אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הציבור לא מעניין את בנק ישראל

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
אתה מאשים את הציבור? הישראלים לא "אוהבים הלוואות", הם חיים במציאות חזירית
השכר לא עלה כבר 15 שנה, בעוד המחירים מאמירים בטירוף, וחיסכון אינו אפשרי. אז כן, לוקחים משכנתא ורכב בליסינג, כדי לחיות. אתה מציע שכולם ייחנקו כדי שהאחוזון העליון ימשיך לשאוב את כל הכסף? הגבלת משכורות הבכירים, העלאת משכורות המינימום ודאגה לחסכונות לטווח ארוך יפתרו את הבעיה, ולא גזירות שאי אפשר לעמוד בהן.
ואתה דואג לציבור? פחחחח | 15.03.14
33.
ממשיכים להתעורר - כל המערכת היא תרמית פירמידה:
● כל הכסף נמצא בבעלות הבנקים (המרכזי והמסחריים): הבנקים הם אלו שמייצרים אותו, שולטים בכמות שלו, ומחליטים למי הוא יילך, לאיזו מטרה ובאילו תנאים. ● כשהבנקים נותנים הלוואות לממשלות, לחברות ולאזרחים, הכסף מיוצר יש מאין ברגע ההלוואה, והלווים מתחייבים להחזיר את כולו פלוס ריבית. כך נוצר חוב שבלתי אפשרי להחזירו, מכיוון שעל כל שקל שקיים יש חוב של שקל פלוס ריבית, והסכום של הריביות לא נוצר מעולם. ● הכלכלה דורשת צמיחה מתמדת ולכן הבנקים מלווים עוד ועוד כסף ומכניסים את המדינה ואת הציבור ליותר ויותר חובות. ● הבנקים מחליטים לאן יוזרם יותר כסף כי זה רווחי בשבילם (למשל: נשק, נדל"ן ומימון מפלגות), ולאן יוזרם פחות (למשל: בריאות, רווחה וחינוך). ● כאשר מפקידים כסף בבנק הוא הופך לרכוש הבנק, והבנק חופשי להשקיע אותו או להמר איתו בבורסה. בנוסף, הבנק מחוייב לשמור רק על אחוז קטן מהכסף שהופקד אצלו (בין 0% ל-10%). ● ככל שהבנקים מזרימים יותר כסף לתוך המערכת כך כוח הרכישה של הכסף יורד, והמחירים עולים. ● בשורה התחתונה, אנחנו משועבדים לבנקים. אנחנו עמלים חיים שלמים בשביל משהו שהם מייצרים יש מאין ומנהלים בעזרתו את המדינה ואת החיים של כולנו. הגיע הזמן להתעורר ולשים לזה סוף ● סרטוני הסבר: http://www.youtube.com/embed/iFDe5kUUyT0?cc_lang_pref=iw&cc_load_policy=1&autoplay=1&end=1410 http://youtu.be/h2lZtDpoSwg http://youtu.be/OeYJipRoKb8 http://youtu.be/CNaX42NlVgc http://youtu.be/nCQS9LfCDy8 http://youtu.be/KffxeZtkXYs?t=22s
גיא | 15.03.14
31.
מי שלוקח הלוואה גדולה מידי יאכל אותה, מי שחוסך ירוויח
ברגע שהבועה תתפוצץ גם אם נקבל ריקושטים של פיטורים מי ששמר את הכסף (גם אם ריבית 0) בצד במקום לכסות משכנתא מטורפת יוכל לקנות דירה הרבה יותר טובה בהרבה פחות כסף לעומת זאת מי שכבר היום מגיע לסוף החודש עם הלשון בחוץ בגלל המשכנתא צפוי לאבד את הדירה כאשר הריבית תכפיל ותשלש את עצמה
תומר | 14.03.14
30.
לפי חוק בנק ישראל, אין שום דבר שהכתב מדבר עליו שקשור לתפקידי הבנק
מויקפדיה: "בנק ישראל פועל מכוחו של חוק בנק ישראל (התש"ע, 2010). מטרות הבנק על פי החוק: 1. לשמור על יציבות מחירים, וזאת כיעד מרכזי 2. לתמוך במטרות אחרות של המדיניות הכלכלית של הממשלה, במיוחד צמיחה, תעסוקה וצמצום פערים חברתיים, בתנאי שלדעת הוועדה המוניטרית לא תהיה בכך פגיעה בהשגת יציבות המחירים לאורך זמן 3. לתמוך ביציבותה של המערכת הפיננסית ובפעילותה הסדירה" נראה לי כי יש לבוא בתלונות לממשלה ולכנסת, ולא לבנק ישראל. אם אלו הפרופסורים שלנו, אז אוי ואבוי לנו.
אריק קנס | 14.03.14
28.
לבנק ישראל יש לא מעט אחריות לבועת הנדלן ולשמירת קרטל הבנקים אבל
הכתבה כתובה בצורה לא רצינית. כמה "פנינים" ללא כל ביסוס עובדתי: "בנק ישראל לא מבין את הציבור הישראלי" "או שחמור מכך הציבור הישראלי לא ממש מעניין את בנק ישראל" "הציבור הישראלי אוהב הלוואות" "הוא לקח אשראי בשנות ה80.." ויש עוד ועוד... זוהי כתיבה ירודה ודמגוגית. כתבה רצינית היתה מביאה נתונים עובדתיים כגון מהו היקף האשראי בישראל ומהו היקף הגידול בו, וגם אם זה לא יותר מדי לבקש (בכל זאת פרופסור למימון במכללה למנהל אמור לדעת חשבון) מה יהיה השינוי בהחזרים החודשיים של הציבור בעקבות שינוי ריבית עתידי. הדבר העצוב הוא שלקחת בעיה רצינית ותקפת בטיעונים לא מבוססים - לכן עשית שרות גרוע לטענותיך (שסיכוי טוב שהם מוצדקות). אני מקווה שרמת הלימוד במכללה שלך יותר גבוהה מרמת הטיעונים כאן.
תמיר | 14.03.14
21.
הפתרון היחיד: הפסקת הורדת הריבית וחזרה לשיטת הפיחותים של שנות ה-60 וה-70
. נכון, יש סכנה של אינפלציה וירידת ערך השקל, אבל ניתן אז לתת פתרונות נוספים. וכך היצואנים ירוויחו וכל אלה שטסים לחו"ל כל חצי שנה או קונים מוצרי יבוא - יפסיקו לעשות זאת.כשהריבית תעלה, אמנם יש חשש שבעלי המשכנתאות לא יעמדו בהחזרים, אבל אם עושים את זה בהדרגתיות, זה יכול לעבוד. אפילו בשוויץ ה"אדירה" הלכו בשיטת הפיחותים והסתדר להם ממש לא רע.
בני | 14.03.14
19.
הכותב מתריע על המצב אבל לא נותן אפילו פתרון אלטרנטיבי אחד!!!
אז כל מה שכתב אכן מתקיים ובנק ישראל מתנהג כו שחקן שחמט דרגה ז' שלא מסוגל לראות צעד אחד קדימה. משרד האוצר גם הוא לא עושה דבר. אבל... אין במאמר שום פתרון חלופי, כמו הפסקת הורדת הריבית וחזרה לשיטת הפיחותים של שנות ה-60 וה-70.
בני | 14.03.14
17.
תגובה ל- 1
אתה פשוט גאון. אולי נבוא לקחת הלוואה ממך ללא ריבית? אתה יודע, המשפחה צריכה לגור איפשהו במרחק של פחות או יותר שעה נסיעה מהעבודה לכל כיוון. אז האפשרויות הן לשכור ואז להעשיר את בעל הבית ולא להגיע לכלום (לזרוק כסף בעיקרון) או לקחת הלוואה (בעולם הכלכלי זה נקרא מינוף) ולהגיע פעם לדירה. אתה בטח ילד פלצן ועשיר שאבא נתן לו דירה.
ערן | 14.03.14
14.
אין שיטה שתציל את המשק אבל כל אחד מאתנו אם יהיה צנוע יציל את עצמו
תמיד אפשר לרצות יותר ושמפתים אתכם בהלוואות פשוט תסרבו. אז תסעו ברכב קצת ישן שמדי פעם אולי ידרוש תיקון, אבל בחישוב הכולל הוא לא יהיה יקר ולא ישב לכם על הכיס כמו רכב חדש, קנו דירה בתקציב שיש לכם גם אם היא בנגב או בצפון הרחוק, תשכירו אותה ותגורו איפה שאתם רוצים לגור, לפחות תהיה לכם קורת גג אם הכל יתמוטט, תבינו שאם עד גיל ארבעים לא שיחקתם אותה כלכלית, רוב הסיכויים שאם לא תזכו בפיס או תזכו בירושה, יהיה לכם שיפור כלכלי, אבל כמעט בטוח שלא זינוק או עליה מטאורית, כך שתערכו את החיים בהתאם למצב. לא כל מה שאתם רואים אצל אחרים יהיה לכם, אז תתמקדו ברוח ולא רק בחומר, ויהיה לכם רק טוב. פורים שמח.
שמעון | 14.03.14
13.
מה לעשות, הבחור צודק!! ויש לבעיה עוד היבטים, קשים לא פחות
1. הגידול באשראי למשקי הבית בא על חשבון האשראי לעסקים. חד וחלק. הבנקים קפוצי יד בכל הקשור להלוואות למגזר העיסקי/יצרני, דורשים בטחונות בלתי אפשריים, ואם כבר נותנים - לוקחים ריבית שלא תיאמן - סדר גודל של 10% לשנה, כשהאינפלציה בערך 2%. רוב המיגזר העיסקי, ובעיקר עסקים קטנים שלא "מקורבים" לאף אחד, לא יכול אפילו לחלום על רכישת ציוד חדש, הרחבת פעילות ומה לא (אולי חוץ מאשר בתחומים שקשורים לצריכה של הציבור). למצב הזה יש גם השפעה על מעגל שני של ספקים ונותני שירותים לעסקים כאלה. 2. כל הנתונים שמסתובבים בכל המקורות האפשריים מתייחסים אך ורק לאשראי הרשמי, ולא לשוק האפור, שגם בו היקפי האשראי (הן למשקי בית, הן לעצמאים/עסקים קטנים) תפחו בצורה משמעותית בשנים האחרונות. 3. חברות כרטיסי האשראי הן אלו שמעניקות את האשראי/הלוואות בריבית הנמוכה ביותר שיש היום (חוץ ממשכנתא), ולכן עמישראל האהבל מממן את רמת החיים ההיסטורית והלא רלוונטית שלו באמצעות אשראי זה. 4. בנק ישראל לא מבין שהנהנים היחידים מהריבית הנמוכה שלו (להבדיל אלף אלפי הבדלות מהריבית שהבנקים גובים....) הם הבנקים; כל השאר או שניזוקים כבר היום (עסקים) או שחיים בגן עדן של שוטים וינזקו בעתיד (הציבור). 5. בשורה התחתונה יש כאן מעגל קסמים שבנק ישראל אחראי בלעדית הן על היווצרותו, ועוד יותר מזה על המשכיותו, שבהכרח יביא אותנו לפיצוץ. גיזרו ושימרו ותראו בעוד שנה-שנתיים אם זה נכון או לא.
 | 14.03.14
11.
אי אפשר למנוע מבועה להתפוצץ
זה הטבע האנושי, והנתון על המחזוריות שהכותב העלה מההיסטוריה לא אומר שניתן למנוע את הבאה. הסיבה לכך שפיצוץ בועות מצוי בעומק השיטה הכלכלית הנוכחית בעולם, שלה אין כיום שום תחליף. לכן, כמו כל בועה, יהיו אנשים שיעשו את הון חייהם בזכותה, וידעו לממש בזמן או לקנות אחריה במחירי שפל. וכמובן שיהיו את (רוב) האנשים שיפלו חזק, עד אובדן כל רכושם. וכך הגלגל ימשיך להתגלגל ולאזרח הפשוט יש אמנם את האפשרות להקטין חשיפה לגודל המכה הצפויה, אך רק עד גבול מסוים. החוכמה במקרים האלה הוא פשוט להיות בצד הנכון של המשוואה. שזה בעיקרו, הרבה עניין של מזל...
בועתיות | 14.03.14
10.
אכן מאמר מיותר
לטעמי זוהי דמגוגיה בגרוש. המשק הישראלי (והאזרח הישראלי) ממונפים הרבה הרבה פחות מהסטנדרט הקיים בעולם המערבי. זה מה שהציל אותנו בין היתר במשבר הסאב פריים ב2008-2009. אם כבר הבעיה כאן היא שונה לחלוטין! הריבית בארץ גבוהה משמעותית מהריביות ברוב מוחלט של העולם המערבי וזה יותר מהכל גורם לשקל להיות חזק ופוגע ביצוא ובצמיחה. אני כן מסכים שמדיניות הבנק להשאיר על כנה ריבית גבוהה יחסית ומצד שני לקנות דולרים בטירוף היא מדיניות שגויה. צריך להוריד את הריבית ועכשיו!! ומצד שני להמריץ ולשחרר קרקעות לבניה ו"להציף" את השוק כדי להוריד מחירי הדיור (שיש היצע - המחיר יורד - א.ב. בכלכלה). כמה פשוט. לא צריך להיות פרופסור בשביל זה...
אלון | 14.03.14
5.
למס.2 לא הבנת נושא המאמר. הוא לא אומר שבעייה בנדל''ן לא רלוונטית. הוא
מדבר על מה בנק ישראל צריך לעשות נוכח המציאות. בנק ישראל לא בונה בתים, ולכן זה לא קשור לניתוח הביצועים שלו. בנק ישראל צריך לקבל החלטות בפרמטרים עליהם הוא אחראי ועל זה מדבר המאמר. זה שיש בעיית נדל''ן לא אומר שבנק ישראל לא אחראי על כלום
 | 14.03.14
3.
אם אכן יש מצב
שכדי לקנות בית לוקחים גם משכנתא וגם הלוואות כך שהמימון הוא 10% ופחות, ואם אכן אין בטחונות לבנקים (כפי שאמור להיות התפקיד שלהם), אז אכן המצב חמור. אבל אני עדיין נוטה לחשוב שהבנקים שמרנים, והמנהלים שלהם לוקחים בטחונות מפה ועד להודעה חדשה כדי שנעמוד בתשלומים.
 | 14.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת