אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

צל כבד על מתחם דפנה

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
תכנית גדולה? מגדלים???
סתם קשקושים! נראה כניסיון של עורכי דין ויזמים להרעיש ולצלצל ולעשות הבה פרסום עצמי לכלום. את מי זה מעניין אם יהיו שלש קומות או ארבעים קומות? ללוחמים ולמשרתים בצבא ובמילואים לא תהיה שם דירה. אז למה יש כל כך הרבה סנטימטרים של דברי הבל ? למה יוצא מלאן אוויר חם על כלום? מי מרוויח מזה? מי מפסיד???? איפה הכסף????
תל אביבי | 17.06.14
43.
תגובה לאורנה- תגובה 41
1. נראה שאת מבלבלת בין ההליך הסטטוטורי של אישור תכנית תא/3885 ובין נושא היישום של התכנית שטרם נולדה (יש הריון!!!!). אם התכנית לא תאושר- כל החתימות ליזם זה או אחר שוות לקליפת השום! 2. בין דיירים שחותמים ליזם ובין יזם יש עסקה קניינית: מי שחתם ליזם (ולא משנה למי והיכן) מעביר זכויות עתידיות בקרקע (אשר עדיין אינן קיימות, מאחר והתכנית אינה תקפה עדין) בתמורה לדירה חלופית + חבילת שירותים אותם ימציא היזם- בעתיד. 3. הן העברת הזכויות והן הבטחת התמורה מותנות בתנאים שונים, שאי קיומם יסכל את העסקהף אישור התכנית הקובעת תוספת זכויות הנו תנאי אחד- תנאים אחרים הנם קיבולת הבניה והיקף הזכויות לפיהם תכנן היזם את חבילת התמורה. אם התכנית החדשה לא תספק קיבולת זו- גם אז תתבטל העסקה!. 4. אין קשר בין החתימה ליזם ובין מהלכי התכנון- משום שבדפנה, לא היזם מקדם את התכנית, אלא הרשות המקומית. גם לו היה היזם יוזם התכנית- אישורה תלוי לחלוטין במערכת התכנון ובפרמטרים המקובלים עליה. מכאן- ההתנגדויות, אשר אין כל חובה מוטלת על גורמי התכנון לקבלם. . מכאן שאין קשר בין תנאי החוזה בין בעל זכויות ויזם ובין התכנית, למעט הציפיות של שני הצדדים לתנאים שיאפשרו את מימוש העסקה .עסקה מהתכנית. 5. תכנית בנין ערים אינה נכנסת לנושא של הסכמים קנייניים בין יזם ובעל זכויות, ובודאי שלא לנושא גודל דירות התמורה, שהנו נושא למו"מ בין היזם וחותמיו 6. יש להניח שבעל זכויות שחתם ליזם- עשה זאת משיקוליו, ויש להניח שקיבל ייעוץ משפטי ראוי מעו"ד בעל ניסיון שהבהיר לחותם את ההטבות, הסיכונים והתנאים למימוש העסקה. 7. לאור עובדות אלה- לא ברור מדוע חותמי היזם מלינים. איש לא הכריחם לחתום, ואיש לא הבטיח להם שהתכנית תתאם את ציפיותיהם..
אדר' בי הרמן | 11.06.14
42.
כמו רוב ראשי הערים חלודה-אי לא רואה אותם ממטר רק ארנונה
אין כל אפשרות הקלה על תנועה חניה וגישה למקום אם יהיה להם שכל הם ילכו על תמא 38 ואז הכל יהיה בסדר אמנם יתווספו מס' דירות קטן מאוד אבל עדיין לא אלפי כלי רכב ואבדן השטחים הירוקים גם המרחק בין הבתים מצויין רק צריך לטפח את המרחב הירוק בניהם אותו דבר במתחם בין פנקס ויהודה המכבי אבן גבירול המאופיין בבניה ישנה אך כיפית למגורים עם שטחים בין הבתים אבל לצערי הכל עובר דרך החור בגרוש אצל ראשי הערים כי איך שאומר הפתגם הנדוש אחרי המבול והתושבים כמו עדר שוטים בוחרים אותם שוב דבר שמדאיג מאוד לנוכח השחיתות בשנים האחרונות - מ ד ו ע ?! ראש עיר יכול לכהן יותר קדנציות מנשיא או ללא הגבלה ?????????????.??????????????????????????????????????????
hawk | 11.06.14
41.
הערות אזהרה לטובת היזמים סכנה לבעלים!!!!!
"מי שמיהר וחתם על ההסכם (שהיזם כבר מיהר ורשם הערות אזהרה על כך בספרי המקרקעין) ימצא עצמו בפני שוקת שבורה, ובפני מציאות שבה היזם יכול לשנות את התוכנית בהתאמה לחישוביו הכלכליים". היכן עורכי הדין לדאוג שהדיירים יקבלו את מה שהבטיחו להם. היתכן שהדיירים יהפכו לחרב פיפיות של הפרויקט כשההסכמים עמם יופרו והם יהיו בני ערובה של היזמים רק בשל הערות אזהרה שנרשמו לטובת היזמים כחלק מחייב של התהליך ?? אין ספק כי מצב כזה יתקע את כל תהליכי פינוי בינוי במדינה אם עורכי הדין ו/או הממשלה בחקיקה לא תבנה מתווה לפינוי בינוי שיגן על הדיירים המקוריים.
אורנה | 11.06.14
40.
מוטי 39 צא מהסרט; הביתים בשיכון הקצינים לא שווים עשרות מיליונים
אלא מיליונים בודדים, כולם חולקים קיר עם בית נוסף, שטח הקרקע קטן וזכויות הבניה מועטות גם אם בונים מרתף. והמחיר של חלק הארי שבהם נע בין 5 ל7 מיליון פלוס מינוס; למעט בתים בודדים (לספור על יד אחת) שהוצמדו ליחידה אחת.
מתווך לשעבר | 11.06.14
39.
תושבים בעד התוכנית
1. ל25. ו34. לא מבין את הקרב על ה"קרדיט". מה זה משנה מה כתוב בעיתון לגבי מי עומד בראש איזה וועד? העיקר הוא אם ההתנגדות עניינית וצודקת. 2. לתושבי "שיכון הקצינים" - אני אישית הייתי מתבייש להגיש התנגדות המתבכיינת על הצל שיגזר עליהם בעודם מנסים לשתות מרטיני בשקט בחצר הפרטית בלב העיר (למרות שאם יקראו את תגובה 24 אני בטוח שירגעו...), אך מצד שני אני לא מתגורר בוילה בלב העיר השווה עשרות מיליונים ומתחכך בשועי עולם, אולי אם הייתי, הייתי חושב אחרת ומאבד את הבושה... 3. לגופו וגובהו של עניין - בעלי המקצוע (לא הפוליטיקאים המקומיים) שעמלו על התוכנית שנים הגישו תכנית ל 40 קומות בדפנה ו 60 בפינת ארלוזרוב, וזה היה ועודנו הדבר הנכון והכלכלי לעשות. הסיבה היחידה שגובהם כווץ למימדים שככל הנראה (ואני לא שמאי במקצועי) אינם כלכליים הוא עקב לחץ פוליטי מסיבי של תושבי ה"שיכון" על חברי הכנסת , אדריכלי, ועו"די הצמרת המתגוררים בו. איזה הגיון אחר יש בכך שמעבר לכביש ממש (מילולית, לא כמטפורה) יאושרו מצד אחד מגדלים בני 50 קומות (מידטאון), ומהצד השני מגדל בן 80 (!!!) קומות, (קרן הקרייה - מוגזם בעליל לטעמי), ופה יקצצו ל25??? 4. אני מקווה ומשוכנע שהוועדות המחוזית, המקומית ומשרד השיכון ישכילו להתעלם מלחצים לא ענייניים ו יבינו שאין ברירה, נגמרו הקרקעות, במיוחד בת"א, ואין מנוס מלבנות לגובה כאינטרס לאומי ומקומי, גם במחיר הכבד של הצללה על כמה וילות.
מוטי | 10.06.14
35.
החסרון של התוכנית - אין דירות באמת קטנות
65 מטר? זאת דירה ל3 שותפים. אנשים מבוגרים מצטופפים היום עם עוד כמה אנשים זרים כי אינם יכולים לשאת בעוול השכירות. אם ייבנו דירות קטנות - 30 עד 40 מטר )1.5 או 2 חדרים) זה באמת יפתור את מצוקת הדיור בעיר. למה דירות מחולקות המכוערות ככל שיהיו זוכות לפופולריות כזאת? כי יש ביקוש בדיור קטן וזול. זה מה שחובה לבנות! לא דירות לחמולות בגודל 150 מטר ומעלה.תל אביב היא עיר של רווקים. 67 אחוז רווקים!!! דירות קטנות בלבד - זה מה שצריך לאשר היום.
 | 10.06.14
34.
אהבתי את תגובתה של ב. הרמן לגבי עו"ד רן הירש "אינו מיופה כוח הוועד !
גברת הרמן בצדק הבהירה והדגישה את תפקידו של עו"ד רן הירש הוא אינו יו"ר מיופה כוח הועד של דפנה 12 14 16 כפי שהיה כתוב בכלכליסט אלה רק חבר בוועד. כמו כן הוועד הזה לא יכול להחליט בשבילי כבעל דירה מה לעשות עם דירתי!
 | 10.06.14
33.
מצטער אבל הטענות והתבכנויות החוזרות ונישנות על צל ממש מעצבנות אותי!!
תגידו אנשים איפה אתם חושבים שאתם חיים?? בא לכם שמש ומרחבים לכו לגור בקיבוץ או בכפר ותעזבו את העיר (ואותנו) בשקט!! אני מבין שזה מבאס את מי שמאבד את זה, אבל עם כל הכבוד זו ממש לא צריכה להיות עילה להתנגדות קבילה. התנגדויות הרלוונטיות הן אלה על תשתית לקויה שלא מתאימה להגדלת כמות התושבים ותו לא!
אחד העם | 10.06.14
26.
צודק !!! חיבים לשים מקלות בגלגלים של כל פרוייקט שמוסיף דירות !!!
חייבים כמה שיותר התנגדויות - מחיר, עלות, תועלת, איכות חיים, צפיפות, קיפודים, זיהום אוויר, זיהום רעש, שכנים טובים, שכנים רעים, צדק חברתי, אי-צדק חברתי - הכל בכדי לעצור את בנית הפרוייקטים והעלאת מחירי הדיור !!! קדימה שמאלנים נאורים, צפונבונים - בוא נתנגד לכל דבר - ככה יהיה שיווון - שום דבר לכולם, חוץ מאיתנו שירשנו מהסבתות כמה דירות בצפון תל-אביב.
להעלות את מחירי הדיור  | 10.06.14
25.
התנגדות תוששבים
1. אין יזם! יש רק בעלי זכויות בקרקע, עליהם חלות כל החובות. התכנית מקודמת ע"י הועדה המקומית. יזם יבוא אחר כך- ומה שיסוכם בחוזה בינו ובין בעלי הזכויות- יסוכם. תכנית לא כלכלית לא תביא יזמים. 2.התנגדות 70 התושבים ממתחם 506 בתכנית החדשה הונה והוגשה ע"י ועד פעולה (הועד נבחר ע"י דיירים שהשתתפו באסיפה כללית ) למען הדיוק: חברי ועד הפעולה שהיו מעורבים בהכנת ההתנגדות, שהוגשה על ידם והם חתומים עליה הנם: אביקם בר דוד ועו"ד רן הירש (נמיר 1, נמיר 1א) ערן ויגינפלד ואדר' בי הרמן מדפנה 14ב: מוטי סלומוביץ (דפנה 16),. 2. כשאר חברי ועד הפעולה, שתרמו מזמנם והידע שלהם.,פעל עו" ד הירש לקידום ההתנגדות, להדפסתה ולשליחתה לועדת ההתנגדויות. הוא אינו פועל כמיופה כוח הועד אלא כחבר בו. 3. יש נושאים חשובים לא פחות בהתנגדויות לתכנית וביניהם: א. אי כלכליות מספקת של התכנית (כתוצאה מצמצום שטחי בניה והטלת מטלות כבדות ) זאת קובע שמאי התכנית עצמו, המדגיש שהרווחיות (16.1%)פחותה מזו הנדרשת ע"י תקן 21 וע"י השמאי.הממשלתי (25%-30%) ב. חלוקה בעיתית ולא שיויונית של הפקעות וזכויות בניה בין המתחמים ג. דרישת העירייה לשטחים בנויים בתוך המגרשים . ד. דרישה למסחר ללא סימוכין לביקוש לו. ה. חוסר התייחסות לזכויות מוקנות מכח תכניות תקפות ו. הפחתת תקני החניה בשל קרבת המתחם למערכות תחבורה ציבורית.. 4. קיימים פתרונות מעשיים לרוב הנושאים הנ"ל וניתן להגיע לתכנית מוספמת וכלכלית 5. באשר לנושא ההצללה- ממתי צל הוא מילה גסה בארץ חמה? 6. ובאשר להתנגדות שיכון הקצינים: הם כבר פינו ובינו ושילשו וריבעו את שטח בתיהם- מבלי לתרום לציבור סנטימטר אחד בשטחי ציבור- ואפילו את המסחר השכונתי ביטלו לטובת מבנה מגורים?: כשיתרמו לציבור 40% מהמגרשים שלהם- נדבר..
אדר' בי הרמן | 10.06.14
17.
הפרוייקט לא רווחי? באמת? להלן המתמטיקה הפשוטה..
1434 יח"ד לפי 100 מ"ר ליח"ד ממוצעת (בטח יאשרו יותר מזה) ו- 6000$ למ"ר (נמוך מהמחירים באיזור) נותן הכנסות של 3 מיליארד ש"ח. הוצאות בניה (לפי 8000 ש"ח למ"ר) - 1.15 מ' ש"ח רווח יזמי (16% לפי הכתבה) - 0.5 מיליארד ש"ח היטלים ומיסים - אין (תמ"א) סה"כ שווי הקרקע - 1.35 מיליארד ש"ח לחלק בין 470 בעלי הדירות הנוכחיים במתחם - 2.87 מ' ש"ח לכל בעל דירה, דהיינו דירה של כ- 135 מ' לכל דייר במתחם!... איכשהו לא נראה לי שזה מה שהציעו לבעלי הדירות הנוכחיים...נראה לי שהם אמורים לקבל הרבה פחות ולפיכך הרווח של היזם צפוי להיות הרבה יותר (ולא 16%..)
משה | 10.06.14
14.
למגיב 1-קובי: גם לדיירים מותר לעמוד על זכויותיהם. על יזם לא היית אומר מה שאמרת
כמו שליזם יש אינטרס להרוויח כמה שיותר, ולא היית מעיז לומר שהוא מונע מבצע כסף וצרות עין, כך גם זכותם המלאה של התושבים לדרוש מה שנראה להם. לא מדובר בטובה שהיזמים עושים לדיירים - זהו ביזנס טהור.
יואב | 10.06.14
12.
תושבי שיכון הקצינים הם התגלמות ההון שלטון
יושבים שם האנשים המקושרים ביותר במדינת ישראל בתוך הצמודי קרקע שלהם (בוועד הפעולה שלהם ישנם עורכי דין בכירים, חברי הכנסת וכדומה). הנכסים שם שווים בין 9-21 מיליון ש"ח על פי הערכות השמאים. והם מעיזים לדבר על זה שלא יהיה להם אור (!!!) בקוטג'ים פרטיים בני שתי קומות (!!!) שהקצינים קיבלו מהמדינה (!!!) לפני שנים במחיר מסובסד.
 | 10.06.14
11.
לא לשכוח תשתיות!!!!
כמו תמיד, רחוב של נתיב אחד המשרת בניין של 3 קומות ישאר באותו הרוחב גם כאשר יהיה בניין של 50 קומות. התשתיות תמיד נזנחות, אף אחד לא נותן את הדעת על דרכי גישה ופינוי. צריך להעביר חוק עזר עירוני בו כל בניין שעובר שיפוץ חיצוני (גם אם זה בצידו הפנימי) מחויב להחזיר לפחות מטר אחד לרחוב, כך בעוד עשרות שנים הכבישים יהפכו לנורמלים (גם אם ב 10-20 שנה הקרובות זה יראה מגוחך). רק ככה יהיה אפשר להפוך רחוב של עגלה עם סוסה לרחוב המותאם לשנות ה 2000.
 | 10.06.14
10.
תושבי שיכון הקצינים צרכים להתרגל לשימויים האורבנים
מאז נבנה שיכון הקצינים, נבנו הרבה בניינים רבי קומות בסביבה . בית החולים איכילוב וסניפיו וממול מגדלים בקרבת תחנת הרכבת. מי שרוצה שלווה ואזור כפרי בעיר תוססת שיעבור להרצליה פיתוח או סביון. לב ליבה של תל אביב צרקיך להתרגל לרבי קומות כי אין היכן לבנות ושטח העיחר קטן מדי. התנגדות דיירי שיכון הקצינים היא קטרנית ועלובה, שכן גם לדיירי הבתים שיפונו מגיע להטיב את תנאי מגוריהם הצפופים.
רן | 10.06.14
2.
תכנית המגדלים הרסנית לאופי השכונה ולמרקם החיים בה.
אנו גרים בדירה שכורה בארלוזרוב. משפחות רבות וזוגות צעירים ששוכרים שם דירות יאלצו לחפש פתרונות חלופיים. הדבר יטיל עול כבד על כל שוכרי הדירות בעיר בהתחשב בהקטנת ההיצע והגדלת הביקוש. לאחר מכן נקבל מגדלים כעורים בכניסה לעיר, שאין להם דבר עם עירוניות. עדיף להשקיע בתמ"א 38 לחידוש האזור המוזנח ולבניית שטחים ירוקים נוספים.
מירית | 10.06.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת