אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אחד שיודע בדיוק מי אשם בבעיות שלכם

66 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

65.
ל64 על הליסינג
מה שהם נותנות לך זה פשוט אוויר לנשימה, במקום לשלם 100K על אוטו חדש ואז אחרי שנתיים שלוש כשאתה רוצה למכור ונותנים לך על זה בקושי 60K ויצאת בהפסד משמעותי. אף אחד לא מחזיר לך את הכסף האבוד... לפחות בליסינג זה לא קורה לך ואתה אוטמטית חוסך את הכסף הזה בכמה שנים.
רובי  | 01.04.14
64.
ל62 - בדיוק בגלל זה אנשים צריכים לשנות את
החשיבה. הם צריכים להבין שלמי שאין כסף לקנות בית ועלול ליפול עם המשכנתא, שישכור. זה מתחיל לחלחל גם לתחומים נוספים כמו רכבים למשל, עם האפשרויות שהולכות ומשתפרות ומציעות ליסינג גם ל18 חודשים כמו באלבר במקום 30. כשהתפיסה תשתנה אנשים יתנהלו כלכלית באופן רציונלי וכך למי שאין, ישכור/ישאיל/יקח בליסינג ולא יטביע עצמו.
אלכס | 31.03.14
63.
נימאס
המדינה זה לא מיפעל שאמור להציג רווחים. שכר הבכירים בצמרת השילטון זה סקנדל. לא רוצים את הטובים ביותר הם לוקחים אותנו לאבדון .תפקיד המדינה לדאוג לבריאות בטחון דיור חינוך ואם את כל התנאים האלו אפ אחד לא צריך מדינה מופלא בעיני שאולי 30% מיצרים משהו וכל השאר חיים על חשבונם. זה נקרא ביוקרטיה.
שמעון נוימן | 31.03.14
62.
ל-37, אתה מתאר מלכודת הלוואות, כבר קרה בארץ בעבר
מה שמחמיר את המצב בארץ היא העובדה שכל המשכנתאות הן על הלווה ולא על הבית. בארה"ב, מי שיוצא מהבית, לא חייב לשלם עליו משכנתא והבנק מקבל את הבית בחזרה. בארץ זה לא יקרה. מה שכן יקרה הוא שילוב מגעיל במיוחד של: 1. עליית ריבית וגידול בהחזר משכנתאות. 2. ירידת מחירי דיור. רבים לא יכלו למכור דירות כדי לשלם משכנתא אבל גם לא יכלו לעזוב לשכירות כי הם חייבים משכנתא בכל מקרה. זה יהפוך למלחמת הישרדות והתשה.
מישקפופר | 31.03.14
60.
לא סוגרים חודש בי פאר !
אני נולדתי במרכז, להורים שלי יש בית שאולי ביום מותם יאפשר לי לנשום קצת אבל עד אז אנחנו נקברים. אני כל חיי עבדתי מאד קשה, יש לי תואר ראשון ושני ועד גיל 30 בערך הצלחתי לחסוך כמה מאות אלפיי שקלים. אבל אז התחתנתי עם החלק באוכלוסיה שלא עובד בהיי טק. אישתי עובדת סוציאלית, עם תואר ראשון, תואר שני לימודי תעודה ועוד לימודים מתקדמים. מכניסה כ 4500 ש"ח אחריי כל כך הרבה שנות השקעה שלנו בלימודים שלה. הביטוח שיש לנו מהמדינה הוא כל כך לא מספק שאנחנו משלמים הרבה כסף על ביטוח פרטי.אלפי שקלים בכל חודש על גן לילד, עלות המיים והחשמל היא אדירה, אנחנו שוכרים בתל-אביב בדרום שהוא זול יותר. ומנסים לחסוך בכל - בגדים לעצמי רכשתי בודדים בשלוש שנים האחרונות, לאשתי קצת יותר ורק לילד אנחנו קונים. ויתרנו על כבלים, ויתרנו על חופשות ויתרנו על רכב אחד, אנחנו מוותרים על כל מה שניתן... בכל חודש בערך 4000 ש"ח יורדים מהחיסכון שצברנו... אנחנו מתדרדרים לעוני ולכן לא נביא עוד ילד עד שההכנסה שלנו תגדל. כרגע החיים במכרז הם חובה אחרת לא נקבל את העזרה מההורים בגידול הילד אותה אנו חייבים, אין לנו כסף למטפלת ומשכורת אחת לא תחזיק אותנו מעל למיים (גם כשאני משתכר שכר גבוה). רב החברים שלי קיבלו בית מההורים שלהם, הם פחות או יותר מאוזנים, זה בדיוק ה 4000 שכ"ד שעולים לנו שלא קיבלנו מבית מאף הורה. כל השירות הציבורי הופך ונהיה גרוע ואנחנו משלמים על הכל בפרטי. סיפור קטן, פלטינום במכבי, אבל שהיתה לי ציפורת חודרנית ברגל, התור עמד על 6.5 חודשים !!! ברור שהלכתי לפרטי ושילמתי 170 ש"ח בשביל לפתור את הבעיה מיד. הסיפור הזה נמצא בכל מערכת ציבורית בארץ שהופכת לגרועה בשביל שנשלם בפרטי... הילד שלנו הגיע לבית חולים, מרחו אותנו, אז באנו למנהל המחלקה בפרטי והופ, הכל זרם... מערכת הביטחון מקצצת במילואים אבל כמעט 30% מה 60 מילארד ממנות פנסיות תקציביות מטורפות, אנשים שעבדו על גיל 45 מרוויחים בכל חודש פנסיה שגבוהה מהשכר שלנו ואת זה אנחנו נממן עד מותם... פשוט טירוף והפקרה של יצבור שלם, אותו הציבור שעובד וסוחב את המדינה... מדכא.
ערן | 30.03.14
58.
הכל באשמתנו.
אנחנו והפינוק המגעיל שלנו וההעזה החצופה לחשוב שמגיעה לנו רמת חיים קצת יותר נורמלית משהייתה להורים שלנו לפני 20/30 ו-50 שנה. מפונקים שחושבים שמגיעה להם יותר ממשכורת חציונית של 5800 שקל בחודש עם יוקר מחיה מהגבוהים בעולם. אנחנו הבכיינים שחיים בסרט ולמרבה הגיחוך חושבים שבעקבות הקידמה אמור להיות לנו גם יותר פנאי. אנחנו שמתלוננים על יום עבודה של 9 ו-10 שעות שמתוכן רק 4-5 באמת פרודקטיביות. צועקים לחוסר הוגנות רק בגלל שמנכ"ל ממוצע במשק מרוויח פי 42 יותר מעובד. בוכים על מחירי הדיור שרק בשנים 2005-2013 עלו ב45% לעומת עלייה ריאלית בשכר של 2%. הזויים שממציאים תיאוריות קונספירציה על כך שהמשק נשלט על ידי קרטלים, לוביסטים, בעלי אג'נדה ופוליטיקאים מושחתים - לא פחות ולא יותר. אנחנו אשמים שציבורים שלמים חיים על כתפינו בעידוד הממשלה. אנחנו אשמים שמאות מליונים מכספי המסים שלנו מממנים קראוונים ופחונים בהתנחלויות. אנחנו אשמים שהפנסיה שלנו עברה תספורת ע"י בעלי הון וגורלנו להזדקן בתנאים מחפירים. אנחנו אשמים שנולדנו בשנות ה-80 ונידונו לעבדות במונרכיית ביבי השנייה.
Dude | 30.03.14
56.
בעיית הדיור ויו"ש
כל המגיבים מתעלמים מישהודה ושומקון הנמצאים במרכז המדינה לא רחוק מאזורי תעסוקה . ניתן לפתור את בעיית הדיור ע"י התיישבות ביו"ש (גם שם המחירים עלו אך עדיין זול שם) ואפשר להחמיר את הבעייה ע"י פינוי מתיישבים שגם הם רוצים דירה לגור בה . לכן כל מי שרוצה פתרון כל שהוא לבעיית הדיור חייב להתנגד לפינוי ישובים בין"ש
זאב | 30.03.14
54.
למה הפכה רכישת דירה לחלום של כולם?
מה קרה לפשוט לחיות את החיים? כולם פה חיים בדכאון בגלל שאין להם דירה על שמם. למה שיהיה איכפת לי אם הקירות שלי או לא. הרי ביום יום אני חיה את חיי עם משפחתי ולא עם הקירות. תעיפו את הטלוויזיה מהבית ותתחילו לחיות את החיים ולדבר אח עם השני, ולא באמצעות ווטסאפ.באמת.
שרון | 30.03.14
51.
למגיב 20
בתגובתך נתת ניתוח קר ואלי רציונלי של הדרך שלך להגיע לדירה בגיל 28-29 אני יתחיל איתך מהסוף להתחלה 1. מה זאת אומרת חתונה מפוארת - אנחנו בדיוק בשלבים של תכנון החתונה ופעם הראשונה שישבנו על המספרים לצורך ניהול כלכלי נכון נפער לנו הפה כל כך חזק. קצת מספרים - חתונה של 280 מוזמנים ( סביר לכל הדעות ) באולם נחמד ( לא בתל אביב ) מתחילה ממאה אלף שקל ואם יותר נוח לך 100,000 שקל!!! וזה אחרי סקר שוק והמון התפשרויות כי בכל זאת אנחנו מתכננים ( מקווים מאד ) שנתחתן רק פעם אחת אז כן יש לנו רצון שהערב הזה יהיה זכרון לכל החיים. 2. ההבדל בין לגור קרוב לים או לא הוא גם ההבדל בכסף שאתה יכול להרוויח. לשיטתך סטודנטים צריכים לגור אצל ההורים וללמוד ולחסוך כסף- אשמח לשתף אותך כמה כסף עושים בעבודות סטודנטיאליות ( קרי מסעדנות ) באזור המרכז לעומת אזורים אחרים. לדעתי קרוב לפי 2 ( אני רק 7 שנים בתחום מתוכם למדתי 4 וחצי שנים ). מקומות הבילוי הרבים מפרנסים מאות ואלפי סטודנטים שאין להם אפשרויות עבודה במקום מגורי הוריהם וחייבים לצאת על מנת להרוויח קצת יותר מהמינימום. 3. לידיעתך כשוכר דירות ההבדל היום בין ת"א לערים הקרובות אליה ( ר"ג, גבעתיים, חולון ) בגובה השכירות מתקזז בכסף ובזמן שצריך לבזבז על מנת להגיע לעבודה 4. ממתי בילוי בחוץ הפך להיות מותרות רק לעשירים- כמה יכול בן אדם לשבת בבית ולחשוב כל היום אם חסך שקל או שתיים. הבעייה היא שלבלות נהיה עסק יקר מאד ובזה רק מדיניות הממשלה אשמה. כוס בירה ב30 שקל זה משהו נורמלי. במקום להוריד מיסוי על משקאות ישראלים ולתת לכולם להנות ממה שנקרא "תוצרת הארץ" באו ליצרני הבירה בישראל והעלו להם עוד מיסים. 5. אני שמח בשבילך שיכולת לגור אצל ההורים, לעבוד בעבודה שתוכל לחסוך ושההורים שלך המשיכו לוותר על דברים לעצמם בשבילך אך זה לא המצב של הרבה מאד סטודנטים צעירים אל תשפוט ואל תנסה להאשים את הצעירים בכך שנמאס להם לשבת בבית כל היום תשפוט את המדינה שלא מסוגלת לפקח על מחירים בסופר
זוג צעיר | 30.03.14
50.
הסיפור שלנו
אנו בני 36 עם 3 ילדים בגילאים 10, 6, 3. עובדים מגיל 16 כולל שירות קרבי וקצונה. אנו ילדים להורים שבקושי מצליחים לפרנס את עצמם ועל כן יכולים לסמוך רק על עצמינו. לאור "נקודת הפתיחה" שלנו ניסינו לשלב לימודים בפתוחה עם עבודה לצערנו לא הצלחנו להתמיד שכן עם הנישואים והתרחבות המשפחה הדברים מקבלים סדר עדיפויות שונה (בבקשה לא להטיף כי אתם הצלחתם ללמוד ולפרנס את עצמכם בכבוד). כיום אנו מכניסים כ-23 אש"ח בחודש נטו. משלמים שכ"ד 5,000 ש"ח.(מיסי דירה 1,500, ללא כבלים, גנים צהרונים וחוגים - 5,500 ש"ח, הוצאות חודשיות לרכב (כולל גילום י"ע) - 3,000 ש"ח, אוכל - 2,500 ש"ח, ביגוד+בילוי - 1,500 ש"ח, חופשה שנתית - 500 בחודש, רופאים אירועים ובלתמים - 1,000 ש"ח. מצליחים לחסוך כ-30,000 ש"ח בשנה. בעלי הון עצמי של 500 אש"ח עלות דירה (ל-10 שנים הקרובות) באיזור בו אנו גרים נעה סביב 1.8-2.0 מש"ח לא רואים כיצד אנו לוקחים משכנתא בהיקף של 1.3 מש"ח ומצליחים להירדם בלילה. על אף ששנינו עובדים במקומות עבודה יחסית בטוחים, אנו חוששים מהסיטואציה לפיה ניקח משכנתא בשיעור זה ונמצא עצמינו בעוד מספר שנים מובטלים משך מספר חודשים ללא יכולת החזר ההלוואה. מתסכל להגיע לגיל שלנו, אחרי שירות צבאי מועיל, 25ימי מילואים בשנה, אחרי 15 שנות עבודה ברציפות ללא הפסקה של יום אחד בין עבודה לעבודה, עם הכנסה יחסית טובה ולראות איך חברינו אשר קיבלנו עזרה מההורים או חברים אשר היו חכמים (בדיעבד) לפני 7 שנים ורכשו דירה ב-50% מעלותה היום והיום כבר משדרגים לדירה הבאה (וחלילה עיננו אינה צרה עליהם). מתסכל לראות שאין ממשלה החלטית, ממשלה שניתן לסמוך עליה שבאמת תייצר שינוי במצב ובסדר העדיפות הלאומי. מתסכל לראות איך בעלי הבתים מנצלים את המצב ומעלים את שכ"ד ב-10% כל שנתיים ואין פוצה פה. אין חמלה ורגישות. נגמרו לי המילים. אנו מיואשים לא מהמצב הנוכחי אלא מהעתיד הלא מזהיר המחכה לנו ולילדינו. מייחלים לשינוי אך מציאותיים...
זוג נשוי + 3 בני 36 | 30.03.14
49.
38, אנשים מסוגך הם טמבלים מהסוג הגרוע ביותר
יצא לי להיתקל בכמה מסוגך. תמיד, אבל תמיד-ואני לא מגזים בכלל, היה מדובר במיליונרים.עד כמה שאלו לא נפוצים (אבל גם פחות נדירים ממה שנהוג לחשוב, לפי נתוני בנק שווייצרי גדול שיש לו את מקורות המידע שלו, אחוז אחד מאוכלוסיית ישראל מחזיק בהון נזיל בשווי מיליון דולר ומעלה)). תמיד כשציינתי שיוקר המחיה במדינה רחוק מאוד מלהיות תקין (אנחנו יותר יקרים רוב הפעמים וברוב הדברים ממדינות שבהם השכר הממוצע הוא פי 1.5-2) הם השתמשו באותם טיעונים שחוקים ומפגרים שאתה העלית. נתב"ג מלא אנשים-אני מסכים. המסעדות מפוצצות-שוב טמבל, אני מסכים. מסכים לכל מה שכתבת חוץ מלמסקנה הסופית שלך. נתב"ג מלא אנשים ויש מלא אנשים שלא יכולים אפילו לחלום על נתב"ג, גם לטורקיה. המסעדות מלאות סועדים ויש מלא ישראלים שלא אוכלים בחוץ אפילו פעם בחודש-לא מטעמי בריאות וכ"ו-אלא פשוט מאוד כי אין להם וגם באוכל בסיסי שקונים בסופר (במחירים מופקעים ולא בגלל מיסוי או הגבלות יבוא אלא בגלל חזירות שלא תיאמן של רשתות השיווק וכלכלת ה"שוק החופשי" של ביבי שאין בה דיור ציבורי שקיים אפילו בארה"ב ולא פיקוח על מחירי מזון שקיים בכל העולם בערך) הם חוסכים ולפעמים ישנים עם בטן מקרקרת. אתה בטוח לא מודע או מאמין לכך-אבל יש המון ישראלים כאלו. אנשים כאן עובדים, לומדים, משקיעים בשביל מה? בשביל שאוסף חזירים מסריחים ומושחתים,חלקם סתם אווילים כמוך, יקפיצו את מחירי הנדל"ן לשמיים והמדינה העצלנית הזאת תמצא בהעלאת המחירים את מקור ההכנסה הכי נוח שלה והם בחיים לא יוכלו להתחיל לחשוב על דירה, כל שכן דירה נורמלית? לך לעזאזל אתה וכל המפגרים שחושבים כמוך. אנחנו לא צריכים אתכם כאן.
גלעד | 30.03.14
48.
צודק! סופ סוף!!
ואני חשבתי שאני האחרונה במדינה הזאת שחושבת ככה. אנשים מלומדים בארץ צריכים להיות חשבים כלכליים, יועצים פיננסים, יועצי נדלן עוד ועוד ועוד בשביל לחיות חיי רווחה?!?!?! איפה נשמע דבר כזה. בארה"ב (סליחה על ההשוואה) קופאית בסופר יכולה לרשות לעצמה לחסוך 5 שנים, להפקיד 5000-15000$ על משכנתא ויש לה בית. כן, קטן. כן, בית פשוט. אבל בית... איפה תעשה את זה בארץ? קופאיות בכל מקום במדינה לא יכולות לחסות לתשלום ראשוני על משכנתא. צפון-דרום-מרכז- פריפריה...... אבל זאת אשמתנו?!?!? בחיי, שכנעו את האנשים בארץ שזה "בסדר" שזאת "אשמת המשתמש" ....הייתם צריכים להשאר בבית עד גיל 35 כדי לחסוך לדירה וגם אז אולי- אל תנשמו- אל תבזבזו. מאכילים אתכם שקרים ואתם בולעים את זה!!!!!! רק במדינות עולם שלישי רואים את התופעה הזאת של "לגור עם ההורים" היא מאוד לא נפוצה בעולם המערבי שבו מכירים בעובדה שמי שעובד-מרוויח!! רק בישראל- מי שעובד. נדפק.
דניאלה | 30.03.14
46.
הבעיה האמיתית דור הENGBOOM
מאז בועת ה-.COM של 2000 כולם הבינו שהעתיד הוא בהייטק ואז מה שקרה זה שכל המכללות פתאום נותנות תואר מהנדס ותוך 14 שנה פתאום נהיתה פה הצפה של מהנדסים על שוק יחסית קטן... כל מהנדס שהצליח למצוא עבודה משתכר טוב וביחד כזוג הם מצליחים להשתכר דיי יפה...ופה הבעיה...פתאום כולם אומרים לעצמם "אני מרוויח יחד עם אישתי 20,000 נטו למה שאני אשלם שכר דירה 4000 שקל על דירה מעופשת בזמן שאני יכול להרשות לעצמי לקנות דירה חדשה משלי בלי תנאים מופרכים ובלי לעבור דירה כל שני וחמישי...למה לא לשלם בזה כבר את המשכנא?" בקיצור כולם יכולים אז כולם קונים...נכון המשכורות לא עלו בשנים האחרונות אבל עדיין תשלום שכר הדירה קרוב מאוד לתשלום המשכנתא אז אנשים יכולים להרשות לעצמם ולכן הביקוש עולה ואיתו המחירים... עדיף לקנות דירה גם אם זה לא הדבר הכי כלכלית נכון שבעולם אבל רק בכדי למנוע מעצמך את כאב הראש בלחפש דירה ולעבור דירה כל כמה זמן זה שווה.
 | 30.03.14
45.
לא מבינה מה הטעם לחיים האלה אם כל כך קשה לשרוד אחר כך
בשביל מה כל המאמץ בלעשות תארים, להביא ילדים וטפח אותם אם בסוף כולם (גם מי שעשה הכל "לפי הספר" כדי שזה לא יקרה לו) חיים בחרדה יום יומית וקורסים, ואז כדי להרגיע את הנפש בסוף שבוע יוצאים לבית קפה או קונים משהו נחמד ואז גם באים אלייך בטענות שאתה מפונק ובזבזן כי אתה קונה לעצמך דברים. אז מה אני גורלי בעצם? לעבוד כל יום 10 שעות ובסופש לשבת בחדר בחושך? בשביל מה אנחנו כאן בכלל..אין טעם היום להיוולד אלא אם כן אתה איזה גאון שממציא סטארט אפ או בן למשפחה מאוד עשירה. כל השאר זה פשוט חיי סבל. צריך לחזור לסוציאליזם. אין ברירה.
הילה | 30.03.14
43.
הבעיה הגדולה: צריך לדעת למי להיוולד
אני בעל דירה שנקנתה לפני 15 שנה בערך. אני לא הייתי יכול לקנות היום את הדירה שהיום בבעלותי. לא בגלל שאני לא עובד בהיי טק (אני עובד כמפתח תוכנה בחברה גלובלית), לא בגלל שאני בזבזן (אני תמיד בפלוס וחוסך סכומים גבוהים כל חודש) או בגלל שאין לי ידע כלכלי (יש לי תואר ראשון בכלכלה). אלא רק בגלל שהעזתי להיוולד להורים שלא יכולים לעזור לי. זו עיקר הבעיה - נוצרה כאן תרבות של הנצחת המעמד. מי שנולד להורים שיש להם - הרוויח. למי שלא? אין סיכוי לצאת. המזל הפרטי שלי הוא שהדירה נקנתה בשנת 2000, כאשר סתם בני אדם היו יכולים לקנות דירה. מה יהיה עם הילדים שלי? החברים שלי? הקולגות שלי שנוטשים את הארץ בקצב מבעית? לטוקבקיסטים הפתרונים.
אני | 30.03.14
42.
סוף סוף הקול השפוי נשמע!
תבינו, אם זוגות צעירים היו יודעים שיש דיור בר השגה באיזורי ביקוש ותעסוקה (נגיד בנתניה ורחובות - לא גוש דן), אז הם היו מתאמצים וחוסכים. אבל כשאין שום עתיד באופק והמחירים עלו ב-100% תוך פחות מ-10 שנים, אז אנשים מעדיפים לחיות את הרגע. הגישה היא שאם גם ככה המצב חרא, אז לפחות נחיה ברמת חיים גבוהה... זו לא תוצאה של "פינוק". זה מה שהבנקים משדרים לנו: קחו, קחו, קחו הלוואות. לחופשה, לרכב חדש, לחתונה, לסגירת מינוס. העיקר תיקחו. הפרסומות משדרות:"תחיו טוב". תדחו את התשלום להמשך. ומצד שני, כולם מטיפים לנו על "התנהלות אחראית" עם הכסף. על חסכון, על משכנתה, קרנות וכו'.
שני | 30.03.14
41.
פעם פלטו שרון שאל "מה אתה עשית בשביל מדינה" ? נו....אני עשיתי ועושה עדיין הרבה מאוד
למעשה בכל שנה אני עושה יותר ויותר. אומרים לי תתאמץ תגיע,כך חינכו אותי. נו...אני מתאמץ עד זוב דם תרתי משמע ומה ? קדחת בצלחת. הכל הולך למיסים ותשלומים שלא משאירים לך שקל פנוי לחסוך,שלא לדבר חלילה על להנות קצת מהחיים,לשחרר קצת לחץ... כלום. אז עכשיו אני שואל, מה המדינה עושה למעני ? למען אזרחיה ? ביבי/יאיר נא תשובתכם.
אזרח ישראלי | 30.03.14
39.
אל תאשימו את עצמכם .אתם לא אשמים .הממשלות בשיתוף בעלי ההון שמו להם למטרה מאז הקמת המדינה
להתעשר על חשבון אזרחי מדינת ישראל. כל בעלי האינטרסים במדינה גבו מכם מיסים והיטלים סביב חיינו . זה התחיל מאבא שלי שהיה ממקימי המגינה .עבר אלי . וכעת עובר על ילדיי הבוגרים בכפול ומכופל. מצאתי את עצמי בגיל 49 עוזב את המדינה ששתתה לי את הנשמה עובד כמו חמור בח'ול אבל משתכר יפה והכי חשוב אני מרגיש שרוב הכסף נשאר לי בכיס . הקורבן הוא גדול .אתה חי בארץ ניכר .בלי המשפחה .בלי חברים .בלי הילדים היקרים .אבל המדינה לא הותירה לך ברירה אלא להיות "פליט " בארץ נוכריה . דירה ? אין מצב . דירה לילדיי ? אין מצב . מיליון שקל לדירה פשוטה ? אין מצב . 17000 שקל לחודש משכורות לא מספיקים למחיה נורמלית .מחירי המזון מטורפים . כל תזוזה מלווה בהוצאות כבדות סביב. אל תאשימו את עצמכם .תאשימו את ממשלות ישראל לדורותיהם שהכניסו אותנו מחרות לעבדות . מקווה לחזור לישראל בעוד כמה שנים עם הרבה מאד כסף כדי להיות ליד ילדיי ולעזור להם לחיות טוב ממני וטוב מהוריי שקרסו תחת הנטל .
ברחתי מהמדינה הזו  | 30.03.14
38.
אותם זוגות שטוענים שאין להם כסף לדירה מארגנים חתונה ב-150 אלף ש"ח!
המצב במדינה מצוין, המסעדות מלאות, בתי קפה מפוצצים, נתב"ג מפוצץ אנשים, כולם עם מכוניות חדשות, הקניונים מלאים עד אפס מקום (גם באמצע השבוע), בתי הקולנוע מלאים לגמרי (אתה צריך להזמין כרטיס יומיים מראש), כל חנויות הבגדים מלאים בקונים, החניונים מלאים לגמרי, צימרים בצפון ובדרום מלאים לגמרי בנופשים, בתי המלון בתפוסה מלאה בכל הארץ, זוגות צעירים בני 28 מרימים חתונה ב- 150 אלף ש"ח (!!!), ואותם אנשים עוד מתבכיינים שהם לא יכולים לקנות דירה?? אתם יכולים לקנות דירה אם תקחו משכנתא גדולה כמו כל עם ישראל, אין מה לעשות, ככה זה עובד!! די כבר ליילל ולבכות, חלאס!
אחד | 30.03.14
37.
הטעות מס' 1 של רוכשים בשנים האחרונות - המחשבה ששכר דירה ומשכנתה יוצא אותו תשלום
בפועל תשלומי המשכנתה הם נמוכים בגלל שהריבית נמוכה היום (0.75%) ובגלל שהמשכנתה פרוסה להרבה שנים. כשהריבית תחזור לגובה נורמלי של 3%-5% (בשנת 2006 לפני שהמחירים התחילו לזנק, הריבית היתה בין 5% ל 6%) תשלומי המשכנתה יזנקו אוטומטית ב 30%-50% כאשר הזינוק הגבוה יותר יהיה אצל אלו שפרסו לתקופות ארוכות במיוחד. הזינוק יתרחש בגלל ההתייקרות האוטומטית במסלול פריים, וזה יגרור התייקרות גם במסלול ריבית משתנה כל 5 שנים שלקחתם (שיכול להתייקר גם בלי קשר לריבית בנק ישראל). זאת לעומת מחירי השכירות שלא צפויים לעלות בכלל בשנים הקרובות (ואולי לרדת בערים מסוימות) עקב הצפת היצע המתקרבת. מתי הריבית תעלה בחזרה לרמה הנחשבת נורמלית? כנראה כשארה"ב תצא מהמשבר של 2008, וזה צפוי בערך ב 2015 . מחלקת מחקר של בנק ישראל צופה ריבית של 2% בסוף 2015 ומשם הכיוון הוא למעלה. אבל לא באמת משנה התזמון המדויק, כי אנשים לוקחים משכנתה ל 25 שנה ומעלה, ובמוקדם או במאוחר זה יגיע והריבית תעלה. כך שממילא את הרוב המוחלט של תקופת המשכנתא אתם תעשו עם תשלומים ענקיים, גבוהים בהרבה ממה שדמיינתם. מה רוכשי דירות חושבים לעצמם? שפעם אנשים לקחו 300,000 שקל משכנתא ובקושי עמדו בתשלומים, והיום אפשר לקחת 800,000 ולשלם בלי בעיה? זה הכל מצב זמני ביותר עקב הריבית הנמוכה שארה"ב כופה על העולם כבר 5 שנים (אלו בדיוק 5 השנים בהן התרחש הזינוק במחיר הנדלן בישראל ובארצות נוספות). אם קניתם אז הכי גרוע מבחינתכם שלא יהיה ניתן למצוא קונה לדירה במידה ותחליטו למכור ולהפסיק לשלם. הסיבה היא שגם הרוכשים שיתעניינו בדירה ידרשו למשכנתאות בריבית גבוהה וגם הם יגיעו למסקנה שהם לא מסוגלים לעמוד בתשלומים. כל אופציה של מיחזור משכנתא תהיה רק יקרה יותר בעולם בו הריביות גבוהות יותר. אם תחליטו לפרוס מחדש את המשכנתא מ 25 שנה ל 35 שנה (בהנחה שהבנק יאשר) תגלו שביחס להיום עדיין תשלמו יותר כל חודש!
איש מימון | 30.03.14
36.
החלום קרוב יותר למציאות מתמיד,קניתי בית בחו"ל
בית של 6 חדרים,3 אמבטיות,מטווח גדול ומאובזר,מחסן,מוסך מקורה ל2 מכוניות,מיזוג אוויר מרכזי,שטח גינה של 1,5 דונם,חדרי ארונות בכל החדרים באמבטיות ובמטבח ארונות,גם במחסן,אפשר לקבל הבית מרוהט,לקחתי משכנתא ל 5 שנים-כאן אפשר לחיות אבל לא יותר מזה
רמי | 30.03.14
34.
לחלק ציונים אפשר תמיד אבל הבעיה היא כזו
שמאז שנת 2003 לא הייתה תוספת יוקר במשק והמדד עלה והמחירים עלו ב 35% , אז מי שקיבל משכורת של 15000 בשנת 2003 היה נחשב אחד שמקבל משכורת טובה. היום זה לא מספיק לזוג עם שני ילדים, וכמו רבים הוא לא קיבל תוספת במשכורת. כי מה לעשות גם דירה בשכירות בערד עולה מינימום 2500 שקל וגם ילדים הכי זול 2000 בגן במקרה הטוב , ולא חסר עוד הוצאות גם אם לא נשום ונצא לחופשה בחולן. אבל מי שעובד במגזר הציבורי כן קיבל תוספת יוקר ולכן יש לו כסף לקנות דירה להשקעה. זו הבעיה המרכזית. אבל לפיד מסביר לנו החרדים אשמים בכל, ומחר בבוקר הם יתגייסו והכל ירד. ובנט מציע לנו לגדל מלפפונים כי שם נמצא העתיד ולא בהייטק. ביבי בנט לפיד מנותקים והכי יודעים טוב להסביר לנו אייך להתנהל. פשוט המצב קשה ולחוץ . הממשלה לא תעשה כלום וגם כחלון לא יפתור את הבעיות שלנו. פשוט לאט לאט אנשים יקרסו ואז המחירים ירדו וזה יתחיל לקרות בחצי שנה הקרוב. רק נקווה שעד אז ביבי בנט ולפיד השבעים שלא יודעים מה זה אדם רעב יראו את הכנסת רק דרך המסך.
שקר כל שהוא | 30.03.14
33.
אבל למה כולם רצים לדירה אם זה המצב?
למה כולם ממשיכים להשקיע את כל מרצם והונם בקניית דירה למרות כל זה? מה היה קורה אם כולם היו עוצרים רגע ומחליטים שהם לא רוכשים עד שהמצב ישתנה? אני לא מדברת על לחכות 10 שנים אלא על שנה, שנתייים, שלוש, לא עלינו - חמש? האם ייתכן שהכל מי שרץ לדירה בשנים האחרונות דחף את מחירי הדיור למעלה? היצע מול ביקוש? למה כולם חייבים דירה, בעצם? מכירה גם רווקים שמנסים לקנות ושואלת את עצמי, למה זה כל כך דחוף? ולמה אנשים קונים במחירים שברור שהם מופקעים? הייתכן שאנשים פה מתנהגים כמו עדר???
מירי | 30.03.14
32.
זה לא עניין פשוט אבל לכלכל משפחה
אפשר ללמוד גם לחסוך. כמובן אם אתם בתנאי התחלה טובים אז הרווחתם. אני ובעלי עובדים קשה בשביל הקידומים שלנו, שנינו עם תארים ורק לאחרונה סגרנו כסף בפקדון ליצ'י במזרחי שיהיה לנו כסף בעוד כמה שנים. יש אי ודאות מה יקרה בעוד שנה מבחינת יוקר המחיה והמחירים ומתי נצטרך את הכסף. עדיף להצטמצם עכשיו אם יש אפשרות ולחסוך קדימה
אורי | 30.03.14
31.
אחרי עשרות שנות צרכנות דפןקה בנושא דיור...
קבלנים בונים כמעט אך ורק דירות 4.5-5 חדרים בסטנדרטים גבוהים מאוד. למה שזה לא יהיה יקר. אנשים מוכנים לשלם הכל. אפשר לקנות 40-50 מטר ולעבור אחרי 5-10 שנים, לא יקרה כלום. הצרה שאחרי כל השנים האלה של התנהגות צרכנית גרועה מאוד אין התחלות בניה כאלה כמעט. המדינה לא תוותר על המיסים, אין סיכוי ולמה שכזה כן יקרה. התנהוגות צרכנית אחרת יכולה להביא שינוי ולא ביום אחד
אא-אא | 30.03.14
26.
באמת יש קשר בין הדברים -למטרה לא ריאלית, אין מוטיבציה לחסוך.
אני שמעתי מהוריי - אחרי החתונה, חיינו 3 שנים כמו כלבים, בשביל לסגור את המשכנתה... ואני אומר - הלוואי עליי. אין זוג שלא היה לוקח בשתי ידיים עסקה כזו, גם ל5 שנים ואפילו ל 10. אבל כשמישהו רואה שהוא צריך להעביר חצי חיים כמו כלב, ולפגוע גם בחינוך ילדיו (כי החינוך "חינם" שהמדינה נותנת לא שווה כלום בלי תוספת, וכשעובדים עד הלילה לא רואים את הילדים) - ועדיין לא יגיע לדירה - אין מוטיבציה לחסוך. אני, למזלי קניתי דירה לפני 12 שנה ו"סתם" נחנק מהמשכנתה, אבל אני רואה את המצב אצל חבריי שלא עשו כמוני, ולא מאשים אותם.
א | 30.03.14
25.
יש לי בעיה
יש לי בעיה עם "חייבים". יש באמת דברים שאנשים חייבים לקנות או לשלם בעדם. אבל חלק מהעובדה שהממשלה וכולם עושים עלינו סיבוב- נעוצה בעבודה שלמרות שאנשים לא חייבים, לא מוכרחים ובכלל, עדיף להם שלא- הם בכל זאת. מחירי הדיוק גבוהים מאד- אבל אנשים בכל זאת בוחרים לקחת משכתאות ולקנות דירה. המחירים של כל דבר יקרים, אבל אף אחד לא שולח למי שאחראי על יוקר המחיה את המסר, שאי אפשר להתקיים כך. אם אנשים ממשיכים לצרוך ולקנות, אז איזו סיבה יש להוריד את המחירים? או שאפשר או שאי אפשר, אבל מצד אחד להתלונן שיקר מידי ומצד שני להתנהג כאילו כלום ולהמשיך לקנות- זה קצת מבלבל, לא רק את הטוקבקסיטים, אלא גם את מי שאחראי לזה שהמחירים נראים כפי שהם נראים. אתם בוכים, אבל לא מוכנים לוותר על כלום (חוץ מהכסף שאתם מוציאים) אז אל תבואו בתלונות אלא רק לעצמכם.
פאניה | 30.03.14
24.
ראו הוזהרתם - אחרי שקונים דירה זה כמו השנים של המילואים שבאים אחרי הסדיר...
אף אחד לא כותב את זה אבל נניח שהגעתם לדירה. מזל וברכה. יופי! הגשמתם את החלום של מעמד הביניים במדינת ישראל. ההרגשה בשמיים איזה יופי. זה באמת מצב טוב. רק שעכשיו נשארתם עם שנים של התחייבויות. גמרתם את הכסף שנתן לכם קצת ביטחון בשוטף. אין חסכונות. הכל בקירות. קצת חוסר ביטחון תעסוקתי והדאגות באות. קשה לאזן במדינה הזו את החשבון כי ההוצאות עולות על ההכנסות כמה שלא מתאמצים ומתאמצים. אפילו אז -בקצת- כל הזמן הולכים אחורה. כל חוג, כל קניה, כל דבר משבש את החשבונות. וצריך להגיד את האמת הפשוטה שאף אחד לא אומר, זה בעיקר נטל המיסים המפלצתי שהממשלה מטילה על כולנו בלי לתת שום תמורה משמעותית בשבילו (וזה העיקר ולא מחיר הקוטג'). הנה למשל דורשים שנשלם מס בריאות אבל צריך גם משלים מושלם פרימיום זהב וביטוח בריאות פרטי כי המדינה לא נותנת כלום. ככה בכל התחומים. חינוך חינם אבל גם תל"ן (תכניות לימודים נוספת) כדי שלילדים יהיה יום לימודים ראוי. תשלם לביטוח לאומי אבל גם תעשה ביטוח לאבדן כושר עבודה כי מהמל"ל תקבל קדחת אם חלילה תפגע. וכן הלאה. מסי מכס גבוהים, מס הכנסה גבוה, המע"מ כמעט חמישית מכל קניה שעשית בכסף שכבר שולם עליו מס הכנסה. אגרת רכב בתמורה למה? אגרת טלוויזיה (לא לדאוג יבוא משהו במקום) שלא נותנת כלום ואז גם יס או הוט כי אין אפשרות לשידור אחר. וכן הלאה וכן הלאה. אין תחום אחד שבו המדינה נותנת תמורה ראויה וגם לא במערכת הביטחון הבזבזנית שמחזיקה אנשי קבע בלי צורך. חברת החשמל עושה צחוק מהמדינה וכולנו נשלם את המחדל של האפסים האלה עם מאה ועדי העובדים שלהם. אפילו בפנסיה כולנו נהיה עניים מרודים ונתחנן לנדבה. ויאיר לפיד - ההבטחות שלך לא שוות את השנייה שלקח להקשיב לך. אפס מנופח. דיבורים בלי סוף ורק הוספת והכבדת עלינו מיסים.
ש. | 30.03.14
22.
איך אני אוהב את אלה שאומרים "תעברו לצפון\דרום"
בתור אחד שגר בגליל העליון, אחת מהנקודות הצפוניות ביותר במדינה, אני אומר לכם שזה קשקוש מוחלט. למה? קבלו: 1. משכורות חציונית נמוכה משמעותית מהמקבילה לה במרכז. 2. היצע עבודה פורה הרבה פחות. 3. מחירי נדלן גבוהים משמעותית, אם נחשב את היחס שבין שכר חציוני לבין עלות דירה ממוצעת. 4. אין היצע שטחים \ דירות - בהרחבות המחירים גבוהים (החל ממליון שקל) ובערים אין בניה חדשה. 5. מוצרי המזון אינם זולים יותר, אולי אפילו יותר יקרים. 6. אנחנו תלויים בדלק כמו באוויר. חייבים אוטו כדי לנוע ממקום למקום. אפילו למכולת. בשורה התחתונה, המצב בצפון לא שונה מהמרכז. זה רק אשליה (מרוויח פחות - משלם פחות). היחס נשאר זהה. הדבר הייחיד שבו תושבי הצפון חוסכים זה ב"בילויים"- כי זה פשוט אין פה :\
דני מהצפון | 30.03.14
20.
תגובה עינינית לכתבה
אתחיל בכך שסדרת הכתבות בכלכליסט היא נהדרת. היא מאפשרת לכל מגזרי האוכלוסיה להבין את שורש הבעיה הקיימת כיום. עם חלק מהמשפחות שהופיעו פה היה קל להזדהות, ועם חלק לא. לדעתי? המשפחות הממוצעות אשר הכנסותיהם היו בין 9000-10000 נטו בחודש הם המשפחות אשר מייצגות את הבעיה העיקרית ולאו דווקא המשפחות אשר הכנסותיהם היו גבוהות יותר משמעותית. להלן המסקנות שלי (באופן אישי מסדרת הכתבות): 1. למדינה לא ממש אכפת מהאזרח הקטן. זה לא ניכר רק בדיור (שזהו החלק העיקרי בכתבות כאן), אלא ניכר בכל הוצאות המחיה השוטפות: חשמל, מים, גז, הוצאות רכב, ביטוחים, אוכל, ארנונה, גנים, לימודים, משכנתאות, הלוואות וכדומה. מה שנקרה העשיר חיי טוב והעני בקושי נושם. המחיה במדינת ישראל לא קלה !!! 2. המדינה צריכה בהחלט לאפשר לכל זוג צעיר / רווק לרכוש דירת 3 חדרים ראשונית במחיר סביר. היא צריכה לחייב כל קבלן הבונה בנין חדש - לבנות לפחות 12 דירות חדשות של 3 חדרים - עבור אותם זוגות צעירים / רווקים, במחיר מסובסד רק לאותן דירות ע"י הפחתת מס, והנחה במחירי הקרקע ולהגביל את מכירות הדירות הללו לתקופה מסויימת. 3. ישנן הרבה משפחות וצעירים אשר ההתנהלות הכלכלית שלהם הזויה. נכון - לכל אחד מגיע דירה, אך גם להגיע לדירות של פעם שעלותם היתה נמוכה יותר עשרות מונים, עדיין היה צריך לקחת משכנתא, עדיין היה צריך לעבוד במקום עבודה מסודר על מנת לעמוד בקריטריונים הבסיסיים ביותר של הבנקים (בהנחיית בנק ישראל) על מנת להיות מסוגל ולעמוד בהחזר החודשי עם סיכון מינימלי. ולשם כך חברים יקרים, צריך להתנהל כלכלית בצורה נכונה. 4. התנהלות כלכלית נכונה משמעותה הבנת המצב הקיים. - לא כל אחד יכול לרכוש דירה חדשה בבנין חדש עם מעלית, חניה פרטית, מרפסת שמש, ממ"ד ואיכות חיים באזור ירוק. כל אחד צריך להתנהל בהתאם להכנסה הכספית שלו. - צעירים של היום המסיימים צבא צריכים להיות יותר מודעים להיבט הכלכלי. לא למהר ולעזוב את בית ההורים, לא יקרה שום דבר אם תמשיכו לגור במהלך תקופת הלימודים אצל ההורים(כמובן בהתאם ליכולת של ההורים לאכלס אותכם בדירה שלהם). לא למהר ולשכור דירה באזור יקר על מנת להנות מהחיים אם מקירבה לחוף הים ואם מקירבה לאזורי בילוי. אין שום סיבה לאפשר לבעלי הדירות להמשיך ולהעלות את מחירי השכירות רק כי אתם מוכנים לשלם כל מחיר בגין לגור על הים. 5. צר לי שאני כותב זאת, אך זו האמת. אין שום סיבה בעולם שזוג או רווק בגיל 30+ יבכה על כך שאין לו שקל על התחת. כל הצעירים החל מגיל 25-26 חייבים לדאוג ולחסוך כל חודש כסף. גם אם זה מתחיל ב 1000 שח לחודש. אם אתם גרים אצל ההורים, אתם יכולים לחסוך יותר כאשר המטרה היא - רכישת דירה בסביבות גיל 28-29 עם הון עצמי ומשכנתא סבירה. נכון זה לא קל, אבל במציאות של היום זהו דבר הכרחי. גם עם ההנחה של המדינה לדירות חדשות - המשכנתא הנדרשת עדיין מאוד גבוהה. מי שלא ישכיל לחסוך כסף בגיל צעיר - ימצא את עצמו רוטן בגיל 30+. תתנהלו כלכלית בצורה נכונה. לא חייבים לקנות רכב חדש ולשלם ביטוח יקר, לא חייבים לצאת לטיולים בחול עתירי תקציב, לא חייבים לעשות חתונה יקרה ולצאת בנזק כלכלי. צריך לזכור שההוצאה המשמעותית ביותר שתעשו בחיים שלכם היא "רכישת דירה" והיא אחת המטרות החשובות ביותר שיש.
איציק | 30.03.14
16.
שים ליב לפירוט ותגיד אם זה נורמלי???
4000 משכנתא לעד גיל המקלות הליכה 2500 הוצאות על הבית מיסים וכו 2500 הוצאות רכב ביטוח דלק תיקונים 3000 סופר אושר עד הכי זול בארץ 6000 3 ילדים שיהיו בריאים גני ילדים בית ספר בגדים וחוג 2000 לילד בקמצנות 18000 לא קנינו עדיין לזוג ההורים גרב לא הוספנו הלוואה קלה מעשר אם אפשר אולי בילוי להורים סרט פעם ביובל בגדים להורים חחחחח בית מלון לאילת חחחחחח אולי להחליף ספה או לסדר בלתמים אחרים חחחחח מה לעזאזל קורה פה ??. אתם שוחטים את הדור-----------וזה לא אמור להיות ככה זה פשוט לא אמור להיות ככה
נועם | 30.03.14
4.
הבעיה היא לא מחירי הדירות
הבעיה היא לא המחירים הגבוהים או הדיור זה שוק חופשי - הבעיה היא המשכורות שלנו שלא עולות בהתאם - אני כילד בן 24 קיבלתי משכורת נהדרת יחסית לגילי הצעיר הבעיה היא שאחרי 13 שנה המשכורת כמעט ולא עלתה למרות שאני התקדמתי רבות - המעסיקים והמשק משלמים משכורות פח - המחירים פה הם כמו בניו יורק והמשכורות כמו בגאורגיה - אז איך נגיע לעצמאות כלכלית - אני הלכתי להיות עצמאי ופתחתי חברה עם כל הקשיים - כי נמאס לי שהבוס שלי מחליף מרצדסים ואני מחליף קטנועים - אגב אני מנסה לשלם כראוי לעובדיי למרות שזה מאוד לא פשוט - מדינה הכי קשה בעולם נקודה.
יוז'י | 30.03.14
3.
אנשים צאו מהסרט ותתחילו לחיות במציאות
אני לא בטוח ש"פעם" היה יותר קל, פעם עבדו כמו חמורים ולא עשו כלום חוץ מלעבוד. ביום שישי הייתי עם אישתי ושני ילדי בשדרות רוטשילד, מפוצץ! כל המסעדות ובתי הקפה מלאים + תורים בחוץ. נורא קשה לא להשאב לכל האווירת "הזמן עוצר מלכת" הזאת, וחשבנו גם לשבת לאכול. ואז עשיתי חישוב מהיר שארוחה "קטנה" שכזאת תעלה לנו מעל 200 שקל וסגרנו את היום בטיול רגלי וגלידה. אנשים תפסיקו להשוואת מה היה פעם, פעם זה לא עכשיו, המציאות של היום שונה לחלוטין וצריך להסתגל. תציבו יעדים, תכנסו תחילת כל חודש לחשבון הבנק, תעשו ניתוח של כמה נכנס, כמה יצא, על מה יצא, והאם חסכתם את הסכום שהתכננתם, ואם לא אז למה? באיזה הוצאות אפשר לקצץ. לנסות לתכנן הוצאות גדולות (חופשה, רכב מוצרי חשמל) ולעשות חיסכון מיוחד לנושא. ניהול כלכלי נכון מגיל צעיר הוא המתכון הטוב ביותר להתמודדות עם המציאות שבא אנו חיים היום. ומי שלא מתאים לו שימשיך לשבת בבתי קפה ברוטשילד ולדבר על איך היה פעם "קל" והיום "קשה".
דוד | 30.03.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת