אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מאחורי הקלעים של כיפת ברזל: קשיים ביצוא ו-90% הצלחה

54 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

51.
כי עכשיו זה ניסוי כלים גם שלנו וגם של החמאס
החמאס מנסה לבדוק את כיפת ברזל ואיך לחדור אותה. את הידע הזה הוא יביא לאיראן ומשם זה יגיע לגרורות שלה. את הכשלונות הללו נהייה חייבים לתקן ואם נצליח להגיע לאי חדירות בסיבוב הבא, בהנחה שלא יקומו חברות וטכנולוגיות מתחרות, אז כבר יהיו קונים. הדבר השני שחמאס עושה זה לנסות לטווח מטרות אסטרטגיות. מסקנה: תקראו דבקה ולא תישנו בלילה.
דבקאיסט | 14.07.14
47.
מערכת הלייזר
נפסלה בעבר כמתחרה פחות טובה לכיפת ברזל. אולם מדוע להתייחס אליה כך? האם כמערכת משלימה לכיפת ברזל אין לה מקום? עם מטחים כבדים תתמודד כפת ברזל, אולם מערכת לייזר תוכל ליירט חלק מהטילים במחיר זול יותר מכיפת ברזל, קרוב לשיגור. אם נורה טיל בודד או שניים (טפטוף), אם נורה טיל לטווח קרוב, אם כפת ברזל פספסה - לא שווה שיהיה גיבוי?
יקושאל | 14.07.14
43.
שמעון פרס ועמיר פרץ- שני מנהיגי שמאל "יפי נפש" שעשו למען בטחון המדינה והצילו חיי יהודים יותר מכול
הימנים שיודעים רק לקשקש פקה פקה. אם היינו מקשיבים לכול דבריהם נלחמים גם למען השלום באותה מידה כמו שאנו נלחמים בקמים להורגנו היה מצבנו היום הרבה יותר טוב!!!
ימנים פקה פקה | 14.07.14
42.
אין מכירות בחו"ל, כי זו מערכת הגנה מוגבלת שלא טובה להתמודדוח עם צבא רציני
דרום קוריאה לא תרכוש את מערכת כיפת ברזל, משום שצפון קוריאה לא תשגר 2-3 טילים כל כמה שעות. אלא עשרות בכל מטח ובמטחים צפופים, שיעשו מכיפת ברזל סביבון. אלוהים הביא אותנו אמנם לאזור עוין וקשה, אך עשה איתנו חסד אחד גדול שהאויבים שלנו אינם רוסים או בריטים, אלא ערבים, והמבין יבין.
ירון | 14.07.14
41.
מה עם חלקו של ברק
עם כל הכבוד לפרץ ( שקיבל המלצות הדרגים המקצועיים במשרד הביטחןן )מי שקידם את מימוש ההחלטה שנתקבלה על ידי משרד הביטחון היה ברק . פרץ היה שר ביטחון בתקופה קצרה בלבד ( כשנה וחצי ) המלצות רבות של ועדות והחלטות ממשלה לא ממומשות. יכל ברק לא לממש את החלטות קודמו מסיבות תקציביות כאלה ואחרות. לעניין זה ראו מה עשה שר החינוך פירון להחלטות של שר החינוך הקודם סער. במקום זאת ברק לאחר שבחן החלטות שנתקבלו בתקופת קודמו בתפקיד אימץ את ההמלצות מערכת הביטחון קבע יעדים והכי חשוב ניצל את קשריו עם הממשל האמריקאי ובמיוחד שר ההגנה האמריקאי למימון הפרויקט ( קשרים שאין לפרץ) . לפיכך מרבית הקרדיט בעניין לברק.
משה א | 14.07.14
40.
גם אז כמו היום מפקד חיל האוויר הוא הכתובת לאי פיתוח המערכת ולכך שחיל האוויר יכול הכל
אז למי שיודע, מפקד חיל האוויר דאז אלעזר שקדי, התנגד נחרצות לפיתוח המערכת ודרש בלחץ אמריקאי (כמובן!) שוב למי שמבין כמה כסף מונח על השולחן לרכוש דגם חדש של מטוסים. את אותם המטוסים החמקניים שרכשנו לפני מספר חודשים F35. גם עכשיו מפקד חיל האוויר בדיונים במטכ"ל מסרב להכיר במגבלת הכוח של החיל ומנסה לגרום לשר הביטחון ולראש הממשלה לתת לו עוד "כרדיט" על חשבון חיילות אחרים. כמה כסף כמה לחצים, לכתב דוד רפאלי הכותרת נכונה, אולם בהחלט אפשר לחקור יותר לעומק ולראות בדיונים הגלויים במשרד הביטחון ובמטכ"ל מה הסיבה האמיתית לכיפופי הידיים בדרגים הבכירים, לא מדובר רק על דרגים פוליטיים כי אם על אלופים ומקביליהם במערכת הביטחון.
דעות שונות | 14.07.14
35.
כל מי ששאל לגבי מערכת הלייזר:
גם אני תהיתי מדוע דחו את המערכת שמופעלת על ידי לייזר שכן לייזר הרבה יותר מהיר. אז ככה: הפקת לייזר היא תהליך מאוד לא יעיל אנרגטית ובעיקר הפקה של לייזר בעוצמות גבוהות לטווחים רחוקים, שימו לב שיש פיזור של הקרן באוויר וגם בליעה לכל אורך גל. יש בעיה חמורה אחרת שהיא חימום, מדובר במערכות שיהיו צריכות מקור מים קרוב לקירור ולכן לא מתאימות לאזור הדרום למשל. הסיבה המנצחת היא איטיות בין הטענה להטענה, לוקח הרבה מאוד זמן להמיר חשמל לאור בעוצמה כזו חזקה. אני בוגר תואר שני עם התמחות באלקטרואופטיקה ודברי נכתבו לאחר בירור עם מומחים מהתחום.
מהנדס חשמל | 14.07.14
34.
אף אחד לא קונה כי אף אחד לא מגיב כמונו
כאשר אזרחי מדינה אחרת מותקפים ע"י הפצצה אזי אזרחי המדינה התוקפת מופצצים בעוצמה גדולה פי כמה. בית המשפט הבינלאומי ו חוקיו(לא תקפים למלחמה בטרור) אינם מעניינים את המדינה המותקפת, ו לכן במקרה כמו שלנו גם אנגליה, ארה"ב וצרפת היו מגיבים בהפצצת העיר עזה ב 1000 פגזי 155 מ"מ.
א | 14.07.14
31.
הסיבה הפשוטה שאין קונים בעולם למערכת "כיפת ברזל" - כנסו!
כל מדינה בעולם, בתוכניות העבודה של הצבא, ברגע שהיא מותקפת בטילים, כל הטריטוריה התוקפת הייתה מותקפת באופן כזה שלא היה שום צורך בכיפת ברזל. עיין ערך צ'צ'ניה ואפגניסטן. אין עוד מדינה פרארייית כמונו. זה כל הסיפור.
 | 14.07.14
28.
מערכת כיפת ברזל הצילה את הפלסטינאים יותר מאשר אותנו
אם המערכת לא הייתה קיימת, הם היו מבצעים ירי ואנו היינו סופגים מספר פצועים והרוגים, אבל אז היינו מבצעים חיסול מיידי של כל אפשרות של התקפה מצידם. היום ניתן לצערי לחיות ולהתרגל למצב בו כיפת ברזל מונעת פגיעות, אבל המדינה מושבתת !!!!
יוסי | 14.07.14
21.
יצוא לחו"ל
הסיכוי לייצא מערכת כזו לחו"ל שואף לאפס. המערכת נבנתה לאיום שהוא יחודי למדינת ישראל. מישהו מכיר עוד מדינה בעולם שיש עליה איום כזה או איום דומה? דרום קוריאה מהססת משום שהמערכת אינה נותנת מענה לאיום שרלוונטי לה. דרום קוריאה לא רכשה אפילו את מערכת החץ שיותר רלוונטית עבורה. בעצם אף אחד בעולם לא רכש את מערכות ההגנה של מדינת ישראל. מישהו שאל פעם למה? אנחנו יודעים משהו שאחרים לא יודעים? ואולי אנו מתנהגים כפי שאף מדינה בעולם לא מוכנה להתנהג?
אייבי שרון | 14.07.14
17.
על החלטה זו ספג גולד ביקורת ממבקר המדינה...
זה נראה יומרני. כולם חשבו שזה לא ניתן לביצוע טכנולוגית, זה נראה כמו מדע בדיוני", מספר גולד. ולמרות זאת, באוגוסט 2005 הוא כבר הורה על תחילת פיתוח המערכת שזכתה לשם "כיפת ברזל" עם לוח זמנים מדוקדק. על החלטה זו ספג גולד ביקורת ממבקר המדינה, שטען כי בכך לקח על עצמו סמכויות של רמטכ"ל, שר ביטחון וראש ממשלה,
יש מה להוסיף ? | 14.07.14
11.
לחיות מתחת לטילים ולאפשר לפוליטיקאים לברוח מאחריות
כיפת ברזל היא עוד התחפרות ישראלית בבוץ המזרח תיכוני. במקום להתמודד עם המציאות ולמצוא דרך לחיות או לחסל את שכינינו(תלוי בדעה הפוליטית) ישראל נאחזת במקסמי שווא כמו כניסה ללבנון, יציאה, כניסה לעזה, יציאה, נסיגה חד צדדית, תוכנית פעימות, כיפת ברזל ועוד. תמיד פתרונות זמנים בדרך למצב הרבה יותר מסובך וקשה.
משה | 14.07.14
2.
לגבי הטענות של חתן פרס ישראל
ההיסטוריה מלאה בדוגמאות איך דעתנות ייתר וחשיבות עצמית העבירה מדענים מצויינים מהשורה הראשונה על דעתם. שכח אותו מלומד איך בסבבים קודמים שלפני המערכת, ובמלחמות לבנון, העורף ספג אין ספור פגיעות ישירות שלוו בנזקים כבדים ובעשרות רבות של הרוגים מהירי "הסטטיסטי" לדעתו. כל אלה ירדו מאד עם כניסת המערכת לשימוש מבצעי, וכמעט נעלמו לגמרי בסבב הנוכחי בו משתתף מספר גדול יחסית של סוללות.
ישראלי | 14.07.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת