אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קודם כל טובת הקטין: "משמורת משותפת - בניגוד לעמדת האם"

57 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

49.
תשובה למגיבים 6,11 ו-43
מקריאת פסק הדין המלא עולה שהחישוב של השופט התבסס על הכסף שישאר אצל כל אחד מההורים אחרי שהם ישלמו שכירות + האבא ישלם מזונות לאמא. בפסק הדין כתוב דמי השכירות שכל הורה משלם (סביב 3800 שקל) במצב כזה האם תשאר עם סכום כפול מהאב, והכסף מיועד למחייה למשל אוכל חשמל ארנונה עבורם ועבור הילדה בימים שהיא שוהה אצלם.
אחד | 03.09.14
48.
ל 41 דנה, זה מה שיש לי לומר לך
אבות מבקשים משמורת משותפת כי הילדים גם שלהם. ולגבי אבות שעושים הכל בשביל להוריד מזונות, ההסבר הפשוט הוא שמחצית מהזמן הילדים נמצאים אצלו והוא גם אחראי (כמו האם) להאכיל אותם, להלביש אותם, לקנות צעצועים לילדים, גלידה פעם בחודש, וכו'. לגבי חלוקת ההוצאות שדיברת, אז האב לא חייב להשתתף במחשב שקנית לילדים כי הוא קונה להם מחשב שיהיה להם במחצית הזמן שהם אצלו, כנל לגבי ילקוט וכו' (וברור שאת הטלפון של הילדה ההשתתפות צריכה להיות שווה, וספרים לבית הספר, משקפיים) דנה תתעוררי, אתם לא יכולות להשאיר אותנו עם 500 שח בחודש, שמזה אנחנו אמורים לדאוג לילדים שלנו במחצית הזמן שהם אצלנו, ולבקש בנוסף למזונות שאתן מקבלות כבר, שנשתתף בהוצאות נוספות, כי אז לא יהיה לנו לקנות אוכל לילדים כשהם אצלנו ואז הרווחה יבואו ויגידו שכדאי לקחת מהאבא את הילדים כי הם מורעבים שהם אצלו (בטח מורעבים 500 שח לאוכל לחודש מה הפלא)
אני | 03.09.14
47.
ל 43 עם הבעיה בחשבון
אז ככה, נתחיל בזה שתיקח מחשבון ותעשה את החישוב הבא. 9100 שח משכורת, פחות 3850 שח שזה השכירות שהאב משלם, פחות 1550 שח שהם המזונות ומדור נישאר ביד 3700 שח. ואם תילך לפסק דין עצמו שמפורסם באתר הורות משותפת, תוכל ליראות את החישוב, ואת זה שלאחר כל התשלומים האם נשארת עם שכר פנוי הרבה יותר גבוה מהאב, אבל מה לעשות שאנחנו עדיין לא בשוויון מלא
מתמטיקה פשוטה | 03.09.14
46.
איזה אמא מגעילה, ככה מרחיקה את הילדה מאבא שלה.
הסובלת העיקרית זאת הילדה שלא תזכה ליראות את אבא שלה. אני נלחמת על זה שנים שלילדים שלי יהיה גם אבא שלוקח אחריות ועוזר בגידול הילדים, ומה שהאמא המגעילה הזאת עושה, זה נלחמת על ההפך, שלילדה לא יהיה אבא. אני מתביישת בתור אישה, בנשים כמו האמא הזאת. (גועל נפש של אמא)
אוסנת לוי | 03.09.14
45.
מדהים. 99% מהתגובות פה נובעות ממאבק המינים. אולי אחוז אחד מדבר על הילד
מה מגיע לאבא? מי נדפק יותר? למי משלמים יותר? חברים: אני כאדם בוגר אשתגע אם יגידו לי לישון לילה פה- לילה שם - לילה פה - לילה שם. מחקרים שאינם "פוליטיקלי קורקט" נגנזים.ז תינוקות ופעוטות רכים???? שטויות, "נחצה" את התינוק כבמשפט שלמה. "טובת הילד" יישאר סלוגן בשימוש ציני של המערכות המתייפיפות.
עצוב | 03.09.14
41.
הבעיה שאין מעקב אחר טובת הילד עד גיל 18
במקרה שלי האב היה מקסים בחודשים הראשונים עד שהכיר אשה אחרת והקים איתה משפחה חדשה ואז זנח את ילדיו. כל ההצהרות הפומפוזיות שלו בבית המשפט על כך שהילדים יהיו אצלו 40% מהזמן לא החזיקו מים ואין מה לעשות פקידת הסעד אומרת לי שהיא לא יכולה להכריח את האב לראות את ילדיו ושאני צריכה לשמוח על הכמה פעמים שהוא כן לוקח אותם. אני לא מקבלת שום פיצוי על העלויות הנוספות שיש לי. ולגבי חלוקת ההוצאות זה לא מדוייק. לא כל ההוצאות הן הוצאות שוטפות ויש דברים שרק האם קונה (והאבות בד"כ טוענים שזה נכלל במזונות) כמו למשל ילקוט לביהס, מחשב נייד, טלפון נייד ועוד כיו"ב... לצערי לא מעט אבות מבקשים משמורת משותפת רק כדי להפחית את המזונות ואחכ עושים מה שהם רוצים כי הם יכולים .
דנה | 03.09.14
39.
וווווווווווווווווווווווווווווווווווואאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאוווווווווווווווווווווווו
גדולללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל צריך להסתכל טוב טוב ברחובות כי המשיח כנראה כבר כאן. החלטה מדהימה לא יאמן יש לנו צדק בהיכל. שאפו כבוד מצוין פלוס.
 | 03.09.14
35.
האב נשאר ללא יכולת קיום למרות החזקה המשותפת. יש הרבה חוקים שמפלים גברים רק בישראל ולא קיימים בעולם
נשים מוגנות מענישה גם במקרה שהוכח שהעלילו, חזקת הגיל הרך, מזונות לא הוגנים, חובת תשלום על ילד מגבר אחר בנישואין, קצבת זיקנה 5 שנים לפני הגבר, מס הכנסה שלילי גבוה פי שניים לנשים ועוד הרבה חוקים בסגנון שלא קיימים בשום מקום בעולם.
יעלי | 03.09.14
34.
ילד צריך בית אחד דומיננטי
אין ספק ששני ההורים צריכים להיות מעורבים בחיי ילדיהם גם בעת גירושים אבל לילד צריך להיות עוגן משמע בית אחד שבוא הוא מתנהל במרבית בימים תחשבו על ילדה בת 3.5 שצריכה לחיות חצי שבוע בבית אחד וחצי שבוע בבית אחר, זה מטורף!!! לדעתי האישית יהיו הרבה מחקרים בעתיד על ההשפעות של הדבר הזה על ילדים. הורה יעול להיות חלק מהחיים גם בלי שהילד ישן אצלו חצי מהשבוע.
גלי | 03.09.14
33.
ובכל זאת האמא
לכל הגברים הטוענים לשוויון במשמורת מה לעשות אך מי שנשא את ההיריון היא האם והאב תמך בספק גדול מי שהניק - אני מניח קרוב לוודאי האמא מי שקם בלילות של בכי מה לעשות אבל זאת שוב האם כיון שהטבע לצערנו - האמנם ? - לא חילק את המטלות של הריון והנקה שווה בשווה בין הזכר לנקבה - לפחות במשפחת היונקים הטבע גם הוא שנתן לאם את תעצומות הנפש לטפל בבני הגיל הרך כאשר האב עם כל הרצון הטוב יכול לשחק עם הקטין בכדור רגל אי לכך טובת הרך - הטבעית - היא המצאות הרך אצל האם, זו שהרתה וזו שהניקה וברוב המקרים גם זו שהחליפה חיתולים השופט הציני או במילים מפורשות - החזיר השובניסטי הנקרא שופט - עשה פשע לא יסולח להתפתחותה הנפשית של הילדה וזאת בשם הצדק הסינטטי אשר כאמור איננו קיים בטבע
דן שיש | 03.09.14
22.
אני גאה כל פעם מחדש לקרוא פסקי דין כאלה.
והנה אנחנו רואים את השינוי שחל במערכת בתי המשפט לעניין משמורת ילדים ומזונות. אני מחזק את ידי השופטים שמעיזים ויוצאים נגד הרוח הנושבת (והמצחינה) בעניין משמורת ומזונות. ורואים שבאמת טובת הקטין ששני הוריו נוכחים בחייו כמעט באופן שווה. והגיע הזמן להעיף מהלקסיקון את המושג "חד-הורית". כל עוד לילדים יש אבא שמשלם להם מזונות היא לא חד-הורית
דניאל  | 03.09.14
19.
למגיב 11 (רועי), ומה אם לבדוק אם האמא טובה לילדה, אחרת זה נזק מטורף
אולי גם צריך לבדוק אם האמא טובה לילדה? רק את האבא צריך לבדוק? אולי האמא תעשה נזק ולה יש כושר שיפוט והתנהלות לקויה. והאמת... אני לא חושב אפילו שצריך לבדוק את זה. זה כבר הוכח. היא חושבת רק על עצמה, מה יהיה לה נוח (לגור קרוב לאמא שלה), יותר מאשר מה טוב לילדה - לגור ליד אבא שלה גם כן. אז לפחות לפי מה שנראה כעת, האמא היא זו שמנסה לעשות את הנזק, ולא האבא.
אין | 03.09.14
12.
מקרה דומה לפני מספר שנים
תמ"ש (תל-אביב-יפו) 36000/06 אמא שעקרה מתל אביב לחיפה עם ילדה למרות משמורת משותפת עם האב, חוייבה לחזור לתל-אביב. בניגוד להמלצת פקידת הסעד. ביקורת חמורה על התנהלות פקידת הסעד בפס"ד. פס"ד של השופט אריאל בן ארי. ערעור האם למחוזי - נדחה בהרכב 3 שופטים. עו"ד האם: רותם עיאש לימים שופטת בבימ"ש למשפחה בבאר שבע עו"ד האב: פנינה פרס
מקרה דומה | 03.09.14
10.
מצחיק שקוראים לזה קידמה.
משמורת משותפת זה סה"כ הדרך הישנה והטובה שתאפשר לגברים להמשיך למרר את חיי נשותיהן גם אחרי הגירושין. כמו אצל הערבים והחרדים ושאר הפרימיטיבים. רוצה להתגרש? סבבה. אבל הילדים והרכוש נשארים אצלי. נקרא לזה "משמורת משותפת" וטובת הילד. זה לא במקרה אותו שופט ששאל את הנאנסת אם היא נהנתה?
 | 03.09.14
5.
פסיקה שפויה ונכונה
אנשים צריכים להבין שבן זוג שהבאת איתו ילדים זה לכל החיים, לפחות כל עוד הילדים קטינים- ולכן כדאי לעשות הכל כדי להסתדר . וכן - כל עוד הילדים קטינים , אם האב רוצה להיות בתמונה - אין שום סיבה למנוע זאת ממנו. אם מדובר באב שמנצל את הקונספט של משמורת משותפת ולא באמת מיישם אותה אלא מחפש לחסוך בהוצאות ולהתנכל לאם - זה סיפור אחר, אבל כנראה שזה לא המצב.
מבינה ענין מתפעלת | 03.09.14
3.
את העו"ס הזו צריך לשלוח לפטר, וגם השופט לא חף מפשע
בקשר להחלטה השיפוטית ולחוק המעוות הזה של המזונות, פשוט מקומם. אם לאבא יש 3800 ש"ח, איך הוא יכול להקנות חיים לא ולבנו? לא ברור למה תמיד חשוב להטיב את החיים של הילד בשהות עם האמא, אפילו על חשבון זה שלאבא, ולחיים של הילד עם האבא - לא יהיה כלום. התנהלות מאוד תמוהה ולגבי העו"ס: חזקת גיל הרך (שהיא קודם כל המלצה, ולא חוק ברזל) מועדפת על חשבון טובת הילד שיהיה קרוב לשני הוריו?! זאת עובדת סוציאלית אמיתית?! העובדת הסוציאלית, בהחלטותיה, לא אמורה להיות נתונה לחזקת גיל הרך. היא אמורה להמליץ בהתבסס למה שייטיב עם הילד. את הפן המשפטי צריך להשאיר לשופט. פשוט שערורייה.
אין | 03.09.14
2.
לא ברור לי למה במדינה מגיעים למצב כזה
שבו הילד שוהה מחצית מהזמן אצל האם ומחצית מהזמן אצל האב, שני ההורים מרוויחים דומה ועדיין האבא צריך לשלם דמי מזונות שמשאירים אותו עם קצת פחות ממחצית הכסף שיהיה אצל האם. אני באמת לא מבינה את זה. ממה האבא אמור להתקיים? אני לגמרי תומכת בזכותם של אבות לגדל את ילדיהם כמו שהזכות הזו ניתנת לאמהות, וזה פשוט לא נכון ולא שוויוני לרמוס כך אבות שרוצים להיות שותפים פעילים בגידול הילדים. במצב כזה של הכנסה יחסית שווה, הוצאות גדולות על הילד כמו חינוך, חוגים, פנאי, טיפולים במקרה הצורך צריכים להתחלק שווה בשווה בין ההורים, על סמך חשבוניות. גם חלק הוצאות ביגוד והנעלה (בהנחה שבד"כ את הרוב האמא קונה) צריכים להתחלק בין ההורים. שאר ההוצאות של ה"פעילות השוטפת" כמו אוכל ומה שנגזר מכך שהילד גר אצל ההורה משולמות גם ככה על ידי ההורה שהילד אצלו, וכאן מדובר במשמרות משותפת חצי-חצי עם הכנסה דומה, אז אני באמת חושבת שדמי המזונות יכלו להיות גם קטנים יותר ממה שהשופט פסק. ולמה בדיוק צריך מטפלת לילדה? ילדה בת 3.5 כבר הולכת לגן וגם נופלת תחת ההגדרה של חינוך חינם. אם הילדה נמצאת חצי-חצי אצל ההורים אז שניהם יכולים גם להחזיק בעבודות בהן ניתן לעבוד חלק מהשבוע מאוחר וחלק מהשבוע לצאת מוקדם ולאסוף את הילדה. תכלס, זה סידור הרבה יותר נוח מאשר אצל זוגות שאינם גרושים :-)
נעמה | 03.09.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת