אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם ואקום כבד יותר מאוויר?

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
מסכים עם 7 - המשפט על הבלון לא מדויק
אם תשים בלון מנופח על מאזניים, הוא ישקול אותו דבר כמו בלון לא מנופח. אם נזניח את הנפח שתופס הפלסטיק עצמו, כח הציפה שפועל על הבלון מתאזן בדיוק עם כח הכבידה שמופעל על האוויר שבתוכו. לכן סה"כ הכח שמופעל על הבלון הוא משקלו של הפלסטיק בבלון בלבד. הסיבה שבלון מנופח מרחף טוב יותר היא שעכשיו פועלים עליו כוחות גרר ועילוי בדומה לכוחות שמופעלים על כנף. כוחות אלו היו זניחים כאשר הבלון לא היה מנופח, כיוון ששטח הפנים של בלון הלא מנופח הוא זניח. למגיב מס' 11, אתה טועה. כח הציפה לא מפסיק לפעול כאשר אתה אוחז בבלון. דמיין לעצמך בלון הליום, הוא יצוף באוויר. עכשיו נניח שאתה אוחז בבלון, האם כח הציפה הפסיק לפעול? לא. מה שקורה הוא שאתה מפעיל עכשיו בעזרת היד שלך כח שמתנגד לכח הציפה, ולכן הבלון נשאר במקום. כח זה הוא זעיר ביחס לכוחות שאתה רגיל להפעיל עם היד שלך, לכן אולי נדמה לך שאתה לא מתאמץ ואתה לא מפעיל כח, אולם ניתן למדוד את הכח הזה עם מכשיר רגיש והוא קיים. ברגע שתעזוב את הבלון הוא יחזור מייד לרחף כלפי מעלה.
פיזיקאי | 14.06.14
7.
יש כנראה טעות מסויימת בכתבה והיא .....
אם קנינו שקית נילון של 1מ"ק מלאה אויר בלחץ אטמוספרי , מה משקלה מבחינתנו ? ובכן משקלה יהיה כמשקל הניילון בלבד והאויר הכלוא לא יוסיף דבר בגלל כוח העילוי של האויר החיצוני. לכן שאיבת האויר מהשקית לא תוריד את משקלה בכלום, בניגוד למה שהכותב ציין. כל השאר זה פסיכולוגיה בלבד. אם מישהו חושב אחרת הוא מוזמן להגיב.
פלאביוס | 14.06.14
4.
חברים זה לא פסיכולוגי הכל מדעי
בפיזיקה יש נוסחה פשוטה , כח חלקי שטח שווה ללחץ. בהסבר חופשי , אותו כרית ששקלה 1 קילו היתה נמצאת על שטח של 1 מ״ר, זאת אומרת שהתחושה של הלחץ שהיא הפעילה היה של 1 ק״ג למ״ר. לאחר ששאבנו אוויר שטח הכרית קטן ( לצורך החישוב נניח ב 50%, זאת אומרת 0.5 מ״ר), ואז הנוסחה היא אותו משקל של 1 ק״ג לחלק על שטח של 0.5 מ״ר תחושת הלחץ המתקבלת היא 2 ק״ג למ״ר.
אמיר | 14.06.14
3.
טוב יותר להסביר זאת באמצעות "כח עילוי", ונקצין:
משקל סגולי של ברזל הוא בערך 7.2. משקל סגולי של אויר הוא כ- 0.0013. לכן קילוגרם מאסה של ברזל נפחו יהיה 139 סנטימטר מעוקב. לכן קילוגרם מאסה של אויר נפחו יהיה 769230 סנטימטר מעוקב. הענין הוא שכאשר השקילה עצמה מתבצעת באויר (ולא בוואקום) - פועל "כח עילוי" על האוביקטים הנשקלים, ששעורו כמשקל האויר הנדחה מפאת נפחם. זה גורם לכך שמשקל קילוגרם המאסה של האויר אינו משפיע על מכשיר השקילה כלל, בעוד משקל קילוגרם מאסה של ברזל "מופחת" בכשתי עשיריות גרם במלים אחרות - ככל שהמשקל הסגולי של חומר קטן יותר - השפעת האויר סביב גדולה יותר אם קנית קילוגרם אחד של פוך לצורך הכנת שמיכת פוך - סביר שקיבלת יותר מקילוגרם מאסה אחד של פוך, שכן הכח שהופעל על כף מכשיר השקילה פחת בשיעור משקל האויר שנדחה על ידי הפוך...
backbencher | 13.06.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת