אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שרים ובכירי הנדל"ן בוועידת כלכליסט היום: האם מחירי הדירות יירדו?

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
דיור במרכז הארץ
במחוז מרכז יש 35 אלף דונם אשר הוכרזו במסגרת תוכנית מחוזית תמ"מ 21/3 כאזורי נופש מטרופוליני, פיתוחם הוקפא מאז שנת 1998. הם ממוקמים הערי המרכז בין גדרה לחדרה. עשרות אלפי הדונמים אלו הינם ברובם בבעלות פרטית ולכן לעולם לא יהפכו לפארקים. הקפאתם של חטיבות מקרקעין אלו גרמה לעליית מחירים משמעותית ביותר בערי המרכז. ביטול תוכנית הזויה זו תשחרר קרקע לבניה באזורי ביקוש ובהם יש תשתית לבניה תוך זמן קצר.
אזרח | 07.04.14
15.
הורדת מחירי נדל"ן עוברת דרך גרימת הפסד למשקיעי הנדל"ן
כל שיטה או רעיון אחרים נידונות מראש לכישלון נקודה סימן קריאה עכשיו תמשיכו להסתובב סביב הזנב עד שתבינו סתם רעיון פשוט ליישום: מס של 100% על כל שקל שמעל למחיר קניית הדירה ללא הצמדה בתוספת מס רכוש שנתי קבוע של 1% מערך הדירה עפ"י הערכת שמאי שימומן ע"י בעל הדירה. קיבלתם בחינם מתכון מנצח לפיצוץ אטומי של הבועה - לבריאות
וכל המוסיף מוסיפים לו | 06.04.14
9.
האינטרסים של הקבלנים כמפורט
-לקבלנים\יזמים אין אינטרס שמחירי הדירות ירדו. ראשית, הם רכשו את הקרקע לפי תחשיב של עלות דירה מסויים. אם המחירים ירדו- הם יפסידו כסף ומן הסתם, הם רוצים להרוויח וכמה שיותר. שנית, כל עוד מרחף הנושא הזה של 0% מע"מ מדירה מקבלן, עד שלא יצא החוק (וזה יכול לקחת מעל שנה), זוגות צעירים לא ירכשו דירות. הווה אומר, שעל הקבלנים יש כ"כ הרבה התחייבויות כלכליות לבנקים וריבית "דופקת". כל חודש שבו הם לא מוכרים את הנכס- הם מפסידים כסף!! (והם יתקשו להתחיל בפרוייקט הבא). לפיכך, מסקנות הודיעה (בשילוב האינטרסים של היזמים) יהיו: 1. הצעת החוק תביא להגברת הביקוש לדירות קבלן, מה שיוביל לעליית מחירים. 2. יעלה צורך לגבות את החוסר החדש שבקופת האוצר באמצעים אחרים: העלאת המע"מ, קיצוץ בחינוך ותשתיות וכמובן , הפחתה בסיוע לנזקקים. 3. באיזורי הביקוש המחיר לא ירד, להפך. המחיר באיזורים אלו הינם גבוהים מסכום הפטור. 4. הקבלנים ישלשלו את הפטור ממע"מ לכיסם ולא יורידו מחירים. 5. קיימות חלופות יעילות יותר להפחתת המחיר כגון הורדת מחירי הקרקעות לקבלנים. פעולה זו תפחית את התחייבויות הקבלנים, תשאיר להם יותר הון זמין שיסייע בסיום הפרוייקטים מהר יותר ותאפשר הגדלת ההיצע. לדעתי, סעיפים 1-4 אינם נכונים. -הגברת הביקוש לדירות קבלן תחייב "יישור קו" מבחינת מוכרי דירות היד השניה שיאלצו להוריד את המכירים בכדי להצליח למכור נכסיהם. - ככל הנראה מתכננים לעשות זאת בכל מקרה. נראה שיעלו מסים בהעדר לובי סוציאליסטי חזק. - יופעל לחץ על הקבלנים גם באיזורי הביקוש להתאים את הדירות למחירי הפטור (להוריד מחירים). גם זליגה של תושבי מרכז לפריפריה תפחית את הביקוש במרכז ותביא להוזלת מחירי הדירות. - את סעיף 4 אפשר למנוע ע"י תשלום המס ולאחר מכן קבלת החזר ישירות לידיהם של הרוכשים. *רק במדינה של אינטרסים, לובסטיים וקשרי הון-שלטון יכולים לצאת כ"כ הרבה גופים ואנשים כנגד הפחתת מס!
 | 06.04.14
8.
הרעיון שגוי. אבל אם כבר, לפחות לשפר אותו.
שינוי אחד מבין כמה שאפשר להציע. למה לקבוע לכול אזור, רחוב או שכונה מחיר גג שונה? מכול שיקול אפשרי, לרבות מניעת העדפה לבעלי יכולת, צריך לקבוע מחיר גג אחיד להטבה. מחיר הגג צריך שלא לעלות על מחיר ממוצע בפריפריה שמחוץ לגבולות חדרה-גדרה. נכון יהיה לקבוע מחיר אחיד של דירת 3-4 חדרים שאינו עולה על 800 אלף ₪. למי שקונה דירה יקרה שיעור ההטבה יהיה נמוך יחסית. מי שקונה דירה זולה, ההטבה תחול על כול/מרבית עלות הדירה. כך גם תקבע רמת הטבה אחידה בכול הארץ במספרים מוחלטים. כך גם יינתן עידוד יחסי גדול יותר לדירות באזורים מרוחקים שיש למדינה ענין לקדם אותם. כך גם יחסכו שעות עבודה מיותרות של שמאים ומנחשים שונים באשר למחיר המייצג בכול אתר במדינה הזו וישמר עקרון השוויון בהטבה.
ישראל | 05.04.14
5.
לקרוא!! להפגין על זה!! על זה צריך להילחם!!
אם יעלו את הריבית תהיה קריסה כלכלית כי הדולר ירד ולא היה ניתן להרוויח מייצוא. כתוצאה מכך היה פחות ייצוא והמשמעות של זה פחות עסקים שתגרור אבטלה ופחות כסף ממיסים שזה גם יחייב בעלייה במע"מ או במיסים אחרים מכול סוג שהוא. בקיצור, הפתרון לבעיית יוקר המחייה הוא כזה: 1. כמו שכולם אומרים כבר 5 שנים זה פשוט לבנות יותר, במקום 40K לשווק 100K דירות בשנה. את זה צריך לעשות דרך הפשרת קרקעות ומתן אפשרויות בניה בתוך המשקים במושבים (תוך כדי מס על השבחת הקרקע שתגדיל את הכנסות המדינה). 2. מסכורות של עובדי: מקורות, חח"י ועובדי נ-מ-ל - יש לקצץ לכולם משמעותית בשכר בנוסף לצמצום הכ"א בחברות הנ"ל בכ 40% (רוב היום העובדים שם לא באמת עובדים..) כך היה אפשר להוריד את מחיר המים, החשמל והדלק(המכס הגבוהה מושפע משכר עובדי הנמל) לחצי!! 3. לצמצם ב 30% את הפנסיות התקציביות- כך היה ניתן להוריד את המע"מ לכיוון ה 15%. 4. צה"ל- יש לשנות את התקנות למינימום- הצורת עבודה שפקודות הצבא מגדירות בזבזנית ויוצרת עבודה רבה ובירוקרטייה-יש לצמצם אותה משמעותי(יותר מידי טפסים לכול דבר קטן... מי שוותיק בצבא יבין על מה אני מדבר...)-כשזה יתוקן היה ניתן להוריד את המכס גם על מכוניות עד 1600 סמ"ק בכ 10% ולהקל על מעמד הביניים). כשכול זה יקרה אזי עלות המחיה של משפחה סטנדרטית ירד להוצאות חודשיות של: רכב- 1700 (במקום 2500 היום) בית- 2500 (במקום שכירות/משכנתא של 4000 היום) חשמל+מים- 500 (במקום 700) 2 סמארטפון -200 ארנונה+אינטרנט- 450 (נניח...) אוכל-2800 למשפחה (נניח...) ריהוט+ביגוד+ציוד לבית - 400 (4800 לשנה, מספיק ל3 אנשים לציוד סטנדרטי). יוצא 8600 - מחיר ש2 משכורות של שכר מינימום במשק מאפשרות לקיים. זאת רמת המחיה שעובדי שכר מינימום צריכים להרשות לעצמם ולא מעמד ביניים. היום עלות המחיה היא סביב ה 11500, לכן מעמד הביניים מתקיים כמו המעמד הנמוך והמעמד הנמוך מדרדר לתאום.
עמוס | 03.04.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת