אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

10 מיתוסים טכנולוגיים שהגיע הזמן לכסח

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

47.
לגבי 7: "חובה להטעין את המכשיר..."
אכן, חובה להטעין את הבטריה לפני תחילת שימוש. הסיבה הינה שכיום, המכשירים מגעים עם סוללות מטכנולוגיה LiPo, LiFre4, הסוללות הנ"ל מגיעות במצב "איחסון", כלומר טעונות רק ל 60% מהקיבולת המקסימלית. מצב "איחסון" מאפשר להמנע "מהפעלת" הסוללה, שמרגע זה חייה מדודים, כלומר יש מספר סופי של טעינות ופריקות. בנוסף, סוללות טעונות במלואן, נוטות להתנפח, אם חריר שיחרור הגזים סתום.
עמרי | 17.08.14
46.
לגבי המצלמה, לגודל הפיזי של השבב, יש משמעות גדולה יותר מכמות הפיקסלים
לגבי העכבר, חברת אס.אר.אי, רכשה את פטנט המצאת העכבר מהממציא אנגלברט. אפל חתמה הסכם עם אס.אר.אי וקיבלה זכות שימוש. אלה הן העובדות הקרות. ניצן סדן מרמה בזדון ומסית נגד אפל בכל אמצעי, שוב ושוב. פשוט מגעיל. אין סיבה לא להסתפק באמת, גם אם יש סיבות טובות לתקוף את אפל לפעמים.
jdt | 15.08.14
45.
לגבי מידע שנמחק מגוגל
לגבי "מיילים ותמונות שנמחקו מפייסבוק או גוגל? הצחקתם אותי; אלו יישמרו על שרתי החברות הללו ואף ישמשו לאיסוף מידע פרטי עליכם" איני יודע בוודאות לגבי פייסבוק, אבל גוגל מחוייבת למחוק לחלוטין (לרבות קרצוף) מידע שמשתמשים מחקו, תוך 3 חודשים מיום המחיקה. ולציניקנים - הם אכן עושים את זה, ומתייחסים לנושא הזה ברצינות רבה.
ד"ב | 13.08.14
44.
לא מבין בחשמל ומטענים אבל קבלו מעשה שהיה
יש לי שני לאפטופים של דל. ישן וחדש. למחשב הישן הלך הספק/שנאי אז השתמשתי בזה של החדש. ביג מיסטייק. אח"כ גם החדש כבר לא הסכים לטעון ממנו בטריה, וזהו. אולי הבטריה הלכה? אולי איזה התקן התרגז עלי. לא יודע. (אם למישהו יש רעיון מה לעשותף אל תתביישו).
באבא | 13.08.14
40.
מה השטויות האלה שסטיב ג'ובס גנב מזירוקס?
אותך הזמינו למעבדת המחקר של אינטל? אה, לא? אולי מכיוון שבאמת לא רצו לחשוף סודות מסויימים. החברה שהמציאה את העכבר ואת המדפסת הביתית בהחלט היתה מעוניינת בשיתוף פעולה עם אפל. לא סתם מזמינים אדם לסיור במעבדות החברה, אתה מסכים איתי? חוסר דיוק אחד או שניים נוספים, בגדול - כתבה טובה... תודה.
 | 13.08.14
39.
אחת הכתבות הכי חלשות שקראתי בחיי
כתבה בסגנון אכלו לי שתו לי לא ראויה להיות באתר מכובד זה. ״הטענה לפני שימוש כדי להוריד לחץ משירות לקוחות״ גרם לי להגיב כאן. ואפל בכוונה משתמשת במערכת סגורה כדי שתקנה רק מוצרי אפל, והעולם מתנהל כלכלית בלבד. כאילו שזה לא לגיטימי להעיר את האלקטרונים בסוללה שלא נעשה בה שימוש עד כה. לא אופתע אם לכותב אין אפילו נסיון באלקטרוניק
אליאור  | 13.08.14
38.
רזולוציה כן חשובה
גם אם לא מתכוונים להדפיס את התמונה, רזולוציה גבוהה מאפשרת ביצוע זום דיגיטלי מוגבר וזיהוי פרטים קטנים בתמונה. ככל שישנם יותר פיקסלים ניתן "להכנס" פנימה לתוך התמונה ולראות עוד ועוד פרטים. לדוגמא, בטלפונים העדשות מאוד רחבות (60-80 מעלות) וכאשר מצלמים שלט מרחוק ניתן לראות את הכתב הגדול אבל לא את הקטן. ריבוי פיקסלים מאפשר ביצוע זום דיגטלי על המסך לצורך זיהוי האותיות הקטנות. ככל שיש יותר פיקסלים ניתן לזהות אותיות קטנות יותר. אכן נכון שאיכות העדשה חשובה יותר, משום שאם אין באופטיקה תמיכה ברזולוציה כה גבוהה אז לא יעזרו כל תוספת הפיקסלים. כמו"כ, גם נכון שעבור יתרון זה משלמים ברגישות מופחתת של כל פיקסל.
 | 13.08.14
37.
אם אתם רוצים למחוק על בטוח מה שיש לכם בכונן הקשיח אזי
אזי אתם צריכים להתקין מחדש את מערכת ההפעלה , לא בשיטת ההורדה מהאינטרנט אלא מהטקליטורים המקוריים של מערכת ההפעלה שקיבלתם כאשר קניתם את המחשב. גם התקינו מחדש את תכנת ההגנה שלכם , ( לאחר שהתקנתם מחדש את מערכת ההפעלה ) , עדיף לקנות תכנת הגנה חדשה ולהתקין אותה תוך כדי מחיקת / דריסת השאריות של התכנה הישנה. אם אין לכם טקליטורי מקור של מערכת ההפעלה , השיטה הכי טובה היא לפרק את המחשב לחתיכות, להוציא את הכונן הקשיח, להשחיט אותו לפי מיטב יכולתכם ואח"כ לזרוק אותו כמה שיותר רחוק לתוך הים ( המלח שבתוך המים ישחיט אותו לגמרי עם הזמן ) . עדיפה השיטה השנייה ( השחטה פלוס זריקה לים ).
איך מוחקים = הסבר | 13.08.14
33.
רגישות ורזולוציה
כמות הפיקסלים היא רזולוציה -ובעברית אבחנה היכולת להבחין בין בין שני אלמנטים בודדים בתמונה . רגישות לעומת זאת היא כמות האור ש"נספגת" בחיישן בזמן קצר. גודל החיישן שבמצלמות טלפון (גודל פיזי לא כמות הפיקסלים) קובע במידה רבה את רגישות המצלמה. גודלו מצומצם כי הטלפון מגביל את שטח "הנדלן" שאפשר להקצות לו. אותו דבר לגבי האופטיקה - כולם יודעים ללטש את העדשה פחות או יותר לאותה איכות אבל הגודל הפיסי מגביל את האיכות. עכשיו הגענו למגה פיקסלים - ככל שיש יותר כל פיקסל קטן יותר ולכן סופג פחות אור - ולכן פחות רגיש. מזל שיש הרבה מהם אבל בין הפיקסלים יש שטחים מתים - כמו רחובות בין בתים. ככל שיש יותר פיקסלים גם שטח ה"רחובות" אוכל יותר משטח החיישן ולכן מוריד מהרגישות האפשרית... ונכון 5 עד 8 מגה פיקסלים הם פחות או יותר הגבול ההגיוני לכמות הפיקלים הנחוצה להפקת תמונה טובה שלא נועדה להדפסה בגדול ובינינו אף אחד לא מדפיס תמונות...
בונה המצלמות | 13.08.14
32.
תשובה מוסמכת לגבי טעינה והתאמת מטענים.
לאחר שתככנתי כמה מטענים, וחקרתי את הנושא, החלטתי לתת פה תשובה מוסמכת לגבי טעינה : אז קודם כל, כמו שכתבו כבר, קיים חוק אום, ולכן גם כשכתוב על מטען 2 אמפר, זה הזרם המקסימלי שאפשר לצרוך ממנו, אבל עם מעגל הטעינה בטלפון צורך פחות מכך, המטען לא יכול לאלץ זרם גבוה מדי, ולהרוס את הסוללה. אבל... מעגל הטעינה שבכל טלפון, בנוי כך שייגע לזהות אם הוא מחובר ליציאת USB של מחשב, ממנה אי אפשר לצרוך זרם גבוה מדי, או למטען "אמיתי". כאשר המעגל לא מזהה שהוא מחובר למטען, ברירת המחדל היא טעינה איטית מאוד בזרם חלש. זו הסיבה שטעינה ממחשב איטית בהרבה. רק כאשר המכשיר מזהה שהוא מחובר למטען, הוא מפעיל את הטעינה המהירה בזרם המקסימלי. הבעיה - אצל יצרנים שונים, יש מספר תקנים שונים לצורת ה"זיהוי" של המטען. יש סטנדרט שנפוץ ברוב מכשירי האנדרואיד, ויש חברות כמו אפל ומוטורולה שיש להן סטנדרט שונה. ועדיין, ה"סיכון" היחיד שקיים בחיבור מכשיר למטען של חברה אחרת, הוא שהטלפון לא יזהה שהוא מחובר למטען אמיתי, "יחשוב" שהוא מחובר ליציאת USB של מחשב, ויטען בקצב נמוך יותר. דרך אגב - יש גם צ'יפ ייעודי, שיודע לדבר עם כל טלפון לפי התקן שלו, ולאפשר טעינה מהירה לכל טלפון שמחברים אליו. המטענים האיכותיים שנקנים לא מיצרני הסלולר, כוללים אותו, ולכן עובדים טוב עם כל טלפון.
מהנדס אלקטרוניקה. | 13.08.14
30.
מיטוס מס. 5 - שיא החובבנות. א) אם הכתב לא היה בטלן וידע אנגלית הוא היה מוצא
באינטרנט את החישובים המדוייקים של צריכת חשמל ע''י מחשב בזמן הפעלה/כיבוי לעומת מצבים שונים אחרים - sleep, standby, והיה נותן עצות יותר מפורטות. דבר שני - "חשוב לפעיל כל יום-יומיים בשביל להתקין עדכונים" - נו באמת??? ואם לא היו עדכונים ביום-יומיים? מה זה השטויות האלה?
 | 13.08.14
26.
קשקשן קטן מחשב אכן "מתאמץ" כשהוא נידלק ולמאמץ הזה קוראים inrush current
שזה זרם גבוה שזורם לקבלים לא טעונים בחשמל והוא הגורם מספר 1 לכשל בקבלים ובמיוחד בקבלים וסלילים שניקראים "רב שכבתיים" ולכל כשל תיכנוני אחר של החומרה שרגיש לזרם גבוה ולא נדבר על החימום המהיר יחסית של רכיבים אלקטרוניים בזמן ההדלקה ונושא הנזק של פליטת אדי הלחות ששספגו הרכיבים האלקטרוניים בזמן שהמכשיר היה כבוי אז הייתי נזהר מלהצהיר שהנושא הזה קישקוש
ד"ר טיכו | 13.08.14
24.
חוק אוהם - מטען "חזק מדי" לא יגרום נזק לטלפון
צריכת הזרם של הטלפון היא לפי המתח שמופעל עליו חלקי ההתנגדות שלו. ההספק הנצרך הוא מתח כפול זרם, כלומר מתח בריבוע חלקי התנגדות. מכאן ששום טלפון לא יצרוך ממטען במתח קבוע (5V) יותר ממה שהוא רוצה (כלומר יותר ממה שההתנגדות שלו מכתיבה). מכאן שטלפון שצורך חצי אמפר הוא בעל התנגדות של 10 אוהם, והספק נצרך של מקסימום שניים וחצי ואט - בין אם המטען הוא בהספק חמישה ואט, עשרה ואט או קילוואט. כלומר מטען "חזק מדי" לא יגרום לשום בלאי של הטלפון. מה שכן, ההפך ייתכן - טלפון שצורך הספק גבוה יכול תאורטית להביא להתחממות ובלאי של מטען בעל הספק נמוך (אם כי בדרך כלל גם זה לא קורה - המטען מוריד את המתח וממשיך לעבוד כרגיל). בהתחשב בהבדל בין מחירי הטלפונים למחירי המטענים זו חצי צרה...
יואל | 13.08.14
21.
מטענים והספק
לכל המומחים לחשמל שהגיבו...יש לכם טעות הנובעת מחוסר הבנה שבמושגים החשמליים. אם ספק מסוגל לספק 200 וואט..והטלפון צורך בטעינה רק 50 וואט..הספק יספק רק את הדרישה של הטלפון בטעינה..ולא ייגרם שום נזק לספק או לטלפון. ברז שמיועד למלא בריכת שחיה..מסוגל למלא גם כוס מים ללא נזק לכוס או לברז. הבעיה מתחילה כשהסיפור הפוך... טלפון שדורש 50 וואט לטעינה שמתחבר לספק כוח שמספק פחות מזה יגרום לספק להתחמם ולעיתים להישרף.
מוישלה | 13.08.14
20.
כיבוי והדלקה תכופים גורמים בלאי לספק כוח של המחשב
בזמן ההדלקה יש מכת זרם / מתח ראשונית בתוך ספק הכוח של המחשב שברמה העקרונית מקצרת את חיי הספק. עד כמה זה משמעותי והאם הבלאי לרכיבים אחרים במחשב כתוצאה מפעולה ממושכת לא יותר גדול זה כבר נתון לפרשנות, אבל זה מקור המיתוס. בכל מקרה ספק כוח למחשב שולחני עולה פחות מ-200 שח והבעיה הזו לא קיימת בלפטופים בגלל שהסוללה שלהם בולמת את הספייק הזה (מתפקדת כקבל גדול מבחינה מקצועית).
מהמדס | 13.08.14
18.
כמה דברים שמשום מה לא ציינו לפניי
1. בנוסף לאופטיקה חשוב מאוד החיישן ובפרט גודל הפיקסלים שעליו 5. אאל"ט דיסקים קשיחים הכי פגיעים בspin up 6. חיברתי מכשיר שמצפה לקבל מהמטען 2 אמפר למטען 1 אמפר זול. המטען התחיל להשרף, העלה עשן והכל. 7. הדברים האלה צלויים בסוג הספציפי של הסוללה. 9. הדבר העיקרי שג'ובס גנב מזירוקס זה ממשק המשתמש הגרפי, העכבר היה רק חלק מהחזון הזה. לפני זירוקס כל תפעול המחשב נעשה על ידי הקלדת פקודות. ולהוא שטוען שאפל המציאה את העכבר - מגיע לך שאפל יגנבו אותך כמו שהם גונבים את כל הלקוחות שלהם כי אתה טמבל
 | 13.08.14
17.
עוד משהו על חיישני מצלמה
איכות התמונה נקבעת על פי שלושה מדדים כמות האור שנכנסת לחיישן רגישות החיישן יציבות החיישן ככל שהאופטיקה יותר טובה נכנס יותר אור לחיישן, אבל איכות האופטיקה גם תקבע עד כמה התמונה תהייה חדה. ככל שהאופטיקה טובה יותר (וזה בדרך כלל כולל עדשות גדולות וכבדות יותר) כך גם נכנס יותר אור וגם התמונה תהיה חדה יותר. רגישות החשיין תלויה בשני גורמים, גודל הפיקסל האמיתי על החיישן ומעגל ההגברה שעומד אחורי החיישן. בעיקרון ככל שגודל הפיקסל על החיישן גדול יותר כך הוא רגיש יותר, מה שאומר שחיישנים גם הרבה מגפיקסלים הם רגישים הרבה פחות. על זה מפצה מעגל ההגברה שאמם מעלה את הרגישות אבל גם מכניס רעש שאותו צריך לבטל בצורות שונות. וכאן נכנסת לעניין יציבות החיישן. מאחר ואת רוב התמונות אנחנו מצלמים כשאנחנו מחזיקים את המצלמה ביד, הרעידות (ולו הקטנות ביותר של היד) נתפסות על ידי המצלמה כתנועה. אותה תנועה למעשה "תמרח" את התמונה על מספר פקסלים כך שנקבל טשטוש של התמונה שנובע רק מזה שהזזנו את המצלמה (גם אם זה לא רצוני בכלל). מכאן שככל שגודל הפיקסל על החיישן גדול יותר, כך הטעות שתתווסף לתמונה עקב התנועה של היד תהייה קטנה יותר. מסיבה זו הוסיפו לעדשות (היקרות יותר) או למצלמות (גם הלא זולות ממילה) מייצבי תמונה שמנסים להתמודד עם הרעידות הללו. אפשר כמובן לבטל בעיה זו אם משתמשים בחצובה ובמנגנון שחרור שיימנע את התנועה של המצלמה. אפשרוץ אחרת להתמודד טוב יותר עם התופעה היא לצלם תמונות במהירות צמצם גבוהה הרבה יותר אז פחות "תנועה" נכנסת לתמונה. הבעיה היא שכדי להעלות מהירות צמצם, צריך להעלות את רגישות החיישן (להעלות את רמת ההגברה) וזה מכניס רעש לתמונה (אין ארוחות חינם).
אבנר | 13.08.14
16.
הרבה טעויות וסתם בילבולים (דיו או טונר?)
האם דיו או טונר לא מקוריים יכולים לגרום נזק למדפסת? ברור שכן! לא מדובר רק בחומר ההדפסה שבתוך המכסנית אלה גם באלקטרוניקה של המחסנית, מצד שני למי אכפת מנזק למדפסת בכלל? יש וירוסים לאייפון והרבה תוכנות נוזקה בסטור של אפל, לדמיין שאתה מוגן כי קנית אפל זה נחמד-אבל חסר כל בסיס במציאות. אפל לא המציאה כלום, מצד שני היא כן פיתחה את חוויית המשתמש בהמצאות של אחרים בצורה טובה מאוד. מחיקה של קובץ מוחקת את המצביע אל הקובץ אבל לא דורסת את הביטים הפיזיים על הדיסק. יש תוכנות שמבצעות מספר כתיבות על גבי המיקום הפיזי של הקובץ כדי למנוע שיחזור, אבל גם המחשב עצמו מתייחס אל המקום כאל מקום ריק ובהמשך ישתמש בו לכתיבה, אחרי שיכתוב עליו תוכנות פשוטות לא יצליחו לשחזר שם דבר. טעינה אלחוטית זה אומר שלא צריך לחבר חוט למכשיר, בדיוק כפי שגלישה אלחוטית אומרת שאין צורך לחבר כבל רשת למכשיר ממנו אתה גולש-אבל ברור שלראוטר שמשמש כנקודת הגישה יש כבל (גם אם התחברת לראוטר שמחובר אלחוטית לראוטר אחר-בסופו של דבר יש כבל שמחבר אותם לרשת). בקיצור שיטחי, לא מדוייק אבל מביא תגובות-יש עוד תיקונים וטעויות, אבל אתם לא משלמים לי אז תמצאו את השאר לבד.
אבי | 13.08.14
13.
טונר לא מקורי יכול להיות מאוד בעייתי - תלוי במזל וסוג המדפסת...
בכל המדפסות המודרניות הטונר מכיל שבב (ציפ') שבו יש מספר סידורי וכן מונה של מספר הדפים שהודפסו, כך נידלקת מנורת האזהרה. בחלק מהמדפסות בחשדות, המדפסת תומכת בפקס טו מייל או בהדפסה ברשת ולכן מחוברת לאינטרנט. חלק מהמדפסות "מעדכנות" את גירסת הקושחה כך שהמדפסת לא תכיר חלק מהטונרים החלופיים. כמו כן כיימים יצרנים של טונרים חליפיים באיכות ירודה, איכות הדפסה ירודה או אטימות לא טובה של המחסנית. בקיצור, אם מצאתם חליפי טוב..תתמידו בו...
 | 13.08.14
11.
תשובה לתגובה 8
מה הקשר של הדברים שרשמת???? לך תלמד חשמל המכשיר יצרוך את הזרם שהוא צריך מהמטען גם אם המטען הוא 200A או 2A ולא הסוללה לא תיטען יותר מהר. לגבי זרם נמוך ממה שהמכשיר דורש אז המטען יתחמם כי הוא יצטרך לספק את ההספק המקסימלי והטעינה של המכשיר תהיה איטית יותר בגלל מעגלים שמגנים על המטען ועל הסוללה. לכל סוללת ליתיום יש מעגל מגן שבודק מתח טעינה וטמפרטורה. ולכן לא משנה איזה מטעו תחברו מבחינת זרם הסוללה תיטען . מה שחשוב לבדוק זה שהמתח שיוצא מהמטען הוא באמת מתאים למתח טעינת המכשיר. חברות לא ממליצות להשתמש במטענים לא מקוריים בגלל שהמטענים הזולים באיבי לא מוציאים מתח DC נקי אלא מוצאים מתח DC עם הפרעות שבסקופ יראה כמעט כמו AC קפיצות משמעותיות במתח ההטענה ישרפו את מעגל הבקרה של הטעינה ויכולים לגרום לשריפה ופיצוץ הסוללה בעקבות זה. כותב הכתבה צדק אין שום בעיה להשתמש בכל מטען מקורי בכדי להטעין כל טלפון בעל אותו מתח .
מהנדס | 13.08.14
10.
סטיב לא המציא את העכבר נכון, אבל
כשהוא ביקר בזירוקס פארק הציגו בפניו את העכבר + עוד כמה המצאות וגם סיפרו לו שהמוצר לא יראה אור בגלל שההנהל של זירוקס לא חשבו שזה רעיון טוב אז סטיב גובס רכש את כל החטיבה שפיתחה את העכבר מזירקוס לגבי הווירוסים למק אין וירוסים שעובדים למק נקודה ניסו לפתח ללא הצלחה יתירה וכנ״ל לגבי האייפון
Yehuda | 13.08.14
8.
לגבי מטענים - דווקא יש חשיבות לסוג המטען
ההשפעה אולי לא גדולה אבל קיימת. לכל מטען שמסופק מהיצרן יש זרם טעינה מסוים ולא סתם - אלא על פי תכנון הנדסי. אם תשתמש במטען בעל זרם גדול יותר הסוללה תתמלא יותר מהר...אבל גם תתחמם יותר, ותגרום לחימום של שאר רכיבי הטלפון. בשימוש חד פעמי כנראה שזה לא מזיק אבל לאורך זמן עלולה להיות לזה השפעה על אורך חיי הסוללה והטלפון.
בובו | 12.08.14
5.
כמה הארות
את תחברו מטען של 2A כמו של גלקסי S4 או S5 לטלפון S2 או S3 שצורכים 0.7A או 1A בהתאמה, סביר להניח שהטלפונים יתבלו מהר כי הם יטענו בקצב יותר מהיר ובטמפרטורה יותר גבוהה. הכתב רשם הספק 5W - המטענים החדשים הם בהספק 10W ויכולים לגרום נזק לטלפונים הישנים יותר. טונר לא מקורי נשמר בד"כ במחסנית משומשת שהיא בלויה ממספר שימושים ונדונה להתקלקל מהר יותר. האבקה עצמה שהיא הטונר לא משנה. יש גם מיכלים באיביי למילוי עצמי של אבקה במחסניות שהתרוקנו. פעם אמרו שגם ב AS/400 אין וירוסים כי הוא פחות אטרקטיבי לפריצה לעומת מחשבי UNIX. האנדרואיד מבוסס UNIX ולכן יותר מועד לפריצה ממערכת ה IOS של האייפון שהיא יותר מוגנת. צדק מי שכתב על כך שנתוני הגלישה נשמרים לוקלית, אבל הם נשמרים גם אצל ספקית האינטרנט ושרתים בדרך. את העכבר המציאה XEROX.
ר. | 12.08.14
4.
בנוגע למיתוס מספר 10
זה לא פוגע במדפסת - זה נכון. אבל למי שחשובה איכות ההדפסה חייב לקנות מקורי. אבקת הטונר (ולא הדיו שאיך שהוא השתרבב לפיסקה ואין שום קשר בינהם) עוברת בקרת איכות בחברה היצרנית. בנוסף- איך שלא תקרא את זה- מדובר בטונר "יד שנייה" ולכן האיכות לעולם לא תוכל להיות זהה למקורי.
159 | 12.08.14
3.
לא בדיוק
רגישות של מצלמה לא נמדדת במגה פיקסל אלא באיזו. איכות של מצלמה נמדדת בראש ובראשונה בגודל החיישן. אני לא מכבה את המחשבים שלי כבר עשרים שנה ולא קורה להם כלום, למרות שאמרו לי שזה חשוב מאד לכבות אותם כל יום. כל מה שקורה זה שמצטבר אבק בפנים. בעבר היו סוללות ניקל עם אפקט זיכרון, היום עם סוללות ליתיום זה כבר לא משנה. טונר תואם מוציא צבעים שונים מאד מטונר מקורי.
בבו | 12.08.14
2.
הכל נכון, חוץ ממה שכתבת על אפל
הכתב קצת.. רק ״קצת״ לא בכיוון ונגוע בדעות של מעריצי אנדרואיד.. אין ווירוסים באייפון וזאת עובדה גמורה. דבר שני, אפל כן המציאה את העכבר. להגיד שהיא לא המציאה את העכבר זה כמו להגיד שצוקרברג לא המציא את הפייסבוק כי הרעיון היה באוויר אצל חברים באוניברסיטה.
דני | 12.08.14
1.
כמה הערות
לגבי 3 - מצב גלישה פרטית שלא שומרת מידע באופן מקומי על הדיסק חשוב מאוד - כי רוב הראיות הפורנזיות שמשטרה מציגה בבתי משפט לקוחות משם. אז כבר חסכתם לעצמכם 80% ממה שיכול לשמש נגדכם. אמנם ניתן לאסוף לוגים משרתים, אבל משטרה לא בהכרח תוכל לדעת באילו אתרים ביקרתם כדי לאסוף אותם. כמו כן הלוגים הללו אינם מאכסנים את אותו פירוט של מידע. לגבי 8 - יש תוכנות למחיקה וקרצוף של קבצים - כך שמי שזה חשוב לו יכול להקפיד לקרצף. כמו כן, למרות שנכון שהקובץ נשאר על הדיסק, יש סיכוי לא רע שבמשך הזמן ייכתב שם מחדש והחומר יימחק - בייחוד על דיסקים SSD. כמו כן, למרות שהחומר נשאר על הדיסק, הוא יכול להיות מפוזר על סקטורים בצורה שקשה לאסוף אותו מחדש (תלוי בסוג מערכת הקבצים.) לגבי 9 - ג'ובס לא המציא מאומה. כל הפיתוחים של אפל לקוחים ממקורות קודמים. העבודה של פיתוח המוצרים נעשתה על-ידי צוותים של אלפי מהנדסים ולא ע"י ג'ובס. לגבי 10 - מערבב בין דיו לטונרים - אבל נכון. את אותו דבר ש"הכל ממילא מיוצר בסין" אפשר לומר על עוד הרבה דברים - שהסינים מייצרים במקביל מוצר חלופי ללא מותג.
 | 12.08.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת