב שמתחילה בבנק המרכזי (בנק ישראל לצורך העניין), מתווכת ע"י הבנקים (ועל זה הם גובים את פערי הריבית) ו"נגמרת" אצל האדם הפרטי (שמעריך אם משתלם לו או לא לקחת הלוואה). באופן עקרוני, התהליך הוא כזה שהבנק המרכזי מוציא לשוק כמות מסויימת של כסף ובאמצעות תהליך של הלוואות חוזרות שניתנות ע"י הבנקים, כמות הכסף הזו גדלה (לא עד אינסוף, אלא עד סכום סופי שמוגבל ע"י הרזרבה שהבנק המרכזי מגדיר לבנקים שהם מחויבים לשמור. לשם המחשה אם הבנק המרכזי מחייב את הבנקים לשמור אצלם 10% מכל הפקדה ומתיר להם להלוות את היתר, כמות הכסף המקסימלית שיכולה להגיע לידי הציבור בעקבות הפקדה של X שקלים של הבנק המרכזי בבנקים היא בקירוב 10X). שיטה זו לייצור הכסף היא למעשה חוכמת המונים במיטבה, כי במידה רבה מי שמכתיב את כמות הכסף וקצב יצירתו הוא ציבור הלווים (כאשר כל לווה מעריך בנפרד האם ישתלם לו לקחת הלוואה, הוא למעשה מעריך האם בעתיד הוא יהיה מסוגל לייצר יותר ערך שיאפשר לו להחזיר את ההלוואה). אין זה אומר ששיטה זו היא מושלמת אבל כמו עם הרבה דברים אחרים בחיים, היא הטובה ביותר שקיימת והיא בטח עדיפה על האלטרנטיבות שהחברה המתוארים בכתבה מציעים (והם גם היו מבינים את זה אילולא, הם היו מאוהבים בתחושה שהם הבינו משהו שאחרים עוד לא הבינו ושהם נושאים את הלפיד בראש המחנה).
מישהו שגם חושב | 08.03.14
81.
כל הכבוד לתנועה לשינוי מוניטארי - ישר כח חברים יקרים!!! הגיע הזמן להפסיק את
הביזיון של השיטה הקיימת, שהבנקים משעבדים את כולנו. הגיע הזמן שההמדינה תחזיר לעצמה את יצור הכסף. מה זה הטרוף הזה שהממשלה צריכה לגייס כספים מבנקים פרטיים ולשלם להם הון תועפות של ריביות רצחניות? ומי משלם את החובות האלה? אנחנו האזרחים, משקי הבית, שכורעים תחת נטל המשכנתאות הרצחני ויוקר המחיה הנוראי ונלחמים על הפרנסה. כל אלה בתגובות שצועקים קומוניסטים קומוניסטים יש להם אינטרס להמשיך את השיעבוד הנוראי הזה כי הם רוצים שהבנקים ימשיכו לרמוס את כולנו.
ג | 08.03.14
79.
דמוקרטיה
מהכתבה עולה שיש קונצנזוס, שאם ניתן למדינה את הזכות להלוות, במקום לבנקים, אז: מצד אחד האשראי והצמיחה לא ייפגעו, מצד שני האזרחים ולא הבנקים יהנו מהזכות להדפיס כסף. לאזרחים מגיע להנות מהדפסת הכסף, שכן הסיבה האמיתית שבגינה המודל הכלכלי של החזרת הלוואות רווחי ללווה הינה התרבות שמכבדת החזרת חובות וגם מנגנוני האכיפה והשיפוט. מנגנונים אלה ממומנים ונתמכים על ידי האזרחים ולא הבנקים. דרך אגב, הזכות להדפיס כסף אינה בדיוק משאב טבע, שכן היא לא מתכלה. הזכות הזאת היא החלק המובחר בעוגה של הכלכלה הקפיטליסטית, ואין שום הצדקה לתת אותו לבנקים שמתעשרים בלי שיתנו תמורה הולמת.
עומר כורך | 08.03.14
78.
רווחי הבנקים על ההון הם אכן חלק מייצג של הבעיה
הבעיה באופן רחב יותר היא הפערים בהכנסה, ובפרט רווחי הון. כיום רווחי הון ממוסים באופן נמוך יחסית - 25%. עד לפני שנתיים 20%. בעבר לא מוסו בכלל. מס חברות 26%. לעומת רווח מעבודה שממוסה באופן הדרגתי, ומגיע, כולל ביטוח לאומי, עד 48%. פועל יוצא הוא שמי שאין לו ונאלץ לעבוד, משלם אחוז גבוה. מי שיש לו ויכול לחיות מרווחי הון, משלם אחוז נמוך. הפתרון הוא לאחד את כל מקורות ההכנסה של הפרט, ולמסות את סך כל ההכנסות כמיקשה אחת במס פרוגרסיבי. לפשט את מנגנון המיסוי, בלי מס נפרד לבטוח לאומי ומס בריאות שיגיעו בחוק מתקציב המדינה. מנגנון אחד פשוט של מס על הרווחים, בין אם הם הגיעו כרווחי הון, ובין אם הם הגיעו כהכנסה מעבודה. היתרון הגדול הוא הקטנת הפערים. זה יגדיל את המיסוי על בעלי הכנסה גבוהה (ולא חשוב מה מקורה - רווחי הון או עבודה), ויקטין את המיסוי על בעלי הכנסה נמוכה (שוב - לא חשוב מה מקורה).
רועי | 08.03.14
77.
אוקיי, מעניין, נניח שהם צודקים 100% ואנחנו הולכים על זה
ואז מה? רק כסף חיובי בבנקים. במקום 3 מליארד שקל שהבנקים מרויחים, הם ירויחו 0. הרווח יעבור למדינה, כלומר אלינו, לאזרחים. אבל מדובר סה"כ ב-3 מליארד שקל שזה פחות מ-1% מהתקציב. זה מה שישנה את המצב הכלכלי שלנו מן הקצה אל הקצה?
רועי | 08.03.14
75.
לכל הבטלנים והבכיינים שלא לוקחים אחריות
אנשים הזויים.הדשא של השכן תמיד ירוק יותר,מאשימים את כולם בחולשתם,השיטה היום היא מוצלחת המדינה משגשגת והאנשים עשירים ומדושני עונג ,הבעיה היחידה שאף אחד לא לוקח אחריות על מעשיו וכל הבטלנים הבזבזנים מחפשים מי שיממן אותם,לי לא מתאים, לכו לעבוד ותפסיקו לבזבז, תשלטו על עצמכם קחו אחריות ותצאו מהקטע של לוזרים,
ארז | 07.03.14
71.
נאמרו כאן כמה דברים מטרידים כמו להחזיר למדינה את היכולת לייצר כסף..
לא נראה לי שזה הדבר החכם לעשות (תראו מה קרה בפעם האחרונה שניסו את זה.. 450% אינפלציה...) נכון שהשיטה הכלכלית הזו היא דפוקה מיסודה, אבל לצערי הרב אני לא רואה שיטה טובה יותר, והשיטות המוצעות ע"י האנשים האלו הן לדעתי אכן החזרה לאחור.. דבר אחד זעירא אומר נכון, יש דברים אחרים שהייתי מתמקד בהם קודם (כמו להפסיק לתת לחלקים מהעם לחיות על חשבון השאר > הדבר הכי מעכב צמיחה שיש...)
sdf | 08.03.14
68.
"הבנקאי הבכיר לשעבר מתפלץ לשמע היוזמה לחזרה לבנקאות ברזרבה מלאה"
וזו בדיוק הסיבה לעשות כך. בנקים הם טכנולוגיה של המאה ה-15, ואז לא ידעו טוב יותר. אגב, נשיאים אמריקנים שניסו לנטרל את הבנקים - נורו: ג'קסון (שצמצם את החוב הלאומי לכמה עשרות אלפי דולרים), לינקולן (שהדפיס כסף) וקנדי (Executive Order 11110). שום קונספירציה... רק צירוף מקרים אומלל.
 | 08.03.14
66.
אני חושב שהכוונה טובה - הפתרונות לאו דווקא.
גם אני נמנה על האנשים שבילו ימים כלילות בשדרות רוטשילד בקיץ 2011, ואחרי זה חזרו הביתה והתחילו ללמוד כלכלה באופן פרטי, כי הבינו שמשהו ממש לא בסדר. אני אישית התחברתי יותר לאסכולה האוסטרית בכלכלה, אשר יש לה קווי השקה מרובים עם הטענות אשר הובאו במאמר, אולם התשובות שלה שונות בתכלית. ראשית אני רוצה להפריך את הטענה הטפשית, כאילו הפתרון יבוא מהחזרת הזכות לייצור כסף לידי המדינה - הרי הזכות הזאת הייתה בידי הממשלות במשך אלפי בשנים, ולבסוף הופקעה מידיהם משום שהייתה להן נטייה איומה להדפיס כספים ללא גבול על מנת לממן את הוצאותיהן, ולייצר אינפלציה. לא, הממשלה איננה "שלנו" והיא גם לא פועלת "לטובתנו". זאת נאיביות גמורה לחשוב כך. פעם אחר פעם אנחנו רואים ממשלות פועלות באופן פופוליסטי, בניגוד לאינטרס ארוך הטווח של העם. שנית, הממשלה היא זאת אשר קובעת את שיעור הריבית, כך שבמידה מסויימת יש לה כבר כעת כוח להשפיע על כמות הכסף המיוצר על ידי הבנקים. כאשר הריבית גבוהה פחות כסף ייוצר משום שאנשים יעדיפו לחסוך ופחות אנשים יטלו הלוואות. הפתרונות של הכלכלה האוסטרית מדברים על שוק חופשי אמיתי, שבו השוק המייצר לעצמו את הכסף שלו (אני לא חסיד של ביטקוין, אבל זאת דוגמה למטבע שהופיע באופן ספונטני ללא התערבות ממשלתית או בנקאית), הריבית נקבעת על ידי השוק בדרך של ביקוש והיצע ולא באופן ריכוזי, הממשלה ממעטת להתערב בכלכלה (ולעולם לא מחלצת מוסדות כושלים!), המיסים הם מינימליים וגם השירותים הממשלתיים הם מינימליים. שוק כזה פותר באופן ספונטני את כל הבעיות הכלכליות מהן העולם סובל כיום, משום שהוא מעודד צמיחה כלכלית, ירידה מתמדת בעלות המחייה, אינפלציה מינימלית, תעסוקה מלאה, בנקאות שמרנית ואחראית וכן הלאה.
אורן | 08.03.14
64.
איזה ליצנים
חוסר הבנה בסיסי של כלכלה- פשוט לא יאומן. ההבדל בין העולם כיום למאה ה18 היא הגישה היחסית קלה לקפיטל-כסף. בעבר, לאנשים בודדים היתה היכולת להחזיק בקרקעות וכו' והם אלו ששלטו ברבבות עניים. הבנקים, למרות כל הביקורת המוצדקת עליהם, מאפשרים לאנשים לקחת משכנתות וללוות בשביל השקעות. המופרעים האלו אפילו לא הבינו את הרעיון של המחקר הכלכלי באסכולת שיקגו... בכלכלה, מתחילים תמיד ממודל בסיסי עם מלא הערכות (שוק משוכלל, השקעה חסרת סיכון, גידול קבוע וכו) ולאט לאט מתקדמים לכיוון המצב האמיתי.. החברה האלה נתקעו בהתחלה.. אבל מה? זה חשוב. עכשיו לפחות אנשים יבינו יותר טוב את השיטה של קיינס להרחבה בשעת משבר (אותו רעיון של המכפיל הכספי)
הכריש | 08.03.14
61.
הכתבה מספיק ארוכה, וכבר נאמר "כל המוסיף - גורע"; רק אומר שהם צודקים ב-100%
ואני ממש מתפלא (גם על עצמי...) שרק עכשיו שמעתי עליהם. ביום ראשון אני מצטרף אליהם, מפני שלהבדיל מהשיר המפורסם לגבי חיל האויר, "את המנגינה הזו חייבים להפסיק" - ויפה שעה אחת קודם. ורק לחשוב שבמקום האנשים האלה מי שמוביל (עלאק - בסה"כ מעתיקים את האמריקאים...) את המדיניות הכלכלית בישראל זה הליצנים ביבי, בנט ולפיד...
כלכלן ואיש עסקים | 07.03.14
59.
דרוש שינוי
הכל נחמד ומעניין אבל יש לכם עוד דרך ארוכה עד שתצליחו להעביר את המסר לאזרח הפשוט. כרגע זה לא עובר. אתם צריכים לקחת רגע ולחשוב איך מסבירים את כל זה בדוגמאות פשוטות אולי אפילו לגייס לצורך העיניין איש מקצוע פירסומאי שמבין עיניין. זה ארוך ומתיש ומובן למתי מעט
ערן | 07.03.14
57.
כתבה רחבה ומעמיקה, חבל שהכלכלנים המבקרים לא התייחסו עניינית לעמדתנו
חבל שהכלכלנים המבקרים לא התייחסו עניינית לעמדת התנועה ועמדתו של קומהוף שאינה מציעה להקטין את כמות האשראי אלא להקטין את כמות החובות. השאלה המרכזית שממנה הם התעלמו היא ההשלכות של ייצור 95% מהכסף החדש לשיקול דעתם של הבנקים שברור שהם עושים זאת כגוף פרטי למען עצמם ולא למען רווחי החברה, והסביבה.
אריה | 07.03.14
55.
החוב לא חייב לגדול?
"מבחינה עקרונית בהחלט ניתן להגיע לאיזון שבו הכסף שקיים במחזור מנוצל שוב ושוב כדי ליישב חובות, כולל הריבית עליהם " לא הבנתי את ההסבר...? אולי כי הוא לא נמצא בכתבה... עקרונית אם אני משאיר את החתול שלי עם פסטרמה על השולחן הוא לא חייב לאכול אותה אבל איכשהו תמיד היא נעלמת.
סיכול ממוקד | 07.03.14
53.
חייבים לקבוע תקרת הון כמו בליגות ספורט
יש מודלים שעובדים נהדר בNBA ו NFL (ליגות הגדורסל והפוטבול המקצועניות בארה"ב) ברגע שינהיגו תקרת הון/תקרת שכר. הכוונה היא שיגבילו בחוק את כמות הכסף שאדם יכול להחזיק ברשותו. נניח 100 מליון דולר (שזה גם המון). זה אומר שאותו אדם לא יוכל לצבור יותר כסף ויהיה חייב להשקיע אותו במתכונת מסיימת ככה שיותר אנשים יהנו ממנו. עדיף שיהיה מוגדר השקעות בחינוך וברווחה. נניח הקמת בתי ספר. נניח העלאת שכר מורים וכו. בשורה התחתונה הכסף יהיה חייב לחזור בחזרה לשוק = לאזרחים, במקום להתרכז במונופולים ואנשים בודדים. רוצים נתון מדהים יש 1426 מליארדאים בעולם. אנשים עם הון של לפחות מיליארד דולר. הם חולקים ביחד סכום דימיוני של 5.4 טרליון דולר = 5400 מיליארד דולר. אתם בכלל מבינים את הסכום הזה? 54000000000000?!!?!? וזה רק אצל המיליארדרים, בלי ליספור מולטי מליונירים. כמה בונוסים אפשר לחלק? או להעלות משכורות? או להשקיע בחזרה בשוק?
shadow | 07.03.14
51.
אל תאמינו לאף אחד
תבדקו בעצמכם. כמה זמן מהחיים שלכם אתם מקדישים לכסף, בעיקר להרוויח אותו? אז תקדישו ממש קצת כדי להבין באמת כמה דברים בסיסיים כמו: מה זה כסף? מי מייצר אותו ואיך? מי קובע כמה כסף לייצר? מי מחליט לאן יזרום הכסף החדש שנוצר? איך זה שיש בעולם שפע כל כך גדול של חומר, ובכל זאת כולם מודאגים בגלל כסף? שווה לדעת
דרור זהר | 07.03.14
50.
הרבה אי דיוקים קיימים בכתבה ולא בתיאוריה…
של התנועה לשינוי מוניטרי. מה שהכתב לא ציין היא עובדה מאוד מאוד חשובה. השיטה החלופית שמציעה התנועה היא שהכסף לא יווצר על ידי הבנקים כחוב אלה יווצר על ידי המדינה לפי הצורך. ויסות בין יצור הכסף והשמדת ערך המגיע ממיסים שומר על ערכו . העובדה החשובה היא שזה לא משהו שלא נוסה בעבר, בקנדה זה נוסה בין 1960 בקירוב עד 1975, והתוצאה הייתה שיגשוג אדיר בכלכלת קנדה, משהו שכל העולם קינא בו אז שלא יספרו לכם סיפורים.
אורי | 07.03.14
47.
המחאה שלי זה לקנות ביטקוין. מטבע שההמונים מדפיסים ורק ע"פ המתימטיקה
הביטקוין מודפס בקצב קבוע וידוע ע"פ נוסחאות מתימטיות גאוניות ולא על פי גחמה של איזה בנק או מדינה כזו או אחרת, ואף אחד לא יכול לדחוף לכם יד לכיס ! (אלא אם כן הפקדתם את הביטקוין שלכם באיזה אתר מפוקפק במקום בארנק פרטי מאובטח ...אבל זה כמו שלא תוכלו לבוא בתלונות אם תשימו את הכסף אצל מישהו מפוקפק ואז תתלוננו שגנבו לכם...)
אני | 07.03.14
46.
בסופו של דבר הפתרון שלי הוא הפתרון המושלם.
איינשטיין אמר שפתרון ארוך מדי הוא לא פתרון, פתרון אמיתי צריך להיות קצר וברור. כאן המון מילים לך תמצא את הפתרון. הפתרון שלי הוא ברור וחד משמעי: "ריסט עולמי חדש". מאפסים את הכלכלה ומאתחלים אותה מחדש. הפתרון הזה מוחק בהינף יד את כל חוליי העבר ונותן הזדמנות חדשה להמראה מתוך מינוף הכלכלה הקיימת. ובתוך כל זאת 3 שינויים פעוטים: ביטול הבורסה, הפיכת הבנקים למלכ"רים, ומס של 99% בשכר גבוה מדי. ואידך זיל גמור.
גאון הדור | 07.03.14
45.
שיטת ביבי
חברים יקרים לקח לכם יותר מידי זמן להתעורר, ביבי מאז כהונתו הראשונה תמך ואהד רק את בעלי ההון, יש לו עיניין למחוק את מעמד הביניים , לא צריך להיות כלכלן מומחה כדי להבין לאן נושבת הרוח, אני מאז הבחירה הראשונה של הליכוד לא הצבעתי ליכוד מהסיבה הזו,אולאי היגיע הזמן להתעורר!!!!!!!!!!!!
דודי | 07.03.14
44.
איך גורמים לנו להמשיך ולחשוב אך ורק בתוך הקופסה?
הרי איך זה עובד? כל 3 שנים בערך באים פוליטיקאים ונותנים לנו אפשרויות בחירה מוגדרות מתוך משהו נתון ומוחלט מראש. ואנחנו רק צריכים לבחור את מה שנראה לנו הכי טוב. כך הם שומרים על האשליה של הבחירה החופשית וכך השיטה מצליחה לשמר את עצמה. צאו מאזור הנוחות, צאו מחוץ לקופסה שהגדירו לכם ! לכל הסקפטיים לגבי השיטה המוניטארית הנוכחית - השקיעו מאמץ וחיקרו את הנושא בעצמכם, במקום לתת לדעות של אחרים להשפיע עליכם. שבת שלום בסימן התעוררות וניצחון עם הפייסבוק על אגרת הטלוויזיה
עומר | 07.03.14
41.
מדינת ישראל מייצרת עניים בסרט נע שכל הזמן משכפלים את עצמם ע"י ילודה פרועה
פרו ורבו התנכי וחזונו של בן גוריון על משפחות ברוכות ילדים, בולמים כל אפשרות להוריד מסים ולייצב את הכלכלה. כל הכבוד לאנשים שמחפשים כלכלה חדשה ובריאה, אך כדאי שיחפשו את ייצרני העוני ולא יאשימו רק את הבנקים. על ספסרות המדינה בקרקעות כבר נמאס לדבר. הדור הבא יגור כבר באוהלים. אם יש פתרונות מעשיים, צריך ליישם אותם מייד ולא לחכות לשאר העולם.
דניאל | 07.03.14
39.
אין תהליך ללא ישור קו, את המודל הזה מבסס צו "שנת יובל"
הכלכלה מתבססת על בעלי הון , ונזקקי הון, המרווח הבריא בין שניהם הוא תהליך שמסתיים בפרק זמן X , התורה קבעה יובל, ההגיון שבפרק זמן קצוב היא בריאותה הכלכלית של האומה, והיום זה צמח מעבר לגבול הלאומי אל הכפר הגלובלי, סוד ההתחדשות הכלכלית מבוסס על ההגיון של חוק שנת יובל, וכמו שההתחדשות בטבע מבוססת על מחזור זרעים , אין כל סתירה בין התבונה הבסיסית המקראית למציאות העכשיוית.
חיים לב העיר ים | 07.03.14
38.
מעניין - אף פעם לא שמעתי עליהם לפני כן
קודם כל נראה שהם מאורגנים היטב ומסודרים מבחינת קשרים. אם הם הצליחו להשיג כתבה מרכזית בכלכליסט זה כבר אומר שהם לא ממש הזויים, ותכלס גם מהכתבה זה לא הרושם שהתקבל למרות כל התגובות המתלוננות כאן. מעניין אותי להבין איך זה מתקשר לתופעות כמו הביטקוין (אפקוין זה דומה?) ואשמח אם תהיה כתבת המשך.
דפי | 07.03.14
37.
לבנות 200,000 דירות ביהודה ושומרון ליהודים ב400 אלף ש"ח לדירת 5 חדרים ורכבות מהירות ע"י סינים.
לספח את כל יהודה ושומרון. הערבים יצביעו לאוטונומיה וללא בט"ל. מכל מקום שישראל נסוגה יש טרור: סיני,עזה,לבנון. לבנות 200,000 דירות ביהודה ושומרון,מעלה אדומים,אי1,ירושלים ליהודים ב400 אלף ש"ח לדירת 5 חדרים ורכבות מהירות ע"י סינים. ועידת סן רמו ב1920 קבעה את גבולות ישראל והם כוללים את יהודה ושומרון ואת עבר הירדן מ1920 ! מאז המערב רק חיסל יהודים ומנע הצלתם אפילו לא לארץ ישראל המובטחת ע"י הקב"ה ואף ע"י המערב עצמו מ1920 ! המהלך של ג'ון קרי ובארק חוסיין אובמה לא יביא לשלום אלא לטרור ומלחמות וזה מה שהמערב הצליח לעשות במזרח התיכון, דרום אמריקה,אפריקה ודרום ומזרח אסיה. הניסיונות של ג'ון קרי ואובמה לחידוש "תהליך השלום" הם כדי לגרום לטרור ומלחמות שוב ולא לטפל באירן המתחמשת והמתגרענת בתמיכת ארה"ב ואירופה מ1979 שהדיחו את השאה ועלו את חומייני ששמרו עליו באירופה והטיסו אותו לאירן !!
לאפשר דיור למי ששירת בצה"ל | 07.03.14
32.
לא מבין מה השיטה המוניטרית דוחפת?
הרי הרגולציה והשיטה היום עובדת!! כל העשירים נופלים מפסידים כסף ריאלית!! כל ההון שלהם לא מקבל ריבית (הרי ריביות בעולם שוות או קרובות ל-0 או בעלות סיכון גבוה כמו ברוסיה) קניית קרקעות ודירות? הן חשופות לארנונה ותחזוקה ועד חוקים ממשלתיים בשכירות. מה כבר עוד נשאר להם לקנות ולעשות עם ההון?! איים פרטיים? לקנות נפט, זהב, סויה, חיטה? (ברור שלא! יעלה להם הון כדי לאבטח ולאחסן בבטחה מפני גניבה, זה לא משתלם להם) יטוסו לחלל? כדי לברוח מעניים מפחד למהפכה צרפתית ויקחו מהם את הכסף? ימציאו אפליקציה? עשירים הפכו את עצמם לבדיחה. ומגלים שיש רק כדור ארץ אחד ויאלצו להסתדר עם איתנו כשווי ערך מחוסר ברירה. לידעתכם, העשירים נחנקים מהשיטה שהם חפרו לעצמם הם פשוט מאבדים ערך ריאלית! מרבה נכסים מרבה דאגה! וכעת מבינים שכל מה שהם קנו שווה זבל! וכדי למנוע ממצב זה, ולתת ערך ולגבות את מה שיש להם בבנק כנכסים ששומרים על עצמם ככסף ריאליים. הם דוחפים הפילוספיה של השיטה הומניטרית מתוך דאגה וערך לכסף שלהם שיהיה לנכדים שלהם.
עדי | 07.03.14
31.
תפסיקו להאשים את העולם והבנקים בתאוות שלכם
הכל זה האישה והגבר התאוותנים אמרתי לאישתי בואי נעבור מחוץ לתל אביב ככה נכסוך כסף אמרה לי מהההה בצעקות מההה כאילו אמרתי לה לחתוך יד חבר שלי עשה חתונה עם 700 מוזמנים שעלתה 330000 שקל אמרתי לו אלון , לא הגזמת הוא אמר לי מה אתה רוצה רק המשפחה של האישה והחברים שלה מהעבודה זה 300 איש מה אתה רוצה ?? והבחור כולה עובד בהייטק ומרוויח 11000 נטו רק השלמת כלה עלה לפיהם ליום 12000 שקל הציבור דפוק ויש תרבות שמפוני שאושר שהגבר בבית גורם לה או האישה לרוב האישה במסווה של פינוק ותחשבו על זה
לאון | 07.03.14
30.
לא כדאי לבחור גם בלית ברירה
שיטתו של ביבי מוצלחת מצד אחד דאגה רבה בגלל המצב הביטחוני וצד שני דאגה לכיס הפרטי וסילוק שיטתי של שאר הנבחרים.האם היה כדאי להצביע לו?הרי אין לו דאגה למצב הקיים אצלנו. ששמע שבארצות הברית יש מובטלים ככה וככה חיקה אותם וסר קצת ליבו אלינו.האם היה כדאי לבחור בו?
ששון | 07.03.14
29.
תמרור אזהרה למי שרוצה להנציח את המצב הנוכחי ( בעלי ההון וטפילי השלטון )
חשיבותה של התנועה הזו בכך שהיא מבהירה לכל אלו שמאוד מרוצים ממצבם הנוכחי ( משפחות ההון והפונקציות הטפיליות שניזונות מעתידו של מעמד הביניים ) שאם הם רוצים לשמור על "הסדר הקיים" , זאת אומרת לשרוד עם עושר אגדי , הם חייבים לשחרר קצת את עניבת החנק ולהתחיל לחשוב על הסוס שהם רוכבים עליו. אם הם לא יעשו את זה , הם יאבדו את הכל - אנא ראו זאת כאזהרה וקריאת השכמה ( מצבכם טוב מאלו של האריסטוקרטיה הצרפתית לפני המהפיכה... שם אף אחד לא כתב להם את זה בפירוש ובבהירות ). "אתם" לא תצליחו לברוח או לחמוק ברגע פקודה ... ההיסטוריה מלאה בחכמולוגים שחשבו שאפשר לרמות את כולם כל הזמן "ולתזמן" את הבריחה. מעמד ביניים שאינו מעוניין בעושר הגדול אלא רק לחיות, לגדל משפחה ולהזדקן בכבוד - חייב לקבל את מבוקשו , או שהוא יבעט ויבעט חזק איפה שכואב. בגדול הבעיה היא לא עם הקפיטליזם כשיטה, אלא עם הנחות היסוד שלו : הקפיטליזם הקלאסי מניח שלהיות אגואיסט הדואג רק לעצמו יוביל למצב מיטיבי וזה לא נכון , אתה צריך לדאוג לעצמך אבל לא רק לעצמך - אתה צריך לדאוג לסביבה, אתה צריך לדאוג ללקוחותיך , לשכניך , למדינתך וכו'. אגואיזם נטול ערכים חברתיים הופך את הקפיטליזם לפצצת זמן מתקתקת, ומאחר ובעשורים האחרונים כל הציניקנים ורודפי השלמונים הפכו את הציונות\היהדות וערכיהם לקרקס, המבנה הכללי מתחיל לרעוד, וכמו המוטו של סדרת סרטי המטריקס , זה הזמן להתעורר ... Wake Up !!!! הפתרון הוא לדאוג לא רק לעצמך, מתוך הבנה שכולנו מבנה אחד שאם חלק מרכזי בו יקרוס , כולם יפגעו. קוראים לזה ראייה מערכתית בהנדסה, ובתורת המוסר להיות בני אדם....
מה חשיבות התנועה ? | 07.03.14
28.
הבעיה הגדולה עם ביבי...
ככל שהוא נשאר יותר זמן בשלטון הנזקים הולכים וגדלים, הבעיה היא שהעובדות שהוא משאיר בשטח לא יותירו ברירה לבאים אחריו אלא ליישר קו עם המציאות המעוותת שהוא משאיר פה, אז כמובן שצריך להטיס את האיש חדל האישים והחברים הזה מהשלטון אבל צריך לתקוף חזיתית בעיקר את השיטה שלו בכל הכלים האזרחיים האפשריים, ויפה שעה אחת קודם...!@
עמית | 07.03.14
27.
איך לעזאזלללל מישהו מעז לבקר את התנועה לשינוי מוניטרי????
פשוט לא נתפס. בואו נבקר גם את התנועה לאיכות השלטון - אה לא סליחה ״פוליטיקאים מומחים״ טוענים שהכל בסדר בשלטון אז עזבו אתכם.. הדור החדש לא רואה בעיניים ולא יאכל את הלוקשים האלה של הבנקים והמדינה. הציבור לא מעוניין לעבוד כל כך קשה בשביל ״הצמיחה״ המטופשת הזאת. אנחנו לא בתקופת המהפכה התעשייתית צאו מהסרט כבר. יש המון דברים לא טובים בצמיחה האינסופית הזאת. זה פשוט שיגעון זה לא יאומן.
דני | 07.03.14
26.
אתם חייבים להבין משהו אחד
לא משנה כמה הרעיונות טובים ולא משנה כמה תנסו, כל עוד אתם לא לוחצים את הממשלה לקיר, אף אחד לא יתייחס אליכם ולו בצורה מעטה. רק הפיכה אזרחית שתשים את חייהם של הפוליטיקאים תחת איום אמיתי, תביא לשינוי. אין מה לעשות, כנגד מוסד שילטוני מסואב, רק כוח עובד. היחידים שדוחקים את הממשלה לפינה היום הם הטייקונים והבנקים, שמחזיקים את הממשלה בביצים ומאיימים על עצם קיומה ושרידותם הפוליטית של הפוליטיקאים, שהיא אחרי הכל למעשה החיים שלה. לכן כפי שציינתי, רק איום אמיתי על העתיד הפוליטי או על החיים עצמם של הפוליטיקאים ולחיצת הממשלה לפינה, תקטין את השפעת הבנקים והטייקונים של מול ההמון הנשלט ע"י הממשלה ואולי תפתח צוהר לשינוי מיוחל.
שוקי | 07.03.14
24.
לא יקרה - בארה"ב הבנק המרכזי לא ירשה שהמדינה היא זו ש"תדפיס" כסף
אחת הטענות לגבי רצח קנדי היתה שהוא נרצח ע"י אנשי ה"פד" (הבנק המרכזי של ארה"ב) שהוא למעשה גוף פרטי - מכיוון שרצה לקדם מהלכים להלאמה של הדפסת הכסף. (הפיכת הדולר למטבע מונפק של המדינה ולא של הבנק המרכזי). הרוצח נשכר או תומרן לבצע את הרצח באופן עקיף ומתוחכם ע"י בעלי העניין של הפד באופן שלא ניתן יהיה להתחקות על העקבות. (טוב - כסף לצורך העניין לא חסר להם)
יובל | 07.03.14
21.
הבעייה האמיתית היא שהמתווך- בנקים, בתי השקעות, חברות ביטוח גדולים מדי
המתווך נהיה גדול וחזק ממושא התיווך, קרי מדינות, התעשייה האמיתית והציבור. אחרי מלחמת העולם השנייה והמשבר הכלכלי הגדול של שנות ה-30 בעולם חוקקו חוקים נוקשים נגד בונוסים בחברות פיננסים ובמיוחד בבנקים. החוקים מוסמסו עם השנים במיוחד בתקופת רייגן ותאצ'ר. הכלכלנים בכתבה יכולים להתעלם מהעובדות הללו עד מחר בבוקר. הפיננסים צריכים לקטון , הבונוסים והמשכורות צריכים לקטון. המדע והתעשייה צריכים לגדול מאוד פשוט. והכי חשוב המדינה צריכה לחזור ולקחת אחריות. עם דבר אחד אני מסכים-- זה לא יוכל להתחיל במדינה קטנה כמו ישראל, זה מוכרח להתחיל באירופה ובארה"ב.
בנץ | 07.03.14
20.
"הפוך גוטה הפוך" להיפך... כל עוד לא יעשו כלום
העשירים יפסידו הרבה, לכן האינטרס שלהם לעשות משהו ואז דוחפים לנו "השיטה החדשה" הרצאות פיתרון הומניטרי ועלק "חלוקה הוגנת" כדי שהחברה של השיטה החדשה יתעשרו ממצבם. מי שזועק לשמיים ומתלונן, הם בעיקר העשירים שמחפשים "שמירת ערך" ומגלים שכרגע כל ההון והנכסים שלהם בסכנה. כי הם אובדי עצות לרגלי המפלצת שהם בנו בעצמם. אפילו מלכת אנגליה ומשפחתה, בשיטה הנוכחית היום נופלת בערכם ונכנסים לחובות. ותאלץ למכור נכסים. וכל פופוליזים והקלונאליזם שלה תעלם ויאלצו לעבוד כמו כולם. נוחי דנקנר גם נפל, והיום מי יש לו 100 מיליון דולר פשוט אין לו מה לעשות עם הבלוף הזה. זה אומר שהעשירים היום מוכרים נכסים.... ורואים כל שני וחמישי בתים נמכרים ואיים אקזוטיים שנמכרים ועוד... אז להיפך, החלשים רק ממתנים לאכול את החזקים. (רק צריך סבלנות) והשיר איך שהגלגל מסתובב לו" יתנגן לו ברקע. אז פשוט לא לעשות כלום הכשל של העשירים יבוא מעצמו. אז שלא ידחפו לנו את השיטה חדשה והומניטרית הזו . כי חבל המאמץ לטובתם ולעבוד בחינם בשבילם בפילוסופיה הזו של "השיטה החדשה".
אבי | 07.03.14
19.
תחשבו על המצב
שלום בתור חייל צעיר התחלתי להתעניין בעתידי. אני רוצה להצליח. כמו כולם. בדרך לנסות וללמוד איך להיות עשיר לא יכולתי שלא להיתקל בעקרונות השיטה הכלכלית ונחשפתי לאמת. דבר אחד ברור יותר ויותר מאתגר לחיות ולהצליח בעולם שלנו. ואם חושבים על זה ומבינים את הסביבה זה הגיוני. אם אבא שלי היה פועל כמו שפעל בזמנו בתקופה שלנו אני ממש לא בטול איך הוא היה שורד. אם אתם גם מרגישים את הקושי תנסו ללמוד למה קשה. התנועה לשינוי מוניטרי נותנת במה לאנשים כמונו. אני שמח שנתקלתי בה
שי | 07.03.14
18.
קצת מטופש להתייחס לבנקים כרעה החולה של העולם
אני דרך אגב, לקחתי רק הלוואה אחת בחיים, של 48,000 ש"ח, שאותה החזרתי במלואה לפני 4 שנים. אבל אם לא היה לי חשבון בנק, הייתי צריך להחזיק 220,000 ש"ח במזומן או בפורמט דומה בביתי, וכל יום לדאוג שמה מישהו יגנוב את זה. בנוסף, אם הייתי רוצה לשלם שכירות, חשמל, אינטרנט, וכו' הייתי צריך ללכת לאן שהוא (לאן באמת?) ולשלם במזומן. גם אנשים שרוצים לקחת משכנתא, או הלוואה לרכישת מכונית נניח, לא היו יכולים. כלומר רכישת דירה היתה מתאפשרת לרוב האנשים רק בגיל 60, לאחר שצברנו מיליון ש"ח או יותר. שלא נדבר על קניות מוצרים או שירותים אונליין, תשלום מע"מ ומס הכנסה של עסק, וכו', שכולם מתבצעים אונליין בלחיצת כפתור.
 | 07.03.14
15.
לגב' קרן ומר אורי הנכבדים
תחילה שפו על האומץ להעלות כתבה כזו לדיון. בדרך כלל המדיה הראשית די מצניע רעיונות "מחוץ לקופסה". לגופו של עניין. זכותכם למתוח ביקורת על הקבוצה הזו אך יש לבצע זאת באיזון ולא בזילזול כפי שמשתמע בכתבה. האנשים הללו מתתנדבים על חשבון זמנם הפרטי בכדי למצוא פיתרון לאחת הבעיות הסבוכות שכימות כיום בכלכלה המודרנית. למען ההגינות אני תומך בצורת החשיבה כי בהחלט הופכת כל אבן בכדי למצוא פיתרון טוב יותר למצב הבעייתי הקיים כיום (על זה לפחות כולם מסכימים). אני אתן אנקדוטה אחת קטנה שהיא בעצם מסכמת את כל הדיסוננס הקיים כיום במשק. לפני כמה ימים סיכמו את שנת 2013 ומצאו שמחירי מוצרים רבים ירדו השנה מזון וכד' - דיפלציה (כי לאנשים פשוט נגמר הכסף שכידוע הלך על משכנתא לדירה). לכאורה זהו מצב מצויין (פרט לדיור). הרי יעידו על כל כל הפוליטיקיים הצועקים לנו השכם וערב כי זה מה שהם עושים למעננו שואפים להוריד מחירים. באותו זמן הם מגדירים לבנק ישראל ל"כייל / לכוון" את האינפלציה ל 2% ?? ז"א המדינה אומרת לנו (דרך בנק ישראל) אני לוקחת לכם מס נסתר של 2% כל שנה ששוחק את כח הקנייה שלכם. וזה בהנחה והמדידה מדוייקת (תראו לי מוצר אחד שיתייקר רק ב 2% השנה! הרוב עלה ב 5%-10%). מצד אחד צועקים "נוריד לכם מחירים" ומצד שני דורשים בחוק !! מהבנק המרכזי שלנו להעלות מחירים ב 2% כל שנה. נו ? זה נשמע לכם הגיוני ? למה את זה הכתבים הראשיים בישראל לא שואלים ? התשובה היא כנראה בבעייתיות השיטה ולכן אני ממליץ לכם להכנס לאתר "הכלכלה האמיתית" וללמוד לעומק את הנושא.
משה | 07.03.14
14.
האשמים היחידים הם המוכנים לקחת חלק במשחק-הלווים!
את השינוי יכולים לעשות מהשטח ולא משינוי השיטה אלא לאלץ את מקיימי השיטה להחליפה אילו הצרכנים יהיו בעלי משמעת עצמית לרכישה ללא הלוואות לא יהיה לבנק למי להלוות התנאי השני הפרדה בין כסף עסקי לפרטי הלוואה לעסקים כסף וירטואלי שימחק אילו העסק יהיה גם וירטואלי(לא רווחי ולא מייצר ערך) לא ישפיע על הפרטים אלא רק על הבנק ומרמיו רק משמעת העצמית ! אלאשכולם רוצים לצרוך עכשיו ולשלם מחר ולוקחים משכנתא- עיקר הכסף הוירטואלי הפרטי
כסף וירטואלי | 07.03.14
13.
טענות האקדמיה מגוחכות ממש.
מה טוענים אנשי האקדמיה, מומחי הכלכלה, שאין טעם לשנות רק מכיוון שזו השיטה נהוגה כבר 100 שנה. זו טענה הזויה. הרי לפי ההגיון הזה העולם היה עוצר מלכת והיינו רוכבים על חמורים עד היום. מה הטעם פרופ זעירה לעסוק בעמלות הבנקים רק כי זה אפשרי לשינוי . מה יביא שינוי העמלות הבנקים. כמה עשרות שקלים למשפחה... צריך לחזק את החברה האלה שמקדישים מזמנם הפרטי לעשיית טוב לכלל האזרחים. ולא אין כאן קונספירציה או אפילו אבק קונספירטיבי . הכל עובדות קיימות שחייבים לשנות . נכון לעכשיו כפי שאמר ערן הבית בוער והמומחים רבים על תשלום ועד הבית. אני איתכם.
אביתר | 07.03.14
10.
אורי פסובסקי היקר, אולי יש להם טעויות אבל הם לא הזויים
מה שהזוי זה לכתוב כתבה שלילית כזאת על חבר'ה שמקדישים את זמנם בשביל ליצור לך מדינה טובה יותר. אולי במקום להיכנס בהם ככה, תביא אתה פתרונות אחרים. אתה לא מרגיש שהשיטה דפוקה? לך לא מוזר שכל המדינות בעולם בחובות? למי העולם חייב בדיוק כסף? לך לא מפריע שלבנקים יש רווחים עצומים שכאלה ומנהליהם מקבלים בונוסים ענקיים? על מה? על גביית עמלות ויצירת כסף בלי יצירת שום ערך אמיתי? על זה שנתנו להם מנדט להלוות לנו כספים שאין להם? הדבר הראשון והכי חשוב שהתנועה לשינוי מוניטרי עושה זה להעלות למודעות שלנו את החולי שבשיטה. חבל שאתם בתקשורת המיינסטרים לא עושים את זה.
דורון שנמאס לו מהשיטה | 06.03.14
9.
שינוי מוניטרי - הכרחי. אם לא, יהיה כאן אסון
המאמר הבא של כלכליסט פשוט מוכיח עד כמה השיטה הקיימת מסוכנת ועד כמה שינוי מוניטרי הוא הכרחי. התנועה הזאת צריך לתמוך בה כי רק שינוי כזה יצעיד את המדינה קדימה - במקום להמשיך לסכן אותה על ידי הסיכונים שבנקים לוקחים על עצמם http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3625952,00.html
מירית | 06.03.14
7.
חבל שההצגה מאד מגמתית. התנועה הזו היא אחד הדברים הכי חשובים שקורים פה
תגובותיהם של הכלכלנים כל כך לא ענייניות: מדברים איתך על שינוי שנדרש כי המערכת קורסת אז אתה אומר: "כבר 200 שנה עובדים כך, אז אי אפשר לשנות". מה דעתך שכך היו עונים בתקופת המאבק על העבדות ? "כבר אלפי שנים שמעבידים אנשים, סימן שכך צריך להיות." לא נשמע מגוחך? דבר שני, התנועה לא נאבקת נגד הבנקים אלא נגד השיטה המוניטרית שהבנקים הם אלה שנהנים ממנה, ואולי גם דוחפים להשאירה אבל מי שאחראי לכך היא הממשלה שאינה משנה את החוק. להציע שבמקום להאבק נגד האינפלציה שיוצרים הבנקים בחסות השיטה - (מה שגורם לעליית המחירים העצומה שאנחנו רואים) נאבק נגד העמלות - זו תבוסתנות. לא נאבק להציל אגורות או שקלים. רוצים שינוי מקיף ומעמיק. רוצים כלכלה יציבה, רוצים תקציבים גבוהים לבריאות, לחינוך, לרווחה, רוצים רמת מחיה נורמלית ואפשרית עבור כולם (במקום ההתייקרויות הבלתי פוסקות) לא נוותר עד שנשיג את המטרות במלואן : שינוי השיטה המוניטרית ואפשור דמוקרטיה מוניטרית ומטבעות משלימים, לכל הקהילות שירצו.
יעל | 06.03.14
6.
4 - אתה הזוי. למה בכלל החלטת שצריך שטפיל כמו בנק יתפרנס?
טוב שלא אמרת שהמשטרה הזויה ושאם היא תעשה את העבודה שלה לא יהיה לפושעים ממה להתפרנס. הכסף הוא בסה"כ אמצעי נוח לסחר חליפין. לאף אחד מלבד המדינה לא צריך להיות מונופול על יצור הכסף. הכסף אמור לשרת את האזרחים ולא להיפך. לא הגיוני בעליל שהמדינה תבקש מגוף פרטי ליצר עבורה את הכסף כהלוואה ואז תשעבד את האזרחים שלה בשביל להחזיר אותה פלוס ריבית שכלל לא קיימת.
מוטי לוכים | 06.03.14
2.
כתבה מגמתית. חבל
הכותב הגיע עם גישה מאוד אנטי-התנועה, אפילו שנתן לה חשיפה אדירה. למה לא אומתו חברי התנועה עם הטענות של "המומחים"? זאת עיתונאות חסרה ביותר ומאכזבת מגוף סדר הגודל של כלכליסט. אני לא הכרתי כל כך את התנועה עד עכשיו ושמח מאוד לדעת שיש אנשים שעובדים על הנושא כל כך קשה. חבל שהכתב מזלזל בהם בצורה כל כך עמוקה.
עמוס | 06.03.14
1.
אין ספק שהשיטה מסריחה!
האזרחים הפשוטים וגם מדינות נמצאים בחובות מתמשכים והבנקים מתעשרים ומתעשרים. שיטה שאולי היתה טובה לפני מאות שנים צריכה להבחן האם מתאימה להיום. כל הכבוד לאנשי התנועה הזאת! אולי לא כל המידע והפתרונות מדויקים שלהם מדוייקים (ואני גם בספק אם הכלכלנים שמעבירים ביקורת פה לא שבויים בשיטה של עצמם או משוחדים) אבל לפחות יש פה קבוצת ששמה את האצבע על בעיות חמורות שמשפיעות בצורה קטרסטרופלית על הרווחה הכלכלית שלנו ומנסה לעורר אנשים מתרדמתם. ישר כח!
אילן | 06.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת