אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אמיר לוי: "לצרכנים יש כח אדיר במאבק על יוקר המחיה"

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הוא צודק ב100%
רק חרם צרכנים יכול להוריד את יוקר המחיה אם אוסם תדע שלא קונים שקדי מרק ב10 שקל היא תוריד את המחיר אם שטראוס ידעו שלא קונים מלקי ב3.5 שקל היא תוריד את המחיר במצבנו בארץ זה הכוח היחידי שנותר לנו אנחנו יכולים להסתדר גם 3 חדשים בלי מילקי או שקדי מרק לחברות המזון יש רווח גולמי של 50% לא יקרה כלום אם יהיה 20%
רק חרם יעזור | 28.10.14
6.
לא מספיק
השוואת מחירים וצרכנות נבונה הם חשובים. אפשר לחסוך שקל אם קונים רסק של שופרסל במקום יכין - שבעצם מדובר באותו המוצר באריזה שונה. אבל זה לא מספיק. ברוב המקרים התפשרות על מותג היא התפשרות על איכות. גבינה של חברה טובה יותר, פשוט טעימה יותר. ושמן זית יקר יותר, פשוט איכותי יותר. הפתרון האמיתי הוא לא "לחנך" את הצרכנים. הפתרון האמיתי הוא לפתוח את השוק לייבוא שיצור תחרות - להוריד את מסי הייבוא על מוצרי המזון ובכך באמת להוזיל עלויות. מצד אחר האוצר לוקח מסים מכל דבר אפשרי "למען המדינה" ומצד שני פוגע באזרחים. אז במקום לחנך, תעשו את העבודה שלכם.
בן | 28.10.14
5.
מה עם פעילות הממשלה ?
כנראה שהממונה על התקציבים חי בתוך לוחות האקסל שבתקציב המדינה ולא ניהל משק בית. אם באמת רוצים להקטין את יוקר המחיה, צריך לא רק להציע אלא גם ליזום. אם בארה"ב "מלכת הכלכלה החופשית", חוקקו חוקים נגד תאגידים השולטים על נתחים משמעותיים בשוק, אפשר שגם במדינת ישראל "שמעתיקה" ומקדשת את הקפיטליזם האמריקאי יהיו חוקים כפי שקיימים בארה"ב. ענקיות התעשייה כמו Bell, Ibm ואחרות חויבו למכור או פוצלו לחברות חדשות, ניתן את תנובה, שטראוס, החברה המרכזית למשקאות (קוקה קולה) לפצל או להכריח אותן למכור את הפעילויות שלהן באם נתח השוק שלהם מגיע ל- 30%. היום, הם קונים יצרנים מקומיים ומגדילים בצורה זו את הריכוזיות. הצעתו של הממונה על התקציבים שגם אנחנו נהיה שותפים, פשוט אינה מעשית ופרושה פיצול הרכישה בכמה מקומות. פעילות זו לא אפקטיבית וגם יקרה יותר מבחינת הצרכן.
bj | 28.10.14
4.
רק פתיחת השוק ליבוא חופשי.
תוכל ליצור תחרות אמיתית. הרוב המוחלט של המוצרים על המדף בסופר מתומחר בהפרשים של אגורות בודדות. הפרש של 10-20 אגורות, לא מצדיק קנייה של המוצר הלא ממותג. רק אם יהיה יבוא פתוח, ומאסיבי, של כל המוצרים, תוכל להתקיים תחרות אמיתית, והמחירים ירדו בהתאם.
 | 28.10.14
2.
דילגנו על המשבר בזכות ריבית ריאלית שלילית שיצרה זינוק בצריכה ולקיחת הלוואות על חשבון העתיד
פישר הוריד ריבית בתחילת 2009 ותוך חצי שנה כבר היתה 4% אינפלציה וכ 30% עליה במחירי הדירות הישנות במרכז תל אביב. זה לא נקרא לדלג על המשבר. זה רק לדחות אותו. כשהוא יגיע, משקי הבית והחברות בישראל יהיו ממונפות יותר ובעלות חוב גבוה יותר ולכן ישראל תיקלע למיתון קשה וארוך.
דוד | 28.10.14
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת